Ilmiöt

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2010.

Onko Internet-kunniaasi loukattu?  6

"Tamperelainen Seppo Lehto ja hänen rikoskumppaninsa saivat vankeutta lukuisista internetissä esitetyistä herjauksista kesällä 2008", Hesari kirjoitti tammikuussa. Vika voi olla täällä päässä, mutta lause tuntuu jotenkin sarjakuvamaiselta, Seppo Lehto kuulostaa sarjakuvahahmolta ja "rikoskumppaneista" tulee mieleen karhukoplamainen poppoo. Seppo Lehdosta puhuttiin yllättävän vähän. Hän on mies, joka loukkasi kunniaa, herjasi ja rikkoi uskonnonrauhaa. Tästä hyvästä Lehto lähti kesällä leivättömän pöydän ääreen pariksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi. Tuomion pituus yllätti ja puhututti foorumeilla. Ja juu, kyllä siellä mainittiin klassinen "lasten raiskaamisestakin tulee lyhyempi tuomio kuin kunnianloukkauksesta".

Haukku ei kuulemma tee haavaa, mutta yleistynyt trendi foorumeilla ja sosiaalisessa mediassa on vetää kyttäkortti esiin ensimmäisen huorittelun tai homottelun jälkeen. Rikosilmoitusta kunnianloukkauksesta ei vielä voi tehdä netissä, ja poliisin tulisikin panostaa tiukkaan rekrytointiin, mikäli jokainen loukattu panisi rikosilmoituksen vetämään. Gradun netin kunnianloukkauksista tehnyt Ville Kormilainen kertoi, että viime vuosien aikana (2008-2009) käräjäoikeudessa on puitu 39 kertaa netissä tapahtuneita kunnianloukkauksia, hovioikeudessa kuusi. Yksi aktiivinen foorumi poikii päivässä yhtä monta uhkailua rikosilmoituksesta. Ehkä niitä ei koskaan tehdä, ehkä ne eivät koskaan etene mihinkään.

Anonyymi bloggaaja teki vähän aikaa sitten seppolehtomaisen liikkeen ja koetteli kunnianloukkauksen rajoja perustamalla blogin, johon kirjoitteli "totuuksia" suomalaisista bloggaajista. Huomiohuorat-niminen blogi keräsi yllättäen paljon huomiota, ja ainakin bloggaaja leimattiin huomiohuoraksi. Kirjoitukset olivat ympäripyöreitä ja keskittyivät lähinnä pilkkaamaan muiden possunaamoja, ihroja ja kaveripiiriä Paint-muokattujen pilakuvien kera. Blogin parasta antia olivat kommentit; joka toinen ylisti bloggaajaa hauskaksi ja rohkeaksi, muut säälittäväksi ja elämättömäksi.

Itse laitoin bloggaajan viimeisimpään kategoriaan. Paskaakin voi puhua tyylillä. Nyt blogin lukeminen vaatii salasanan. Vieläkin jossain arvuutellaan laiskasti Huomiohuorat-bloggaajan henkilöllisyyttä ja blogin kohtaloa. Monilla foorumeilla on epäilty, että kirjoittaja on nyt vangittuna BB-taloon. Osa uskoo oikiksessa opiskelevan ja pilkan kohteeksi joutuneen bloggaajan panneen kiusanhengelle jauhot suuhun. Lisään omat mutu-sattumani soppaan ja arvelen, ettei yhtäkään rikosilmoitusta tehty.

Olen itse välttynyt (törkeiltä) kunnianloukkauksilta netissä - ehkä oikeiden sivuvalintojen vuoksi. Joitain anonyymejä nimimerkkejäni on haukuttu, mutten osaa ottaa kovin henkilökohtaisesti jos kuulen olevani "kakkapää". Tutulla nimimerkilläni, joka löytyy kuvan kanssa mm. Citystä, asia voisi olla eri. Me, jotka emme ole tarpeeksi julkkiksia päästäksemme Seppo Lehdon blogiin, voi jakaa pariin ryhmään - yliherkkiin poliisintyöllistäjiin ja niihin, joiden mielestä pari tappouhkausta, homottelua ja muokattua nakukuvaa kuuluu normaaliin kommunikointiin Internetissä. Mitä enemmän verkossa roikkuu, sitä enemmän alkaa kallistua jälkimmäiseen ryhmään.

P.S. Vuosina 2008-2009 yhtään Facebook-kunnianloukkausta ei oltu käsitelty oikeudessa. Nyt veikkausta vetämään, milloin saadaan eka.


Mistä löytyy mestari?  1

SM-liigan alkavasta kaudesta on tulossa jälleen mielenkiintoinen. Vaikka muuttoliike Suomesta poispäin on ollut taas vilkas, on lentokentälle laskeutunut monia värikkäitä pelimanneja kuten HIFK:n Ville Peltonen, Kärppien Kamil Kreps ja viime hetkillä Pelicansiin tullut Mike York.

