Ilmiöt

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2010.
Seuraava

Kopioi tyylini!  22

Tämä jos mikä blogi aiheuttaa provoa, mutta keep on going, you're making me famous. Nimittäin aihe kuuluu. Kuinka olet kuin MINÄ! :) Siis eli kuinka luonnehdin sädehtivän ja kauniin ulkomuotoni, nillä avuilla mitä minulla on.

Iho: käytän aina suihkun jälkeen kosteusvoidetta, jotta iho pysyy silkkisen pehmeänä. Tällöin se hehkuu ja näyttää ja tuntuu pehmeältä.

Rusketus: kaisaniemen Golden Sun studion tehosolarium on vailla vertaa,. Niin ovat myös ammattilaisten rusketustuotteet, joita tilaan. (en nyt kuollaksenikaan muista merkkiä) Käytä siis aina itseruskettavaa tai solariumia.

Hiukset: Babyliss lämpörullat ja saat ihanat kuohkeat hiukset ja kiharat. Henilän hiuksista saat aidot ja kiiltävät suorat hiukset pidennyksinä jos sinulla ei ole. H9ukset on se mikä tekee sinusta huolitellun ja puhtaan näköisen.

Kynnet: Rakennekynnet on must ja ne on vaan niin upeat ja niitä ei voi verrata tavallisiin kynsiin edes mutta, edes kynsilakkaa käytäthän. Ranskalainen perus on jees, mutta glitterkynnet tuovat piristystä. Kynnet kun on niin olet niin nätti ja kaunis ja laitettu.

Vaatetus: ostan vaatteita, Guess, gina tricot, zara, fiorella, h&m yms.. hankin aina kerralla yhden asukokonaisuuden eli yhdet kengät, siihen korut ja mekko ja ehkä laukku. Näin tiedät että kun laitat ne kaikki sopivat yhteen. Pakko olla aina jotain uutta tai erikoista. Ethän ole kuin muut.

Matkapuhelin: puhelimessasi pitää olla tyyliä, jos minuun on uskomista, nimittäin sen takaosa on koristeltu timanteilla ja sen on oltava kosketusnäytöllinen. Joko Samsung Galaxy S tai Iphone. Matkapuhelin saa olla sellainen joka herättää muissa jo kateutta. Näin olet kaikien kestosuosikki. Sinulla on jo monta omaa ihanaa juttua.

Ja sitten kaiken kruunaa, hymyily, positiivisuus, kaunis kävelytyyli ja tanssahtelu. Tsadaa. Olet prinsessa ja kaikki rakastavat sinua. Ja ainiin. Haukkuvat sinua koska olet vain niiin ihana :) <3


Aviomiespalvelu vs. oululaiset opiskelijat  2

"Tämän videon julkaisijasta on tehty rikosilmoitus ja asia saatetaan oikeusteitse eteenpäin", ilmestyi YouTubessa olevan kouluprojektivideon kommentteihin. OAMK:n opiskelijat olivat räpeltäneet kokoon huumoripätkän, jossa verkkareissa sohvalla makoileva mörökölli lähtee baariin jättäen vaimon haaveilemaan prinsseistä pölyhuiska kädessään. Video ei ole mikään kultaisen palmun arvoinen, mutta yhtä ihmistä video - tai lähinnä sen nimi - kosketti. Opiskelijaporukka oli ujuttanut nimeen "aviomiespalvelun", joka on myös seksittömiä palveluita (remppaa ja muuta) välittävän firman nimi. Pomo kävi muistamassa videon tehneitä kappaleen ensimmäisellä virkkeellä.

Yksi opiskelijoista aloitti keskustelun MuroBBS:ään kyselläkseen, voiko joutua maksumieheksi kuten tämä tapaus. Aviomiespalvelun toimari kun uhkaili kunnianloukkaussyytteellä ja mainitsi tehneensä jo rikosilmoituksenkin. "Jos mainos ei ole poistunut 3.12.2010 mennessä asianajajani alkaa hoitamaan sekä kunnianloukkaus että tavaramerkkiloukkaus syytettä ja tulen vaatimaan kaiki aiheutuneet kulut sinulta." Muron keskustelussa otettiin kantaa lakiteknisiin seikkoihin, mutta päällimmäiseksi keskusteluissa nousi TJ:n lähestymistapa oululaiseen opiskelijaporukkaan. Toimari sai haukut niskaansa, mutta nimimerkki SuperEgo totesi asiallisesti: "Niin tai näin, aggressiivinen herkkänahkaisuus ei ainakaan tee hyvää minkään firman uskottavuudelle, maineelle eikä imagolle."

