Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on vasemmistoliitto.

Hallitusohjelman sivun 150 kirjaus  1

Uuden hallituksen ja eduskunnan 100 päivän kuhertelu- eli tutustumisaika on ohitse. Upeaa huomata, että nuoremmat sukupolvet ovat hereillä. Muuten höplästä veto jatkuu ja yleisen elämän kokemuksen kerryttävän näkemykseni mukaan pahenee.

Tässä mobiiliflaijerissa on sosiaalisen median tietojen mukaan ainakin miljoonaa äänestäjää kiinnostava asiakokonaisuus.

Mitä mieltä puheenjohtaja Li Andersson on asian tärkeydestä?
Mitä mieltä puheenjohtaja Li Andersson on asian tärkeydestä?

Lakisääteisiiin sosiaalivakuutuksiin ja sosiaaliturvaan liittyvissä vaalilupauksissa kaikki eduskuntapuolueet tuntuvat vuorollaan "pettävän".

Vasemmistoliitto on näin maallikon näkökulmasta mielenkiintoinen toimija. Avainkysymys lienee tässäkin kohtaa se, että uskaltaako ja saako puolueen nuorempi sukupolvi olla sitä vastaan, minkä puolueen vanhemmat sukupolvet ovat olleet asiakirjatietojen mukaan hyväksymässä?

Joten kohteliaimmin tähän Potilas- ja sosiaaliapu ry:n puheenjohtaja Nico Ojalan nostamaan aiheeseen liittyen.

Lienee hyvä tuntea vasemmistoliiton lähihistoriaa? Tässä kohta seuraavassa bloggauksesssa siirtymää Lipposen I hallituksen toimiin ja käynnistysvaiheeseen.

Avainkysymyksiä ovat vuonna 2019 edelleen:

1. Kenellä todellinen valta Suomessa on?
2. Mihin lakiin tai sopimukseen perustuen?
3. Miten samojen organisaatioiden henkilöt voivat olla käyttämässä, niin sanotusti tuoleja vaihtaen, tosiasiallista lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa?

Lipposen I hallituksen hallituspuolueet olivat:

SDP
Kokoomus
RKP
Vasemmistoliitto
Vihreät

Tässä tietopaketti kyseiseen hallitukseen liittyen:

"Huomenlahja helvetistä"
Julkaistu helmikuu 23, 2016
by Suomi 2017 - Suomi 2025?

"Kaikessa hiljaisuudessa. Ohi hallitusohjelmien. Laillisuusvalvojien ja tiedotusvälineiden ummistaessa silmänsä. Sopimus- ja hyvinvointiyhteiskuntamme on paljastunut monille suomalaisille; kafkamaiseksi kyykytyskoneistoksi. Joka perustuu sellaiseen korporatismiin, joka on päässyt pienen piirin sopimuksilla laajentumaan fasistiseksi järjestelmäksi. Kenenkään uskaltamatta kyseenalaistaa mafiamaista toimintaa.

SISÄLLYSLUETTELO
Korporaatioiden yhteiskuntasopimusneuvottelut 2015-2016
Ratkaisijan rooleissa: P. Lipponen 1995 ja L. Ihalainen 2016
Nelikantainen toimintamalli vakuutusalalla
Tarvitaan täysremontti – pintaremontin sijaan
Suomi pohjoismaiseksi oikeusvaltioksi 2016 vai 2017?
Sampo-konserni korporatismikoneiston hyödyntäjänä
Huomenlahja helvetistä vaikuttavuudet 2016"

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/…/23/huomenlahja-helvetista/

* *

Tuon työmarkkinajärjestöjen hallitukselle antaman huomenlahjan merkittävyydestä suomalaisille saat lisätietoa avoimesta internetistä:

II varapuhemiehen Anssi Joutsenlahden erityisavustaja Pekka Nikkola

* *

Tietoa Lipposen I hallituksesta, muun muassa ministerit:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Lipposen_I_hallitus
Linkki luettu 23.9.2019

* *

Tuon mobiiliflaijerin avoimen kirjeen myötä on helpottavaa huomata, että nuoremmat sukupolvet ovat tilanteen suhteen hereillä. Voisiko asia edetä myös sitä kautta, että nuoremmat sukupolvet alkaisivat koota ison kuvan työlistaa siitä, mitä kaikkea tulee lainsäädännön tasolla laittaa korjaukseen. Muuten höplästä veto vain jatkuu.

Ja kun on kattava työlista tehtynä ja kutsu neuvottelukuntaan tai työryhmään irtoaa, niin mukana on vankkaa näyttöä siitä, mitä kohtia ja missä järjestyksessä tulee saada kuntoon vuosina 2019 -2013.