Kovimman hankinnan teki ehkä Jokerit. Hjallis Harkimo vahvisti Jokerit-toimistoa NHL:n huippujohtajalla Jarmo Kekäläisellä. Lähes ensi töikseen “Keklu” hankki voimavalmentaja Ben Eavesin, josta tuli myöhemmin myös ykköskentän sentteri. Hjallis on varmasti tyytyväinen, kun heti ensimmäinen hankinta tekee kahta duunia. Harmi vain, että Kekäläisen hankintojen osuessa heti kohdilleen loppuu jokerifaneilta jokavuotinen jännitys siitä, ketä Ilmalaan vielä hankitaan.

Mediankaan ei tarvitse enää spekuloida milloin Jere Karalahti palaa Nordenskiöldille. Päivämäärä kun on jo lyöty lukkoon liigan toimesta, 14.10. Jere vain palaa silloin Bluesin paidassa.

Mestaruuden viime kaudella upeasti kaapannut TPS menetti osan ratkaisupelaajista kesällä, mutta sai myös vahvistuksia. Yksi paluun tekevä on loppukauden sairauslomalla ollut Aki Berg, tuo yli 600 NHL-ottelun puolustusjyrä. Tosin vääräleukojen mukaan Bergin poissaolo mestaruustaistossa ei ollut menetys, lähinnä päinvastoin.

Tampereella ei mene vahvasti. Legendaarista Ilvestä tuupataan lähes kaikissa kausiennakoissa sarjajumboksi. Poikkeuksen teki muun muassa Urheilulehti, joka veikkasi saman kaupungin Tapparaa vielä heikommaksi. Ilveksen kannalta on valitettavaa, että Urheilulehden osumaprosentti veikkauksissa on sangen kehno.

Tällä kaudella ei tarvitse arvuutella ensimmäisenä potkut saavaa päävalmentajaa, kun Tappara ehti jo laittaa luottamuspulan vuoksi Petri Mattilan kiertoon. Saa nähdä, onko uudesta valmentajasta Sami Hirvosesta pelaajien mielestä hommaan, vai joutuuko hänkin nopeasti häätöäänestykseen?

Suurin mestarisuosikki on tänä vuonna Kärpät, tuo Juha Junnon tittelöimä pieni ja sympaattinen pohjoisen seura. Vähättelyn ajat ovat selvästi ohi, sillä nyt Kärpät pistää rahaa likoon kunnolla. IS Veikkaajan tietojen mukaan joukkueen ykköskenttään on suurin piirtein pistetty samat rahat kiinni kuin koko Ilveksen pelaajistoon.

Torstaina se runkosarjarupeama taas alkaa. Tänä vuonna jopa 420 ottelun mittainen.


Homo on naisen paras ystävä!!  21

Joka kerta kun olen nähnyt ystäviäni ja tuttujani päädyn samaan tulokseen! Homo on naiselle mitä mahtavinta seuraa ja naisen paras ystävä.

En nyt halua nostaa homoja tässä mitenkään jalustalle tai ylistää, mutta tämähän on minun blogini joten tässä minun mielipiteeni. Olkaa hyvä!

Minulla on kavereita,ystäviä ja tuttuja paljon. Yksi todella rakas ystävä. Nainen.

Yksi hyvä kaveri, mutta ei vielä ystävä kuitenkaan. Tunnettu liian vähän aikaa. Nainen.

Todella hyviä rakkaita kavereita muutama, sekä yksi hyvä ystävä. Homoja!

Kaikkien kanssa vietän aikaa paljon ja nään muutenkin kun biletys mielessä ja soittelemme kuulumisia.
Kuitenkin kavereita loukkaamatta, olo on aina vapautunein kun olen homokaverini kanssa ulkona ja ikinä esim. baari-ilta tai yhteinen seura ei tuota pettymystä.

Tämä on tuttu tunne varmaan monelle naiselle, mutta olo on niin helppo ja tunteita on helppo purkaa kun ajattelee, että vastapuoli ei tosiaan ajattele sinua sillä tavalla kun kuuntelee sinua, tai kun hän tanssii kanssasi.

Voit rentoutua ja irrotella ja antaa palaa täydestä sydämestä. Samalla voit ilahtua kun kaverisi löytää itselleen haluamaansa miesseuraa ja näet hänen nauttivan. Sitten pidätte yhdessä hauskaa.

Tyttökaveri yleensä jättää sinut sekä vaikka kenkänsä tanssilattialle, jos sopiva mies sattuu kohdalle. Ja jos seurassa on mies sekä tytöt niin vaan tytöt ovat tervetulleita heteromiehen luokse.

Kun olet pukeutunut ja laittautunut vimpan päälle, kehuu heteromies yleensä lämmitelläkseen sinua iltaa varten ja saadakseen sitä itseään , mutta homomies kehuu sinua, vain silloin kun on aihetta ja kun huomaa sinun olevan parhaimmillasi.

