Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on blogit.

Blogaus blogauksesta  3

Nyt on kuulkaa niin, että blogeissa määrä korvaa laadun. Mutta tämänhän te jo aikaanne seuraavina tiesitte.

Kerron silti lisää. Puhun tekstistä. Blogi on sitä kiinnostavampi, mitä

a) vähemmän siinä on tekstiä
b) vähemmän siinä on tekstiä tekstistä, esimerkiksi kirjallisuudesta (hyi)
c) enemmän siinä on kuvia
d) enemmän siinä on kuvia kirjoittajasta
e) enemmän siinä on anekdootteja.

Lempilaitteeni tehoyleistysvatkain muotoilee asian niin, että mitä paskempaa tekstiä, sitä parempi blogi.

Väitän myös, että neljällä viidestä blogien lukijasta puuttuu kokonaan sisälukutaito. Sillä tekstistähän ei koskaan voi lukea rivien välistä mitään. Teksti ei voi koskaan kikkailla tekstinä. Ironiaa ei ole olemassa. Satiirista puhumattakaan.

Noh, tekstitaitoa on opetettu lukioissa vasta viisi vuotta. Parannusta tiedossa jossain vaiheessa. Ehkä sitten vain lukion käyneille, sillä peruskoulusta nyt ei ainakaan jää mitään käteen.

Esimerkki: kun blogeja alkoi muutama vuosi sitten putkahdella, lehtien toimitukset siirsivät ensi töikseen kolumnejaan nettiin luettavaksi. Ikään kuin blogeina.

Eiväthän ne nyt millään toimi blogeina yhtä hyvin kuin printillä. Sama toisin päin.

Blogit pysyköön blogeina, tasoissa ollaan. On ihan yleisessä tiedossa, ettei blogien tarvitse olla sanataiteen tai journalismin hurraahuutoja. Mutta voitteko pliis lakata käyttämästä peräkkäisiä kysymysmerkkejä????? Myös huutomerkit ärsyttävät, mutta niihin alan jo tottua. Laitan tähän niitä vielä pari: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Loppuun päivän runo.


Muotiblogit  4

Hola!

Oon tässä koko viikon selaillut erilaisia blogeja ja käynyt blogilistalla kurkkimassa. Urkkinut julkkisten blogeja ja kaikenlaista. Internet on täynnä blogeja.

Mä olen aina ollut sellainen, että mä rustaan kunnolla ja selitän kaiken juurta jaksain, sillä mua ärsyttää suunnattomasti jos joku ymmärtää mua väärin.

Mulla käy mun omilla kotisivuilla aika huima määrä lukemassa toisenlaista diipa daapaa, ja ne tekstit on tosiaan pitkiä.

Kun mua pyydettiin kirjoittamaan tänne blogia, kauhistuin että miten voi selvitä noin lyhyellä blogilla ja saada asia perille samalla. Nyt olen tajunnut vihdoin yhden asian.

No ensinnäkin kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
Ja toiseksi, suosituimpia ja luetuimpia blogeja on oikeesti ne missä on joku yksi lyhyt aihe pelkistettynä ja paljon kuvia.
Juuri sen takia muotiblogitkin on niin suosittuja. Jengi tykkää katsella ja selaa blogit läpi ja katsoo sieltä joukosta ne helmet ja lukasee sivusilmällä.

Muotiblogit tuottaa kirjoittajilleen hyvässä tapauksessa äärettömän hyvin rahaa mainostajien puolesta, ja lisäämällä itsestään tai muista vähän kuvia. Aika helppoa ja tosiaan ei tarvitse alkaa luennoimaan.

Mä oon miettinyt, että miksköhän se on ihmisten mielestä niin kiinnostavaa mitä juuri toinen pukee päälle tai miten tehtiin meikki tai hiukset jollain ihan tavallisella tytöllä?

Mua itse henk.koht ei kiinnosta ellei lookissa oo jotain aivan pöyristyttävää. Mutta kun ne on aina niitä kuvia tylsistä penkillä löhöävistä lampaannahka LV- laukuista tms. Ei siis kaikki mutta useat.

Päädyin siihen tulokseen että syy on sama kuin esim. bb:ssä. Se tirkistelyn halu on suuri ja aina kiinnostaa miten muut tekee. Perussuomalaista.

No mutta mä otin nyt sitten neuvosta vaarin ja aloin pitämään myöskin muotiblogia.