Walter de Camp

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2015.

Lepakot mädäntyvät kotisohvalla

Haloo, täällä Walter de Camp, Berliini.

Berliinin viimeinen lesbobaari Serene Bar lopettaa toimintansa vuodenvaihteessa. Sen jälkeen Berliinissä ei ole yhtään ainutta lesbobaaria.

Vielä 80- ja 90-luvulla Berliinin yössä toimi monia lesbomestoja. Lepakot lähtivät iltaisin ulos omiin baareihinsa kaljoittelemaan, tanssimaan, flirttailemaan, kourimaan ja köyrimään. Sen aikakauden nuoret lesbot eivät ikäännyttyään käy enää lesbokapakoissa, koska he eivät enää pysty pokaamaan nuoria lesboja. Tämän päivän nuoret lesbot taas eivät käy ulkona, koska he istuvat kotona tietokoneen ääressä tutkien deitti-ilmoituksia.

Lesbot mädäntyvät kotisohvalla.

Joten, jos sinä, suomalainen ihana lesbonainen, suunnittelet kevyttä ulkomaanmatkaa, se kannattaa tehdä vuodenvaihteessa Berliiniin. Serena Barin jäähyväisbileet ovat 31.12. Girls' Dance Silvesterparty. Ja siihen asti lesbobileet joka lauantai-ilta klo 22:00. http://www.serenebar.de/wordpress/


Pakolaisoppaana Berliinissä

Haloo, täällä Walter de Camp, Berliini. Tulin kaupunkiin eilen keskiviikkona iltapäivän lopulla ja majoituin normaalin kämppääni Tempelhofin lentokentän pääsisäänkäynnin lähelle.

Vuokraemäntä kertoi heti kevyen pikku uutisen: Tempelhofin lentokentän entisiin lentokonehalleihin ja myös itse kentälle on majoitettu noin 5000 syyrialaista pakolaista. Siihen 100 metrin päähän.

Lähdin ulos ja laskeuduin Paradestrassen metroaseman laiturille hypätäkseni metroon ja ajaakseni parin aseman päähän Mehringdammiin ostamaan alkajaisiksi makoisan currywurstin.

Luokseni tuli välittömästi syyrialainen suurperhe: viitisentoista henkeä isoisästä sylivauvaan. Yksi heistä näytti kännykästään karttakuvaa ja kysyi, miten he löytäisivät tietyn kohdan Tempelhofin lentokenttäalueesta. Neuvoin heitä ja pääsin vasta sen jälkeen currywurstille.

Tempelhofin lentokenttäalue on ympäröity aidalla. Illan pimennyttyä ajattelin mennä kurkistamaan aidan ylitse lentokentälle. Halusin nähdä, millaisia telttoja siellä on pakolaisia varten.

Jotenkin tuli tunne kuin olisin ihminen, joka kurkistaa keskitysleirin aidan ylitse ja toivoo, että siellä olevat ihmiset pysyisivät aidan sisäpuolella. En käynyt kurkistamassa. Täytyy tässä ensin selvitellä omaa päänuppia.