Walter de Camp

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Koskinen.

Burleskin burleskit ohi  5

Burleski-yökerho on vapun jälkeen lopettanut burleskiesitykset ja muuttunut K-20 diskoksi. Sedun ja kumppaneiden ajatus hienosta burleskiravintolasta kariutui asiakaspulaan. Burleski ei kiinnostanut.

Yleisen käsityksen mukaan burleski-innostus oli ohi jo silloin kun Burleski-yökerho avattiin. Luullakseni burleskista kiinnostuneiden määrä oli aikaisemminkin melko pieni.

On sanottu, että burleski on stripteasea taiteellisempaa (lue: pitkästyttävämpää). On myös sanottu, että burleski on stripteasen parodiaa.

Striptease on amerikkalaisten pakkomielle. On ihmeellistä, miten innostuneita jenkit jaksavat olla siitä. Mielestäni striptease on useimmiten yhtä tylsää kuin egyptiläisten mahatanssi. Eikä se taiteellisuudella ja pienellä parodisuudella parane.

Muistan kuitenkin erään striptease-esityksen vuosien takaa. Kirjan ravintola Kruununhaassa oli jonkin aikaa ruokaravintola, jossa puolenyön tietämillä esiintyi strippareita.

Näin siellä hyvin kauniin suomalaisen stripparin, jonka taitelijanimeä en muista. Hän riisuutui alastomaksi - ja se tapahtui siis keskellä ruokaravintolaa, mistä johtuen ihmiset seurasivat esitystä mykistyneen hämmentyneinä. Sitten tuo kaunotar sysi yhdeltä pöydältä lautasia ja laseja syrjään ja nousi pöydälle kiemurtelemaan. Salissa vallitsi kuolonhiljaisuus.

Siihen aikaan sai ravintoloissa polttaa tupakkaa ja tuo taiteilijatar - joka ei ollut varmasti kuullut mitään burleskista - otti puoliksi poltetun tupakan miesasiakkaan sormista, kävi ruokaravintolan pöytien väliin lattialle selälleen jalat levällään ja laittoi palavan tupakan filtteripään häpyhuultensa väliin ja ryhtyi pössyttelmään savuja pillullaan. Sen jälkeen hän nousi ja laittoi tupakan miesasiakkaan suuhun.

Ikimuistettava esitys ruokaravintolassa.


Burleskin avajaiset  14

Valtavat määrät hyvännäköisiä naisia saapui taas paikalle, kun juhlittiin Burleskin avajaisia. Jo pelkästään siitä syystä en ikinä jaksa valittaa ja väittää, että yökerhojen avajaisissa ei olisi hauskaa. Kyllä minulla ainakin on hauskaa, kun retkotan sohvalla ja ohitse kulkee tasaisena virtana kauniita naisia. Tällä kertaa monilla oli jopa sukkanauhat näkyvillä.

Burleski on viihtyisäksi tehty yökerho. Runsaasti sohvia. mukavia nojatuoleja. Jos asiakkaat haluavat noudattaa yökerhon linjaa ja pukeutua seksikkäästi ja viihteellisesti, Burleskissa saattaa olla hauskaa myös jatkossa. Avajaisten perusteella ei koskaan voi ennustaa myöhempää kehitystä.

Sedu Koskinen oli itsekin saapunut paikalle kunnioittamaan tilaisuutta läsnäolollaan. Hänen mukaansa he ovat nyt halunneet tehdä "vähän erilaista".

Burleski on vähän erilainen kuin Sedun aikaisemmat yökerhot. Joku pitää siitä, joku ei, mutta en mitenkään jaksa enää ymmärtää sitä vuodesta toiseen jatkuvaa Sedu-vastaisuutta ja Sedu-kaunaa, ja jopa Sedu-vihaa, jota jotkut ihmiset ylläpitävät. Mitä järkeä?

Tarkastellaan tosiasioita. Sedu Koskinen ja hänen ravintolayhtiönsä on perustanut Helsinkiin paljon isoja yökerhoja. Ne ovat tavoitelleet ja tavoittelevat laajaa yleisöä. Gina Tricot:n ja H&M:n asiakaskuntaa. Niin hesalaisia normaaleja hauskanpitäjiä kuin K-junalla tulijoita.

