Rapsakkata

Edellinen

Pääministerin johdolla kohti korruptiovapaata Suomea

Voiko jatkossakin olla niin, että vaaleilla valitut päättäjämme voivat itse päättää, kuinka monessa päättäjän roolissa he Euroopan unionissa, Suomessa valtakunnan, maakuntien ja asuinpaikkansa tasoilla toimivat?

Uutisvirtojen tietojen mukaan nuoret kuin vanhemmatkin päättäjät itse arvioivat tämän multirooleissa toimimisen olevan vain itsensä arvioitavissa oleva jaksamiskysymys.

Nuoremmatkin sukupolvet vanhoissa saappaissa.
Nuoremmatkin sukupolvet vanhoissa saappaissa.

Liiketoiminnan alalla kyse lienee vertauskuvainnollisesti siitä, että julkisen hallinnon budjettivaroja käytettäessä myyjät ja ostajat ovat todellisuudessa samaan ekosysteemiin kuuluvia.

Verotusneuvos Markku Hirvonen on kiteyttänyt poliittisten päättäjien, lobbareiden, pääomasijoittajien ja virkamiesten hyvin läheiset suhteet oivasti:

”– …torjuvia hankkeita ja aloitteita voidaan virkamieskoneistossa estää. Kyse on siitä, mitä tahoja virkamiehet herkimmin kuuntelevat.
Ministeriöiden virkamiehet tuntevat varsin hyvin erilaisten etujärjestöjen väkeä. He ovat entisiä työtovereita ja käyvät samoissa tilaisuuksissa ja seminaareissa.
Ei siinä tarvitse olla mitään suoraa lahjomista. Siinä vain ymmärretään”, Hirvonen kuvailee.” Lähde: Voima 5/2014 s. 20-22 – Verolaput, olkaa hyvä.

Tästä bloggauksesta lisävaloa varjoihin:

"Päättäjien kaksois-, kolmois- ja nelosrooleista"
- Julkaistu: 11 kesäkuun, 2021 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

- -

"Entistä useampi meistä tainnut tulla siihen uskoon, ettei äänestämällä voi moneenkaan asiaan Suomessa vaikuttaa. Tässä bloggauksessa pilottikohde 2020-luvun vaalien äänestysaktiivisuuden nostamiselle.

Joten, jos tämä aihe kiinnostaa Sinua, niin on tärkeää, että tämän bloggauksen tarjoama lukukokemus yhdistetään Valtioneuvoston 27.5.2021 tekemään periaatepäätökseen (OM/2021/68). Tuo yllättävän pienelle huomiolle jäänyt periaatepäätös on tehty Suomen ensimmäiseksi kansalliseksi korruptionvastaiseksi strategiaksi ja toimenpideohjelmaksi 2021 – 2023. Jonka sisällöstä päästään heti asiaan. Jos niin vain halutaan."

Eikä tuossa kaikki.

Tämä multirooleissa toiminen koskee tasapuolisesti kaikkia eduskuntapuolueiden ministereitä, valtiosihteereitä, kansanedustajia, erityisavustajia ja meppejä.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Yllättävää, ettei edes yhden kansanedustajan eduskuntapuolueet (Liike Nyt ja Valta kuuluu kansalle) aja tätä asiaa paremmin julkisuudessa esille! Heillä olisi vähiten menetettävää.


Antavatko PS:t vetää taas hallituksessa itseään höplästä?

Tuo riski on olemassa. Varsinkin, kun puoluerekisteriin pyrkii parhaillaan perussuomalaisista erotettujen puolueprojekteja.

Valta kuuluu kansalle - niminen puolueprojekti on jo parhaillaan oikeusministeriössä nimien tarkastuksessa eli loppusuoralla puolueeksi rekisteröitymisen tiellä.

Vuoden 2017 jälkeisten perussuomalaisten omassa hallinnassa on se, mitä seuraavien eduskuntavaalien jälkeen hallituskuvioissa tapahtuu? Voiko kerran hallituksessa perussuomalaisia ja heitä äänestäneitä höplästä vetänyt kokoomuksen Petteri Orpo olla samassa hallituksessa?

Kokonaan uusi ilme toimia politiikan pelikentillä!
Kokonaan uusi ilme toimia politiikan pelikentillä!

Halutessaan, uskaltaessaan ja omaa esimerkkiä näyttäen sekä noudattaen, perussuomalaiset voivat mennä heittämällä ohitse myös Liike Nytin lanseraamasta Harkimo & Jungnell keskeisestä toimintamallista. Siitä kohta seuraavasta linkistä lisää.

