Ilmiöt

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on seksikäs.

Ei liian sexyjä naisia, ministeri Stubb!  3

Kuluneen viikon näkyvimpiin julkisuuden henkilöihin kuului ilman muuta ulkoministeri Alexander Stubb. Menevästä miehestä oli kolme suurta uutista, joista vain kaksi sai laajaa julkisuutta suomalaisessa mediassa. Se vähimmälle huomiolle jäänyt uutinen oli mielestäni mielenkiintoisin.

Ensinnäkin ministeri oli viime viikon Gay Pride -tapahtuman suojelija. Avajaisissa punaisiin samettikenkiin pukeutunut Stubb kertoi kannattavansa täyttä adoptio-oikeutta homoille sekä lesboille. Toinen uutinen, joka saatiin viime viikon lauantaina, oli ulkoministerin ilmoitus lähteä mukaan ensi vuoden eduskuntavaaleihin.

Kolmas ja mielenkiintoisin uutinen ulkoministeristä löytyi Hufvudstadsbladetista, jossa luki, että Stubb on hankkinut ulkoministeriön kuntosalille upouudet kuntosalivehkeet. Virkamiehet, joita jutussa haastateltiin, kertoivat, että Stubb on kehottanut kaikkia työntekijöitä käyttämään ulkoministeriön uutta kuntosalia, yllätys yllätys, työajalla. Miksi? Siksi, että tunnin treeni keskellä päivää piristää ja nostaa työtehoa loppupäiväksi, Stubbin mukaan. Mies haluaa edistää työntekijöidensä terveyttä ja viihtyvyyttä työpaikalla ja sitä kautta työtehoa.

Ensin ajattelin, että ministerin ”työaikajumppa” on ihan loistava homma ja neronleimaus. Tulin toisiin ajatuksiin luettuani uutisen New Yorkissa asuvasta naisesta, joka väittää saaneensa potkut pankkityöstään koska on liian seksikäs. Kurvikkaan naisen läsnä ollessa mieskollegat pystyivät kuulemma ajattelemaan pelkästään seksiä eivätkä töitä.

Vinkki Stubbille: ei kannata antaa työntekijöiden muokata vartaloitansa liikaa. Ettei vaan miesten työteho laskisi liikaa, kun naiset näyttävät tyrmääviltä treenin takia. Tulee vain turhia työpaikkaongelmia. Joten eiköhän peruta tuo ”saatte käyttää kuntosalia työajalla” -sääntö ;).

Ettei käy näin...


Vuoden vartalo -titteli!  6

On taas se aika vuodesta. Verotiedot ovat taas täällä, ja suurin osa suomalaisista ahmii tietoja siitä, miten paljon julkkikset ja korkeissa viroissa olevat tienaavat. Selasin iltapäivälehtien nettisivuja enkä voinut välttyä huomaamasta, että juontaja Vappu Pimiä on saanut 5 374 euron mätkyt. Minua ei oikeastaan jaksa kiinnostaa, kuinka paljon joku tienaa, mutta Vapun kommentti mätkyistä Iltalehdelle sai hymyn huulilleni. Vappu sanoi, ”ettei hän joudu tonnikalakuurille”, vaikka mätkyjä tulikin. Kuulostaa niin ihanasti Vapulta. Selitän miksi.

Vapun ollessa Tanssii Tähtien Kanssa -kisassa säkenöivä nainen laihtui ja kiinteytyi, koska tanssi monta tuntia päivässä. Tietenkin kuka tahansa laihtuu, jos liikkuu koko ajan. Suurin osa mediasta huomasi Vapun laihtumisen ja halusi häneltä kommentteja ”uudesta hyvästä olosta” ja tietoja kiloista. Vappu ei kuitenkaan suostunut puhumaan asiasta. Syykin oli mielestäni todella hyvä: Vappu oli aidosti oikeasti huolissaan naisten hyvinvoinnista eikä halunnut, että suomalaistytöt ja naiset lukevat ”julkkisnaisen laihduttamisesta”, koska hän ei ollut laihduttanut vaan olosuhteiden takia laihtunut. Siinä on vissi ero.

Vappu oli siis todella huolissaan naisten ulkonäköpaineista ja syömishäiriöistä eikä halunnut edistää niitä. Se on ihailtavaa ja jos voisin, antaisinkin Vapulle ”vuoden vartalo” -tittelin. Vappu kun on aivan ihastuttavan näköinen Big Brotherissakin. Hän on normaalikokoinen eikä ole suostunut laihduttamaan siksi, että on juontaja ja julkkis. Vaalealle juontajalle tärkeää on urheilu ja elämästä nauttiminen, sen hän on kertonut monessa haastattelussa. Olen iloinen, että kerrankin meillä Suomessa joku julkkis ei ihannoi anorektista laihuutta. Eikä minua haittaa yhtään, että BB-juontaja on avoimesti tunnustanut välillä ottavansa vähän enemmän alkoholia tai saaneensa parkkisakot. Vappu on ihanan inhimillinen, ei sellainen vahanukke, jonka elämä on täydellistä ja jonka tasolle kukaan tavallinen pulliainen ei yllä. Lisäksi Vappu on ehkä maailman positiivisin ihminen. Hei kuka oikeasti jaksaa nauraa, kun on juuri saanut yli viiden tonnin mätkyt. Vappu jaksaa :). Aion löytää oman sisäisen Vappuni tänä talvena ja nauttia elämästä.