Avoimesta internetistä löytyy hyviä pohjapapereita työstettäväksi. Tässä avauskentällinen avoimeen analysointiin ja paranteluun vuoden 2019 tosielämän tilanteita vastaavaksi:

Kukkosen lista
OM/4/32/2006 (OM016:00/2008) Velpe ry
Keskustelualoite 4/2013
STM091:00/2012 eriävä mielipide
STM114:00/2009 Oiva ry


Salaliitot ovat nykyisin avoliittoja  1

Poliitikot ihmettelevät alhaisia äänestysprosentteja eri vaaleissa. Ainakin virkansa puolesta. Tosin kasvaneissa äänestysprosenteissa piilee aina vallan menettämisen mahdollisuus.

Joten ei noista alhaisista äänestysprosenteissa kannata olla pitkäaikaisesti huolissaan. Varsinkin, jos itse kuuluu vankasti vallassa olevaan puoluepoppooseen. Tai sen ympärille kytkeytyneeseen ekosysteemiin. Niin toiminnallisesti kuin taloudellisesti.

* * *

Vaan mitä tapahtuu, jos tällainen yksittäinen äänestäjäpoloinen kiinnostuu saamaan tietoa siitä, ketkä asioistamme päättävät?

Vanhasen lista on käänteineen uskomaton kertomus Suomessa vuonna 2010-luvulla vallitsevasta avoimuudesta valtionhallinnossa.

Mielestäni Vanhasen lista on myös ihmeellinen tarina siitä, että miksi ihmeessä tämä osallistujalista piti näin tiukasti salata?

Kho:n päätöksellä ns. Vanhasen lista on nyt julkinen!
Kho:n päätöksellä ns. Vanhasen lista on nyt julkinen!

Kho:n päätöksellä julkiseksi tulleen osallistujalista tunnistetiedot:
KHO:2012:88, Antopäivä 3.10.2012, Taltionumero 2622, Diaarinumero 2763/2/11

Keitä kaikkia Vanhasen listalta löytyy ja mihin kaikkeen tuo joukko mahdollisesti liittyy? Tässä lopun linkkauksessa pienimuotoista pohdintaa aiheen tiimoilta. Täysin eri mieltäkin saa olla.

Johtavana ajatuksena alla aukeavassa katsauksessa on se, että tämän päivän salaliitot ovat silmiemme edessä tapahtuvia avoliittoja. Jotka jatkuvat ja muuttavat muotoaan, elleivät viralliset mediat niistä meille koskaan kerro.

Tuntui kornilta maksaa tästä tiedosta 226 euroa valtiolle.

Vaan toivottavasti tämän tarinan ylöskirjaus auttaa jotakin Teistä, jossakin toisessa kohtaa, kun mahdollisesti kiinnostutte selvittämään yhteisten asioiden hoitamisen saloja.

Kun kaikki tietää. Kaikki ymmärtää.

* * * *

Vanhasen lista 3
http://suomi2017.wordpress.com/2012/12/05/vanhasen-lista-3/
Julkaistu joulukuu 5, 2012

Nyt; korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen mukaisesti, julkaistava Vanhasen lista on osallistujaluettelo henkilöistä, jotka osallistuivat 2.2.2009 Finlandia-talolla Helsingissä järjestettyyn "Suomen EU-politiikan tahtotila 2010-luvulla" - seminaariin. Osallistujatiedot pyrittiin ensin agressiivisesti salaamaan!

Kuitenkin listalta löytyy; esimerkiksi, 21 tiedotusvälineiden päätoimittajaa!

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös on erittäin merkittävä. Verovaroilla tai vastaavan kaltaisesti katsottavaksi kerätyillä yhteisillä varoilla järjestettyjen tilaisuuksien osallistujatiedot ovat Suomessa julkisia.

Tosin oma olettamani on se, että osallistujatietoja vastaavista tilaisuuksista; tuskin, annetaan kovinkaan helpolla.


Presidenttiehdokkaan tiedot  5

Itselleni oli yllätys, että juuri presidenttiehdokas kieltäytyy antamasta tietoja puolisostaan. Taikka elämänkumppanistaan.

Avoimuus ja läpinäkyvyys tuntuvat olevan vaikeita paloja suomalaisille politiikoille.

Presidentinvaalit 2012 – Vasemmistoliiton linjaveto avoimuuteen yllätys
http://suomi2017.wordpress.com/2011/11/24/presidentinvaalit-2012-vasemmistoliiton-linjaveto-avoimuuteen-yllatys/

No itseäni asia ainakin kiinnostaa.

Ja nettikeskusteluissa on ollut monenlaisia arvauksia ilmassa. Mielenkiinnolla odotan verkossa vellovien tietojen vahvistumista tai alasampumista.