Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on viranomaisrikollisuus.

Lakien synty oppikirjaksi?  2

Kaikkihan ei käy Suomessa kuin Strömsössä. Sitä olen joskus miettinyt, että kuinka isoksi voi kasvaa politiikassa puheiden ja tekojen välinen ero?

Entä virallisen todellisuuden ja todellisen todellisuuden välinen ero? Siis ennen kuin hiljaisten äänestäjien joukko herää vaatimaan perustuslaillisia oikeuksiaan.

Lakien synty - kirja ilmestyi kaksi viikkoa sitten. Kirjan on kirjoittanut Seppo Konttinen ja kustantanut Siltala. Kirja on mielestäni kirjavuoden 2014 ehdoton tapaus! Siis kirjoissa, jotka käsittelevät yhteiskuntaa ja politiikkaa.

Suomen todellinen valtakoneisto kaikille tutuksi!
Suomen todellinen valtakoneisto kaikille tutuksi!

Kirjan sisältö romuttaa kaikki ne käsitykset, jotka tämän hetkisissä oppikirjoissa on annettu siitä, että kuinka ja kuka lakeja Suomessa säätää.

Tässä, jos missä on niin sanotuille virallisille ja valtakunnallisille tiedotusvälineille näytön paikka!

Itse kuulin kirjasta ensimmäisen kerran sosiaalisessa mediassa (SM) viime viikolla.

Tästä kustantaja Siltalan linkki (korjattu 24.3.2021), josta löytyy laajempaa kattausta aiheeseen:

LAKIEN SYNTY.... Seppo Konttisen uusin kirja

Suosittelen lämpimästi kirjaan tutustumista, koska se tullaan todennäköisesti teilaamaan yksisilmäisenä vaalipropagandana tai sitten maan tavan mukaisesti; vaikenemaan totaalisesti.

Sillä kaikki se, mitä virallisen Suomen toimesta ei tunnusteta ei ole olemassakaan. Jolloin sitä, mitä ei ole olemassa ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Oma suosikkini, vakaasta vaikenemisesta, tulee tässä Aurinkokuningatar - linkissä. Harmi vain, että sosiaali- ja terveysministerinä toiminut Paula Risikko/kok. laitettiin haluamaan toisiin tehtäviin.

Eikä tässä kaikki.

Pelottavinta tässä kaikessa on mielestäni ollut se, että edes virkeät 25-50 vuotiaat kansanedustajat eivät ole uskaltaneet lähteä kyseenalaistamaan Suomen perustuslain vastaista valtakoneistoa!

Tilannetta lakisääteisten vakuutusten suhteen olen seurannut olosuhteiden pakosta vuodesta 2003 alkaen.

Ja lopuksi.

Aamun uutisvirrassa vilahti tietoa siitä, että politiikkojen vanhempi polvi, kuten Matti Vanhanen, Toimi Kankaanniemi, Kauko Juhantalo ovat asettumassa ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Eikä tuossa mitään, mutta on mielenkiintoista saada kuulla heiltä ja heidän aikalaiskollegoiltaan, että kuinka vuosina 2003-2007 hallitusohjelman ulkopuolelta uitettiin voimaan yksi Suomen historian härskeimmistä lakipaketeista?

Jonka synty vastaa täysin Lakien synty - kirjassa annettuja speksejä. Kuitenkaan tätä tämän linkin takaa löytyvää asiakokonaisuutta ei olla vieläkään tunnnustettu! Joten sitä ei tarvitse korjatakkaan!


Nyt Saa Riittää - suurmielenosoitus > Helsinki 4.9.2014  5

Hyvää yleistason tietoa NSR (= Nyt Saa Riittää) - mielenosoitusliikkeestä osoitteessa http://nytsaariittaa.info/

Minkälaiseen muotoon liike muovautuu; on vielä arvoitus. Ja hyvä niin, koska esimerkiksi näiden graniittikaltereiden takana on useita mätäpaiseita, jotka tulee viimein saada avoimeen auringonvaloon.

Kenellä valta on? Kuka ohjailee ketä?
Kenellä valta on? Kuka ohjailee ketä?

Avainjuttu on tietysti se, että onko Arkadianmäellä yhtään kansan edustajaa. Vai ovatko he kaikki korporaatioiden edustajia? Yli kaikkien puolue- ja aaterajojen. Suomen todellinen hallintamuotohan on korporatismi. Perustuslain vastaisesti ja parlamentaarisen valvonnan ulkopuolella.