Kohteliaisuuksia ei turhaan tipu ja kun tulee niin olet sen ansainnut. Kehu tuntuu melkein paremmalta kun oman äidin :)

He sanovat kaiken suoraan ja näkevät suoraan myös miesten typerät yritykset ja miehet kenellä on väärä tarkoitus sinua kohtaan! Onhan heillä kuitenkin miesten aivot.

Homoilla on näkyvä ja ulospäinsuuntautunut persoona(ainakin niillä ketä olen itse tavannut) ja se näkyy ulospäin ja seurassa ei koskaan ole tylsää.

Heillä on mielettömän hyvät keskustelutaidot ja kyky ymmärtää heidän hyviä naisystäviään niin ihmissuhde,ulkonäkö ja kaikissa maailman ongelmissa. Olkoon tämä Blogi omistettu kaikille upeille homoille, jotka ovat meidän naisten tukena ja uskaltavat olla upeita omia itsejään. Ja ettei unohdeta heteromiehiä Ne ovat tietenkin maailman parhaita naista rakastavia iihmisiä. Älkää ottako nokkiinne mutta minulta malja ihanille homoystäville.

Be who you are, not what people want you to be!

Ravintola Belgen synttärijuhlista pieni bloginpätkä aivan hetken kuluttua <3 kuulemiin. Kiitos kaikista kommenteista.

Keep talkin you make me famous :)

pus

Henna Kalinainen/Homoemo


Seksiä ja City sinkkubileissä  8

Tadaa! Tässä kuvareportaasi Cityn ja Deitti.netin sinkkubileistä Tivolista viime perjantailta. Jo toisen kerran järjestetyt bileet toimivat taas amorinapulaisena seurustelukumppaninnälkäisille (ja pikaruokaa haluaville) cityläisille.

Deitti.net-bileet Tivolissa
Deitti.net-bileet Tivolissa
Deitti.net-bileet Tivolissa
Deitti.net-bileet Tivolissa

Alku oli odotteleva, kuten tavallista, mutta ajoissa aloitetut pikadeittikierrokset saivat jään sulamaan. Kierroksia ehdittiin järjestää kaksi, mutta aineksia olisi riittänyt vielä ainakin kolmanteen kierrokseenkin. Myöhään tulleille jouduttiin tarjoamaan ei-oota, joten seuraavalla kerralla kaikkien pikadeiteistä kiinnostuneiden kannattaa tulla ajoissa paikalla. Aikainen deittailija pokan nappaa...tai jotain sellaista. ;)

Speed-dating oli suosittua sinkkubileissä
Speed-dating oli suosittua sinkkubileissä
Speed-datingin apukysymykset
Speed-datingin apukysymykset

Illan aikana ihmiset rentoutuivat, ja kiihkeitä katseita vaihdettiin varmaan yksi jos toinenkin.
Jos pääsi katseita pidemmälle, muttei halunnut olla katseiden alaisena pussauskoppi toimi piilopaikkana.

Pussauskopin säännöt!
Pussauskopin säännöt!
Sinkkubileiden pussauskoppi
Sinkkubileiden pussauskoppi

Koska hyvä kunto edesauttaa potentiaalisten partnereiden löytämistä (jaksat juosta paremmin niiden kaikkien perässä!), Liikuntakeskus Fressi esitteli sinkkubilettäjille palveluitaan. Ja kukapa ei näin freeseiltä neideiltä ottaisi vinkkejä vastaan!

Fressin freesit promotytöt
Fressin freesit promotytöt

Toisenlaisia palveluja, ja laitteita, esitteli SexShop Finland, jonka pellepeli oli mielettömän suosittu! Kai arvaatte, mitä tälle kumimiehelle oli tehtävä....?

Sexshopin pellepeli. Heitä jo!
Sexshopin pellepeli. Heitä jo!

Haaste oli tietysti rengastaa pellen kalu. Omasta kokemuksesta voin kertoa sen olleen erittäin vaikeaa, mutta joku oli kuulemma onnistunut heittämään kolme rengasta oikeaan osoitteeseen.

Sexshopin pellepeli oli hyvin suosittu sinkkubileissä.
Sexshopin pellepeli oli hyvin suosittu sinkkubileissä.

Ja jos bileistä ei löytynyt sopivaa pokaa, ainahan saattoi ostaa härvelin kotiin kaveriksi. Dildoja, anyone?

Sexshopin ständi Deitti.net-bileissä
Sexshopin ständi Deitti.net-bileissä

Näiden mahtavuuksien lisäksi pippaloissa oli Sinkkuhuutokauppa, livemusaa, tuorein bloggaajamme BB-Henna, ja tietysti hauskuutta. Hyvä me ja te!