Harvinaisen totta. Kun keittiörempasta haaveileva googlettaa "aviomiespalvelun", pääsee lukemaan firman TJ:n kirjoitusvirheitä vilisevän kannanoton opiskelijavideoon. Hyvä, että ylpeyttä omaa toimea kohtaan löytyy, mutta itse tilaisin laina-aviomieheni jostain muualta. Ihan vain varmuuden vuoksi. Melko tuoreessa muistissa on Nuevo Latino -ravintolan töykeät kommentit asiakkaalleen. Nyt raflan tilalla Korkeavuorenkadulla tarjotaan maukasta koilliskiinalaista murkinaa. Kannattaa kokeilla kanaa, chiliä ja vihanneksia.

Koko keissi tuntuu todella turhalta. Ennen toimarin yhteydenottoa videolla oli pari sataa katsojaa - luultavasti opiskelijoita ja kavereita. Parissa hetkessä katsojamäärä on pompannut kymmenkertaiseksi MuroBBS:n äänitorveilun ansiosta. Ilman toimarin valitusta kenellekään ei olisi koitunut harmia, ei tavaramerkille, toimarille tai opiskelijaporukalle. Nyt 12 500 muroa on lukenut keskustelun, ja firma on saanut melkein yhtä monet vihat niskaansa.

Kaikki mainos on positiivista blablabla. Suuremmassa mittakaavassa tämä huomattiin newyorkilaisen pokakauppiaan googlesijoituksissa. Paljon huonoa karmaa kerännyt, asiakkaitaan riivannut yritys keikkui hakutulosten kärjessä negatiivisen karmansa vuoksi. Onkohan Aviomiespalvelussa nähty suuri ryntäys ilmaisen mainostuksen vuoksi? Vai kadutaankohan siellä pienen piirin vitsivideoon puuttumista? No, nyt on myöhäistä yrittää paikkailla. Tätä tekstiä kirjoittaessa videon katsojamäärä ja MuroBBS:n keskustelun lukijamäärä on taas vähän kasvanut, siinä missä parin remppaa kaipaavan leskirouvan kriittisyyskin.


Mihin aikaan?  6

Vietin perjantaina ystävieni kanssa pikkujouluja. Olimme suunnitelleet lähtevämme baariin viimeistään yhdentoista aikaan. Lähtö kuitenkin venyi vermut-pullon ja kahden vesipiippusatsin verran, ja olimme yökerhon jonossa vasta puoli yhden pintaan.

Emme ole ainoita, joiden lähtö venyy nykyään. Baareihin ja yökerhoihin mennään yhä myöhempään. Nykyään yhdentoista aikaan hyvää meininkiä löytää käytännössä vain Kallesta torstaisin. Ja joskus joistain kutsuvierastilaisuuksista. (Arki-iltana lähibaariin yksille menoa ei nyt tähän lasketa.)

Myöhäistynyt saapuminen on ongelma baarien omistajille. Kun etkoilut venyvät, ihmiset juovat (eli kuluttavat) baarissa vähemmän. Aikaa on vähemmän ja he ovat jo enemmän humalassa. Vaikka parin euron keskimääräinen keskiostoksen aleneminen (asiakas/ilta) ei kuulosta kovinkaan suurelta, voi sillä olla suurikin vaikutus ravintolan kannattavuuteen. Pienistä puroista suuret virrat ja silleen.

Ongelmalliseksi myöhäisen baariin menon tekee myös mielestäni se, että illat venyvät silloin pakostakin. Jos olet baarissa vasta puoli yhdeltä, tuskin lähdet sieltä ennen kahta. Ja seuraavan aamun virkeystilassa ei ole hurraamista.

Miksi baariin sitten mennään niin myöhään? Kotona voi vetää enemmän viinaa halvemmalla?