* * * *

Yksi orastava teema NSR - mielenosoitusliikkeen ajettavaksi, onkin mielestäni Suomi oikeusvaltiona ja avoimena demokratiana. Oli sitten mittapuuna muut Pohjoismaat ja/tai länsimaiseen demokratialeiriin kuuluvat maat. Muuten Suomen valtion kuin EU:n legimiteetti on oleva jatkossa olematon. Ainakin, kun kansalaisten tiedot vallitsevasta todellisuudesta kasvavat.

Kova väite, mutta eri näkökulmista lähestyen todennettavissa.
Kova väite, mutta eri näkökulmista lähestyen todennettavissa.

Kun samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa ollaan jo fasismissa. Pisimmälle tuo härski kuvio on viety lakisääteisten vakuutusten piirissä.

Helsingin Sanomat kirjoitti aiheesta 27.2.2014 seuraavasti:
"Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi."

Tuon kirjoituksen jälkeen tulikin sitten täysi hiljaisuus....

* * * *

Tällöin voidaan puhua Sande Parkkosen blogissaan oivasti kiteyttämästä mafiamentaliteetista, joka ylittää vakiintuneet puolue-, aate-, - yhdistys-, ikä- ja varallisuusrajat myös Suomessa. Myös verovaroin kuin mainosrahoitteisesti toimivien tiedotusvälineiden piirissä.

Mafiamentaliteettiin kuuluvia rikollisuuden lajeja, joita ei olla toistaiseksi määritelty lainsäädännössämme, ovat ainakin seuraavat kuvassa valotetut.

Neljä ydinpointtia: 1. Viranomaisrikollisuus 2. Perustuslakirikollisuus 3. Oikeusturvarikollisuus 4. Ihmisoikeusrikollisuus
Neljä ydinpointtia: 1. Viranomaisrikollisuus 2. Perustuslakirikollisuus 3. Oikeusturvarikollisuus 4. Ihmisoikeusrikollisuus

Ja se mitä ei tunnusteta, niin sitä ei tarvitse korjata eikä korvata.

* * * *

Avain kysymys on tietysti se, että jatkaako tiedotusvälineiden yhteiskunnastamme tarjoama journalismi, salakavalan propagandan asuun puettuna? Tästä linkkisetistä lisää. Ja nimenomaisesti lakisääteisten vakuutusten maailmaan peilaten:

← Korkein hallinto – oikeus | Osa 5/5
Korkein hallinto – oikeus | Osa 4/5 →

Kanava
Posted on kesäkuu 11, 2014
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Kansanvallan eli demokratian tilanne on mielestäni ollut Suomessa huono jo vuosikymmenten ajan. Kanavia vaikuttaa toki on, mutta ne ovat erilaisilla manöövereillä taitavasti tukittu.

Vuonna 2013 Suomessa vietettiin kansanvallan (mitä se kulloisessakin aikaikkunnassa tarkoittaakaan) 150 – vuotista juhlavuotta. Viralliselta nimeltään ”150 vuotta säännöllistä valtiopäivätoimintaa” (Lähde: Eduskunnan internet-sivusto). Eikä tuossa juhlavuodessa mitään. Kuinka moni sen edes huomasi?

* * * *

Eikä tässä vielä kaikki.

Suurmielenosoitushan on Suomen mittapuussa kysymyksessä vasta, kun yli 1 000 mielenosoittajaa tulee paikalle.

Joten laita Sinäkin, niin halutessasi, tietoa tästä 4.9. mielenosoituksesta Helsingissä, eteenpäin omassa verkostoissasi sekä laita iskulause- ja banderolli-mielikuvituksesi laukkaamaan. Kiitoksin ja hyvän loppukesän toivotuksin.

Tässä muutamia oman sisäisen ajatuspajani tuotteita, joita saa vapaasti kehittää edelleen. Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä.

"Suomi uusiksi! - Maan tapa muusiksi!"
"Suomi uusiksi! - Maan tapa muusiksi!"
"Sutki Sisko - Hyvä Veli" - "Korporatismi - Journalismi"
"Sutki Sisko - Hyvä Veli" - "Korporatismi - Journalismi"

* * * *

Vain yhdessä toimien; voimme olla enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Se voi olla se suurin voimavara NSR-liikkeessä, jota todellisen valtakoneistomme voitelijat alkavat, pikku hiljaa, herkällä korvalla kuuntelemaankin....