Käytänkö 10 v. päästä pinkkiä & verkkosukkiksia?  70

Noniin. mikäs sen mahtavampaa kun että minulle tarjoutui mahdollisuus alkaa bloggaamaan tänne. City on ehdottomasti sellainen paikka missä on kaikkea kaikille, ja täällä kuluu aikaa vaikka tuntikausia koneen ääressä. minä haluan nyt olla osa sitä ja nyt voitte vihdoin lukea SÄÄNNÖLLISESTI, huom.SÄÄNNÖLLISESTI blogiani. Siksi painotan sanaa säännöllisesti,sillä tämä ei ole koskaan aiemmin toteutunut, sillä sen ajan kun koneella vietän en yleensä saa blogin blogia aikaiseksi edes kotisivuilleni. Nyt se on historiaa. Onko City valmiina?!!!

Jo heti alkuun voin kertoa teille, että kirjoitustaitoni eivät ole aivan huippuaan, mutta viesti varmasti menee perille :)

Minä ajattelin aluksi, että apua mitenköhän mä selviän City-lehden blogista. Siellähän ne kaikki on niin viisaita, muotitietoisia, ja tyylikkäitä ihmisiä, joilla on paljon mielipiteitä ja he tietävät kaupunkielämästä paljon. Minä kun olen vain tyttö Keravalta, vaikkakin tämäkin on kaupunki. No kuitenkin:) Sitten ajattelin, että no miksipäs ei.

Ehkä tänne saisin itsellenikin upeat neuvot, kärkkäät mielipiteet ja keskustelut aikaan siitä millaista tyylin pitäisi olla ja minkälaista on seurapiirielämä muiden vinkkelistä katsottuna.

Ja en tosiaan sitten käytä stadin slangia ja mun sanat on välillä niin maalta :) jotkut taitaa olla myös ihan omia joskus. Mutta aloitetaan.

Eli blogillani täällä mä haluan valottaa teille vähän,tai oikeastaan niin paljon kun pystyn, että mistä sitten oikein koostuu reality-tähden/julkisuuden henkilön elämä.

Ihmisten mielissä varmaan pyörii että ei käydä nk. normaalitöissä ja käydä koulua tms. Elämä ei ole siis tavanomaista ja tietyn kaavan noudattamista.
Sitä moni aina ihmettelee ja kysyy.

Ajattelee, että me ollaan vain tälläisiä tyhjän toimittajia jotka saattavat joskus kotisohvalta krapula-aamuna kun rahat on loppu, niin soittaa lehteen ja kertoa jotain nasevaa omasta elämästä. Ei ihan ;)
Eli täällä siis vähän arjesta julkkiksena(josko saan sellaiseksi itseäni nyt täällä kutsua). miltä se siis näyttää. En ehkä kerro sitä nyt, mutta se käy teille kyllä kerta kerralta selväksi. Kerron myöskin millainen ajatusmaailma täältä löytyy ja millaisista asioista normaalielämässä voi minullakin tulla huolia, Vaikka mielessäni pyöriikin yhteiskunnallisia asioita niin olen huono ottamaan poliittisiin ja yhteiskunnallsiin asioihin kantaa. Joten en ala täällä jeesustelemaan hirveästi kun ei ole niin paljon tietoa. Pysyn mieluusti omalla alalla minkä osaan parhaiten ja ne asiat löytyvät aika läheltä. Olen viihteen kova seuraaja ja yksi osa sitä. Ole hyvä ja ota omasi :)

Sitten haluan myös kertoa ehdottomasti miltä mikäkin paikka Helsingissä, tai vaikka Keravalla(minne joskus jopa eksyn baariin) vaikuttaa. Erityisesti otan osaa uusien paikkojen kutsuvierastilaisuuksiin ja julkkiskekkereihin sekä joskus ennakkonäytöksiin elokuvissa. Valotan teille siis sitä miltä näyttää upeat kutsut juhliin, sekä ihmiset ja tarjoilu siellä. Ja mikä parasta. Ihmiset loppuillasta ;)

Valotan teille ns. seurapiirielämää.
On synttäreitä, on avajaisia, on kilpailuja, on vuosipäiviä ja lehtien juhlia, on festareita, on konsertteja. diipa daapa. Kaiken maailman kissanristiäisiä. Joka päivälle löytyy omansa. Huomenna menen ravintola Belgen synttäreille kutsuvierasjuhliin.

Suomessa kun ei ole Jet set:tiä niin bb-tähdet bailaavat aivan täysin samoissa meistoissa (jos vain ikä sallii) melkein kun urheilutähdetkin, näyttelijät sekä laulajat ja koko Suomen kerma :) Joten Avot :)

Eikä oikein toi paprazzikulttuurikaan oo rantautunut Suomeen, joten mä sitten paparazzaan porukkaa sieltä sun täältä :)

Nyt kuitenkin palataan eka mun asioihin.

En siis tosiaan aio blogissani puhua vain itsestäni, mutta ihmisetkin kun suorastaan tuhat kertaa päivässä kysyvät asioistani niin kerrotaanpahan nyt sitten yhdestä asiasta mikä on toden teolla alkanut vaivaamaan mua. Nimittäin TYYLI!

