Walter de Camp

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Tempelofin lentokenttä.

Pakolaisoppaana Berliinissä

Haloo, täällä Walter de Camp, Berliini. Tulin kaupunkiin eilen keskiviikkona iltapäivän lopulla ja majoituin normaalin kämppääni Tempelhofin lentokentän pääsisäänkäynnin lähelle.

Vuokraemäntä kertoi heti kevyen pikku uutisen: Tempelhofin lentokentän entisiin lentokonehalleihin ja myös itse kentälle on majoitettu noin 5000 syyrialaista pakolaista. Siihen 100 metrin päähän.

Lähdin ulos ja laskeuduin Paradestrassen metroaseman laiturille hypätäkseni metroon ja ajaakseni parin aseman päähän Mehringdammiin ostamaan alkajaisiksi makoisan currywurstin.

Luokseni tuli välittömästi syyrialainen suurperhe: viitisentoista henkeä isoisästä sylivauvaan. Yksi heistä näytti kännykästään karttakuvaa ja kysyi, miten he löytäisivät tietyn kohdan Tempelhofin lentokenttäalueesta. Neuvoin heitä ja pääsin vasta sen jälkeen currywurstille.

Tempelhofin lentokenttäalue on ympäröity aidalla. Illan pimennyttyä ajattelin mennä kurkistamaan aidan ylitse lentokentälle. Halusin nähdä, millaisia telttoja siellä on pakolaisia varten.

Jotenkin tuli tunne kuin olisin ihminen, joka kurkistaa keskitysleirin aidan ylitse ja toivoo, että siellä olevat ihmiset pysyisivät aidan sisäpuolella. En käynyt kurkistamassa. Täytyy tässä ensin selvitellä omaa päänuppia.