Joten. Perussuomalaiset 2020-luvulle Riikka Purran johtamina voivat 100 seuraavan päivän aikana; haastaa koko Suomen poliittisen kentän omalla esimerkillään. Alkaen uudesta puheenjohtaja Riikka Purrasta.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Ratkaisevaa uuden ajan toimintatapojen uskottavuuden kannalta tulee olemaan se, että uskaltavatko, isojen tyttöjen ja poikien politiikan teossa kokemattomat vuoden 2017 jälkeiset perussuomalaiset vapautua työmies Matti Putkosen raudanlujasta ohjausotteesta?

Ja löytyykö, mahtavan uran perussuomalaisissa tehnyt; työmies Matti Putkosen korvaaja puoluetoimistolle uuden puheenjohtajan Riikka Purran luottohenkilöistä?

Kirjoittaessani soi Rolling Stones "You Can't Always Get What You Want You Can't Always Get What You Want"

Kommentoi kirjoitusta

Kuopion uusi jalkapallostadion

Kuopio on lukinnut uuden jalkapallostadionin suunnitelmat Mölymäellä sijaitsevalle Keskuskentälle.

Sijainnin ja yleisön kannalta huonoin vaihtoehto.
Sijainnin ja yleisön kannalta huonoin vaihtoehto.

Julkisen liikenteen vakiovuoroilla Kuopioon saapuvien kannalta, juna- ja linja-autoasemilta on kävelymatkaa kävelymatkaa noin 30 minuuttia. Riippuen matkan lopussa olevan jyrkän mäkinousun selvittämisestä..

Satunnainen Kuopiossa kulkija huomasi sen, että liikenteellisesti parhain uuden jalkapallostadioinin sijaintipaikka on aivan toisella suunnalla. Hatsalan kaupunginosan suunnalla, jossa on jo olemassa erilaisten urheilupaikkojen keskittymä. Keskuskenttään verrattuna sinne rakennettava uusi stadion on helposti saavutettavissa, niin jalkaisin, fillaroiden, julkisilla kuin omalla autolla ottelutapahtumiin saapuville.

Jo purettujen vanhan keila- ja uimahallin kohdalle voitaisiin rakentaa autoilijoille maksulliset parkkitalot, jotka palvelisivat talviaikaan viereiseen jäähalliin saapuvia. Kuin ympärivuoden palvelevaan uuden uimahallin asiakkaita. Kuin junaradan toisella puolella sijaitsevan Kuopio-hallin kävijöitä

Uutistietojen mukaan, ilmansaasteiden takia, huonoksi sijainniksi nuorten kannalta osoittautunut legendaarinen Hatsalan koulu puretaan. Kuitenkin saman Opistotien alkupäässä oleva ja aivan moottoritien kupeessa sijaitseva Klassinen lukio voi turvallisesti jatkaa.

Eikä tuossa mitään.

Paras paikka uudelle jalkapallostadionille on yleisön ja stadionin helpon saavutettavuuden kannalta, jo puretun Kuopion teknillisen oppilaitoksen tontti. Tontille pystytettyjen mainostaulujen mukaan erittäin vilkkaasti liikennöidyn tontin viereen rakennetaan uusia asuntoja. Joita Kuopion keskustan alueelle on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana runsaasti.

Joten, jos ja kun uusi jalkapallostadion rakennetaan kuitenkin Keskarille (Keskuskentän kutsumanimi Kuopiossa), niin räväkätkin ehdotukset on hyvä ottaa huomioon. Tässä yksi niistä.

Uusi idea jalkapallostadionin hyödyntämiseen.
Uusi idea jalkapallostadionin hyödyntämiseen.

Hintaa jalkapallostadionille tulee varmasti lisää, mutta kaavailtua leasing-aikaa pidentämällä kuukausi- tai vuosierät saadaan kohtuulliselle tasolle. ;-)

Oli lopullisen uuden jalkapallostadionin malli mikä tahansa, niin tärkeintä lienee tarkistaa, varmistaa ja tuoda julkisuuteen se, että sopimuskauden jälkeen, rakennusliikkeiden ja sijoittajien himoitsema jalkapallostadionin maapohja Mölymäellä säilyy Kuopion kaupungin omistuksessa. Vink-vink.


Rehellisyyttä ja avoimuutta Euroopan unioniin

Euroopan tulevaisuuskonferenssin tavoite on saada kansalaiset ideoimaan vahvempaa Eurooppaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on esittänyt some kanavillaan kutsunsa suomalaisille. Yhdessä muiden EU-maiden presidenttien kanssa.

Tulevaisuudesta keskustellaan 9.5.2021, jolloin Suomessa vietetään äitienpäivää.

Kuvan kaappaus tasavallan presidentin facebookista.
Kuvan kaappaus tasavallan presidentin facebookista.

Tässä oma ehdotukseni jo nyt, koska äitienpäivänä keskitytään tärkeimpiin asioihin.