Ole saanut kommentteja siitä kuinka juuri kun tulin ulos bb:stä(jos joku ei tiennyt niin 3 päivää sitten), olen muuttunut positiivisella tavalla. Kyllä tämä pitää paikkaansa ja persoona on nyt hiottu kivestä timantiksi, mikä se oli aikoinaan, mutta julkisuus teki siitä hetkellisesti kiven, koska timantin ei annettu loistaa. Nyt kuitenkin olen oma itseni kaikkine virheineen. mutta vielä on jotain asioita kohti menestystä ja mielestäni tyyli pukee naisen.

Olen askeleen kohti parempaa tulevaisuutta, mutta kun katselen ympärillä olevia naisia aina juhlissa niin katson, että hei mitä ihmettä.

Vaikka olen kiertänyt kaikki kaupat, tehnyt kaikkeni ja vartaloni on vähintään yhtä hyvä kuin muilla niin missä mättää. No varmaan siinä että minä kun olen kotona ja sovitan vaatteitani kaapista ja puen ne päälleni niin näytän mielestäni upealta. Hetkellisesti.
Kun menen ihmisten ilmoille ja paikkaan missä on muita tai nään myöhemmin itsestäni kuvan, tulee mieleeni että apua, miksi lähdin kotoa. Miksi?

Oletteko nähneeet kadulla joskus kävelevän naisia, jotka ovat kuin Donatella Versace, eli iäkkäitä naisia joiden kasvoilta voi nähdä jo ikääntymisen merkit. No varmasti olette. No entäs sitten kun sellainen kulkee ohi pinkissä paidassa ja minihameessa sekä pitkissä nahkaisissa reisisaappaissa. Monet varmaan ajautuisivat ajattelemaan hänen olevan ilotyttö ennemminkin kuin tuo tyylikäs vanha rouva menossa seurapiirikemuihin..no.....

Näitä löytyy varmasti joka maasta mutta erityisesti jenkkilässä olen tälläisiä kuullut olevan. Monet nuoret eivät kehtaa äitiään näyttää, kun he ovat kuulemma nuorekkaampia kun oma tyttö 18-vuotiaana.

En siis ole vielä äiti enkä vanha, mutta mitä jos minunkin tyylini on 20 vuoden päästä edelleen sama.

Huoli asiasta on todellakin, sillä vieläkin kun katson peiliin ja vaatteitani, huomaan tykkääväni edelleen samoista vaatteista kuin 5 vuotta sitten.

Katson muotilehtiä, muiden julkkisten pukeutumista ja petyn. Mietin, että miksi nuo vatteet eivät minun silmissäni sovi minulle, mutta miksi nuo näyttää sitten niin helvetin upealle. Sitten taas kun laittaisin heidän kuteet niskaan joku taas saattaisi sanoa että wau olet upea ja tyylikäs. Silti minä katsoisin itseeäni niissä ja tuntisin itseni epävarmaksi ja odottaisin hetkeä milloin saan riisua ne pois ja taas kotoisa pinkki mekko olisi kerrassaan ihana laittaa päälle.

Kerran ostin yhden mekon mitä eräs mies suositteli minulle kaupassa hänen näkökulmastaan, ja minä en ollut asiaan hirveän tyytyväinen. Ostin sen kuitenkin erään ravintolan avajaisiin ja tunsin itseni vähän hölmöksi. Puin sen silti päälleni enkä kokenut sen olevan tyyliäni ollenkaan. Halusin silti kokeilla uutta.

Kun astuin ravintolaan sisään, meni 5 minuuttia kun 10 ihmistä oli käynyt kehumassa mekkoani. se ei ollut tavanomainen näky päälläni ja minun tyyliseni mielestäni, mutta nythän niitä kehuja vasta sateli. no tämän jälkeen mekko on silti pysynyt vain kaapissa pölyjä keräämässä.

eilen taas kävin katsomassa Syksyksi vaatteita, että miten voin pukeutua samaan aikaa tyylikkäästi ja noihin tylsiin värittömiin, peittäviin ja mitäänsanomattomiin kuteisiin mitä joka kauppa pursuaa. Siis minun mielestäni.

Pakotin sitten itseni ostamaan 2 nahkahametta jotka eivät todellakaan myötäile vartaloa mutta ovat kokoa xs ja sitten sellaiseen pitsisen koko valkoisen pitkähihaisen mekon ruskean nahkahameen seuraksi. Laitoin nämä sitten upeiden ruskeiden nahkasaappaiden kanssa päälle ja menin käymään kaupassa ikään kuin testinä. Koko matkan kävellessäni kauppaan minua hävetti. Tuntuu kuin olisin lainannut tätini vaatteita.

