Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on hyväntekeväisyys.

Pitäisikö bb-julkkikset hyötykäyttää!  21

Siinäpä vasta kysymys. Aloin tässä miettimään nyt tälläistä asiaa kun luin uutisen mm. Bb-Mia:sta, että hän ei halua pysyä julkisuudessa, sillä eihän hänellä ole lahjoja tehdä mitään.Aivan!

Eipä ole ollut minullakaan laulutaitoja tai tanssitaitoja tähän asti näyttää, mutta silti alusta asti kun julkisuuteen päätin jäädä niin kyllähän se niin on, että jokainen julkkis varmasti haluaisi olla jossain hyvässä ja yhteiskunnalle hyödyllisissä asioissa mukana. Julkisuus on aluksi toki kivaa ja aluksi myös hyvin rahallisesti palkitsevaa puuhaa, mutta ei pidemmän päälle. Sitten kun omat jutut loppuvat ja "minä minä minä" kuvan tyrkyttäminen alkaa kyllästyttää pitäisi tehdä jotain muutakin. BB-talossa on tietojeni mukaan asunut viime kauteen mennessä n. 120 asukasta.

Siihen päälle nämä uudet asukkaat. Kuinka monen heistä voimme sitten nähdä julkisuudessa useammin kuin joskus hymyn tai maikkarin verkkouutisissa. Korkeintaan nettijulkkiksia. Mutta he ovat olleet Big Brotherissa. Vain harva heistä on jäänyt julkisuuteen.

Katsojaluvut ovat huikeat ja puhelimet käy äänestäjillä kuumana. Puhutaan Suomen yhdestä katsotuimmasta viihdeohjelmasta.

Itse olen ollut nyt reilut 2 vuotta julkisuudessa ja koko ajan on tullut pyyntöjä televisio-ohjelmiin ja pariin hyväntekeväisyysjuttuun. Suosio ulkona liikkuessa on suuri. Kaikki tunnistaa, huutelee perään, pyytää kuviin ja nimmareita. Eikö meitä bb-julkkiksia sitten voisi käyttää ns. myöskin hyväntahdon lähettiläinä.

BB:tä katsoo tosiaan niin moni että kilpailijat ovat helposti tunnistettavissa ja aina jokaikiselle(joka ei mokannut itseään ihan täysin) on olemassa tässä Suomen maassa vankka kannattajajoukko mikä seuraa varmasti suosikkinsa liikkeitä tarkkaan myös talon ulkopuolella.

Minä ehdottaisin että sitä tv:n kautta hankittua suurta tunnettavuutta käytettäisiin erilaisien asioiden ajamisessa eteenpäin, hyväntekeväisyydessä ja muussa vastaavanlaisessa toiminnassa.

Jottei mene jeesusteluksi niin toki siis julkisuudella ajetaan omia etuja ja toteutetaan itseään mutta joskus olisi hyvä antaakkin jotain. Huono tunnettu tyyppikin voi saada jonkun asian kuulumaan paremmin ja pohdittavaksi, josta on lopuksi hyötyä kaikille.

Tähän asti mainittavia hatunnoston ansaitsevia suorituksia on bbläisiltä:

Hyväntekeväisyyspokeriturnaukset mm. BB-Sari lahjoitti 1 000 euroa lapsille voitettuaan. niko N lahjoitti muistaakseni 10 000 euroa eläinten hyvinvointia edistääkseen.
Niko S. osallistui ammatinvalinta- radiokampanjaan radiomainoksen merkeissä ja kannusti nuoria opiskelemaan sekä oli eräässä hyväntekeväisyysgaalassa jollain tavalla mukana .
BB-Antti.K. antoi itsensä koulukiusaamista vastaan sotivalle televisio jaksolle ja kertoi omat kipeät kokemuksensa auttaakseen kiusaamista ehkäisevää työtä.
Minä sain tänään juuri pyynnön tulevaan nenäpäivä-nimiseen hyväntekeväisyysjuttuun, jossa hauskuutamme katsojia 6 tuntia kestävässä ohjelmassa jotta ihmiset viihtyvät ja tekevät lahjoituksia.