Yhtenä selityksenä ainakin omassa tuttavapiirissäni on se, että jonkun kotona etkoillessa pystyy vaihtamaan kuulumisia paremmin. Ajatus on hyvä, mutta toisaalta, onhan kaupungissa rauhallisiakin baareja, jossa voluuminupit väännetään kaakkoon vasta myöhemmin yöllä.

Jotain muutosta asiaan olisi mukava saada. Kuinka moni olisi valmis lähtemään radalle yhdentoista aikaan? Itse ainakin olisin. Jos muutkin. :) Ravintoloitsijat joutuvat tekemään kovasti töitä houkutellakseen ihmiset aikaisemmin liikenteeseen.


Sairas kertomus  5

Seison sairaalan ulko-ovella kellotettuani 39,5 astetta kuumemittarilla. Olen vain lähtenyt hakemaan sairauslomaa työterveyslekurilta, mutta päätymässä jonottamaan päivystykseen "jopa kolme tuntia", kuten respan setä toteaa. Mieleen hiipii parin aikayksikön takainen jumiutuminen Auroran sairaalaan. Kännykän akku loppui - mutta saan läppärin ja irkki toimii.

<arkx> Sun pitää ehdottomasti kirjoittaa joku gonzo-artikkeli sun matkastas.
<arkx> Pelkoa ja vihaa Haartmanin sairaalassa.
<dellflow> Hieno idea. Saisikohan sen jotenkin liitettyä nettiin..

Kyllä sen saa. Helsingin kaupungin wlan on ainoa pieni lanka, joka pitää minut järjellisyyden oikealla puolella kuunnellessani eläimellistä kiljumista, jatkuvia virtsakeskusteluja ja mummujen hourailuja sukulaistensa tappamisesta. Lisätään tähän väliin, ettei Aurorassa ollut wlania, ainakaan siellä fyysisesti sairaiden puolella. Henkisesti sairaista en tiedä.

Kaiken pitäisi olla kuten kotona, kone sylissä ja koko yö edessä. Olen jopa kotoisasti sotkenut sairaalapöksyni purkalla, joka on unohtunut kannettavan pohjaan ja sulanut koneen lämmettyä. Ahdistaa ja katson ajan väärin peilistä, josta heijastuu kello.

<dellflow> Mietin karkaamista, että kumpi olisi parempi tai pahempi, kuolla munuaistulehdukseen vai tylsyyteen.

Googlettelen sairauttani ja alan tuntea ikäviä uusia oireita pitkin kehoa. Hoitaja (niitä on kolmenlaisia: virolaisia, todella nuoria suomalaisia ja todella vanhoja suomalaisia) tökkää kanyylin. Lunttailen antibioottipussin kyljestä lääkkeen nimeä ja terveen epäluuloisena heitän sen googleen. Ei osumia. Lääkärikäsiala! Oikea löytyy kuitenkin.

<dellflow> 200 eurolla mennyt jo antibioottia.
<dellflow> Kiitosta Suomen verojärjestelmälle.
<dellflow> Intiassa olisi saanut heppa-antibiootit apteekista ilman reseptiä.

Suomi tosin saattaa kostaa 4,5 prosenttia veroa maksavalle. Lääkkeen sivuvaikutuksissa luvataan yhtenä sivuvaikutuksena sieniä koko kehoon. Unelmoin puskevani kärpässientä. Google tarjoaa minulle kyseistä antibioottia ilman reseptiä. Ehkä sitten kun sienet kropassa tuntuvat hyvältä idealta. Naapuri luulee, että elämme vuotta 1903. Wlanin vakaus on ainakin siltä vuodelta.

<dellflow> Aika random oli tuo iPad-launch.
<arkx> Special event kehiin ja sit "available today".

Vietän kauniin iPadin julkaisupäivän ikkunattomassa huoneessa. Jäi näkemättä massahurmos, eli kolme sekopäätä tappelemassa. Eräs päivä Stockalla myyjä tuli muuten esittelemään e-kirjalukijoita, 199 e. Vakuutuin, muttei lähtenyt mukaan.