Hyvät lukijat. Nyt on teidän vuoro auttaa minua. miksi haikailen pinkkien, tyylittömien,paljastavien, tiukkojen ja halpojen mekkojen perään. Osaanko koskaan käyttää housuja,legginssejä ja yhdistellä asukokonaisuuksia. Miten käy syksyllä ja talvella?

Stylistit tervetuloa maailmaani. Olisin teille unelmaasiakas. Auttakaa.


Naama paitaan, nakukuva lööppiin, vastuu viemäriin  4

Ampparit.com on hieno tapa kuluttaa aikaa ja lukea uutisia ilman BB-kuulumisia ja urheilutuloksia. Niille, jotka haluavat päivitellä kansan rappiotilaa, Ampparit tarjoaa listan suosituimmista uutisista. Tällä hetkellä sieltä löytyy mm. BB-neitosten tissikuvia, huumeparonin tyttöystävän nakukuvia ja yksi uutinen otsikolla "25-vuotiaan ruotsalaisnaisen Facebook-profiilissa seksikuvia lomamatkalta - asialla naisen ex?". Uutinen on ollut pari päivää Amppareiden toiseksi suosituin.

Linkki johtaa Voicen sivuille. Toimittaja kertoo, että ruotsalaisnaisen kuvat ("suuseksiä ja alastonkuvia") ovat kaikkien nähtävissä Facebookissa. Sukunimi on armollisesti jätetty uutisesta pois, mutta se ei asiaa pelasta; mukana oli linkki kuviin. Miten toimittajan mielestä voi olla hyvä idea julkaista netissä juttu suurelle kansalle aivan tuntemattoman yksityishenkilön nakukuvista? Ei jokainen Facebook-käyttäjä ole julkkis.

Törkeistä journalismin tempuista törkeisiin yritystemppuihin. Väärät kuvat väärässä paikassa seuraavat ruotsalaisnaista, mutta mitä haittaa voisi olla oman blogin pitämisestä ja omien pärstäpotrettien julkaisemisesta? No, saattaa törmätä omaan naamaansa sunnuntaishoppailukierroksella. Pari ranskalaista bloggaajaneitoa huomasi espanjalaisen Zaran lainanneen ilman lupaa heidän kuviaan t-paitaprintteihin. Mielenterveyshän siinä järkkyisi, kun näkisi henkarissa sata paitaa, joissa hymyilisi vienosti olkihattu päässä.

Toisen bloggaajan osalta homma ei jäänyt pelkkään Zaraan, vaan myös Pepe Jeans lainasi neidon kuvaa paitaansa. Ainakin toinen bloggaajista otti yhteyttä asianajajaan. Printin piirtäjällä tai suunnittelijalla on varmasti tällä hetkellä selitykset vähissä. Laki ei välttämättä kiellä kopioimasta kuvaa hieman totuutta muutellen paitaan, mutta törkeydessään se on Voicen toimituksen luokkaa. Ranskalaisneidot olisivat varmasti suostuneet yhteistyöhön Zaran ja Pepe Jeansin kanssa, mutta nyt positiivisesta julkisuudesta on turha haaveilla. Ehkä pari muotirottaa oppi, ettei luovassa työssä Googlen kuvahaulla pitkälle pötki.

Tänä kesänä myös suomalainen bloggaaja Char vetäisi sumpit väärään kurkkuun shoppailukierroksellaan. Hän selaili yhden suosikkimerkkinsä, Gant Homen, nettikauppaa ja törmäsi tuttuun kuvaan tähtikuvioisista tyynyistä (ne ovat suosittuja; viimeksi Hulluilla Päivillä tapeltiin Gantin tähtipyyhkeistä). Char oli lisännyt saman kuvan toukokuussa blogiinsa esitellessään synttärilahjojaan. Vain parissa kuukaudessa joku laiska gantilainen oli "lainannut" kuvaa nettiputiikkiin ja lisännyt vielä copyright-merkinnän sivun alareunaan. Char otti yhteyttä Gantin ruotsalaiseen konttoriin, josta luvattiin maksutta yksi nettikaupan tuote lohdutukseksi mielipahasta. Tekijänoikeuksista selvää ottanut Char lähetti vastaukseksi laskun, jonka summalla toivottavasti saa enemmän kuin yhden Gantin päiväpeiton.


Maailman kallein oravaolut!  2

Syksyn voi käyttää kätevästi sitä omaa alkoholipitoista lempijuomaansa etsien edellyttäen, että on täysi-ikäinen. Se voi olla drinkki, samppanja tai ihan tavallinen lonkero. Itse olen jostakin syystä taas tykästynyt olueen. Rakastuin ensimmäisen kerran oluisiin ollessani vaihto-oppilaana Saksassa vuonna 1994-1995 (tiedän - olen vanha pieru), enkä sen jälkeen ole suomalaisiin litkuihin koskenut. Lidlistä olen onneksi löytänyt saksalaista olutta, joka maistuu mainiolta saunan jälkeen.

