Rapsakkata

Edellinen

Goronan Gellistys 2022 - kuvahaaste

On käynnistynyt kolmas vuosi, kun siteäksi ja viheliääksi osoittautunutta koronavirusta eri versioineen yritetään kukistaa maailman kaikilta kulmilta.

Maailman terveysjärjestön pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus haluaa päästä koronaviruksen aiheuttamista sairauksista eroon vuoden 2022 loppuun mennessä.

"WHO: Koronapandemiasta päästävä eroon ensi vuoden loppuun mennessä" STT–Yle 20.12.2021.

Eikä tuossa mitään.

Toivotaan, että eroon pääsyssä onnistutaan. Rokotuskierrokset ja epäuskoisuus lisääntyvät, että mistä helkkarin pöpöstä tässä kaikessa onkaan kysymys?

Ajankuvan taltioimiseksi tässä tulee Jesp PK:n ideoima Goronan Gellistys 2022 - kuvahaaste. Vaikkapa vain omiin kuva-albumeihin tallennettuina.

Goronan Gellistys 2022-kuvahaaste
Goronan Gellistys 2022-kuvahaaste

Vaikkei kuvahaasteen avulla koronavirus häviäkkään, niin tuota aikaa odotellessa olisi edes himpun verran hauskempaa. Kun joukkueurheilulajeja harrastaneet tai harrastavat aikuiset, yli laji- ja sukupuolirajojen, lähtevät rohkeasti ideoimaan omaa koronavuosien ajankuvaansa, omien suosikkimaskiensa kanssa.


JeSP PK 1981 > osa 1

Kuopiolainen, 1980-luvun alussa perustettu ja 1990-luvun alkuun asti, Suomen Palloliiton sarjatoiminnassa vaikuttanut, jalkapalloseura Janon Etsijät Samla Pojkar PalloKaverit 1981 aloitti 40-vee juhlavuotensa viettämisen 25.11.2021.

Tuo virallinen päivämäärä tulee siitä, että 25.11.1981 Jespi sai yhdistysrekisteristä hyväksymisleiman, jonka jälkeen Jespi oli kyllin kelvollinen osallistumaan Suomen Palloliiton alaiseen ja sen Savon piirin järjestämään sarjatoimintaan.

Tässä bloggauksessa esittelen jespiläisten kehittämän ja eri urheilulajien joukkuekuvien dokumentointiin ja liikutteluun toimivan ratkaisun. Mobiiliflaijerin.

Ongelmanahan on ollut, että sosiaalisessa mediassa liikkuu eri urheilulajien erilaisia joukkuekuvia läjäpäin. Kuitenkaan niissä ei kulje mukana vuosilukuja eikä kuvassa olijoiden nimiä. Puhumattakaan, missä yhteydessä kuva on otettu ja mikä joukkue kuvassa on kyseessä?

Sama ongelma vaivaa myös kotien kuva-albumeissa ja erilaisissa pinoissa säilytettyjä joukkuekuvia.

Tähän ongelmaan Jespissäkin törmättiin, kun alettiin kysellä 40-vuoden aikaisia joukkuekuvia kaikkien Jespissä pelanneiden, sponsoreina toimineiden ja uskollisten kannattajien eli omien lähipiiriläisten saataville.

Jespin joukkuekuvien mobiiliflaijerisointi aloitettiin tästä yhden jespiläisen albumista tai nipusta löydetystä Jespin joukkuekuvasta. Ilman jespiläisten kehittämää mobiiliflaijerisointia tuo Jespin vuoden 1982 joukkuekuva näytti tältä. Alkuperäinen on niin sanottu paperinen kymppikuva.

Jespin ensimmäinen joukkuekuva - Ei tunnistetietoja
Jespin ensimmäinen joukkuekuva - Ei tunnistetietoja

Kuvassa olijoiden nimet löytyivät onneksi nopeasti. Muiden joukkueessa tuolloin varnuudella pelanneiden ja kuvasta poissa olijoiden nimiä muistellaan edelleen. Jespin historian ensimmäisessä joukkueessa oli tuolloin noin 15-20 pelaajaa.

Sitä ei kukaan enää muistanut, minä päivänä ja kuka kuvan otti sekä kenen (laina)kameralla)? Eikä myöskään muistettu, kuka osti (laina)kameraan filmiin? Saatikka sitä, kuka maksoi filmin kehityksen ja paperikopiot? Joten sekään ei selvinnyt, kenellä mahdollinen kuvanega eli alkuperäinen on?

Joten tähän mennessä saatujen varmistettujen tietojen pohjalta luotiin mobiiliflaijeri, josta löytyvät tarvittavat Jespin ensimmäisen joukkuekuvan tunnistetiedot.

Tiedonvaihtosessioiden jälkeen tarkentui, että kuva on otettu vuoden 1982 toukokuussa, Kuopion Hatsalan hiekkakentällä ja kyseessä oli Jespin pelihistorian ensimmäinen ottelu, silloisessa Palloliiton Savon piirin järjestämässä perussarjassa eli V divisioonassa. Todennäköisesti kuopiolaista FC Tarzania vastaan. Ottelu päättyi muistikuvien mukaan Jespin selvään 7-0 tai 8-0 voittoon.

Ja sitten tuon Jespin historian ensimmäisen virallisen joukkuekuvan ja ottelun tietous mobiiliflaijerina.

Jespin ensimmäinen joukkuekuva mobiiliflaijerina
Jespin ensimmäinen joukkuekuva mobiiliflaijerina

Joten, jos tässä joukkuekuvat mobiiliflaijereiksi jutussa on niin sanotusti ideaa ja toimit tai olet toiminut joukkueurheilun parissa, niin nappaa tämä jespiläisten kehittämä idea vapaaseen toteutukseen ja jatkokehitykseen.

Kuopiolaisen jalkapallon historiasta löydät tietoa, esimerkiksi tästä Wikipedian linkistä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuopion_jalkapallo
Linkki luettu 26.11.2021


Baskervillen koira

Parempi naurusta hikisenä teatterin pehmustetulla penkillä kuin vilusta ja vitutuksesta sinisenä ulkokenttäpelien karuissa katsomoissa.

Varsinkin lokakuisen heleänä, mutta sateisen tuhnuisena lauantaina.

Tässä Kärhämäjärven Kiltti- ja Kanttarellikerhon arvio, Helsingin kaupunginteatteri Areena-näyttämöllä menevästä, Baskervillen koirasta. Saamieni tietojen mukaan, kerhon jäsenet näkivät esityksen 23.10.2021 lauantaina.

Teatteri on parasta livenä.
Teatteri on parasta livenä.

Huumorista tykkääville on kuulemma tarjolla mainio esitys! Liikuitpa yksin, kaksin tai porukassa. Tässä esityksessä on tarjolla juukelin kuukelin mainiota piristystä päivääsi.


Pyllytys suorassa tv-lähetyksessä!

Urheiluruudun lauantain 9.10.2021 suorassa lähetyksessä tehtiin suomalaista tv-historiaa.

Ensimmäisenä huomion tapahtuneesta Twitterissä teki Ville Mankki, jonka julkisesta Twitter-päivityksestä oheinen kuvakaappaus.

Ken on tuo elohopean nopea vilauttaja?
Ken on tuo elohopean nopea vilauttaja?

Kuvakaappauksen oikeanpuoleinen henkilö ei syyllistynyt vasemmassa kuvassa nähtyyn vilautukseen. Tämä selviää kohta seuraavassa kotikatsomon VAR-tarkistuksessa.

Tärkeää olisi, että krediitit tästä tarkkarajaisesta pyllytyksestä menisivät oikealle henkilölle.

Nimittäin. Harva suomalainen voinee kehua sillä, että on onnistunut tällaisen pyllytysvedon tekemään. Vieläpä keskimäärin yli miljoonan suomalaisen seuraaman Urheiluruudun suorassa tv-lähetyksessä!

Ilman valtakunnallista mielensä pahoittajien päiväkausia jatkamaa kohua.

Outoa tuossa mielensä pahoittajien kohun puuttumisessa on ollut se, että myös mielensä pahoittajien kotikatsomoissa tekemät VAR-tarkistukset ovat puuttuneet. Ainakin sosiaalisen median kanavilta.

Joten kenelle suomalaiselle kuuluvat krediitit tästä seuraavasta teosta? Olisi kiva tietää, mitä kaikkea paljaan takapuolen vilauttaminen erilaisissa kulttuureissa nykypäivänä tarkoittaa?

1/2 > Kuvat 1-4/8
Yllättävän vähän kohua ja jälkipuintia syntyi näistä kohta seuraavista Suomi - Ukraina jalkapallo-ottelun jälkitapahtumista.

Suorassa Ylen Urheiluruutu 9.10.2021 lähetyksessä tapahtunut persposkien ja vakoviivan vilautus osuivat aikajanan kohdalla 9.15 - 9.35. Linkit suorassa lähetyksessä tapahtuneeseen pyllytykseen tämän bloggauksen lopussa.

Tässä kuvasarjassa nähdään todennäköisimmän pyllyttäjän ensiesiintyminen, ääninäyte (Hävittiin! V**tu!), poistuminen ja uudelleen ilmaantuminen.

Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 1/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 1/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 2/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 2/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 3/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 3/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 4/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 4/8

2/2 > Kuvat 5-8/8
(Sisältö saattaa järkyttää herkempisilmäisiä)
Ken on tuo ylen rohkea ja nopea kuin elohopea tyylin vilauttaja? Mikä oli hänen "sanomansa"?

Tässä kuvasarjassa nähdään itse pyllytys, joka tarkkarajaisuudessaan on upea suoritus. Genitaalit eivät vilahda suorassa lähetyksessä ja poistuminen tapahtuu kameran kuvausalueelta erittäin nopeasti. Vain takin liepeet heilahtavat kuvassa ja toimittajan selän takaan suoraan tv-lähetykseen uudelleen putkahtaessaan tekijällä on housut jo jalassa!

Herää kysymys, oliko tässä suoran tv-lähetyksen pyllytyksessö kyseessä hyvin harjoiteltu kuvio?

Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 5/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 5/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 6/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 6/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 7/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 7/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 8/8
Kotikatsomon VAR-tarkistuksen kuva 8/8

Eihän tämä pyllyttäjä vain tule saamaan syytettä Suomen kansan kiihottamisesta epäsiveelliseen toimintaan? Suomihan voitti seuraavassa MM-karsintapelissä Kazakstanin vieraissa.

Lopuksi suorassa tv-lähetyksessä tapahtuneesta ja sen jälkipelistä keksitty kuvailema.

Jossain päin Suomea lapsi herättää sitkeästi; sunnuntai-aamuna 10.10.2021, isäänsä seuraavan keskustelun kera.

"Isi, isi. Herää!"

"Nyt isi ei jaksa vielä herätä, kun oltiin poikain kanssa katsomassa vutismaaottelua."

"Just sen takia äiti pyysi sinut herättämään."

"Noh? Miksi ihmeessaä?"

"Äiti sanoi, että sinä olit telkkarissa suorassa tv-lähetyksessä."

"Niin mähän olin siellä vanikatsomassa. Joten saatoin telkkarissa vilahtaakin."

"Tule nyt isi. Olohuoneessa odottavat myös isovanhemmat ja naapurit, ne on jo kattonu sen sun vilautusosuuden pari kertaa Yle Areenasta ja haluais kuulla myös sinun kommentit."

* *

Katso Yle Areenassa
Urheiluruutu 9.10.2021 lauantaina
Katsottavissa ulkomailla:
http://areena.yle.fi/1-50677208

Persposkien vilautus aikajanan kohdalla
9.15 - 9.35
Suora linkki
https://areena.yle.fi/1-50677208?seek=546

HUOM!.
Poistuu Yle Areenasta 6.11.2021 mennessä.
41 258 katselua per 21.10.2021

* *

Yllättävää, ettei tästä pyllytyksestä ole tullut viraalia videoilmiötä. Maailmaa naurattavista meemeistä puhumattakaan. Ainakaan vielä.


Pääministerin johdolla kohti korruptiovapaata Suomea

Voiko jatkossakin olla niin, että vaaleilla valitut päättäjämme voivat itse päättää, kuinka monessa päättäjän roolissa he Euroopan unionissa, Suomessa valtakunnan, maakuntien ja asuinpaikkansa tasoilla toimivat?

Uutisvirtojen tietojen mukaan nuoret kuin vanhemmatkin päättäjät itse arvioivat tämän multirooleissa toimimisen olevan vain itsensä arvioitavissa oleva jaksamiskysymys.

Nuoremmatkin sukupolvet vanhoissa saappaissa.
Nuoremmatkin sukupolvet vanhoissa saappaissa.

Liiketoiminnan alalla kyse lienee vertauskuvainnollisesti siitä, että julkisen hallinnon budjettivaroja käytettäessä myyjät ja ostajat ovat todellisuudessa samaan ekosysteemiin kuuluvia.

Verotusneuvos Markku Hirvonen on kiteyttänyt poliittisten päättäjien, lobbareiden, pääomasijoittajien ja virkamiesten hyvin läheiset suhteet oivasti:

”– …torjuvia hankkeita ja aloitteita voidaan virkamieskoneistossa estää. Kyse on siitä, mitä tahoja virkamiehet herkimmin kuuntelevat.
Ministeriöiden virkamiehet tuntevat varsin hyvin erilaisten etujärjestöjen väkeä. He ovat entisiä työtovereita ja käyvät samoissa tilaisuuksissa ja seminaareissa.
Ei siinä tarvitse olla mitään suoraa lahjomista. Siinä vain ymmärretään”, Hirvonen kuvailee.” Lähde: Voima 5/2014 s. 20-22 – Verolaput, olkaa hyvä.

Tästä bloggauksesta lisävaloa varjoihin:

"Päättäjien kaksois-, kolmois- ja nelosrooleista"
- Julkaistu: 11 kesäkuun, 2021 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

- -

"Entistä useampi meistä tainnut tulla siihen uskoon, ettei äänestämällä voi moneenkaan asiaan Suomessa vaikuttaa. Tässä bloggauksessa pilottikohde 2020-luvun vaalien äänestysaktiivisuuden nostamiselle.

Joten, jos tämä aihe kiinnostaa Sinua, niin on tärkeää, että tämän bloggauksen tarjoama lukukokemus yhdistetään Valtioneuvoston 27.5.2021 tekemään periaatepäätökseen (OM/2021/68). Tuo yllättävän pienelle huomiolle jäänyt periaatepäätös on tehty Suomen ensimmäiseksi kansalliseksi korruptionvastaiseksi strategiaksi ja toimenpideohjelmaksi 2021 – 2023. Jonka sisällöstä päästään heti asiaan. Jos niin vain halutaan."

Eikä tuossa kaikki.

Tämä multirooleissa toiminen koskee tasapuolisesti kaikkia eduskuntapuolueiden ministereitä, valtiosihteereitä, kansanedustajia, erityisavustajia ja meppejä.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Yllättävää, ettei edes yhden kansanedustajan eduskuntapuolueet (Liike Nyt ja Valta kuuluu kansalle) aja tätä asiaa paremmin julkisuudessa esille! Heillä olisi vähiten menetettävää.


Antavatko PS:t vetää taas hallituksessa itseään höplästä?

Tuo riski on olemassa. Varsinkin, kun puoluerekisteriin pyrkii parhaillaan perussuomalaisista erotettujen puolueprojekteja.

Valta kuuluu kansalle - niminen puolueprojekti on jo parhaillaan oikeusministeriössä nimien tarkastuksessa eli loppusuoralla puolueeksi rekisteröitymisen tiellä.

Vuoden 2017 jälkeisten perussuomalaisten omassa hallinnassa on se, mitä seuraavien eduskuntavaalien jälkeen hallituskuvioissa tapahtuu? Voiko kerran hallituksessa perussuomalaisia ja heitä äänestäneitä höplästä vetänyt kokoomuksen Petteri Orpo olla samassa hallituksessa?

Kokonaan uusi ilme toimia politiikan pelikentillä!
Kokonaan uusi ilme toimia politiikan pelikentillä!

Halutessaan, uskaltaessaan ja omaa esimerkkiä näyttäen sekä noudattaen, perussuomalaiset voivat mennä heittämällä ohitse myös Liike Nytin lanseraamasta Harkimo & Jungnell keskeisestä toimintamallista. Siitä kohta seuraavasta linkistä lisää.

Joten. Perussuomalaiset 2020-luvulle Riikka Purran johtamina voivat 100 seuraavan päivän aikana; haastaa koko Suomen poliittisen kentän omalla esimerkillään. Alkaen uudesta puheenjohtaja Riikka Purrasta.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Ratkaisevaa uuden ajan toimintatapojen uskottavuuden kannalta tulee olemaan se, että uskaltavatko, isojen tyttöjen ja poikien politiikan teossa kokemattomat vuoden 2017 jälkeiset perussuomalaiset vapautua työmies Matti Putkosen raudanlujasta ohjausotteesta?

Ja löytyykö, mahtavan uran perussuomalaisissa tehnyt; työmies Matti Putkosen korvaaja puoluetoimistolle uuden puheenjohtajan Riikka Purran luottohenkilöistä?

Kirjoittaessani soi Rolling Stones "You Can't Always Get What You Want You Can't Always Get What You Want"

Kommentoi kirjoitusta

Kuopion uusi jalkapallostadion

Kuopio on lukinnut uuden jalkapallostadionin suunnitelmat Mölymäellä sijaitsevalle Keskuskentälle.

Sijainnin ja yleisön kannalta huonoin vaihtoehto.
Sijainnin ja yleisön kannalta huonoin vaihtoehto.

Julkisen liikenteen vakiovuoroilla Kuopioon saapuvien kannalta, juna- ja linja-autoasemilta on kävelymatkaa kävelymatkaa noin 30 minuuttia. Riippuen matkan lopussa olevan jyrkän mäkinousun selvittämisestä..

Satunnainen Kuopiossa kulkija huomasi sen, että liikenteellisesti parhain uuden jalkapallostadioinin sijaintipaikka on aivan toisella suunnalla. Hatsalan kaupunginosan suunnalla, jossa on jo olemassa erilaisten urheilupaikkojen keskittymä. Keskuskenttään verrattuna sinne rakennettava uusi stadion on helposti saavutettavissa, niin jalkaisin, fillaroiden, julkisilla kuin omalla autolla ottelutapahtumiin saapuville.

Jo purettujen vanhan keila- ja uimahallin kohdalle voitaisiin rakentaa autoilijoille maksulliset parkkitalot, jotka palvelisivat talviaikaan viereiseen jäähalliin saapuvia. Kuin ympärivuoden palvelevaan uuden uimahallin asiakkaita. Kuin junaradan toisella puolella sijaitsevan Kuopio-hallin kävijöitä

Uutistietojen mukaan, ilmansaasteiden takia, huonoksi sijainniksi nuorten kannalta osoittautunut legendaarinen Hatsalan koulu puretaan. Kuitenkin saman Opistotien alkupäässä oleva ja aivan moottoritien kupeessa sijaitseva Klassinen lukio voi turvallisesti jatkaa.

Eikä tuossa mitään.

Paras paikka uudelle jalkapallostadionille on yleisön ja stadionin helpon saavutettavuuden kannalta, jo puretun Kuopion teknillisen oppilaitoksen tontti. Tontille pystytettyjen mainostaulujen mukaan erittäin vilkkaasti liikennöidyn tontin viereen rakennetaan uusia asuntoja. Joita Kuopion keskustan alueelle on noussut viimeisen kymmenen vuoden aikana runsaasti.

Joten, jos ja kun uusi jalkapallostadion rakennetaan kuitenkin Keskarille (Keskuskentän kutsumanimi Kuopiossa), niin räväkätkin ehdotukset on hyvä ottaa huomioon. Tässä yksi niistä.

Uusi idea jalkapallostadionin hyödyntämiseen.
Uusi idea jalkapallostadionin hyödyntämiseen.

Hintaa jalkapallostadionille tulee varmasti lisää, mutta kaavailtua leasing-aikaa pidentämällä kuukausi- tai vuosierät saadaan kohtuulliselle tasolle. ;-)

Oli lopullisen uuden jalkapallostadionin malli mikä tahansa, niin tärkeintä lienee tarkistaa, varmistaa ja tuoda julkisuuteen se, että sopimuskauden jälkeen, rakennusliikkeiden ja sijoittajien himoitsema jalkapallostadionin maapohja Mölymäellä säilyy Kuopion kaupungin omistuksessa. Vink-vink.


Rehellisyyttä ja avoimuutta Euroopan unioniin

Euroopan tulevaisuuskonferenssin tavoite on saada kansalaiset ideoimaan vahvempaa Eurooppaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on esittänyt some kanavillaan kutsunsa suomalaisille. Yhdessä muiden EU-maiden presidenttien kanssa.

Tulevaisuudesta keskustellaan 9.5.2021, jolloin Suomessa vietetään äitienpäivää.

Kuvan kaappaus tasavallan presidentin facebookista.
Kuvan kaappaus tasavallan presidentin facebookista.

Tässä oma ehdotukseni jo nyt, koska äitienpäivänä keskitytään tärkeimpiin asioihin.

Kiitos mahdollisuudesta osallistua keskusteluun. Tässä on kolme aihetta, jotka liittyvät oheiseen mobiiliflaijeriin.

Toivon Teidän yhdessä pääministeri Marinin kanssa kertovan meille tavan ja tolkun suomalaisille seuraavat asiat.

1. Miten syvällä EU-liittovaltion rakenteissa jo olemme? Mihin perustuen ja miksi?

2. Minkälaisiin EU-liittovaltiorakenteisiin sekä millä aikataululla, Te haluatte Suomen ja suomalaisten puolesta edetä? Ja mihin sitten taas ei.

3. Lakisääteinen sosiaalivakuutus ja – turva ovat kuuluneet kansallisen toimivallan alle.

Nopeutuisivatko vuosikymmenien ajan päättäjiemme tiedossa olleiden ongelmakohtien korjaaminen ja korvaaminen, jos kyseiset asiakokonaisuudet siirrettäisiin Suomesta 2020-luvulla Euroopan unionin toimivallan alle?

Hyvää Euroopan tulevaisuuskonferenssia, joissa tekoja tarvitaan jo tänään. Yli erilaisten raja-aitojen.

Suomen omien; pitkään päättäjien tiedossa olleiden, ongelmakohtien ratkaisemisella on helppoa näyttää muille maille esimerkkiä.

Kaikkien tavan ja tolkun suomalaisten äänten kuuluviin saaminen on mielestäni tärkeä asia. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin.

* * * *

Tässä mukaan mobiiliflaijeri, jonka latasin tuohon TP facebook keskusteluun.

Suomesta toimiva mallimaa. Myös suomalaisille itselleen.
Suomesta toimiva mallimaa. Myös suomalaisille itselleen.

Linkki mobiiliflaijerissa mainittuun bloggaukseen:

Suomen itsenäisyysprosentti 2020-luvulla?
Julkaistu: 6 joulukuun, 2020 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

SISÄLLYSLUETTELO
Perussuomalaiset (2.0) hytkyttävät vaikenemisen muureja
Uskaltaako Timo Soini enää jytkyttää?
EU:sta erolla uhkaamisella Suomen oikeusvaltion perusta kuntoon
Kenen asialla on ”Suomalaisten puhemies Euroopassa”?
Kokoomuskin on huolestunut EU-integraation syvenemisestä!
Suomalainen demokratia tehohoitovaiheessa
Itsenäisyyspäivän 6.12.2020 aiheisiin liittyviä artikkeleita

https://suomi2017.wordpress.com/2020/12/06/suomen-itsenaisyysprosentti-2020-luvulla/.


Äänestysprosentti uudelle kymmenluvulle

Kuntavaalien aiheiden kerrotään olevan kaikkein lähimpänä äänestäjiä. Kuitenkin yli 40 prosenttia äänioikeutetuista jättää kuntavaaleissa äänestämättä.

Näin kävi myös vuoden 2017 kuntavaaleissa.

Kuntavaalien 2021 äänestysprosenttiluvuksi 70?
Kuntavaalien 2021 äänestysprosenttiluvuksi 70?

Saataisiinko kuntavaaleihin aikaiseksi kunnon pöhinää niin toimien, etteivät kansanedustajat, mepit ja virkamiehet pystyisi asettumaan enää ehdolle? Näin estettäisiin myös heidän loppuun palamisensa, joka johtuu liian useassa eri luottamustehtävässä toimimisessa.

Entä uskaltaako ja saako, Liike Nyt nytkäyttää, puheenjohtaja Harkimon suulla julistamiensa erimuotoisten korruptioiden alueilla, pikavauhtia etenevän korjausliikkeen käyntiin?


After jingle balls - Thundering Temple Balls!

Joskus musiikin saralla osuu ihan tsägällä uusia tuttavuuksia kuunneltavaksi ja katsottavaksi. Kilpailu musiikin saralla on kovaa ja tarjonta laajaa.

Tästä seuraavasta Temple Balls tuttavuudesta on minulla kiittäminen, maarakennusalalla toimivaa, Salaojamestarit nimistä toimijaa instassa, josta bongasin tämän seuraavan kappaleen.

Tämä uusin kappale 16.4.2021 ilmestyvältä Pyromide albumilta on poljennoltaan melkoinen korvamato.

Temple Balls - "Thunder From The North" - Official Music Video - 70 756 katselukertaa per 11.2.2021 • Julkaistu 5.2.2021

Mielenkiinnolla odotan ennakkoon Levykauppa Äxästä tilamaani albumia tarkempaan kuunteluun.

Mielenkiintoiselta tuntuvia uusia bändejä ja perinteistä levykauppaa toimintaa tuen näin toimien mielelläni.

Mielenkiintoista on saada tietää, mitä bändin nimi tarkoittaa? Bändin jäsenten kertomana. ;-)

Tässä Temple Balls tietoa Wikipediasta.

Mielenkiintoinen huomio.

Temple Balls on kerennyt tekemään jo avausta Japanin markkinoille. Toivotaan, että koronan helpottaessa Temple Ballsin Arctic Metal Beat (AMB) iskee isosti läpi, niin isossa idässä kuin letkeässä lännessä.

Vieläpä niin onnistuen, että bändin pojjaat ja crew pystyvät hankkimaan tekemällään musiikilla elantonsa. Niin pallikkaisessa pohjoisessa ja eroottisessa etelässä.

Silloin voitanee sanoa, että maailmalla tunnetaan musiikillisesti 2020-luvun pohjoisen jingle bells kuin arktisen dingle balls.

Kirjoittaessani soi Goodbye June, Temple Balls, Wig Wam, Block Buster, Elvenking, Sabaton

Kommentoi kirjoitusta
Edellinen