Walter de Camp

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Striptease.

Burleskin burleskit ohi  5

Burleski-yökerho on vapun jälkeen lopettanut burleskiesitykset ja muuttunut K-20 diskoksi. Sedun ja kumppaneiden ajatus hienosta burleskiravintolasta kariutui asiakaspulaan. Burleski ei kiinnostanut.

Yleisen käsityksen mukaan burleski-innostus oli ohi jo silloin kun Burleski-yökerho avattiin. Luullakseni burleskista kiinnostuneiden määrä oli aikaisemminkin melko pieni.

On sanottu, että burleski on stripteasea taiteellisempaa (lue: pitkästyttävämpää). On myös sanottu, että burleski on stripteasen parodiaa.

Striptease on amerikkalaisten pakkomielle. On ihmeellistä, miten innostuneita jenkit jaksavat olla siitä. Mielestäni striptease on useimmiten yhtä tylsää kuin egyptiläisten mahatanssi. Eikä se taiteellisuudella ja pienellä parodisuudella parane.

Muistan kuitenkin erään striptease-esityksen vuosien takaa. Kirjan ravintola Kruununhaassa oli jonkin aikaa ruokaravintola, jossa puolenyön tietämillä esiintyi strippareita.

Näin siellä hyvin kauniin suomalaisen stripparin, jonka taitelijanimeä en muista. Hän riisuutui alastomaksi - ja se tapahtui siis keskellä ruokaravintolaa, mistä johtuen ihmiset seurasivat esitystä mykistyneen hämmentyneinä. Sitten tuo kaunotar sysi yhdeltä pöydältä lautasia ja laseja syrjään ja nousi pöydälle kiemurtelemaan. Salissa vallitsi kuolonhiljaisuus.

Siihen aikaan sai ravintoloissa polttaa tupakkaa ja tuo taiteilijatar - joka ei ollut varmasti kuullut mitään burleskista - otti puoliksi poltetun tupakan miesasiakkaan sormista, kävi ruokaravintolan pöytien väliin lattialle selälleen jalat levällään ja laittoi palavan tupakan filtteripään häpyhuultensa väliin ja ryhtyi pössyttelmään savuja pillullaan. Sen jälkeen hän nousi ja laittoi tupakan miesasiakkaan suuhun.

Ikimuistettava esitys ruokaravintolassa.