<arkx> Onko Suomessa mitään Grouponia vastaavaa? Koska Google on nyt ostamassa sitä. 5 miljardia. Tollanen mesta mihin tulee kaikkia diilejä.
<arkx> Mietin et kun jengi on niin kreiseinä johonkin Stokkaan. Ja hulluihin päiviin. Niin miksei sit myös online?
<dellflow> Offerium ja CityDeal.

Ostin kerran yhden "diilin" CityDealista. Miksen olekaan kirjoittanut vielä aiheesta? Parit teriyaki-nuudelit Wrongista yhden hinnalla. Tuli kyllä paha mummo ja kahvipaketti -olo tiskillä tilausta tehdessäni.

<dellflow> ...makkarakeittoa (en syö porsasta) ja maitoa (en juo). Ja se makkara oli silputtu sellaisiksi 0,2 x 0,2 cm:n paloiksi. En kyllä tajua miten näistä safkoista pitäisi tulla täyteen, varmaan suunniteltu noille talvisodasta asti sängyssä maanneille 40-kiloisille ruumiille.

Googletan peittoni alta. Onko juutalaisnaisilla päähineet? Uskotaanko "olen juutalainen shalom alom" -valhettani? Onneksi en sanonut olevani muslimi, pitäisi askarrella peitosta burkha.

Naapurin rouva luulee olevansa Pentti Leinonen (nimi muutettu). Googletan nimen ja odotan löytäväni sillä Facebook-profiilin. Löydänkin, mutten pääse katsomaan sitä jonkun käptsä-kuumotuksen takia. Mistä asti?

<dellflow> Katsoin että pöydällä oli hammastahnaa, olikin KY Jellyä...
<arkx> KY Jellyä siellä? Kovatkin orgiat?
<dellflow> Sitä on steriilinä ja ei-steriilinä.
<dellflow> Sairaaloissa nyt ollaan ihan paskat housuissa, monessa mielessä. Tässä tapauksessa pöpöjen vuoksi.

Olen kuullut aivan liikaa eritejuttuja, mutta googletan silti KY Jellyn. Sitä näköjään on saanut steriilinäkin, sanoo virtsakatetreihin erikoistunut jenkkifoorumi. Vielä kerta "virtsakatetreja" niin revin tyynyni ja tungen täytteet korvakäytäviäni piristämään.

<arkx> Olettaisin et ne sairastelevat mummot ei sentään komentele hoitsuja.
<dellflow> Kyllä ne kommentoi aika kärkkäästi.
<arkx> Mut siis mikä ton aiheuttaa?
<dellflow> Vanhuuden vai?
<arkx> Ei vaan et miks vanhana monesta naisesta tulee valittava urpo.
<dellflow> Yritin googletella, mutta en oikein löytänyt mtn ennen kuin netti katkesi.
<arkx> Sit kelataan et miks geriatriseen työhön ei löydy vapaaehtoisia ;D
<dellflow> Tosi palkitsevaa duunia joo. Vittuilua ja eritteitä aamusta iltaan.
<arkx> Kuulostaa joltain punk-levyltä.
<dellflow> Todellakin. Kyllä niille pitäisi maksaa ainakin törkeää liksaa.
<arkx> Jooh, paskan (kirjaimellisesti) työn lisää.

Uusitunut Google, joka ehdottelee hakutuloksia kesken kirjoittelun, löytää tasan viisi ratkaisua vihaisten vanhusten ongelmaan. Periaatteessa pidän uudesta hakutyylistä, mutten osaa vielä käyttää sitä - sitkeästi kirjoitan hakusanani ja painan enteriä tuloksia vilkuilematta. Onko tällainen muutoshaluttomuus vanhuuden merkkejä?

<dellflow> Äh, en tiedä miten tämä sänky menee alas. Miksei ne pane vain selkeää nappia tuohon.

Onneksi seniiliys ei iske vielä. Yritän etsiä manuskaa sänkyyn ja selailen turhia pdf-esitteitä läpi. Niissä sairaalasängyissä on Unikko-lakanat, ei froteisia saunapyyhepeittoja. Potilaat ovat parikymppisiä neitejä, eivät makuuhaavaisia ja hampaattomia. Neidit hymyilevät sängyissään, eivät laske kattopaneelin reikiä (441). Melko epärealistinen olo.


Seuraava