Kaikkia näitä lisää kiitos ja ihmiset, jotka ovat tunnettuja tavalla tai toisella niin kannustamaan jokainen omalta taholtaan ihmisiä, eri ikäisiä ja erilaisia, kaikkia mukaan toimintaan mikä tuottaa kaikille hyvän mielen ja auttaa ihmisiä jotka sitä apua tarvitsevat.

Itse henkilökohtaisesti olen unelmoinut olevani joskus osallisena Elämä lapselle-konsertissa tai toiminnassa mukana, sillä lapset ovat lähellä sydäntäni ja myös koulukiusaaminen on minulle tuttu(olen siis ollut kiusattuna usean vuoden) ja kantapäänkautta opittu asia.

Toivottavasti blogi viihdytti teitä ja kertokaa te nyt miten bb-julkisuus kannattaisi hyödyntää ja mihin meistä kaikista olisi yhdessä?

Maailma tarvitsee meitä, me tarvitsemme maailmaa.

Kiss and love

Henna

Henna Kalinainen-Kurhinen
Henna Kalinainen-Kurhinen

Missin mietteet  4

Tallinnassa järjestettiin perjantaina hyväntekeväisyyspokeriturnaus, jossa toisistaan mittaa ottivat suomalaiset ja virolaiset julkkikset. Mukaan oli pyydetty myös lehdistön edustajia, joten pääsin osallistumaan tälle erittäin hauskalle ja nauruhermoja kutkuttaneelle matkalle.

Suomen tiimin naisvahvistus oli hallitseva Miss Suomi Viivi Pumpanen (Mitä olisi hyväntekeväisyystapahtuma ilman missiä?!). Kun Viivi oli päässyt Tallinnaan, pari tuntia myöhässä pommiin nukkumisen takia, niin johan alkoi juttu lentää.

Sunnuntain kunniaksi kerron teille missimme ajatuksia. Mukana myös kuvat!

Viivin määritelmän mukaan hyvän porukan tietää olevan kasassa, kun pissa-kakka-juttuja pystyy kertomaan rennosti. Meidän porukkamme oli ilmeisen hyvä, koska heti alussa jutut menivät alapäähän. Ja pysyivät siellä Helsinkiin saapumiseen saakka.

Suomen julkkistiimi hyväntekeväisyyspokeriturnauksessa Tallinnassa
Suomen julkkistiimi hyväntekeväisyyspokeriturnauksessa Tallinnassa

Viivillä on myös historia ja suhteellisuudentaju hallussa. Illallispöydässä missimme valisti, kuinka asioita (ja nykymukavuuksia, kuten sisävessaa) pitää arvostaa: ”Kaikki me ollaan lopulta tultu sieltä ulkohuussista.” Valkoisten pöytäliinojen keskellä, päästä varpaisiin huolitellun kaunottaren suusta kuultuna tätä voisi sanoa korvaamattomaksi. ”Priceless”, kuten Mastercard-mainos aikoinaan valisti.

Viivi Pumpanen hyväntekeväisyyspokeriturnauksessa Tallinnassa
Viivi Pumpanen hyväntekeväisyyspokeriturnauksessa Tallinnassa

Viivi ehti matkan aikana myös muun muassa pohtia Mikael Hytösen (Sillä silmällä) kanssa rakennekynsien toimivuutta vessatoimissa. Keskustelun tasoa kuvaavin lause oli ”En mä sun kaivutekniikoista tiedä”.

Mikael Hytönen ja Viivi Pumpanen
Mikael Hytönen ja Viivi Pumpanen

Julkisesti ollaan kohkattu missimme pituudesta ja sopeutumisesta tyttöporukkaan. Itse uskon Universum-kisojen menevän nappiin, kunhan vain etelä-amerikkalaiset gasellit ymmärtävät pieruhuumoria