Isoja yökerhoja voi perustaa vain varakas ravintolayhtiö. Jos Sedun yökerhot eivät ole olleet hyviä, kuten Sedu-vihaajat väittävät, niin miksi niissä kuitenkin on käynyt niin paljon ihmisiä ja mikseivät muut isot ravintola-alan yhtiöt ole tehneet parempia? Olisiko Helsingin yössä hauskempaa, jos Sedun mestoja ei olisi? Olisivatko asiat nyt paremmin, jos tätäkään Burleskia ei olisi perustettu?

Näiden isojen yökerhojen rinnalla on pienempiä paikkoja, jotka on suunnattu erilaisille alakulttuureille. Niissä on sitä särmää, jota Sedun valtavirran mestoissa ei ole. Jokainen voi mennä itseään miellyttävään paikkaan. Mitä kannattaa raivota yhdelle yrittäjälle vuosikausia? Eihän kukaan pakota Sedu-kammoista menemään esim. Burleskiin.

Se on ainakin varma, että Burleskin emäntä Diana Ball on omaa luokkaansa. Tässä lupaamani video.

PS
Samana iltana tapahtui vaikka mitä kiinnostavaa Helsingin yössä. Palaan niihin juttuihin myöhemmin.


Pyllyt esiin huutsikuutsi

Salaisten tietojeni mukaan SK-Ravintoloiden johtoryhmä piti kokouksen THAIMAASSA muutama viikko sitten, ja paikalla palmujen alla oli myös Sedu Koskinen. Kokouksessa päätettiin, että Sedun uuden ravintolahankkeen nimi on Burleski (ent. Freda 51, ent. Studio 51).

Samalla päätettiin luopua aiemmin esillä olleesta ideasta, että paikan vip-osasto olisi ollut homoravintola ja iso puoli heteroravintola. Ravintolasta pyritään tekemään "vaihtoehtokulttuurinen" burleskiravintola.

TÄMÄ SAATTAA SIIS TARKOITTAA,

että SINÄ, ja MINÄ!, ja kuka tahansa Keravan eteläpuolelta, ja ehkä siitä pohjoiseenkin, voi (ehkä) päästä esiintymään Sedun lavalle Burleskiin. Keikuttamaan pebaa.

Oletko sinä valmistautunut haasteeseen?

Tässä tulee vinkkejä kaikille would-be burlesque-esiintyjille.

Aloitetaan videolla. "This video may not be suitable for minors."

Yksi hyvä mesta tilata esiintymisasuja on Lovechild Boudoir. Heillä on aika edullisen hintaisia hienoja korsetteja ja monenlaista muuta. Myös postimaksut ovat kohtuulliset.

Lovechild Boudoirista
Lovechild Boudoirista
Lovechild Boudoirista
Lovechild Boudoirista
Lovechild Boudoirista
Lovechild Boudoirista

http://lovechildboudoir.bigcartel.com/featured

Hyviä kartion muotoisia, bullet bra -rintaliivejä myy Cameo Intimates. Heillä on erittäin paljon sellaisia alusasuja, jotka saavat SK-Ravintoloiden buukkaajien pään pyörälle.

Cameo Intimatesin bullet bra
Cameo Intimatesin bullet bra

http://www.cameo-intimates.com/

Mutta miten sitten pebaa ja tissejä heilutetaan, huutsikuutsataan? Ja miten burleskimiehet saavat aktinsa kasaan?

Ehkä meidän kaikkien on viisainta lähteä opiskelemaan New York School of Burlesqueen. Suosittelen nimenomaan tätä koulua, koska sen johtaja on professori Jo Boobs.

CBS:n video kertoo koulun meiningeistä. Millä tahansa vartalotyyppillä pääsee esiintymään Sedun paikkaan, ainakin jos Sedu noudattelee New Yorkin linjaa.

Jos haluatte perehtyä burleskin teoreettisiin ulottuvuuksiin ja naisnäkökulmaan, suosittelen Miss Indigo Bluen Seattlessa sijaitsevaa Academy of Burlesqueta.

http://www.academyofburlesque.com/curriculum.html

Heidän luennoillaan on käsitelty mm. tällaisia aiheita:

• Nouveau Feminism and Seattle Peep Show Industry
• The Queering of Burlesque
• Performing Femininity
• The Nipple as The Contested Domain of Performance Art

Tässä kuva heidän opiskelijoistaan.

Burleskiopiskelijoita Seattlessa
Burleskiopiskelijoita Seattlessa

WALTERIN OMA BURLESKIVINKKI

Jätkät, kyllähän kaikkein kovinta burleskikamaa on se, kun kundit näyttää lavalla karvaista persettään!!

Katsotaan mitä tapahtuu, kun ravintola avautuu. I keep you posted.