Olut-hurmiossani ryhdyin etsimään erikoisia oluita ja löysin heti yhden sellaisen. Kaksi äijää, 27-vuotiaat James ja Martin, Skotlannista ryhtyivät huhtikuussa vuonna 2007 panemaan olutta BrewDog-nimellä. Tänä vuonna BrewDogilta tuli erä 55-prosenttista olutta, joka maksaa hieman yli 600 euroa pullolta. Erikoisuutena on, että nämä olutpullot ovat laitettu aitojen kuolleiden täytettyjen eläinten, kuten oravien ja kanien, sisälle. Onneksi pulloja tehtiin vain 12. The End of History -olut on vaalea belgialainen ale, jossa on hitunen nokkosen ja katajanmarjan makua. Niille jotka haluavat maistaa The End of The World -olutta, Sunnivan uutistoimisto osaa kertoo, että kaikki pullot ovat loppuun myytyjä. Lohdutuksen sana teille: BrewDogilla on muita varsin makoisalta kuulostavia oluita, joita ei ole kääritty eläinnahkaan ja joiden maahantuoja on Servaali Oy.

Vaikka The End of The World olikin vahvaa tavaraa, sillekin löytyi äskettäin voittaja. Panimomestari Jan Nijoeber Hollannista teki nimittäin kesällä oluen, jonka nimi on Start the Future ja joka maksaa 35 euroa per pullo. Vaikuttaa skottioluen ”halpaversiolta”.

Kisa siitä, kuka pystyy tehtailemaan maailman vahvimman oluen, jatkuu varmasti. Saksalaisetkin ovat halunneet voittaa BrewDogin, joten eiköhän sieltäkin tule kohta jokin 62-prosenttinen tekele. Minä pidän olutkisassa peukkuja BrewDogille, koska jätkillä on asennetta.

BrewDog Boys, I have got a message to you: loose the animals and KISS (keep it simple, stupid)!


Maailman nopein futaaja  1

Kova futisfani voisi muutaman kerran hieraista silmiään lukiessaan suosikkiseuransa liittäneen riveihinsä 195-senttisen jamaikalaiskeskikenttäpelaajan, jonka aiempiin urheilusaavutuksiin kuuluu maailman nopeimman ihmisen titteli. Kyllä, kyse on pikajuoksijaihme Usain Boltista, joka juuri ilmoitti halustaan siirtyä jossain vaiheessa nurmikentille kuningaslajin pariin. Kunhan hän on ensin parannellut sadan metrin maailmanennätystä 9,4 sekuntiin.

“Sitä ei varmaan rikottaisi koskaan”, Bolt oli BBC:n Sportweekille todennut.

Jään odottelemaan Usainin seuraavia ihmetekoja innolla.

Vaikka huippunopeat jalat ovat jalkapalloilijalle melkoinen ase, ei urheilussa yhden lajin täydellinen hallitseminen takaa myös jonkun toisen lajin masterointia. Esimerkiksi kaikkien aikojen koripalloilija Michael Jordan haki motivaatiotaan vuonna 1993 baseballin parista. Visiitti kesti lopulta vain yhden kauden. Raskaan sarjan MMA-matseja hallitseva Brock Lesnar on painiuransa aikana kokeillut siipiään amerikkalaisen jalkapallon ammattilaissarja NFL:sää kevyin meriitein.

Onnistuneita esimerkkejä löytyy myös paljon, etenkin juuri kainalopallon parista. Vuonna 1999 Denverissä uransa lopettanut QB John Elway oli aika haka myös baseballissa, samoin pitkän uran NFL:ssa pelannut Deion Sanders. Kovin multitalentti löytyy kuitenkin 1900-luvun alkupuolelta. Jim Thorpe voitti Tukholmassa 1912 olympiakultaa viisin- ja kymmenottelusta, mutta mitalit vietiin häneltä pois baseball-ammattilaisuuden vuoksi. Hän siirtyikin tämän jälkeen baseball-kentille, pelasi ammattilaisena myös jenkkifudista ja koripalloa, Uran jälkeen ehti kolmiin naimisiin, alkoholisoitui ja näytteli yli 50 elokuvassa, yleensä intiaanipäällikköä intiaanitaustansa vuoksi. Ihan värikäs CV yhdelle miehelle.


Neoa etsimässä  7

Ensi viikonloppuna Vuorikatu kahdessa lämmitellään. Perjantaina urbaanin musan klubi Diamond parkkeeraa uuteen kotiinsa. Lauantaina techno- ja houseskenen pioneeri Marco Bailey tulee nostattamaan tunnelmaa.

Neon varsinaiset avajaiset vietetään kuitenkin vasta 1.10. Välissä olevien kolmen viikon aikana yökerhoa ”ajetaan sisään”. Tavallisemmin uusille kengille tehtävä prosessi ei tässä tapauksessa kuitenkaan tarkoita paikan kuluttamista mukavammaksi, vaan pientä pintaremonttia.