Kiitos mahdollisuudesta osallistua keskusteluun. Tässä on kolme aihetta, jotka liittyvät oheiseen mobiiliflaijeriin.

Toivon Teidän yhdessä pääministeri Marinin kanssa kertovan meille tavan ja tolkun suomalaisille seuraavat asiat.

1. Miten syvällä EU-liittovaltion rakenteissa jo olemme? Mihin perustuen ja miksi?

2. Minkälaisiin EU-liittovaltiorakenteisiin sekä millä aikataululla, Te haluatte Suomen ja suomalaisten puolesta edetä? Ja mihin sitten taas ei.

3. Lakisääteinen sosiaalivakuutus ja – turva ovat kuuluneet kansallisen toimivallan alle.

Nopeutuisivatko vuosikymmenien ajan päättäjiemme tiedossa olleiden ongelmakohtien korjaaminen ja korvaaminen, jos kyseiset asiakokonaisuudet siirrettäisiin Suomesta 2020-luvulla Euroopan unionin toimivallan alle?

Hyvää Euroopan tulevaisuuskonferenssia, joissa tekoja tarvitaan jo tänään. Yli erilaisten raja-aitojen.

Suomen omien; pitkään päättäjien tiedossa olleiden, ongelmakohtien ratkaisemisella on helppoa näyttää muille maille esimerkkiä.

Kaikkien tavan ja tolkun suomalaisten äänten kuuluviin saaminen on mielestäni tärkeä asia. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin.

* * * *

Tässä mukaan mobiiliflaijeri, jonka latasin tuohon TP facebook keskusteluun.

Suomesta toimiva mallimaa. Myös suomalaisille itselleen.
Suomesta toimiva mallimaa. Myös suomalaisille itselleen.

Linkki mobiiliflaijerissa mainittuun bloggaukseen:

Suomen itsenäisyysprosentti 2020-luvulla?
Julkaistu: 6 joulukuun, 2020 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

SISÄLLYSLUETTELO
Perussuomalaiset (2.0) hytkyttävät vaikenemisen muureja
Uskaltaako Timo Soini enää jytkyttää?
EU:sta erolla uhkaamisella Suomen oikeusvaltion perusta kuntoon
Kenen asialla on ”Suomalaisten puhemies Euroopassa”?
Kokoomuskin on huolestunut EU-integraation syvenemisestä!
Suomalainen demokratia tehohoitovaiheessa
Itsenäisyyspäivän 6.12.2020 aiheisiin liittyviä artikkeleita

https://suomi2017.wordpress.com/2020/12/06/suomen-itsenaisyysprosentti-2020-luvulla/.


Äänestysprosentti uudelle kymmenluvulle

Kuntavaalien aiheiden kerrotään olevan kaikkein lähimpänä äänestäjiä. Kuitenkin yli 40 prosenttia äänioikeutetuista jättää kuntavaaleissa äänestämättä.

Näin kävi myös vuoden 2017 kuntavaaleissa.

Kuntavaalien 2021 äänestysprosenttiluvuksi 70?
Kuntavaalien 2021 äänestysprosenttiluvuksi 70?

Saataisiinko kuntavaaleihin aikaiseksi kunnon pöhinää niin toimien, etteivät kansanedustajat, mepit ja virkamiehet pystyisi asettumaan enää ehdolle? Näin estettäisiin myös heidän loppuun palamisensa, joka johtuu liian useassa eri luottamustehtävässä toimimisessa.

Entä uskaltaako ja saako, Liike Nyt nytkäyttää, puheenjohtaja Harkimon suulla julistamiensa erimuotoisten korruptioiden alueilla, pikavauhtia etenevän korjausliikkeen käyntiin?


After jingle balls - Thundering Temple Balls!

Joskus musiikin saralla osuu ihan tsägällä uusia tuttavuuksia kuunneltavaksi ja katsottavaksi. Kilpailu musiikin saralla on kovaa ja tarjonta laajaa.

Tästä seuraavasta Temple Balls tuttavuudesta on minulla kiittäminen, maarakennusalalla toimivaa, Salaojamestarit nimistä toimijaa instassa, josta bongasin tämän seuraavan kappaleen.

Tämä uusin kappale 16.4.2021 ilmestyvältä Pyromide albumilta on poljennoltaan melkoinen korvamato.

Temple Balls - "Thunder From The North" - Official Music Video - 70 756 katselukertaa per 11.2.2021 • Julkaistu 5.2.2021

Mielenkiinnolla odotan ennakkoon Levykauppa Äxästä tilamaani albumia tarkempaan kuunteluun.

Mielenkiintoiselta tuntuvia uusia bändejä ja perinteistä levykauppaa toimintaa tuen näin toimien mielelläni.