Apu Nro 11 13.3.2014  3

Kyseinen ja tällä hetkellä uusin, Avun numero on ainakin itselleni historiallinen. Siinä julkaistu kahden aukeaman juttu jatkaa tätä "Vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistio" - juttuani. Hyvällä journalistisella tavalla. Eri osapuolten näkemyksiä esiin tuoden.

Huippukirurgi Ilkka Tulikouran ulostulo on historiallinen!
Huippukirurgi Ilkka Tulikouran ulostulo on historiallinen!

Suomen vakuutuslääkärien yhdistyksen ja Ilmarisen vakuutusylilääkäri Seppo Kettunen pitää huippukirurgi Ilkka Tulikouran arvostelua poikkeuksellisena. Itse pidän nyt tapahtunutta tervetulleena, koska Tulikoura on ikäkaareellaan siinä vaiheessa, että vakuutusala ei pysty enää hänen uraansa kampittamaan. Lisäksi hänen lääketieteellinen osaamisensa on maailman huippua!

Mikäli aihe kiinnostaa, niin suosittelen tämän Avun ostamista lämpimästi.

* *

Itse nostaisin ainakin seuraavien vakuutuslääkärien hylkyprosenttijalanjälki - ilmiön laajaan tarkasteluun:

Mikael Ole Böstman
Jorma Juhani Juntunen
Mikael Juha Ojala

Samoin kuin reportaasissa mukana olevan sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antilan uran tapaturmalautakunnan (nykyinen tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunta) ja työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnan johtotehtävissä. Kuinka monta ilman tosiasiallisia perusteluita annettua hylkäävää päätöstä hän on urallaan istunut?

Tämä kaikki edellinen huippukirurgi Ilkka Tulikouran vinkkaamana:
(koskee tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakuntaa)

"Se saa rahoituksensa vakuutusyhtiöiltä. Lautakunnan päätöksistä näkyy selvästi, ettei se todellisuudessa ole puolueeton."
Lähde: Apu 11/2014 - sivu 36


Vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistio  5

Yksi mielenkiinnoisimmista asiakirjoista on ollut pari päivää kaikkien saatavilla. Sosiaali- ja terveysministeriön nettisivuilta. Latausnäkymä .pdf-muodossa olevalle noin 100 A-4 sivun katsaukselle näyttää tältä:

Ministeri Risikon vetämä työryhmä on ollut murtamassa tabuja.
Ministeri Risikon vetämä työryhmä on ollut murtamassa tabuja.

Isot rispektit ministeri Risikolle, että on ottanut asiakokonaisuuden avoimeen käsittelyyn. Painetta tulee varmasti kokoomuksen ja vakuutus- sekä finanssialan sisältä.

Toivottavasti avoimen joukkoistamisen avulla kaikki kiinnostuneet voivat antaa lisäyksiään ja huomioitaan jatkotyöskentelylle. Perusteilla oleva neuvottelukunta tulee olemaan ratkaisevassa asemassa, mitä oikeasti tapahtuu. Vai jämähtävätkö hyvät aikeet paikalleen? Taas kerran.

On siis hyvä tiedostaa, ettei hetkessä tapahdu mitään. Eikä ehken 10-15 vuoden kuluessakaan. Aiheesta kiinnostuneille oivia monitorointivinkkejä aikajanoista, jotka koskevat aiempia yrityksiä suitsia vakuutusalan ylivertaista asemaa:

1. Riitta-Leena Paunion apulaisoikeusasiamiehenä toimiessaan antamassa päätöksessä dnro 489/2/96, hänen lainsäädäntömme vastaiseksi katsomansa , liitepäätösmenettely on edelleen vakuutusoikeudellisessa tuomioistuinjärjestelmässä täysimääräisessä käytössä.

2. Myös Riitta-Leena Paunion apulaisoikeusasiamiehenä toimiessaan antama päätös 1124/2/99 sosiaali- ja terveysministeriölle on parannusten kohdalta jäänyt toteutumatta. Tuo päätös koski nk. asiantuntijalääkäreiden puolueettomuutta.

