Walter de Camp

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Teehaus.

Hullut keräilijät

Tapaus 1
Hulluuden vakavuusaste 9 (asteikolla 1-10)

Ljuba ja Laura - he esiintyvät taiteilijanimisesti vain etunimillään, nuo hurahtaneet - avaavat monista maista keräilemiensä teepussien näyttelyn Demmersin teekaupassa Annankatu 13:ssa perjantaina 9.9. He ovat paikalla teepussiensa keskellä klo 16:30-19:00. Näyttely on auki 24.9. saakka.

Ljuballa ja Lauralla on kokoelmissaan mm. kaksi etelätirolilaisen teeyhtiön teepussia, joista toisessa on kuva pissaavasta pikkupojasta ja toisessa vessanpytty.

Tapaus 2
Hulluuden vakavuusaste 7

Walter de Camp - esiintyy niin ikään taiteilijanimellä - kerää naisten tyhjiä sukkapaketteja. Niistä on siis sukat tai sukkahousut vedetty jalkaan. Muutama vuosi sitten Walter ajautui kuitenkin kriisiin. "Sain selville, että naisten sukka- ja sukkahousukuvauksissa käytetään usein miesmalleja. Joillain miesmalleilla on nimittäin paremmat naisten sääret kuin naisilla", Walter tilittää apeana. "Olen alkanut katsella epäillen sukkapakettejani."

PS Kävin teepussinäyttelyn avajaisissa ja sain tietää, että Lauralla on 15000 erilaista teepussia ja Ljuballa 29000 erilaista teepussia.


Kovan teen resepti valmis!  2

Kiitos teille kaikille, jotka osallistuitte kovan teen reseptin ideoimiseen!

Ensin kommentteja ehdotuksiin:

Rommi toimii varmasti teen kanssa, mutta koska on jo olemassa perinteinen ja pätevä kuuma rommitoti, niin rommin ja teen yhdistäminen ei toisi mukanaan erityisempää uutta.

Jägermeister saattaa tuottaa teen kanssa varsin hyvän juoman. Ehdotan kuitenkin, että Jägermeisterin asemesta kokeilisitte teetä ja italialaista Avernaa. Se muistuttaa Jägermeisteria, mutta on monien mielestä vielä parempaa.

Anonyymin kommentoijan ehdotus: "2cl Cointreau, 2cl Vs Cognag (tai joku brandy tai jallu) + Keisarin Morsian (tai muu hedelmillä maustettu musta tee)". Tämä voi olla hyvä, mutta jos juoman nimi on Kova tee, sen täytyy olla streitimpi ja "kovempi". Hienostelu ei toimi. Tällaisia kokeiluja tekemällä voi kyllä onnistua kehittelemään hienoja drinkkejä. Esimerkiksi berliiniläisen Shochu-baarin (Behrenstrasse 72) drinkkimestari Arnd Heissen on saanut aikaan erikoisia makuelämyksiä liottelemalla teepusseja erilaisissa drinkeissä.

Sitten lopputulokseen:

Monissa kommenteissa ehdotettiin teetä ja viskiä. Kovan teen resepti syntyikin tästä yhdistelmästä. Kiitokset Leccarelle ja anonyymeille viskin ystäville. Ratkaiseva oli Susirajan kommentti: "Viskiä, hunajaa ja teelaaduksi nimen omaan Lapsang Souchong. Savuisen teen luulisi toimivan viskin kanssa."

Tämä ehdotus voisi toimia ihan sellaisenaan. Viskiä ja savuista teetä. Juoma tehdään nyt kuitenkin toisin päin: teetä ja savuista viskiä.

Töttöröröö!!

KOVAN TEEN RESEPTI

Ceylon Nuwara Eliya FOP -teetä
Laphroaic 10v -viskiä, joka on suurenmoista savunmakuista skotti mallasviskiä
Hippunen tummaa sokeria

Maistuu erittäin hyvältä! Kokeilkaa! Huom! sokeri kannattaa sekoittaa teehen ennen kuin sekaan kaataa viskiä.

Kyseistä Ceylon-teetä saa ainakin Demmers Teehausin myymälästä Annankatu 13.

Demmersin omistaja Kirsi Pullinen vietti hauskan viikonlopun läträämällä Laphroaic-viskin ja erilaisten teelaatujen kanssa.

Anonyymille, joka ehdotti appelsiiniteetä ja konjakkia, Kirsi sanoo: "Appelsiinitee ja konjakki voisi olla myös erinomainen, mutta sitä en ole vielä ehtinyt kokeilla." Läträäminen jatkuu!

Savunmakuisia teetuokioita!


Kova tee  17

Jokin ravintola Suomessa - en muista mikä - haluaisi ryhtyä tarjoilemaan kovaa teetä eli alkoholilla terästettyä teetä. Sieltä on käännytty Annankadulla toimivan Demmers Teehaus -teemyymälän omistajan Kirsi Pullisen puoleen ja pyydetty, että hän suunnittelisi mahdollisimman hyvän Kovan teen reseptin.

Satun tietämään, että kyseinen teekauppias ei vielä ole onnistunut ratkaisemaan pätevän teetötsyn arvoitusta.

Voisitteko te, Rakkaat Lukijat, auttaa häntä? Kirsi on erittäin mukava ihminen, työskenteli 15 vuotta Nokian globaaleissa toiminnoissa ja ylensi sen jälkeen itsensä teepuodin pitäjäksi.

Innovoikaa loistava Kovan teen resepti ja soittakaa se hänelle tai pistäytykää kertomassa siitä Demmersin Teehausissa.

Olen itse "keksinyt", että liotetaan Liptonin teepussia kuumassa vedessä pari minuuttia ja lorautetaan kossua reippaasti joukkoon. Nyt tarvittaisiin huomattavasti korkeatasoisempaa ajattelua. Teelaatuja on valtavasti valkoisesta ja vihreästä mustaan, intialaisia, kiinalaisia, vietnamilaisia... ja sitten maustetut teet, joissa teen sekaan on laitettu melkein mitä tahansa, ja alkoholia on tietysti vaikka mitä sorttia. Joten tehtävä on haastava. Mutta tuloksena olisi Suomen nykyajan ensimmäinen Kova tee

Demmers Teehaus, Annankatu 13, puh: +358 40 1727925. www.demmer.fi