Walter de Camp

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Hercules.

Gaybaari K23 avautuu  7

Tänään lauantaina 16.7. on uuden gaybaarin K23 kutsuvierasavajaiset. Yleisölle K23 on auki ensi keskiviikosta 20.7. alkaen. Aukioloajat ovat ke-la 22-04. Osoite on Urho Kekkosenkatu, Kampin kauppakeskus.

K23:n omistaa SETA-säätiön ravintolayhtiö Afrodite Oy, joka omistaa myös DTM:n. DTM:ssä on jo pitkään pyörinyt niin paljon heteroita, että SETA:ssa on käsittääkseni menetetty kaikki toivo saada DTM:stä enää ikinä kunnollista gayklubia. K23 on tarkoitus pitää homobaarina. SETA:ssa toivotaan, että K23 kykenisi kilpailemaan Hercules-klubin kanssa. Tällöin DTM voisi jäädä yleispissispaikaksi.

Toisaalta voi käydä niinkin, että DTM:stä siirtyy homoasiakkaita K23:een, jolloin asiakaspulaa poteva DTM voi joutua entistä tiukemmalle.

Palaan asiaan, kun kuvio hiukan selkeytyy.


Olin väärässä, onneksi

Mönkään meni!

Blogini 26.10.: "Ensiksi varma tieto: Manns Streetin homobaari lopettaa vuodenvaihteeseen mennessä."

Ja: "Sitten kuulopuheisiin. (...) Väitetään, että myös erittäin suosittu homoyökerho Hercules lopettaisi toimintansa vuodenvaihteeseen mennessä."

Nyt on tammikuu 2011 ja molemmat paikat jatkavat toimintaansa.

Painoten, että en olisi julkaissut kuulopuhetta Hercules-yökerhon lopettamisesta ellen olisi pitänyt asiaa melkoisen varmana. Pieleen meni siis kaikki.

Manns Street toimii talossa, joka oli menossa kokonaan remonttiin. Talon omistajat ovat nyt jostain syystä luopuneet remonttiaikeistaan. Manns Streetin kanssa on tehty uusi, toistaiseksi jatkuva vuokrasopimus.

Manns Street ja Hercules ovat saman omistajan paikkoja. Ehkä Manns Streetin jatkon mahdollistuminen on saanut hänet jatkamaan myös Hercules-yökerhon pitämistä.

Niin tai näin, hienoa että kaksi Helsingin suosituinta homoravintolaa jatkaa toimintaansa.

Homobaari Room Albert Kalevankadulla sen sijaan sulkeutui viimeisen kerran 23.12.


Homoravintoloita katoaa, nyyh  9

Ensiksi varma tieto: Manns Streetin homobaari lopettaa vuodenvaihteeseen mennessä. Vuokrasopimus päättyy ja rakennuksessa alkaa remontti. Minkäänlainen ravintolatoiminta ei kyseisissä tiloissa jatku remontin jälkeen.

Sitten kuulopuheisiin. Painotan kuitenkin, että nämä kuulopuheet ovat tulleet korviini sellaisen suodattimen lävitse, johon luotan suuresti.

Väitetään, että myös erittäin suosittu homoyökerho Hercules lopettaisi toimintansa vuodenvaihteeseen mennessä. (Fakta: Hercules ja Manns Street ovat ravintoloitsija Erkki Kosken paikkoja.)

Väitetään, että Erkki Koski muuttaisi Espanjaan ja aloittaisi siellä hotellibisneksen.

Hercules toimii omistustiloissa ja näiden tilojen sanotaan nyt olevan myynnissä. Huhuillaan - ja painotan että tämä on kaikkein epävarminta "tietoa" - että Sedu Koskinen ja pari muuta tahoa olisivat ilmaisseet mielenkiintoaan tiloja kohtaan.

On siis mahdollista, että tiloissa jatkuu ravintolatoiminta, mutta tuskin homoravintolana.

Kommentii: Hercules on ollut erittäin suosittu. Siellä on käynyt usein arki-iltana yhtä paljon asiakkaita kuin DTM:ssä viikonvaihteen iltana. Hercules on ollut korostetusti homoyökerho, eikä "heteroystävällinen homoravintola" tai "homoystävällinen heteroravintola".

Manns Streetin ja Herculeksen lopettaminen jättää Helsingin homoseksuaaliin yöelämään suuren aukon.

PS Viime kesän alussa lehdissä kerrottiin, että Hercules joutui poistamaan darkroominsa, koska Etelä-Suomen lääninhallituksen sosiaali- ja terveysosaston tarkastaja Ilkka Ripatti ilmoitti, että "ravintoloissa ei saa harrastaa seksiä."

Voin vain sääliä tarkastaja Ripattia, jos hän ei ole koskaan harrastanut seksiä ravintolassa.

PPS Olen pahoillani, että olen joutunut kirjoittamaan Manns Streetin nimen väärin. Tähän blogiin ei jostain syystä voi laittaa heittomerkkiä.