3. Oikeuskanslerin antama päätös 496/1/05 lääkärijäsenten ja lääkäriasiantuntijoiden riippumattomuutta koskien on jäänyt myös mielestämme toteutumatta.

4. Kelan tutkijana toimineen, Maija Sakslinin, vuonna 2003 vakuutusoikeutta koskevassa selvityksessä esiintuomat epäkohdat ovat käsittääksemme edelleen vuonna 2014 voimissaan vakuutusoikeudessa ja sen alaisissa lautakunnissa.

5. Ulla Nevalaisen kirja vuodelta 2004 > Haista home vakuutusoikeus - kuuluu jokaisen vakuutustaisteluun joutuvan potilaan perusvarustukseen.

Lähde: Oikeusturvan ajankuvan VOLF - työryhmä

Tiesitkö muuten jo tämän? Maija Sakslin - niminen henkilö toimii tällä hetkellä eduskunnan apulaisoikeusasiamiehenä, joten hänen näkemyksiään koko kuvan hahmottamiseksi lienee saatavilla?

Vaan, voisivatko eduskunnan oikeusasiamiehenä toiminut Riitta-Leena Paunio sekä sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtajana toiminut Tarmo Pukkila; eläkkeeltä käsin antaa tietotaitoaan potilaiden/vakuutettujen aseman parantamiseksi?

Kukkosen listasta pääsee hyvään alkuun. Siis, jos ollaan tosissaan korjaamassa epäkohtia ja perustuslain vastaisuuksia.

Eikä tässä kaikki. Tuon viimeisen postauksen kommenttiosiossa tietoa täydellä työkyvyttömyyseläkkeellä (työeläkejärjestelmä) ja täydellä tapaturmaeläkkeellä (tapaturmavakuutusjärjestelmä) työtapaturman tai ammattitaudin takia olevien määristä.

Vakuutuslääkärijärjestelmää koskevaa keskustelussa vakuutusala puhuu mielellään vain toisesta. Ja toimittajatkin tuntuvat menevän vipuun. Ainakin tähän mennessä.


Auttakaa kaveria Facebookissa  1

Antakaa peukkua taikka kommenttia. Siis halutessanne. Kiitokset.

Uskaltaako/Saako/Ennättääkö Yleisradio tarttua vuosisadan kovimpaan aiheeseen Suomessa?
Uskaltaako/Saako/Ennättääkö Yleisradio tarttua vuosisadan kovimpaan aiheeseen Suomessa?

http://fi-fi.facebook.com/suomenyleisradio

...eihän sitä tiedä, vaikka joskus Ylekin palaa sille paljon mainostetulle journalistisille tielle...

Tietoa ja taitoa talossa kyllä piisaa. Edelleen.

Myös vakuutuslääkärijärjestelmä on perustuslain vastainen!
Myös vakuutuslääkärijärjestelmä on perustuslain vastainen!

Virkamiesrikollisuus  1

Suomessa on poristu viimeisen vuoden aikana paljon harmaasta taloudesta. Tuskin ollenkaan siitä, että isoksi kasvaneen harmaan talouden elinvoimaisuuden takaa harmaa hallinto.

Viranomaisrikollisuus Suomessa on saanut kokoonsa nähden hyvin vähän julkisuutta. Virkamiesrikollisuuskin on saanut rehottaa vapaana. Ainakin toistaiseksi.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että vaalirahoituksen selvittäminen tuntuu jääneen tiedotusvälineiltä taas kerran kesken.

Näin osuvasti tilanteen kiteytti Suomen suosituin selvitysmies Lauri Tarasti Helsingin Sanomissa tiedotusvälineistä:

”Odotin vaalirahoitusuutisia jo 2003 vaaleista. Niitä ei tullut. Media nukkui kuudet vaalit. Vasta Timo Kallin lausunto herätti.”

HS 30.5.2011 - "Urheilua ja kulttuuria rakastava realisti"

Onko kaiken nykymenon takana vaiettu vaalirahoitus ja sen salatut vaikuttavuudet?

← Taxellin komiteasta ja pääministeri Jyrki Kataisen ensimmäisestä nukkehallituksesta

Harmaa hallinto ja Suomen ihmisoikeustilanne 2011
http://suomi2017.wordpress.com/2011/07/17/harmaa-hallinto-ja-suomen-ihmisoikeustilanne-2011/