Tuleva oikeusministeri vihreistä?

  • WilleWau

Toivottavasti vihreät pääsevät hallitukseen.

Oikeusministerin salkku voisi olla todellinen näyttöjen paikka, koska suomalaisiin liittyvät oikeusturva ongelmat ovat jääneet julkisessa keskustelussa minimaaliseen osaan.

Vaan, jos vihreiden Heidi Hautala uskalsi puuttua Venäjän järkyttävään ihmisoikeustilanteeseen eduskunnan 100-vuotisjuhlaistunnossa, niin toivottavasti vihreillä riittää kunnon jytyluomumunaa ottaa Suomessa tapahtuvat oikeusturvan ja ihmisoikeuksien loukkaukset reilusti esiin.

Jotenkin on omakohtaisten ja läheltä seuraamieni tapausten suhteen tullut sellainen kuva, että esimerkiksi rikoksen tekijät ovat oikeusavun saamiseen suhteen ylivertaisessa asemassa.

Eikä siinä mitään, jos sama taso säilytettäisiin myös lakisääteisiä vakuutuksia koskevissa oikeusprosesseissa.

Vakuutusyhtiöthän ovat lakimiesarmeijoineen todella ylivertaisesssa asemassa yksittäiseen kansalaiseen nähden.

Toivottavasti vihreiden hallitukseen pääsy ei edellytetä sellaisen kompromissin tekemistä, jotta Suomessa vallitsevista kroonistuneista oikeusturva ongelmista pidetään sitten tämän hallituskauden suut supussa....

* * * * * *

Vihreät yksimielisinä hallitusvääntöön

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg myöntää, että puolue joutuu varmasti tekemään kompromisseja päästäkseen hallitukseen.

Viikunanlehden tai ekomerkin rooliin puolue ei kuitenkaan suostu.

- - -

Cronberg arvosteli myös Fortumin ja Teollisuuden Voiman ilmoitusta aloittaa kuudennen ydinvoimalan ympäristöarviointi juuri hallitusneuvottelujen kynnyksellä.

Hän ei pitänyt energiayhtiöiden menettelyä demokratian kannalta tarkoituksenmukaisena.

Cronbergin mukaan poliittisen vaikuttamisen kulttuuri kovenee ja ajoitukset kertovat vahvasta pyrkimyksestä vaikuttaa seuraavan hallituksen ohjelmaan.

- - -

Vihreiden neuvotteluasemat eivät ole hullummat, sillä keskusta ja kokoomus saivat vain niukin naukin yli 100 eduskuntapaikkaa ja pelkkä RKP ei oikein riitä täydennykseksi.

Lähde: 31.3.07 MTV3-STT

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:29

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus