Rapsakkata

Edellinen

Ehkä äänestän. Ehkä en.

Kun melkein 2,5 miljoonaa äänioikeutettua jättää äänestämättä, niin tuntuu oudolta, jos kaikki puoluerekisterissä olevat puolueet ja toiminnassa olevat mediatalot eivät olisi analysoineet, miksei noin ison joukkoa äänioikeutettuja kiinnosta äänestää? Mistä ja miten he ovat löydettävissä?

Yli 2,44 miljoonaa jätti äänestämättä 2019!
Yli 2,44 miljoonaa jätti äänestämättä 2019!

Yksi syy saattaa olla siinä, etteivät edes tiedotusvälineet ole päässeet sopimukseen vaalien nimestä.

Saman päivän uutisissa käytetään nimiä europarlamenttivaalit, EU-vaalit ja eurovaalit. Iloisesti sekaisin. Jopa saman uutisen sisällä!

Brändäystä ammatikseen tekevät tietävät, että samalla brändillä ei voi olla useita eri nimiä. Muuten kuluttajatkin menevät mielikuvan vastaanottavuudessa valmiustilaan. Jolloin viestit viuhuvat ohi korvien.

Nimenä eurovaalit haiskahtavat korvaani, koska Suomihan liitettiin euroon ilman kansanäänestystä. Euroon liittyminen katsottiin päättäjien toimesta hyväksytyksi, kun suomalaiset saivat äänestää EY:söön liittymisestä.

Aiheesta löydät hyvää ja tarkkaa faktaa Jorma Jaakkolan kotisivuilta: >>> Kokoomuslaisen tutkimaa Suomen lähihistoriaa <<< Linkki toiminnassa 31.5.2024

Mielenkiintoista eurossa on se, että pohjoismaisista EU-maista Ruotsi ja Tanska ovat pärjänneet omalla valuutalla. Kuin myös Norja ja Islanti.

Itse tykkään kautta nyt käynnissä olevista Euroopan unionia koskevista vaaleista europarlamenttivaalit nimeä. Eduskuntavaalien tapaan.

Se ihmetyttää, että onko samaa asiaa koskevan tärkeän vaalin nimestä mahdollisuuttaa päästä koskaan sopuun? Suomessa? Pohjoismaissa? Euroopan unionissa?

Ellei, niin sitten on syytä käynnistää avoimet ja rauhalliset keskustelut tästä aiheesta >>> EU-vaalit 2024 – Suomalaisten kahtiajaon next-level <<< Linkki toiminnassa 31.5.2024

Äänestitpä tai et. Niin tästäkin asiasta voimme olla täysin eri mieltä. Kunhan keskustelemalla tästäkin aiheesta rauhanomaisesti, löydämme enemmän toisiamme yhdistäviä kuin ahdistavia ratkaisumahdollisuuksia.

Ja itselleni se tärkein. En ole vielä huomannut, että europarlamenttivaaleissa äänestämällä voi vaikuttaa minulle tärkeisiin asioihin. Kuin ei myöskään eduskuntavaaleissa.

Vaikka molempien vaalien kärkiteemoina ovat vilahtaneet tämä neljän setti demokratia, oikeusvaltio, ihmisoikeudet ja oikeusvaltioperiaatteet.

Joten, jos "Ehkä äänestä. Ehkä en." aiheena kiinnostaa Sinuakin, niin Tule apuun EU! Tai joku muu? - artikkelista löydät ison kuvan katsauksen. Noiden faktojen valossa Suomi ei ole demokratia, oikeusvaltio eikä täällä vuonna 2024 vieläkään toteudu ihmisoikeudet ja oikeusvaltioperiaatteet. Ainakaan, jos katsotaan ruohonjuuri- ja katutason suomalaisten tilanteita.

Muutenhan nuo ison kuvan katsauksessa kerrotut miinakentät olisivat jo puretut.


Fiuhahtaen federalismista

Nuorissa on rohkeutta ja toivoa. Niin 2020- kuin 2030-lukuja silmällä pitäen. Tässä aiheessa pidän nuorena alle 50-vuotiaita. Ja toivon, että naiset uskaltavat ottaa EU-liittovaltiota koskevat aiheet puheeksi. Niin ennen vaaleja kuin vaalien jälkeen.

Nykyisen kansanedustajan ja kokoomuksen meppiehdokas Aura Sallan avauksia suomalaisen federalismin next-levelistä odotellessa. Hänellä on mielestäni tietoa ja taitoa nostaa aihe avoimeen keskusteluun. Toivottavasti hän saa tukea oman puolueensa sisältä. Federalismin suhteen maailmalta löytyy erilaisia toimintamalleja, joita muuttamalla EU:n maiden näkökantoihin päästäneen eteenpäin niin, että valtaosa puoluejohtajista ja puolueiden jäsenistä pystyvät muuttamaan mielipiteitään.

Fiksusti federalisimiin etenemisestä.
Fiksusti federalisimiin etenemisestä.

Mobiiliflaijerin aiheesta lisää Suomi 2017 verkoston blogin "EU-vaalit 2024 – Suomalaisen federalismin next-level?" - artikkelista.

Mehän olemme jo raha-asioissa tiukasti euron kautta kahlehdittuja yhdenlaiseen federalismiin. Naton kautta toisenlaiseen. Schengen-alueen kautta kolmannenlaiseen. Maatalouspolitiikan kautta neljännenlaiseen.


Spurgu-TV ja Subathon 3

Tämän aiheen jäljille pääsin, kun tulin kysyneeksi jälkikasvulta, että minkälaista kontettia porukat somessa nykyisin seuraa?

Tämä subathointi nousi tarkempaan seurantaani, koska niin kuin kohta seuraavassa mobiiliflaijerissa näkyy, niin ainakin Pottukoiran väittämän mukaan tällä voi päästä kohtuullisen hyville hankkeille.

Meno tuossa Subathonissa numero 2 oli vähintäänkin roisia, jos ei kreisiä. Selkeästi K-18 materiaalia. Viinan huuruista Subathon ykköstä en nähnyt, muuta kuin pätkittäisinä jälkilähetyksinä.

Uusi elin-keino alue some-yrittäjille?
Uusi elin-keino alue some-yrittäjille?

Bloggasin aiheesta aiemmin Tipathomasti Thaimaassa Subathoimassa (TTS) - otsikolla laajemmin..

Viidakkoradion tietojen mukaan Pottukoira on aloittamassa Subathon 3 - tunnuksella kulkevan striimauksen 25.3.2024 Thaimaasta. Ennakkotietojen mukaan artistinimellä tunnettu Fhat-Ari ei ole menossa mukana.

Subathon 3 - striimiä odotellessa parit poiminnat otsikoista, jotka käynevät virallisesta kurkkauksesta Pottukoiran tilanteiden suhteen. Näillä pidetään ainakin some-yleisön mielenkiintoa yllä.

1. Pottukoiran ja Arin välit tulehtuivat – Pottukoiralta erikoinen ”uhkaus” - Pottukoiran ja Arin välit ovat katkolla.

14.03.2024 Como uutiset.

2. Seiska selvitti: Suosikkistriimaaja Pottukoiralla minitulot, salattu ulosottovelka paljastui

Pottukoira eli Jouko Kärkkäinen vastaa Seiskan haastattelussa myös kysymyksiin liittyen hänen kyseenalaisiin mainoksiin, jotka ovat jatkuvasti esillä hänen striimissään.

14.3.2024 Seiska

3. Suosikkistriimaaja Pottukoira tilittää tasa-arvosta: "Miksi naiset saavat tehdä mitä haluavat..."

Pottukoira eli Jouko Kärkkäinen puhuu suunsa puhtaaksi Seiskan haastattelussa.

13.3.2024 Seiska

Yllättäen on tunnustettava, että Seiskan jutut osoittavat, että journalistiset periaatteet ovat Seiskassa voimissaan. Eli jutunkohde on saanut ottaa kantaa Seiskan selvittämiin asioihin ja väitteisiin.

Tosin sitä en tiedä, että maksaako Seiska Pottukoiralle juttujen kuvien käyttöoikeuksista jotain? Nehän on napattu nähdäkseni Pottukoiran Instasta.

Jos Seiskalla on kuvien käyttöön Pottukoiran lupa, niin tämän seuraavan korkeimman oikeuden päätöksen voi jättää huomioitta.

Lainaus alkaa.
KKO: Iltapäivälehdet eivät saaneet julkaista Instagram-kuvaa Kimi Räikkösen kahvilareissusta ilman Räikkösen lupaa

Ilta-Sanomat ei saanut julkaista kuvaa formulakuski Kimi Räikkösen Instagram-tililtä ilman Räikkösen lupaa, korkein oikeus (KKO) linjasi torstaina. Markkinaoikeus oli aiemmin päätynyt samaan ratkaisuun.

Kiistassa oli kyse Räikkösen Instagramin tarinatoiminnossa huhtikuussa 2020 julkaisemasta kuvasta. Suomessa koronapandemian alkuaikoina oleskellut Räikkönen oli julkaissut kahvilareissultaan kuvan vitsikkäällä tekstillä.

Ilta-Sanomat teki tapahtumasta artikkelin, jonka yhteydessä se julkaisi kuvasta kuvakaappauksen. Samoin teki Iltalehti.

Räikkönen vei asian markkinaoikeuteen koska katsoi, että hänellä oli yksinoikeus päättää kuvan julkaisusta ja sen yleisöstä. Räikkönen vetosi muun muassa siihen, että lehdillä ja hänen Instagram-tilillään on eri yleisöt, eikä hän ollut tarkoittanut kuvaansa rajoittamattomalle määrälle katsojia.

Markkinaoikeus päätyi julkaisuoikeudessa Räikkösen kannalle ja päätti, etteivät iltapäivälehdet olisi saaneet käyttää kuvaa uutisissaan. Oikeuden mukaan kuvan julkaisemisessa ei ollut kyse tiedotusvälineille sallituista tekijänoikeuslain poikkeuksista.
Lainaus loppuu.

Lähde: Ilkka Pohjalainen/STT 29.6.2023 12.17 - Päivitetty 29.6.2023 12.22

Artikkeli kannattaa ottaa hakuun ja lukea kokonaisuudessaan. Ei ollut oikeuskäsittelyn hinnoiltaan mikään halpa nakki. Ainakaan mediataloille.

Joten, jos kuvien käyttöoikeuksista ilman korvausperustetta ei ole pitävästi sovittu.

Niin toivottavasti, esimerkiksi Seiska maksaa Pottukoiralle eli sisällön tuottajalle ja kuvien oikeuksien haltijalle esimerkiksi klikkausperustaisen korvauksen. Panomiesyrittäjän palkkataulukossa klikkaus per sentti (0,01 €) kuulostaa mielestäni kohtuulliselta Spotify-tyyppiseltä korvaukselta.

Enkä usko, että suomalaiset mediatalot kaatuvat, jos ne maksavat muillekin some-kontentin tuottajille heidän kuviensa käyttöoikeuksista uutisissaan ja artikkeleissaan? Niitä on toimittajien helppoa napata juttujen kuvituskuviksi, mutta molemmin puolin sopimalla mediatalot voivat varmistaa, että luvallisella käytöllä kontentin tuottaja on velvoitettu pitämään kuvat tai videot mediatalon saatavilla. Eikä moni juttuihin synny virtuaaliajan arkeologisia aukkoja, kun kontentin tuottaja poistaa jostain syystä kuvia some-tileiltään. Johon hänellä on materiaalin oikeuksien omistajana täysi oikeus.

Koska pelkällä julkisuudella ja esillä ololla harva taitaa elää? Kerran vuodessa tammikuun aikana tehtävä tilitys saattaisi tuoda some-artisteille hieman avokadoa leivän päälle ja hyvälaatuista oliiviöljyä salaattiin.

Mallia tähän voitaneen ottaa tekijänoikeuksia Suomessa ja maailmalla valvovilta organisaatioilta.

Lopuksi nostan esiin mukaillun slouganin etujen ajamiseen ja valvomiseen: "Maailman kaikki some-kontentin tekijät yhtykää!"

Sillä subathoinnin kaltainen some-yrittäminen striimauksen keinoin ei ole mielestäni mikään kevyt ammatti! Vaan siinä onnistuminen vaatii vuosien pohjatyön ja sitten kilpailijoiden suhteen edellä pysymisen. Kysykää vaikka Pottukoiralta.

Hyvää taustatietoa Subathonin rahasummista, jos on taitoa puhua kieliä ja kutkutella kehiin erilaisia maksavia mieliä.

Wikipedia Ludwig`s subathon:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ludwig%27s_subathon


Ilmasta rahaa

Viikonloppuna tuli käytyä porukalla teatterissa. Kyseessä oli Helsingin kaunpunginteatterin Ilmasta rahaa -näytelmä.

Näytelmä tyylilajina on farssi, jota Hesarin kriitikko haukkui, mutta myönsi sentään kritiikkinsä lopussa, että yleisö vaikutti tykkäävän. Eikä tuossa mitään kaikesta ei kriitikonkaan tarvitse tykätä. Vaikka Hesarin kriitikko tuntui nähneen näytelmän eri versiona useampaan kertaan. Niin moni katsojista näkee näytelmän ensimmäistä kertaa.

Hesarin kritiikki, 17.2.2024 julkaistiin erikoisella "Aku Hirviniemen takia otsikoihin noussut Ilmasta rahaa -farssi on väärässä paikassa väärään aikaan" - otsikolla. Liekö kriitikon oma otsikko vaiko Hesarin klikkiotsikoiden tekijöiden?

Mainiota kuitenkin huomata, että Ilmasta rahaa - näytelmän nettisivun kommentiosiossa välittyvät useiden katsojien myönteiset kokemukset vauhdikkaasta farssista. Joka on istettu onnistuneesti suomalaiseen ympäristöön, roolihahmojen nimiä myötä. Tällä kertaa Kelan ja keksittyjen henkilöiden maailmaan, joiden avulla huijataan Kelalta "helppoa rahaa".

Michael Cooney -  Ilmasta rahaa - Mehevä farssi
Michael Cooney - Ilmasta rahaa - Mehevä farssi

Ja vaikka elävään kuvaan perustuvat, useat ja erilaiset suoratoistopalvelut ja subathoinnit kilpailevat katsojista teatterin kanssa, niin Ilmasta rahaa kannattaa käydä livenä katsomassa. Vaikka nauru ei pidentäisi ikää, niin elämänlaadun ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta se varmasti parantaa. Kun huomaa, että muitakin naurattavat samat asiat.

Eikä tuossa kaikki.

Samoin kuin kannattaa käydä katsomassa Lilla Teatternissa vielä muutaman näytöksen ajan tarjolla oleva Figaros Bröllop, joka on kaikkien kehujensa arvoinen. Nykytekniikan avulla myös suomeksi seuraaminen onnistuu. Och det är jätte bra. Kun omalla kotikielelleen käännettynä vuorosanat ruudulleen saa.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Ilmasta rahaa näytelmässä sen pääroolin esittäjä Mikko Laine lausuu sen suuntaisesti, että tää systeemihän toimii paremmin keksityille kuin oikeasti kusessa oleville henkilöille. Joten otetaanpa siihen zuumausta.

Persut ovat vaatineet jämäkästi sisäministeri Mari Rantasen johdolla Kela-etsivien palkkaamisesta. Vakuutusyhtiöiden vakuutusetsivien tapaan.

Kela-etsivien hanke varmasti etenee hallituksen nykysuuntaukset tuntien, mutta mihin ja miksi persut unohtivat vaatimuksensa saada selville, erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien ja Kelan vakuutuslääkäreinä toimivien sidonnaisuudet, erikoisalat ja erityispätevyydet?

Vain ne avoimesti tietämällä potilas voi etukäteen varmistua siitä, ettei mene omassa sairausasiassaan tietämättään, pyytämään esimerkiksi Kelan vaatimaa B-lääkärinlausuntoa sellaiselta lääkäriltä, joka toimii monirooleissaan myös Kelan ja/tai yhden tai useamman eläke- sekä vakuutusyhtiön vakuutuslääkärinä. Kirjallisesti ja suljetusti toimivan vakuutusoikeusjärjestelmän vakuutuslääkärin jäsenyyttä väheksymättä.

Oikeusministeri Leena Meri ottanee kopin yhdessä kansanedustaja Ritva Elomaan kanssa, tästä vuodesta 2015 alkaen, auki olleen Kela vakuutuslääkäreitä koskevan selvityksen viemisestä maaliin asti? Persuillahan on jo toisen kerran kaikkien tarvittavien ministeriöiden ministerisalkut hallussaan!


Osa 1 – Pääministeri Orvon hallitusohjelman sivulta 74

- -

"Myönteisiäkin asioita on avautumassa. Jos vain hallituksen ulkopuoliset ison vallan käyttäjät niin sallivat. Oikeusministeriksi noussut persujen Leena Meri voi osaltaan nousta ratkaisijan rooliin, jos ja kun erittäin merkittävää julkista valtaa käyttävien Kelan vakuutuslääkäreiden sidonnaisuudet ja eri roolit saadaan viimeinkin päivänvaloon. Aina vakuutusoikeuteen asti ulottuen.

Oikeusministeri Meri on toiminut CV-tietojensa mukaan aiemmalla työurallaan vakuutusoikeuden esittelijänä. Esittelijä rooli on ratkaiseva sille, mille esimerkiksi vakuutusoikeuden tilastot vuonna 2017 näyttivät."

Ilmasta rahaa eli helppoa rahaa sataa siten Kelan vakuutuslääkäreinä toimiville, koska he voivat toimia useissa rooleissa. Joissa eturistiriidat ovat isoja, kun sama lääkäri toimii potilasta tutkivana/hoitavana lääkärinä, Kelan vakuutuslääkärinä ja sitten vielä vakuutuslääkärinä kirjallisesti ja suljetusti toimivassa vakuutusoikeusjärjestelmässä. Käypä hoito-suosituksia tekeviä työryhmiä unohtamatta.


Tipathomasti Thaimaassa Subathoimassa (TTS)

Tulin seuranneeksi; satunnaisin pistokokein, yli 40 päivää kestänyttä, Pottukoiran suoraa Subathon 2 lähetystä Thaimaan Pattayalta. Kolmella teepointilla kerrottuna Thaimaasta nähtiin; tissuttelua, tuhnuttelua ja tussuttelua.

Vaan hyvä on ollut huomata, että pääosan esittäjät pääsivät turvallisesti Suomeen. Ja käyvät mahdollisten sekä erilaisten ylä-/alapään oireiden ilmaantuessa välittömästi lääkärissä. Ja ovat toivottavasti terveytensä suhteen kunnossa.

Kirjoitin aiheesta aiemmin Pottukoira brändiksi? – bloggauksen

PAPPARAISEN PALAUTETTA
Tässä bloggauksessa hahmottelen kokemuksiani, näkemyksiäni ja ehdotuksiani Subathoinnista. Itseäni kiinnostaa siinä mahdollinen rahanhankintalogiikka. Miten se toimii ja miten Subathonin aikana sisään tulevat rahat maksetaan sekä kenen toimesta? Entä miten suuret olivat Subathon 2 tuotantokulut yhteensä ja per päivä? Sisältäen matkat, vakuutukset, majoitukset, ruokailut, alkoholit ja muut nautintoaineet, seksioppaat, ehkäisyvälineet, seisokkipillerit, sairaalakäynnit, taksit jne.

Tiivistettynä, Subathon kakkosen pääosan esittäjät Pottu-Jokke ja Fhat-Ari vetivät antaumuksella itse valitsemiaan toimiaan, jotka olivat aika isosti niissä aikasloteissa joita itse satuin katsomaan pämppäämistä, pumppaamista ja pajauttelua Pattayalla. Toivottavasti kyseessä olivat käsikirjoitetut eli ennalta sovitut tekemiset ja sovitut tietojen julkistamiset eri tilanteista. Sleepy Sleepersin sanoja mukaillen, kuka pani ketä ja minne, mitä häh? Se, mitä ei kameroiden edessä nähty, niin siitä on vain pääosan esittäjien kertomukset.

Mielenkiintoista seurata, että tuleeko mahdollisissa jatko-osissa vierailijarooleihin lisää henkilöitä? Nyt sanallisesti lähetyksessä vilahtivat nimet Kasino-Ukot, Kala-Harri, Karvalakkimies ja kameran edessä Thaimaassa talvehtivat Jukka sekä Tommi, jotka osasivat neuvoa ongelmatilanteissa.

Hyviä vinkkejä Thaimaaseen eka kertaa meneville, jos niitä neuvoja haluaa noudattaa, löytyy esimerkiksi juutupen Make Duunaa Thaimaassa – kanavalta.

Sitten eteenpäin sanoin ja kuvakaappauksin.

Sen hokasin netissä surfailtuani, että Pottukoira on jo omanlaisensa brändi. Esimerkiksi juutupessa. Kuin nuorten suosimassa Tik-Tokissa. Omanlaisensa esikuva ja punkmaisella otteella arvostelijoihinsa suhtautuva vaikuttaja, jolla on savolaisuuden kautta verbaalinen poljento kohdallaan. Myös kameran edessä toimiessaan. Väliin lanka palaa ja kielenkäyttö on kuin Tintti sarjakuvista tutulla kapteeni Haddockilla.

Kontenteilla jo kymmeniä miljoonia katsojia!
Kontenteilla jo kymmeniä miljoonia katsojia!

Pottukoiran ja hänen tuotantotiiminsä kautta suomalaisille on tarjolla somen eri kanavilla, niin Spurgu-TV:tä kuin Pottumediaa. Kyseisten kanavien kommenteista esimerkiksi juutupessa, instassa ja fasessa löytyy, niin kannatusta kuin vastustusta niiden kontenteille eli sisällöille. Pääroolissa mediakonsernissa toimivaa Pottua unohtamatta. Eli tarjolla on parasta mahdollista hard-core striimaamisen materiaalia median käyttöön. Mediahan pyrkii löytämään suurta kiinnostusta ja monenlaisia tunteita herättäviä aiheita sekä henkilöhahmoja omiin uutisiinsa ja seuraajilleen katsottavaksi. Jotka tuovat sitten; rahaa maksavien mainostajien houkuttelemiseksi ja saamiseksi, paljon uutisten klikkauksia. Etenkin nuoremmilta sukupolvilta.

Oma kiinnostukseni tähän aiheeseen tuli siitä, että tämänkaltaisella striimausalustalla toimiva henkilö, joka on siis jo tunnettu some-maailmassa, voi yrittää hankkia elantonsa, niin että maksavat katsojat eli tilaajat saavat kaikkea sitä, mitä kulloistenkin Subathon lähetyksen ja striimausalustan pelisäännöillä on luvattu.

Vilkkaana vilisevä chatti muodostaa omanlaisensa yhteisön, johon moni haluaa kuulua ja siinä näkyä. Chatin moderoijien huolehtiessa siitä, että keskustelu käy striimausalustan asettamien rajojen puitteissa. Samalla kun nähtävästi automatisoidut mainokset tupsahtelevat ja naksahtelevat tasaiseen tahtiin chatti-virtaan. Kuin syötit kalastuksessa kaloille.

Ja jos, joku muukin miettii sitä, että tällä tavalla voisi harkita leivän hankkimista, niin kannattaa olla valmis erilaisiin palautteisiin ja median uutisointiin. Sekä kovaan ja omaa elämää paljastavaan työhön. Siitä parit poiminnat seuraavaksi.

7:SSA HUOMIOITA POTTUKOIRASTA
Tähän kohtaa on hyvä nostaa Potun keskustelu äitinsä kanssa. Satuin olemaan linjoilla, kun se tapahtui. Jos siitä on jollain tallenne hallussaan, niin se on takuuvarmasti hittiainesta somessa.

Sitten esiin nostettuna kuvakaappauksina uutisotsikoita 7:sta. Joihin sisältyy 7:n taholta aiheellisia huomioita siitä, mistä kaikista asioista Thaimaassa saattaa joutua turistina kuin Subathoneissa vaikeuksiin?

7:n kolmen eri jutun pääpointteja: kannabis, uhkapelit ja prostituutio.
7:n kolmen eri jutun pääpointteja: kannabis, uhkapelit ja prostituutio.
7:n kolmen eri jutun pääpointteja: kannabis, uhkapelit ja prostituutio.
7:n kolmen eri jutun pääpointteja: kannabis, uhkapelit ja prostituutio.
7:n kolmen eri jutun pääpointteja: kannabis, uhkapelit ja prostituutio.
7:n kolmen eri jutun pääpointteja: kannabis, uhkapelit ja prostituutio.

Ihan asiallista kauhistelua, mutta vetää 7:n lukijoita thaimaalaisen hintatason lailla puoleensa ja klikkaamaan uutisotsikkoa. Tähän kohtaan, toistamiseen hyviä vinkkejä Thaimaaseen ekaa kertaa meneville, jos niitä neuvoja haluaa noudattaa, löytyy esimerkiksi juutupen Make Duunaa Thaimaassa – kanavalta.

POTTUKOIRAN MAINOS BOTTAKSEN AJOHAALAREIHIN!
Tuo otsikko on tietysti vitsiä, mutta entä sitten, kun Veikkauksen monopoli Suomessa rahapeleihin loppuu?

Tämän hetkinen yhteys F1-kuljettaja Valtteri Bottakseen tulee tämän Pottukoiran Subathonin striimausalustan Kickin kautta.

Pottukoiran Kick kanavalla myös suoria lähetyksiä Suomesta.
Pottukoiran Kick kanavalla myös suoria lähetyksiä Suomesta.

Hokasin näin buumerina, että tuolla Kick kanavallaan Pottukoira tekee näköjään väliin suoraa lähetystä ja pohjustaa tulevaa Subathon 3 lähetystään. Eräänlaista formula maailmasta tuttua esilämmittelyä eli Warm Uppia katsojien ja kadehtijoiden suuntaan.

Onko siis tässä tuleva yhteystyökuvio Pottukoiran ja Valtteri Bottaksen F1-tallin välillä? Siis ainakin tuon Kick striimauspalvelun suhteen. Kuin myös tuon kasinomainonnan pelisääntöjen suhteen.

Lainaus alkaa.

SRF:n mukaan Sveitsin liittovaltion kasinokomissio on ilmaissut huolensa Sauberin tuoreen nimimuutoksen laillisyysperästä.

Sauber julkaisi uuden brändinsä maanantaina, kun se esitteli tulevan kauden autonsa Lontoossa. Talli kantaa jatkossa nimeä Stake F1 Team – australialais-curaçaolaisen online-kasinon mukaan.

Joskin: tapauksessa on pieniä mutkia matkassa.

Niissä maissa ja paikoissa, missä vedonlyöntimainonta on kielletty rajoitusten takia, talli käyttää nimeä Kick. Tämä taas tulee tallin toisen pääyhteistyökumppanin, striimauspalvelu Kickin kautta ja mukaan.
Lainaus loppuu.
Lähde: MTV uutiset 7.2.2024 – ”Valtteri Bottaksen F1-talli jo nyt tutkinnassa”

KONTENTTI SPURGU-TV:N STANDARDIEN MUKAISTA
Nähdyt piipahtamiseni Subathonin lähetyksessä näyttivät tältä.

Satunnaisissa katselupätkissä toiminta oli jakautunut 80 %:sesti seuraavasti:
Känniin tuloa
Nukkumista
Kännistä oikaisua
Eli villalla oloa

Eikä tuossa mitään.

20 prosenttisesti oltiin liikkeellä villan ulkopuolella. Kaupassa, baarissa, syömässä taikka taksissa. Toki tuon ymmärtää, koska joka paikassa ei kuvaamista Thaimaassa katsottu hyvällä.

Koostettuina Subathonin parhaat palat löytyvät videoklippeinä esimerkiksi Pottumedian juutubesta. Kiitos tuosta vinkkaajalle

Mikä tapahtumista on näyteltyä, mikä taas tosissaan sekoiltua jää kunkin katsojan vastuulle? Kielenkäyttö on väliin rohkeaa ja ronskia. Joten K-18 varoitus on Subathonissa paikallaan.

Itse kiinnitin huomiota siihen, miten paljon tupakkaa lähetyksissä poltettiin. Alkoholipitoisten juomien määrää ollenkaan väheksymättä. Sekä ainakin puheentasolla ennen peittojen pelmutusta nautittuihin sinisiin pillereihin. Eihän sitä tiedä, jos pääosan esittäjät vihkiytyvät ainakin Kama Sutran saloihin. Jossa mennään vähän toisenlaisilla spekseilla. Kuin pottumainen panomies, joka ei kiireessä pussaa eikä silittele opeilla.

KOLME HUOMIOPOINTTIA
1. Kotiin jäävä mentaalivalmentajayhteys on varmasti paikoillaan päärooleja vetäville, koska omaan mieleen jäämättömät tapahtumat palautuvat netissä loppuiän pyörivien videoiden myötä myös lähiomaisten, sukulaisten ja ystävien tietoon. Netin miljoonayleisön vaikutuksia unohtamatta.

2. Pienet GoPro-tyypiset kamerat kiinnitettyinä, huomaamattomasti esimerkiksi olalla kulloinkin kulkevan vyölaukun leveään hihnaan tai upotettuna vaatetuksiin. Kuvauskännykästä voi valita sitten katsojille ajettavaa etu- tai takakameran näkymää. Kuin myös tietysti mukana kulkevan kuvauskännykän näkymää. Valinta on kulloisenkin pääohjaajan. Ellei sitten Subathonin tuotantoryhmä kasva pikku hiljaa niin, että mukana kulkevat kamerahenkilö ja puomimikillä varustettu äänimies.

3. Matkan kestoinen matkavakuutusturva hyvinkin nopeasti vaihtuviin ja sattuviin tilanteisiin. Varsinkin liikenteessä ja katujen ylityksissä meno näyttää varsin hurjalta.

LISÄTIENESTEJÄ TARJOLLA
Se, mikä monia katsojia tuntui chatin perusteella kiinnostavan oli se, että minkälaiset olivat tämän Subathonin menot ja tulot? Kannattaako olla yrittäjä vai tehdä Subathoneja verokortilla? Sekä miten ja kenen kautta Kick-striimausalustan rahaliikenne toimii?

Verkkoyleisön keskustelujen ja ideoiden perusteella, rehellisiä lisätienestejä on saatavilla myös niin sanotusti Subathonin joutokäynneiltä, joita ei saa Kickin striimauspalvelussa näyttää. Only Fans – tyyppiselle alustalle sitten maksullista sisältöä suomalaisesta mieskomeudesta lemmen töissä. Tai viekottelevasti pukeutuneena keikistelemässä kuin ukkometsot soitimella. Näin myös matkan yöosuuksista ropisee tuloja., kun kansainväliset taitelijanimet omaavat KarateKick-Jokke ja WukFul-Ari esittelevät sulojaan ja taitojaan tropiikin yössä..

Lähetyksen aikaan ilmoille tiheään tahtiin kajahtaneet röyhyt ja pierut kannattaa ottaa Burps and Farts -äänitteinä talteen. Niitä voinee kaupata sitten erilaisille äänipankeille kuin lääketieteelliseen tutkimukseen ja lääkäreiden koulutukseen. Kuten erilaisten keuhkoäänien tunnistamisessa on jo tehty.

Subathoneista kannattaa nostaa parhaita lohkaisuja eli lainereita äänite-ja elokuvateollisuuden saataville. Myös teksteillä varustettuina. Tiedä vaikka päätyvät osaksi, esimerkiksi räppärimusiikin tulevia hittejä. Tai Kaurismäki-tyyppisten leffojen ihmiskohtaloista kertovien kohtausten kiteyttäjiksi.

Kova juttu olisi nähdä myös tämän bloggauksen nimen mukaisesti pääosan esittäjät Tipathomasti Thaimaassa Subathoimassa. Siinä olisi otteita ja näkymiä paikallisten elämästä sekä sinne Subathoimaan asettuneiden suomalaisten. Tai sitten seesteisen rauhallista näkymää munkkiluostarista, jossa Pottu-Jokke ja Ahven-Ari olisivat yli 40 päivän ajan munkkikokelaina ja itsepuolustustaitojen sekä luonteen laadun treenaajina. Johnny English – elokuvan malli mukaisesti. Ajan myötä isonevat painot kasseissa roikkuen ja vetouraa kasvisten istuttamiseen tuottaen. Juu nou.

Eikä tuossa kaikki.

Yksi suomalaisille tv-kanavillekin sopiva ohjelmaidea on varmuudella Pottukoiran roustaus. Kunhan tuotantoyhtiö löytää sellaiset roustaajat, jotka kestävät Pottukoiran takaisin vittuilut. Tai tasa-arvon nimissä takaisin mulkkuilut.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Jos liiketoimet sujuvat hyvästi ja Potun kielitaito riittää, niin Suomeen saapuville ulkomaisille turisteille kannattaa kehittää myyntiin erilaisia toimintapaketteja, jossa Pottu esittelee suomalaisten miesten tapoja olla ja elää arjessa. Juutuupista löytyvät kalastusvideot toimivat hyvinä koukkuina ulkomaiden suuntaan.

Pakettiin voi ostaa myös osallistumisoikeuden Suomen Savossa tapahtuviin lyhyempiin seitsemän päivän Subathoneihin. Kuten ”Nakkena seihtemällä eri tavalla Nuarajärvellä”, ”Naatitaan ja saanotaan seihtemässä erjlaesessa savusaanassa”, ”Ryyppäämistä ja rälläämistä seittemän veljeksen tappaan” ja ”Seihtemän päevee ponun polttoa, puhheissa uhhoomista ja paljaalla panemista”.

Kasvussa olevalle vanikunnalle lisää tuotteita saataville, esimerkiksi Potun ja Fhat-Arin digihahmot, joita voi pukea maksullisilla vaatekokonaisuuksilla erilaisiin tilanteisiin ja tallentaa ruutukuviksi omille digilaitteille. Ja kun tekoälysovellukset kehittyvät, niin eihän sitä tiedä, josko vaikka peliäkin pukkaa saataville.

Lopuksi.

Pattyan patjat on pelmutettu. Seuraava tulossa oleva Subathon 3 keskittyy ennakkotietojen mukaan Phukettiin. Toivottavasti mieskuntoiset pääosan esittäjät eivät joudu turvautumaan seisokeissaan sinisiä tabletteja sisältäviinn paketteihin. Vaan kykenevät poikamiehinä yönteoissaan luottamaan luomuna nouseviin lemmenraketteihin.

Suomalaista mieskomeutta luomuimillaan.
Suomalaista mieskomeutta luomuimillaan.

Se mikä ennen tapahtui Thaimaassa, pysyi Thaimaassa. Nykyisin näköjään sinkkumiesten tapahtumia voi seurata suorana ja tallenteita katsotaan varmasti hidastusten kera myös Thaimaassa. Joten mielenkiintoista seurata, minkälaiset kaikuvaikutukset Subathon kakkosella olivat? Kertooko 7 kaikki tallenteet katsottuaan lisää? Tai sitten joku muu viihdemaailmaan ja hard-core striimaamiseen perehtynyt tiedotusväline?

Markkinat Pottukoiran edustamalle Subathonin tyylisuunnalle eivät ole vielä isot, mutta jonkuhan se on tietä raivattava. Spurgu-TV on väliin kovempaa kohellusta kuin tosi-tv.

Tosin tuo tie on täynnä merkkaamattomia kuoppia. Varsinkin, jos vedetään liikaa kanjaa ja kumotaan liian monta tuoppia. Silloin saattaa käydä niin, että sinisen pillerin sijaan tarvitaan lemmentoimiin kaksi kenkälusikkaa, mäkgaiver-teippiä ja virityksen päälle kaksi koossa pitävää kondoomia.

Sanokaa mun sanoneen. ;-)


JeSP PK 1981 > Osa 6

Tässä vielä kuopiolaisen Jespin (https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuopion_jalkapallo#JeSP_Pallokaverit_(JeSP_PK)) historiasta joukkuekuvin. Joukkuekuvista, syystä tai toisesta, poissaolleiden pelaajien ja joukkueen avainhenkilöiden, kuten huoltajien nimitietoja ei saatu jäljitettyä.

Jespissä pelasi sen historian aikana noin 64 pelaajaa. Joten juttuja Jespistä liikkuu jo useammassa sukupolvessa. Ja varsin moni niistä on totta. Onneksi Jespin virkeimmän toiminnan vuosina nykyajan kameroilla sekä kännyköillä tapahtuvat kuvaus- ja äänitallennemahdollisuudet sekä julkaisumahdollisuudet olivat vasta tekemässä tuloaan. Tosin tuolloin vasta kaukaisten ideoiden asteella.

Tämän jakson myötä kokoamme yhteen Jespin toimintahistorian ajoilta löytyneet joukkuekuvat ja sarjasijoitukset niiltä osin kun ne ovat olleet avoimen internetin kautta löydettävissä.

Lämmin kiitos kaikille Jespin historian tietojen koostamiseen osallistuneille jespiläisille ja heidän läheisilleen. Sekä uskollisille kannattajille. Jespiläisyys on ollut elämän mittainen yhdistävä tekijä. Vielä, kun jokainen mukana ollut muistaa tapahtuneet hieman eri lailla, niin tarinat jatkavat mehevöitymistään vuosien vieriessä.

Tässä kattauksessa Jespistä löytyneet joukkuekuvat ja sarjasijoitukset jespitettyinä. Alkaen uusimmasta ja edeten vanhimpaan. Vuodelta 1984 löytyi kaksi joukkuekuvaa. Monilta Jespin toimintavuosilta ei ole ollenkaan joukkuekuvia, koska kuvaaminen ja joukkuekuvien tallentaminen ei ollut vielä nykyaikaisen arkipäiväistä.

Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1990.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1990.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1989..
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1989..
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1988.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1988.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1984.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1984.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1984.
Jespin joukkuekuva ja sarjasijoitus vuonna 1984.
Jespin ensimmäinen joukkuekuva vuonna 1982.
Jespin ensimmäinen joukkuekuva vuonna 1982.

Jespin historiikin aiemmin ilmestyneet osat löydät osoitteista:

JeSP PK 1981 > osa 1
https://www.city.fi/blogit/2413/jesp+pk+1981+gt+osa+1/135887
> Jespin ensimmäisestä virallisesta pelistä.

JeSP PK 1981 > Osa 2
https://www.city.fi/blogit/2413/jesp+pk+1981+gt+osa+2/137043
> Jesp PK vs. HJK ottelun ennakkouutiset.

JeSP PK 1981 > Osa 3
https://www.city.fi/blogit/2413/jesp+pk+1981+gt+osa+3/137058
> Jesp PK vs. HJK ottelun uutiset.

JeSP PK 1981 > osa 4
https://www.city.fi/blogit/2413/jesp+pk+1981+gt+osa+4/137086
> Innovatiivinen joukkuekuvien jespitys.

Jesp PK 1981 > osa 5
https://www.city.fi/blogit/2413/jesp+pk+1981+gt+osa+5/137407
> Jespin asiapapereista Kansallisarkistossa..

Vinkkaa näistä osista ja tästä osasta, niin halutessasi ja ennättäessäsi, verkostollesi. Kiitos.

”Just jesp it” – hengessä.

Eikä tuossa kaikki.

Jos Sinulta löytyy Jespin historiaan liittyviä joukkuekuvia ja lehtileikkeitä, niin älä epäröi ottaa yhteyttä jespiläisiin.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Muistakaa jumpata sopivassa suhteessa kaikkia ylä- ja alapään lihaksia. Hyvässä tasapainossa oman sisäisen mielenrauhanne ja aivojenne hyvinvoinnin kanssa.


Pottukoira brändiksi?

Sain tuossa 2000-luvun vaihteessa vinkkiä ottaa seurantaan Pasi-radion lähetyksiä. Pasi Viherahon polveilevaan tuotantoon ja tekemisiin on moni suomalaisista tutustunut.

Hänen tuotantoaan seuranneista ja niistä itselleen ammentaneista nuoremman sukupolven nimistä, yksi lienee taiteilijanimi Pottukoira? Hän on tehnyt uutistietojen mukaan jo yli 10 vuoden videotuotantouran. Pyrkien myös saamaan aikaa vievistä tekemisistään toimeentulon.

Subathon 2020-luvun triathlon?
Subathon 2020-luvun triathlon?

Pari viikkoa sitten sain vinkin vilkaista Pottukoiran Subathon lähetystä Thaimaan Pattayalta. Oheisessa mobiiliflaijerissa saamani katselutiedot, jonka tietojen perusteella voit muodostaa omat mielipiteesi subatoinnista.

Englanninkielinen selitys subathonista kuuluu näin:
"A subathon is a strategy to create an influx of subscribers by streaming for a long time with a timer that counts down to zero. It can be done with challenges, charity, or play-a-thons."

Koska nimike on itselleni täysin uusi, niin olen pistokoemaisesti seurannut tuota Pottukoiran lähetystä.

Oman arvioni mukaan näyttöruudulle 24/7 heijastuvat tapahtumat ovat kuin Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirja-sarjan kohellukset livenä. Selkeän K-18 merkinnän ohjaamana suurin katsojajoukko koostunee selkeästi nuoremmista. Ihan niin kuin ennen vanhaan, elokuvien K-18 merkintä oli se kaikkein tehokkain kiinnostumagneetti.

Katsojamittarin mukaan katsojamäärä on vaihdellut noin 2 000 - 20 000 välillä. Lähetykseen liittyvä chatti on kuin itsekseen räiskimään jätetty flipperi.

Sisältö eli kontentti on väliin kuin väläyksiä edesmenneiden Tony Halmeen ja Matti Nykäsen elämänvaiheiden surullisimmista tapahtumista. Ilman sensaatiolehtien suodattimia.

Väliin lähetyksissä tulee ihan järkevää ja sitten ihan sitä ihteään. Se tietysti selviää myöhemmin, mikä lähetyksissä on ennakkoon suunniteltua ja mikä tulee niin sanotusti lonkalta? Ja milloin taas aamyön tunteina (paikallista aikaa) mopo karkaa käsistä.

Se ei itselleni ole selvinnyt, mutta hyvin sujuvasta subatonista on mahdollisuus hankkia tuloja. Eikä tuossa mitään, jos rahojen tuloutus tekijöille toimii, koska sen verran syvälle tuossa Pattayan tapahtumien näytöissä on mielestäni väliin menty, että pakko on toimia oman mielenrauhansa sensorina ja panna lähetys poikki.

Toivotaan, että helmikuulle jatkuva subatointi kulkee lähetyksen päähenkilöiden terveyden kannalta hyvin. Thaimaan kuumuus ja kosteus ovat toista kuin Savonmaan kylä- ja kaupunkimaisemissa koskaan.

Tässä parit uutisosumat Pottukoiran someuran eli 2010-luvun vaiheista:

Pottukoira avioitui ja hurahti lapsuuden harrastukseensa
- Iisalmen Sanomat 7.9.2016
https://www.iisalmensanomat.fi/paikalliset/2961933
Linkki toiminnassa 27.1.2024

Työtön mies sai härskeillä jutuilla miljoonayleisön – "Kyllä minä sitä mietin että kehtaanko kertoa" - Yle 15.5.2014
https://yle.fi/a/3-7237725
Linkki toiminnassa 27.1.2024

Tuoreempia uutisosumia löytyy sitten valtakunnan julkisuuden tasolta useampia.

Lopuksi.

Tämän bloggauksen otsikosta. Pottukoira on kannattajiensa keskuudessa varmasti jo brändi. Itse toivon, ettei hänen videotuotantoura kallistu lisääntyvissä määrin henrysaarimaiseen suuntaan.


Rehnilät vs Stubbilat

Näissä presidentinvaaleissa ei taida olla äänestäjille tarjolla grillimakkaraa, hernerokkaa eikä hot-doggeja? Ja jos on, niin vinkkinä kannatan sitä, että esimerkiksi gluteenitonta ruokavaliota sairauksien takia noudattavien äänestäjien tilanteet huomioidaan vaalitilaisuuksien tarjonnassa. Näin yhdenvertaisuus toimii myös presidentinvaalien tarjoiluissa esimerkillisesti.

Isoissa taajaamissa erilaisia presidenttiehdokkaiden kampanjakahviloita on jo avautunut. Kokoomuksen vaalivankkureita on ajettu sisätiloissa toimivien Stubbila-nimisten vaalikahviloiden yhteyteen. Toivottavasti myös teen ja kaakaon ystävät on otettu tarjoiluissa huomioon.

Mielenkiintoista seurata, minkälaiset pakkaskelit lähiviikoiksi osuvat. Sisätiloissa toimivissa kampanjatilaisuuksissa osataan varmasti toteuttaa tarvittavat toimenpiteet terveysasioiden suhteen.

Isojen jalankulkijavirtojen äärellä huomasin tämän Olli Rehnin vaalikampanjaan liittyvän sisätilan Helsingissä. Ovet olivat illankähmyssä jo suljetut. Joten tyydyin ihailemaan lasiseinän takaa avautuvia sisänäkymiä; muiden kuvia näpsivien ohikulkijoiden kanssa.

Rehnilä RR-vaalisaluuna? Vaiko vaalikahvila?
Rehnilä RR-vaalisaluuna? Vaiko vaalikahvila?

Kuulin jonkun sanavalmiin ohikulkijan huudahtavan, että "kato Rehnilän isäntä Olli!" ja sen perään, että "eikun sehän on vain Ollin pahvihahmo - ihan kuin kot`kylän serihvi!".

Mielestäni tuo kuvassa olevien "vaalisaluunan" ovien R-kirjaimet voivat tarkoittaa Rehellisyyden Revolution (= mullistus). Jolloin ne voivat ollat Olli Rehnin kampanjan suuri mahdollisuus voittoon. Ja keskustapuolueen uuteen tulemiseen. Tai sen raunioille perustettavan uuden puolueen rakettimaiseen nousuun.

Nimittäin. Kovimman haasteen keskustapuolueen ja presidenttiehdokas Olli Rehnin valitsijayhdistyksen eli Tasavallan parhaaksi ry:n suuntaan on esittänyt perussuomalaisten puoluelehdessä Suomen uutisissa 13.6.2020, puolueen puheenjohtajana tuolloin toiminut ja nykyinen eduskunnan puhemies sekä perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-aho näin:

”Halla-aho sanoo, että Suomen politiikassa hänelle on paljastunut karmeana yllätyksenä se todellisuus, miten tämä maa toimii. Mafiamaisuudella Halla-aho viittaa erityisesti keskustaan.

– Keskusta on hyvin syvällä näissä rakenteissa, koska se on ollut koko Suomen itsenäisyyden ajan keskeisin valtionhoitajapuolue." Lähde: "Halla-aho: Puolueet ovat kuin mafiaperheitä, jotka keskenään taistelevat hillotolpista."

Yllättävää, ettei tuosta perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-ahon 2020-luvun sanomisesta ole noussut jättimäistä kohua julkisuudessa! Ellei hän sitten ole väitteensä kanssa oikeassa?

Tässä artikkelissa Rehnin Rehellisyyden Revolutionista (RRR) lisää:

Osa 4 – Presidentinvaalit 2024
- Julkaistu: 10 tammikuun, 2024

.. voiko esimerkiksi valitsijayhdistyksen ja keskustapuolueen arvojuurista versoava presidenttiehdokas Olli Rehn nousta uskottavasti pienten ihmisten ja suurten yritysten edusmieheksi? Vai vain toisen?

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2024/01/10/osa-4-presidentinvaalit-2024/

Toki ymmärrän, että rehellisyydellä politiikassa on monenlaisia standardeja, mutta vaalirahoituksen avoimuudesta ja sen läpinäkyvyydestä on hyvä aloittaa.

Siinä kaikkein pienimmillä vaalibudjeteilla toimivat presidenttiehdokkaat voivat haastaa rehellisesti kaikkein isommoilla vaalibudjeteilla toimivat presidenttiehdokkaat


Tössellä Gnistanin matsiin

Tervetullutta vipinää pääkaupunkiseuden jalkapallorintamille. Espoolaisen FC Hongan äkillinen poistuminen Veikkausliigan vahvuudesta avasi oven helsinkiläiselle Gnistanille.

Näin Helsingin Uutiset uutisoi 20.12.2023: "Nyt se on varmaa – helsinkiläinen lähiöseura pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa"

Jalkapalloseura Gnistan pelaa ensi kaudella Veikkausliigassa.

Liigalisenssikomitea päätti eilen lisenssin myöntämisestä oulunkyläläisseuralle.

Päätöksen myötä maan ylimmässä jalkapallosarjassa pelaa ensi kaudella kaksi helsinkiläisjoukkuetta Gnistan ja HJK.

Oulunkylässä iloittiin päätöksestä, joka on kuin syntymäpäivälahja ensi vuonna sata vuotta täyttävälle seuralle.

Mikä parasta Espoon suunnasta lännestä ja Helsingin itäosista pääsee näppärästi Gnistanin matseihin Tössellä.

Haagassa lasten suusta kuultuna: "Tösse tulee!"
Haagassa lasten suusta kuultuna: "Tösse tulee!"

Se, mikä lisää Gnistanin yleisösuosiota toimivan Tösse-yhteyden lisäksi on se, että ykkösessä pelannut HIFK vetäytyy uutistietojen mukaan taloudellisista syistä korkeimmilta sarjatasoilta, joten onnistuessaan pelaajarekrytoinneissa Oulunkylässä nähdään silmiähivelää vipinää ja mielihyvän keskuksia kutkuttavaa tunnelmaa katsomossa kuin pelikentällä.

Vielä, kun tarjolle saataisiin kunnon kaasuliekeillä paistettua grillimakkaraa ja sujakkata sinappia. Niin vetisiin nakkimukeihin kyllästyneet vanhemman polven katsojatkin alkavat palaamaan katsomoihin.


Aaltoliike

Aaltoliike edustaa terminä myönteisiä asioita. Moni meistä on ollut isoissa ja pienemmissä yleisötapahtumissa, joissa spontaanisti tai kuuluttajan houkuttelemana; yleisösektori kerrallaan on noussut iloisin ilmein, kädet ilmaan nostaen ja huutojen kera kannustamaan omia suosikkejaan.

Tai esimerkiksi rock-konsertin alkamista odottellessa; ihan vain aaltoliikkeen kautta toisiaan tukien, hetkellisen yhteenkuuluvaisuuden tunteen ajan ja yhteisen kokemuksen jakaen.

Väliin yleisön aaltoliike on kiertänyt esimerkiksi stadionia useiden kierrosten ajan kiihtyen. Toisinaan taas heti hyvän alun jälkeen laantuen.

Joulun jälkeen tulevien presidentinvaalien mainonta ja omien ehdokkaiden kehuminen kiihtyy.

Medianäkyvyyttä kaikille presidentinvaalien ehdokkaille on varmuudella tarjolla. Vastustajien ja heidän kannattajiensa taholta mahdollisimman epäsuotuisaa. Syynä tuohon on se, että sosiaalisessa mediassa ehdokkaille epäsuotuisa sisältö niin sanotusti myy eli näkyy somen kanavavirroissa parhaiten. Pitää muistaa myös se, että eduskuntapuolueet ajavat jo osin samoilla teemoilla ja avainhenkilöillä kohti EU-vaaleja 2024.

Nopea tempoisessa ja kuvalliseen informaatioon perustuvassa viestintämaailmassa vaalikirjojen näkyvyys on tänä päivänä heikkoa. Mutta ehdokkaiden kannattaa mielestäni kuitenkin yrittää äänestäjien luottamuksen voittamista myös kirjoja kirjoittamalla. Hitaasti kirjoittamalla omatkin näkemykset hiotuvat tarkemman harkinnan kautta.

Havahtuminen vaalikirjassa on isosti Eye Of The Tiger asennetta!
Havahtuminen vaalikirjassa on isosti Eye Of The Tiger asennetta!

Vinkin perusteella tulin lukeneeksi syksyn aikana presidenttiehdokas Mika Aaltolan "Havahtuminen - Turvallisuus Euroopassa" - vaalikirjan. Kirjassa on muutamia helmiä, jotka odottavat löytäjäänsä. Tuoreiden gallup-uutisten kommentoinnissa on väitetty, että ehdokas Aaltola on jo kanveesissa. Kirjan helmien perusteella väittäisin, että pitkän aikavälin juoksussa ei ole.

Tässä kohtaa englanninkielisellä Eye Of The Tiger - kappaleella on selkeä paikkansa, kun luodaan ehdokas Aaltolasta mielikuvaa vaalikirjan tekstien perusteella. ;-)

Näin presidenttiehdokkaiden tilanteista Ylen gallup-uutisessa 13.12.2023: ".. valitsijayhdistyksen sitoutumaton ehdokas Mika Aaltola putosi neljänneltä sijalta seitsemänneksi.

Jari Pajusen mukaan Aaltolan kannatuksen vajoamisessa näkyy poliittisen kokemuksen mutta myös puolueen puute.

– Kun ei ole poliittista kotia, ei ole myöskään samanlaisia tukiverkostoja eikä näkyvyyttä eikä kampanjakoneistoa."

Tällä hetkellä isointa tahtipuikkoa heiluttaa kokoomus ison raha egosysteemeineen. Sillä on presidentinvaaleissa tarvittavaa rahaa ja laajat kontaktiverkostot korkea-arvoisten päättäjien kuin tarkat tilastotiedot varmuudella äänestävien joukosta.

Se mikä vaatii päivittämistä kaikkien ehdokkaiden keskuudessa on se tosiasia, että suomalaisten kahtia jako on siirtynyt mielestäni historiaan.

Äänioikeuden vaaleissa omaavat suomalaisetkin voidaan jakaa äänestyskäytöksensä puolesta ainakin viiteen eri osaan:
1. aina äänestäviin
2. silloin tällöin äänestäviin
3. eri puolueiden välillä liikkuviin
4. äänestämättä silloin tällöin jättäviin
5. aina äänestämättä jättäviin.

Puolueiden määrän perusteella me suomalaiset olemme jakaantuneet 16 eri lohkoon. Tahikka koko ajan pullistuviin kupliin.

Joten toivottavasti tiedotusvälineet ja presidenttiehdokkaiden asettajat haastavat rohkeasti ja avoimesti muita kilpailijaehdokkaita sekä niiden taustoilta löytyvät ekosysteemit. Suurien vaalirahalähteiden arvojuuret.

Malliksi väite nykyisen kokoomuksen presidenttiehdokkaan, ulkoministerinä, eurooppaministerinä, valtiovarainministerinä, puheenjohtajana ja pääministerinä toimineen Alexander Stubbin suusta:

"Stubb: Emme ole yhdenkään etujärjestön marionetti" - Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb kiistää puolueensa ajavan esimerkiksi finanssialan ja elinkeinoelämän etuja. Lähde: STT uutiset 16.12.2015.

Toivottavasti tuo ehdokas Stubbin väite harjataan median toimesta läpikotaisin. Aiheesta tarkemmin tämän blogin Presidentinvaalit ja rehellisyys - bloggauksessa.

Tähän kohtaan heitän kirjavinkiksi vuonna 2003 julkaistu toimittaja Martti Valkosen Sananvapaus kauppatavarana - kirja. Kirjan takakansitekstistä poimittua:

”Media on siirtynyt asiasta viihteeseen, antautunut politiikkojen ja julkkisten välikappaleeksi ja luopunut hampaistaan neljäntenä valtiomahtina.

Median menestymisen mittareina käytetään sisällön sijasta nousevia pörssikursseja. Median omistajat tekevät sananvapaudella rahaa yhteiskunnallisen kirjoittelun ja väittelyn sijaan.”

Yksi mikä on jäänyt verovaroin kustannetun Ylen kritisoinnin huumassa vähälle huomiolle; on verovaroin kustannettujen puoluelehtien volyymin iso määrä ilmaiseksi saatavilla olevasta uutisvirrasta.

Esimerkiksi Ampparit – uutisotsikkosivuston uutisvirrassa koukuttavia ja houkuttavia uutisotsikoita sekä erilaisia ilmaisia uutisia, tarjoavat muun muassa:

Kokoomuksen Verkkouutiset,
Persujen Suomen uutiset,
Demareiden Demokraatti,
Keskustan Suomenmaa,
Vasemmistoliiton Kansan Uutiset,
ja
Kristillisten KD - lehti

Eikä niiden artikkelien tasossa ole valittamista, koska monet ammattitoimittajat ovat löytäneet niistä itselleen työsarkaa, kun hitaan ja kalliiksi luonnehditun tutkivan journalismin tekijöitä on vähennetty kaikkien tiedotusvälineiden toimituksista. Eikä kaikkien toimittajien moraali ja ammattiylpeys ole antanut periksi lähteä ison rahan viesintä- ja lobbausvirmojen palvelukseen.

Kyseiset puoluelehdet, niiden päätoimittajat ja puolueiden jäsenet sekä kannattajat ovat myös erittäin aktiivisia sosiaalisen median kanavillaan. Näin verovaroin kustannettu puoluelasien kautta formuloitu uutisanti nauttii isompaa julkisuutta kuin kustannuksiltaan kalliimpi ja hitaampi paperilehtiversio.

Eikä tuossa kaikki.

Jo vuosikymmenten ajan ovat Iltalehti ja Ilta-Sanomat jakaneet valtaosan digilehtiensä sisällöstä ilmaiseksi potentiaalisille lukijoille. Erilaisten mainostajien maksaessa mainostilasta ja metsästäessä lukijoiden uutisklikkauksia kautta sivuilleen.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Toivottavasti ehdokas Aaltolan Aaltoliike 24 - vaalikampanja onnistuu luovimaan myönteisessä aaltoliikkeessä eteenpäin. Enemmän ruohonjuuri- ja katutason suomalaisia yhdistävillä kuin riitaisan ahdistavilla teemoilla. Yli puolue-, ikä- ja varallisuusrajojen myönteisiä ajatuksia herättäen. Suomalaiset uutiskynnykset ylittäen. Ja uutiseteiseen joutumisen välttäen.

Pienistäkin rahapuroista voi saada yllättävän hyvin tukea kampanjointiin. Varsinkin, jos Aaltoliike 24-kampanjatiimin ehdokas Aaltolasta luomat mielikuvat pitävät paikkansa tosielämän habituksen ja toimintatapojen kanssa.

Uutisvirrassa olleen tiedon mukaan ehdokas Aaltolalla on tähän mennessä ollut hyvin yleistä ja ilmaista medianäkyvyyttä.

Joten näkyvimmän vaalikampanjoinnin käynnistyessä joulun jälkeen; noille mainitsemilleni ehdokas Aaltolan Havahtuminen - vaalikirjasta löytyville helmille on sijansa päivä-, ilta- ja yövalojen tuikkeissa käytäville keskusteluille.

Lisää presidentinvaalien isosta kuvasta Suomi 2017 verkoston Presidentinvaalit 2024 - artikkelisarjassa.

Se mikä monelta tuntuu unohtuneen, niin eihän nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö päässyt ensimmäisellä yrittämällään läpi.

Lopuksi.

Presidenttiehdokas Aaltolan kampanjasivulla on esimerkkiä kaikille ehdokkaille siitä, että vaalikampanjarahoituksen voi ilmoittaa avoimesti, rehellisesti ja melkeinpä reaaliaikaisena:

https://www.aaltoliike24.fi/
Linkki toiminnassa 22.12.2023

Joten tässä on yksi erittäin iso pointti vaalirahoituksen ja sen synnyttämien sidonnaisuuksien avaamisesta reaaliaikaisesti, myös gallup-johtajan presidenttiehdokas Stubbin eli kokoomuksen suuntaan.

Näin nykyinen Nordean päälobbari Jyrki Katainen/kok. rehellisyydestä politiikassa:
"Suomalaiset ovat fiksuja ihmisiä jotka vaativat poliitikoiltaan paljon – erityisesti rehellisyyttä. Ja sehän meille sopii, sillä se on meidän leipälaji.”
Lähde: MTV3 uutiset 21.03.2010

Koskisiko tuo leipälaji jo 2020-luvun vaalirahoitusilmoitusten rehellisyyttä? Avoimuutta? Reaaliaikaisuutta?

Toivotaan, että nuo "leipälajitavoitteet" koskevat tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti kaikkien presidenttiehdokkaiden kampanjoita.

Edellinen