Mielenkiintoista on saada tietää, mitä bändin nimi tarkoittaa? Bändin jäsenten kertomana. ;-)

Tässä Temple Balls tietoa Wikipediasta.

Mielenkiintoinen huomio.

Temple Balls on kerennyt tekemään jo avausta Japanin markkinoille. Toivotaan, että koronan helpottaessa Temple Ballsin Arctic Metal Beat (AMB) iskee isosti läpi, niin isossa idässä kuin letkeässä lännessä.

Vieläpä niin onnistuen, että bändin pojjaat ja crew pystyvät hankkimaan tekemällään musiikilla elantonsa. Niin pallikkaisessa pohjoisessa ja eroottisessa etelässä.

Silloin voitanee sanoa, että maailmalla tunnetaan musiikillisesti 2020-luvun pohjoisen jingle bells kuin arktisen dingle balls.

Kirjoittaessani soi Goodbye June, Temple Balls, Wig Wam, Block Buster, Elvenking, Sabaton

Kommentoi kirjoitusta

Saitko Sinäkin hylkäävän päätöksen Kelalta?  1

Huomasin Yle Uutisten tarjonnassa kuvakaappauksen mukaisen uutisen, Paljon voimia ja sitkeyttä Maarit Bäckmanille; kafkamaiselta vaikuttavalta järjestelmässä luovimiseen.

Ei mikään yksittäistapaus-
Ei mikään yksittäistapaus-

Surullinen tapaus. Eikä ole kuitenkaan mikään yksittäistapaus Suomessa.

Lue ensin Ylen " ... – pyörätuolissa istuva 27-vuotias lähihoitaja ei pääse eläkkeelle lääkärinlausunnoista huolimatta" - uutinen kokonaan.

Sen jälkeen lainaus kafkamaisen uutisen kohdasta, josta annan vinkkiä kaikille samassa tilanteessa oleville. Kyse on oman tapauksen asianomaisjulkisten tietojen saamisesta omaan käyttöön, kun lääketieteellisiä seikkoja sisältävä korvauspäätös on tullut tietoosi. Hylkäävänä tai osittain hyväksyttynä.

Lainaus alkaa.

Nähdään työkykyisenä
Bäckman on hakenut työkyvyttömyyseläkettä useita kertoja. Yle sai nähtäväksi viimeisimmän Kelan päätöksen. Siinä todetaan, että Bäckmanille ei myönnetä työkyvyttömyyseläkettä, koska ei ole tarpeeksi tutkimuksiin perustuvaa näyttöä sairauden aiheuttamasta ongelmasta, vaivasta tai kivusta.

Lisäksi Kelan mielestä on epäselvää, miksi Bäckman tarvitsee nivel- ja sidekudossairauden perusteella pyörätuolia.

Maarit Bäckman avustajakoiransa Ollin kanssa
Maarit Bäckman avustajakoiransa Ollin kanssa. Koira esimerkiksi huomaa, jos Bäckman on saamassa kipukohtauksen ja varoittaa häntä siitä. Pyry Sarkiola / Yle

Bäckman nähdään siis Kelan silmissä työkykyisenä.

Yle sai nähtäväksi myös kaksitoista lääkäreiden lausuntoa, joissa sanotaan Bäckmanin olevan työkyvytön.

Bäckman odottaa jälleen päätöstä uudesta työkyvyttömyyseläkehakemuksesta.

– Onko kukaan lukenut kunnolla papereitani? Olen liian nuori ja minulla on liian harvinainen sairaus. Niin kauan kun Kelan ei tarvitse nähdä minua, he istuvat siellä omassa kopissaan ja voivat vain sulkea silmänsä.

Työkyvyttömyyseläkkeisiin perehtynyt Kelan tutkija Riku Perhoniemi sanoo, että hylkäysprosentti työkyvyttömyyseläkkeissä on noussut.

Harva hakijoista palaa Perhoniemen mukaan enää työelämään. Vuorottelu eri etuuksilla (siirryt toiseen palveluun) on tavallista hylkäävien päätösten jälkeen.

– Seuraavien vuosien aikana hakija saattaa vuorotella työttömyysetuudella ja sairauspäivärahalla. Tai sitten dokumentit ovat parempia ja hakija saa uudella hakemuksella eläkkeen.

Lainaus loppuu.

KIRJALLINEN TIETOPYYNTÖ
Tässä kohtaa kannattaa mielestäni aina laittaa vireille kirjallinen tietopyyntö Kelalle. Ensin mallipohja kuvana ja sitten tekstinä.

Tietopyyntö Kelalle hylkäävän päätöksestä.
Tietopyyntö Kelalle hylkäävän päätöksestä.

Sitten mallipohja tekstinä.

Lähettäjän etu- ja sukunimi
Katuosoite
Postinumero Postitoimipaikka
Puhelinnumero
Sotu-tunnus

Kela
PL 10
00056 KELA
(Tarkista osoite saamastasi päätöksestä)

TIETOPYYNTÖ: ASIANOMAISJULKISET TIEDOT KÄYTTÖÖNI

Pyydän käyttööni, Kelan hylkäävästä kuntoutuspäätöksestä/sairauspäivärahapäätöksestä/työkyvyttömyyseläkepäätöksestä, jonka Kelan päivämäärä on ____/____ 20___, seuraavat asianomaisjulkiset tiedot:

1. Lääketieteellisten seikkojen käsittelyyn, Kelassa osallistuneen asiantuntijalääkärin nimitiedot, hänen erikoisalansa ja erityispätevyytensä.

Kyseiset asiantuntijalääkärin tiedot ovat julkisia, korkeimman hallinto-oikeuden vakuutuslääkäreitä ja julkisen vallankäyttöä koskevan vuosikirjapäätöksen KHO:2014:83 mukaisesti.

2. Kyseiseen hylkäävän päätökseen liittyvänä kopion, Kelan korvauskäsittelijän ja asiantuntijalääkärin merkinnöistä, jota kutsutaan lääkärikäsittelymuistioksi. Sen asianomaisjulkisuudesta on Kelan ylilääkäri Janne Leinonen todennut seuraavaa.

”Vakuutuslaitoksen asiantuntijalääkärin kannanotto ei ole lääkärinlausunto vaan arvio, joka on tarkoitettu ensisijaisesti vakuutuslaitoksen sisäiseen käyttöön, ratkaisijan avuksi. Vakuutetun on kuitenkin mahdollista saada se itselleen.”
Lähde: Päivän Lehti 12.6.2020 – Kelan ylilääkäri Janne Leinonen
”Vakuutuslääkäreitä ohjaavat samat eettiset periaatteet kuin hoitavia lääkäreitä”

Toivon, että postitatte pyytämäni tiedot käyttööni ensitilassa, jotta pääsen tekemään paremmin perusteltua valitusta tuosta minua koskevasta Kelan päätöksestä.

Ystävällisin terveisin
Paikkakunta ja päivämäärä

Allekirjoitus
Nimen selvennys

Tuo tietopyyntö tulee lähettää kirjallisesti ja todistettavalla tavalla Kelaan.

MUUTAMIA HUOMIOITA ISOSTA KUVASTA
Toivoa sopii, että avoimesta Internetistä löytyvä Kelan Sosiaalivakuutus-lehden pääkirjoituksessa 5/2006 esitelty, Kelan silloisen asiantuntijalääkärin Paavo Rissasen erittäin tarpeelliseksi näkemä "Henkilökohtainen selvitysmies", kuuluu Kelan 2020-luvun palveluvalikoimaan asiakkailleen.

Varsinkin kaikille heille, jotka ovat samassa tilanteessa kuin Maarit Bäckman nyt on.

Sitten viisi yleisen tason huomiota Maarit Bäckmanin tapaukseen:

1. Kelan tutkija Riku Perhoniemeltä tai Kelan johdolta tai ylilääkäriltä, kannattaa kysyä suurimpien työeläkevakuuttajien vuonna 2005 Suomessa testaamasta PCA - menetelmästä eli Englannin mallista. Sen mukaanhan osoittautui, että hylkäävistä työkyvyttömyyseläkepäätöksistä yli 40 prosenttia oli alun alkaen väärin perustein tehtyjä.

2. Samoin kannattaa kysyä: kysymys ykkösen henkilöiltä, tästä korkeimman oikeuden ennakkopäätöksestä. Miten se vaikuttaa Kelan toimintoihin?

”Vakuutustaistelujen keskelle joutuneille on tärkeää välittää tieto tästä yhdestä työsuhdeturvan ja lakisääteisen vakuutusturvan huonontamisesta yli 40 vuoteen. Tästä toivomme, että kaikki ammattiliitot ovat jo informoineet jäseniään:

o KKO:n antama ennakkopäätös KKO:2006:104 on erittäin merkittävä kaikkien sairastuneiden työntekijöiden lakisääteisen vakuutusturvan kannalta.

o Työsuhde voidaan nyt tämän KKO:n ennakkopäätöksen mukaisesti laillisesti purkaa ilman seuraamuksia, jos työntekijän sairaus on jatkunut yli 12 kuukautta, mutta toisaalta tällä hetkellä voimassa olevien lakien mukaista työkyvyttömyyseläkettä ei tarvitse potilaalle myöntää.” Lähde: Oikeusturvan ajankuva torstaina, joulukuuta 20, 2012 - Tapaturmaeläkkeellä olevien määrä

3. Hylkäävä työkyvyttömyyseläkepäätös tulee perustella Kelaakin koskevan lain mukaan riittävällä tarkkuudella. Vaan toteutuvatko lakiin kirjatut velvoitteet, hylkäävän etuuspäätöksen perustelemisesta, Kelassa 2020-luvulla?

Lähde lainauksille on Finlex – Laki Kansaneläkelaitoksesta 17.8.2001/731

22 § (7.11.2014/875)
Kansaneläkelaitoksen asiantuntijalääkäri
Laillistetun lääkärin tai hammaslääkärin on merkittävä perusteltu arvionsa asiakirjoihin osallistuessaan etuusasian valmisteluun. Arvio voidaan merkitä asiakirjoihin noudattamatta terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 23 §:ssä säädettyjä lääkintölaillisia todistuksia ja lausuntoja koskevia muotovaatimuksia.

22 a § (7.11.2014/875)
Etuuspäätöksen perusteleminen
Etuuspäätöksen perustelemiseen sovelletaan, mitä hallintolain (434/2003) 45 §:ssä säädetään. Jos Kansaneläkelaitos hylkää etuushakemuksen kokonaan tai osittain ja päätös perustuu keskeisiltä osin lääketieteellisiin seikkoihin, päätöksen perustelujen tulee sisältää arviointiin pääasiallisesti vaikuttaneet seikat ja näiden seikkojen pohjalta tehdyt johtopäätökset.

Mikäli hylkäävän päätöksen perustelut ovat ympäripyöreät, niin valittaminenkaan ei tule tuomaan muutosta tilanteeseen. Ellei vakuutettu pysty viemään hylkäävän päätöksen käsittelyä avoimesti toimivan käräjäoikeuden suullisen käsittelyn sisältävään tuomioistuinkäsittelyyn.

4. Kela kerralla suomalaisen vakuutusalan avoimuuden esikuvaksi?

Näin Kelan ylilääkäri Janne Leinonen:
”Vakuutuslaitoksen asiantuntijalääkärin kannanotto ei ole lääkärinlausunto vaan arvio, joka on tarkoitettu ensisijaisesti vakuutuslaitoksen sisäiseen käyttöön, ratkaisijan avuksi. Vakuutetun on kuitenkin mahdollista saada se itselleen.” Lähde: Päivän Lehti 12.6.2020 kello 08:23 - ”Kommentti: Vakuutuslääkäreitä ohjaavat samat eettiset periaatteet kuin hoitavia lääkäreitä”

Toivottavasti Kela julkistaa pikaisesti toimintaohjeet näihin kahteen asiaan.

A. Miten kukin vakuutettu/potilas saa käyttöönsä tuon ylilääkäri Leinosen vakuutetuille lupaamansa arvion?

B. Entä tuleeko arvion tehneen Kelan vakuutuslääkärin, nimitiedot, erikoisalat ja erityispätevyydet samassa lähetyksessä Kelalta pyydetyn arvion kanssa? Vakuutuslääkäritietojen avoimuutta koskevan vuosikirjapäätöksen KHO:2014:83 mukaisesti.

5. Tämä seuraavaan Finanssiala r.y:n artikkeli kannattaa hakea teholukuun:

”Entistä parempia päätöksiä etuuksista”
2.2.2015 kello 9:20 Kari Rissa

”Työkyvyttömyyteen, vammaan tai ammattitautiin liittyvien etuus- ja korvauspäätösten hyvät perustelut ovat ratkaisevan tärkeitä niin vakuutetuille kuin päätöksen tehneelle vakuutuslaitokselle. Oikeus saada perusteltu päätös kuuluu myös kaikkien perusoikeuksiin.”

- -

Hyvä päätös on Hassisen mukaan rakenteeltaan selkeä ja myös hyvin kirjoitettu. "Vakuutuslaitoksissa päätösten kirjoittaminen edellyttää toimivaa yhteistyötä korvauskäsittelijöiden, lakimiesten ja asiantuntijalääkärien kesken."

https://www.finanssiala.fi/uutismajakka/Sivut/Entista_parempia_paatoksia_etuuksista.aspx
Linkki luettu 26.1.2021

Eikä tuossa vielä ihan kaikki.

Hallitusohjelman mukainen vakuutuslääkärijärjestelmän ”korjaushanke” (STM140:00/2019) on hallituksen esityksen (HE 213/2020) eduskunnan valiokuntakäsittelyn myötä hyväksymistä vaille valmis.

Harmi vakuutettujen ja potilaiden kannalta on se, että tärkeämpien lakipykälien korjaukset jäivät sosiaali- ja terveysministeriön leikkauspöydälle. Taas kerran. Ihan niin kuin aihetta vuosikymmenten ajan seuranneissa kotikatsomoissa arveltiinkin.

Nuorempien sukupolvien ei tarvitse lähteä nyhjäisemään tyhjästä. Kelaa koskevaksi lähtötilanteeksi kannattaa hakea avoimesta internetistä, esimerkiksi tämä tietopaketti:

”Kansaneläkelaitoksen vakuutuslääkäreitä koskevan lainsäädännön muuttaminen 2020-luvulla”


EU-kansanäänestys tai useampi

Suomen demareiden kulmamies Euroopan parlamentissa on tällä hetkellä Eero Heinäluoma. Hän tuntee muun muassa tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa, Suomen 1990-luvun Euroopan unioniin liittymisen kuviot kuin omat taskunsa. Kuten miten ja miksi Suomi liitettiin euroon?

Mitkä ovat demareiden kannat EU:iin ja euroon?
Mitkä ovat demareiden kannat EU:iin ja euroon?

Tiesitkö jo tämän?

Perustuslakiimme vuosina 2007-2011 tehdyt muutokset eli "uudistukset" mahdollistavat Suomen liittämisen, vaikka Afrikan unioniin. Jos vain tuota haluavan hallituksen pokka pitää ja rohkeus riittää.

Siksi kansanäänestys EU-asioista Suomessa 2020-luvulla tulee olemaan kova juttu. Varsinkin, kun ja jos se valmistellaan avoimen sekä laajan yleisen keskustelun kautta. Josta myös tehdään kaikkien saataville kirjauksia ja yhteenvetoja, mitä mieltä eri puolella Suomessa EU-kansanäänestyksestä ollaan ja mihin perustuen?

Euroopan unioniin ja euroon liittyvä kansanäänestys tai useampi; on erittäin kiinnostava aihe kaikille yli 18-vuotiaille ja alle 44-vuotiaille suomalaisille, jotka eivät ole koskaan saaneet ilmaista kantaansa Suomen Euroopan unioniin kuulumisesta ja sen syvyysasteesta.

Kun taas kansanäänestyksen kohderyhmän tarkasteluun otetaan mukaan yli 44-vuotiaat suomalaiset, jotka eivät ole saaneet äänestää euroon kuulumisesta, niin kansanäänestyksen tai useamman tarve on 2020-luvun Suomessa, mitä ilmeisin.

Kokoomuksen isänmaallisen siiven edustajan Jorma Jaakkolan kotisivuilla lienee yksi parhaimmista EU-asioiden tietopaketeista? Jos Suomen euroon liittyminen, kiinnostaa Sinua, niin tästä Jorma Jaakkolan Uusi Suomi Puheenvuoron euroa käsittelevästä "Suomen europetos A-nelosella" - artikkelista pääset eteenpäin.

Uutistietojen mukaan perussuomalaisten leiristä lähtöisin oleva kansalaisaloite EU:n elpymispaketista, saavutti vaadittavan 50 000 kannatusilmoituksen rajan muutamassa päivässä ja etenee eduskunnan käsittelyyn lähiviikkoina.

Samasta aiheesta heinäkuussa tehty Liberaalipuolueen kansalaisaloite "Neuvoa-antava kansanäänestys Eurooppa neuvoston kokouksen lopputuleman EU:n elpymispaketista ja budjetista kaudelle 2021-27 hyväksymiseksi" on kerännyt tähän mennessä 8 941 kannatusilmoitusta. Kannatusilmoitusten keräysaikaa on jäljellä 23.1.2021 asti, joten kannattaa käydä allekirjoittamassa, josko kaksi läpi mennyttä kansalaisaloitetta luo paineita päättäjiin päin paremmin?

Mielenkiintoista onkin seurata, minkälaisia asioita läpi mennyt kansalaisaloite tuo julkiseen keskusteluun? Entä minkälaisia keskustelun avauksia oppositiopuolueet voivat aiheesta yhteistoimin tuoda EU-kansanäänestystä haluaville ja vastustaville?

Jos säännöllisesti julkaistavan eurobarometrin tuloksiin on luottamista, niin ei sitä tiedä, vaikka 2020-luvun suomalaiset ovat valmiita syvempään valtiotason suhteeseen Euroopan unionissa. Joten reilun pelin hengessä toteutettava kansanäänestys tai useampi tulee tekemään hyvää meille kaikille.

"Kansanäänestys EU:n elpymispaketista?"
- Julkaistu 30 syyskuun, 2020

"Lähiviikot näyttävät sen, että törmääkö kyseinen kansalaisaloite eduskunnan sisäisiin Berliinin muureihin? Tai sinkoutuuko se sihisten ja savuten eduskuntatalon kivisten jättikaltereiden välistä, eduskuntatalon edessä olevalle hiljaisen unohduksen nurmialueelle? Eduskuntatalon kivisistä portaista ja edustan mukulakivistä kimmokkeet toistuviin EU-mielenosoituksiin ottaen. Puolesta ja vastaan."

- -

"Joten toivoa sopii, että tuleville maksajasukupolville suodaan 2020-luvulla kansanäänestyksen mahdollisuus tai useampi EU-tason asioista. Kunhan valmistelut mahdollisille kansanäänestyksille valmistellaan hyvin. Äänestyksen lopputulosten jatkotoimenpiteet kannattanee suunnitella paremmin kuin Iso-Britannian Brexit – erossa näyttää parhaillaan tapahtuvan."

Lue lisää Suomi 2017 verkoston blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2020/09/30/kansanaanestys-eun-elpymispaketista/

Tärkeintä päättäjien on huomioida se, kun ja jos jonkin kansanäänestyksen tuloksen kautta, Suomi sukeltaa mukaan syvempään EU-liittovaltiorakenteeseen, niin tärkeää on neuvotella ensin valmiiksi se, että kaikkien nykyisten EU-maiden ja eri urheilulajien maajoukkueet saavat jatkaa kisaamistaan entisellään.

Siirtymäajan takarajaksi yhden maajoukkueen tunnuksen alle siirtymisessä, esimerkiksi se vuosi (2058?), kun Suomen viimeinen maksuerä nyt kaavaillusta EU:n elvytyspaketista lankeaa suomalaisille maksuun.


Rakithon käsittely

En osaa kreikkaaa, mutta voisiko Kreetalla kehitetty Rakithon käsittely olla avuksi koronavirukseen liittyvien pelkotilojen laukaisemisssa?

Rakibustersit tulevat Kreetalta.
Rakibustersit tulevat Kreetalta.

Huumori on mielestäni hyvä ase, jos tuota YouTubessa olevaa huumoripläjäystä ei oteta liian tosissaan.

Huumorin avulla on hyvä muistuttaa, että annettuja ohjeita koronavirustartuntojen estämisessä on tärkeää noudattaa.

Käsittääkseni Kreetalle ja Kreikkaan suuntautuvat lomamatkat ovat taas Suomesta mahdollisia. Toivottavasti kaikki lähtee sujumaan hyvin ja matkaajat noudattavat annettuja ohjeistuksia tarkasti.

Lähiviikot sitten näyttävät, miten koronaviruskanta mahdollisesti leviää Kreetalla ja Kreikassa turistien mukana. Varsinkin, kun eri maista tulevat turistit väistämättä kohtaavat lentokentillä ja - koneissa sekä kohteissa hotelleissa, ravintoloissa, baareissa, yökerhoissa ja tavernoissa.

Paikallisten puolesta toivon lämpimästi sitä, että edes loppujakso puolen vuoden turistikaudesta (huhtikuu-lokakuu) sujuu ilman paikallisen väestön koronaan sairastumisten lisääntymistä.

Uutistietojen mukaan, Kreikalla ja Kreetalla ovat koronatartunnat pysyneet hyvin hallinnassa. Jos nyt nykyisen kaltaista koronavirusta pystyy kukaan hallitsemaan.

Mielenkiintoista on myös kuulla se, että jos joku matkavakuutuksen ottanut ja annettuja ohjeita säntillisesti noudattanut suomalainen sairastuu koronaan, niin miten voimassa olevan matkavakuutuksen ehtoja tilanteessa tulkitaan?


"Kunnian ja omantunnon" kautta toimiminen

Kiinnostaako mobiiliflaijerin aihe myös Sinua?

Erittäin kova juttu toteutuessaan!
Erittäin kova juttu toteutuessaan!


Vakuutuslääkärit toimimaan ”kunnian ja omantunnon” kautta

- Julkaistu 10 kesäkuun, 2020
by Suomi 2017 - Suomi 2025?

"Otsikko naurattaa varmasti monia, joilla on tämän bloggauksen aiheesta omakohtaista kokemusta. Eikä tuossa mitään. Kaatuihan se ikuisena pidetty Berliinin muurikin."

Tutustu ja vinkkaa aiheesta kiinnostuneille kavereillesi. Lämmin kiitos avustasi.

Lakihankkeen (STM140:00/2019) lausuntopyynnössä kerrotaan, että lausunnon voivat jättää kaikki lausunnonantamisesta kiinnostuneet. Kunhan se tapahtuu 10.7.2020 mennessä ministeriön lausuntopyynnössä antamaan osoitteeseen!

Joten eikun toimiin. Yhdessä tai erikseen.

Edellinen