Omistajavaihdoksia ei ole tapahtunut, paikka kuuluu Railonkoskien ravintolaperheelle kuten edeltäjänsäkin Redrum. Technon ja housen lisäksi luvassa on ainakin dubstepiä, reggaeta ja indie-musaa.

Neo-nimestä ainakin itselleni tulee mieleen lähinnä vain ysärin kirkkaat väripläjäykset. Paikan tulevasta sisustuksesta minulla ei ole tietoa, mutta toivottavasti siitä ei tule sellainen, jossa Mc Hammer tai Nikke T tuntisi olonsa kotoisaksi. Olisi kuitenkin mielenkiintoista tietää, mistä näitä nimiä aina keksitään. LeBonkissa on bonk-taidetta, mutta onko Neossa vahaukko Matrixista?

Mitä luulette, onko Neolle tilaa Helsingin klubiskenessä? Löytävätköhän Redrumin entiset asiakkaat paikan, vai ovatko he seuranneet Lil Tonya uskollisesti YK:lle?


Starojen seksikäs suolihuuhtelu!  3

Mistä tietää, että syksy on taas tuloillaan? No siitä, että Matti Nykänen on löytänyt uuden heilan. Arvioin, että suhde kestää maksimissaan puoli vuotta, kunnes Matin tulee taas Merviä ikävä ja päinvastoin. Siitä se Matti-Mervi-ralli taas alkaa.

Syksyn tulon tietää toki muistakin asioista. Poliitikot ryhtyvät tunkemaan kasvojaan ja kaikenkarvaisia mielipiteitään lehtiin ja me tavalliset tallaajat ryhdymme miettimään, että pitäisi ryhdistäytyä, ruveta liikkumaan, harrastaa jotakin kivaa tai vaan ylipäänsä tehdä elämästä jotenkin siedettävämpi tai hauskempi. Tässä vinkkejä uuden sähäkän seksikkään syksynahan luomiseen:

Jos kasvot tuntuvat auringon jäljiltä kuin ruttuiselta ruutupaperilta, voit kokeilla uutta amerikkalaista hoitomenetelmää, josta tiettävästi Victoria Beckham on innostunut, eli drakula-hoidosta. Omaa verta rikastetaan vitamiineilla ja aminohapoilla ja ruiskutetaan sen jälkeen takaisin kasvoihin. Hoidon pitäisi kuulema tehdä kasvojen ihosta sileämpi ja auttaa ihoa korjaamaan pienet virheet.

Jos kesällä on tullut syötyä liikaa krillimakkaraa ja juotua kaljaa ja sidukkaa, niin elimistössäsi varmasti uiskentelee myrkkyjä ja mönjää. Tarvitset siis Holywoodissakin nyt muodissa olevan kokonaisvaltaisen elimistönpuhdistuksen (lue: kuppaus, suolihuuhtelu, kiropraktikon käsittely). Superjulkkuille kuppauksia ja suolihuuhteluja tekevän kiropraktikko ja Beverly Hillsissä sijaitsevan Optimal Health firman omistaja Åsa Wrången mielestä ravinto on 90 prosenttisesti vastuussa hyvinvoinnistamme, ja siksi kuppaus ja suolihuuhtelu toimivat kaunistajina.

Gwyneth Paltrow, edesmennyt prinsessa Diana ja muusikko Dave Navarro käyttävät kuppausta poistamaan kuona-aineita, vähentämään lihaskipuja ja selluliittia. Paris Hilton, Janet Jackson, Brad Pitt ja Jennifer Aniston puolestaan antavat jonkun hoitolatyöntekijän työntää letkun peräsuoleensa ja tehdä suolihuuhtelun. Seksikästä kerrakseen. Demi Moore, Madonna ja Arnold Schwatrzenegger käyvät myös low-force-kiropraktikolla, joka tarkoittaa kiropraktikkoa, joka ei käytä niin paljon voimaa hoidossaan.

Jostakin syystä itseäni ei edes syyskyyn kynnyksellä innosta kuppaus, suolihuuhtelu, drakulahoito eikä low-force-kiropraktikolla käynti. En ole koskaan tunkenut letkua suoleeni, enkä usko, että tungen. Enkä halua, että minusta imetään verta, ellei lekuri käske. Reseptini hyvinvointiin on seuraavanlainen: ystävien ja läheisten seura, itsensä hyväksyminen kaikkine ryppyineen, terveellinen, mutta hyvä ruokavalio, jossa saa herkutella välillä, vanha kunnon suomalainen sauna, kotitekoiset kasvo- ja jalkahoidot, pitkät kylvyt, kävely- ja juoksulenkit, kuntosali-treeni sekä välillä ihan tavallisella urheiluhierojalla käynti. Ja jos oikein haluaa hemmotella itseään, voi piipahtaa välillä johonkin hoitolaan, josta kokee saavansa hyvän olon. Fiilis is everything!

Ja voittajafiiliksellä kannattaa lähteä syksyyn: