Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2009.
Edellinen

Vihreiden kannattajat hermostuvat  1

Harvoin lukee tällaisia uutisia vihreitä koskien. Joten hyvä vain, että esiin tulee särinää koskien vihreiden oloa hallituksessa.

Ulospäinhän esitetään mielikuvaa yhtä mieltä olevasta hallituksesta, vaikka erimielisyydestähän parhaat helmet jalostuvat. Ainakin tosi elämässä.

Luontojärjestöt arvostelevat vihreiden toimintaa

Järjestöjä ärsyttää myös se, että hallitus lipsuu aikaisemmasta periaatteesta, että luonnonsuojelualueille ei rakenneta. Myös salailu ja päätösten tekeminen pienessä piirissä närästää.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/10/luontojarjestot_arvostelevat_vihreiden_toimintaa_1123194.html?origin=rss

Mikäli olen ymmärtänyt oikein, niin nopealla julkisten palvelujen yksityistämisellä ja ulkoistamisella pyritään siihen, että saadaan kasvatettua bruttokansantuotetta isommaksi...


Rinta rottingille suomalaiset!  1

Suomi-brändi eli finnish brand jatkaa paranemistaan maailmalla. Meinaa aina väliin unohtua, miten erinomainen paikka Suomi onkaan...

Finland is named the best place to live.

The Scandinavian country boasts universal health care, superb air quality, low crime rates and one of the most competitive economies in the world.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1223033/Unhappy-UK-fails-make-10-worlds-prosperous-countries.html#ixzz0VLquhvNx

Joten eihän meillä mitään hätää ole tämän tutkimuksen mukaan. Ainakaan taloudessa.


Oikeaoppisesta vaikuttamisesta  1

Suomessa on tärkeää saada perustellustikin eri mieltä olevat ihmiset karsinoitua johonkin ahtaaseen muottiin. Ainakin valtaa kulloinkin pitävien taholta. Niin tuntuu taas käyneen. Kaipa tämäkin uutinen kertoo, että pinnan alla kytee ja jotakin tahoa kyrsii.

- Kokoomusnuoret käyvät punavihreiden kimppuun -

"Kokoomusnuoret kampanjoivat näkyvästi punavihreitä nuoria vastaan. Vaikuta paremmin -kampanjan viesti on, että mielenosoittaminen on tehoton tapa vaikuttaa. Oikeaoppisesti yhteiskunnallinen vaikuttaminen tapahtuu kokoomusnuorten mielestä puolueissa.

Kokoomusnuorten kampanjan kuvissa esitellään muun muassa pesäpallomailoilla varustautuneet mielenosoittajat sekä maansiirtokoneen eteen kahliutunut aktivisti. Erityisesti kokoomusnuoria suivaannuttaa mediahuomio, jota mielenosoitukset keräävät."

Asiasta lisää:
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/10/kokoomusnuoret_kayvat_punavihreiden_kimppuun_1106189.html

Minun mielestäni on vain fantastista, että nuoret ja vanhat vaivautuvat ottamaan asioista selvää sekä pyrkivät vaikuttamaan olemassa oleviin epäkohtiin. Rauhaa ja rakkautta voi mielestäni jakaa ympärilleen, vaikka onkin monista asioista toisten kanssa eri mieltä.


Demokratian hautajaiset IV  1

Torstaina 29.10 klo 18.00 järjestetään Eduskuntatalon edustalla kynttilämielenilmaus.

Mielenosoittajat peräänkuuluttavat kansanedustajien moraalia ja vaativat uusia eduskuntavaaleja. Tapahtuman ohjelmassa on kynttilöiden laskeminen Eduskuntatalon portaille.

Osallistujat voivat tuoda mukanaan myös muuta hautajaisrekvisiittaa, esim. hautakiven, seppeleen. Tapahtuma ei edusta mitään poliittista puoluetta tai järjestöä.

-Tuo kynttilä mukanasi! -

Lisätiedot:
http://vivalarevolution09.wikispaces.com/Tulevat+tapahtumat

tai

http://www.facebook.com/event.php?eid=160461149043


Iloisia uutisia Suomesta  1

Hyvä, että menestymme maana kansainvälisissä arvioinneissa jatkuvasti hyvin. Toivottavasti Suomeen alkaa virtaamaan ulkomaisia yrityksiä sankoin joukoin.

Suomi on sijoittunut ensimmäiseksi pienen lontoolaisen Legatum-ajatushautomon hyvinvointivertailussa.

Legatum on vertaillut 104 maan menestystä mittarilla, joka huomioi taloudellisen hyvinvoinnin ohella myös esimerkiksi vakautta, terveyttä, demokratiaa ja onnellisuutta.

Vertailu: Suomi on maailman menestyvin maa
> http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2009/10/vertailu_suomi_on_maailman_menestyvin_maa_1110082.html

Legatum-ajatushautomon takana olevista talouselämän toimijoista on tietty hyvä saada jossain vaiheessa lisää tietoa.


Institutionaalinen korruptio ja Tampere  1

Hyvä, että tiedotusvälineet jaksavat kaivaa vaalirahoituksen alkulähteitä esille. Vaikkakin jostain ihmeen syystä työ on ollut erittäin hidasta.

Näin kertoi Aamulehti 23.10.09:

Tamperelaisten rahaa on virrannut kaupungin yhtiöiden ja säätiöiden kautta lähinnä kahden suuren puolueen eli kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien varainkeruuyhdistyksille, -säätiöille ja puolueiden lehdille.

Sdp on saanut eniten tukea, noin 27 000 euroa, vuosina 2004-2009.

Kokoomusta on tuettu vain hieman vähemmän, noin 22 000 eurolla. Muut puolueet ovat saaneet yhteensä vain 800 euroa.

Koko uutinen > Tampereen kaupungin yhtiöt ja säätiöt tukeneet demareita ja kokoomusta > http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/159540.shtml

Mielenkiinnolla odotan vastaanlaisten selvitysten tulosten esilletuontia kaikissa 20 Suomen suurimmassa kaupungissa. HS aloittanee?


7  1

"Testaa kaatuileeko Windows 7, pestaa testaajaksi ulkoilmaelämää harrastava naapuripuiston Reiska."

"7 päivää ei ole tehnyt sponssisopimusta Mika Myllylän kanssa. Mistä sen voi muka tietää? Lööppi - Mika Myllylä ryyppäsi ja rähisi 5 päivää."
Tiedotusvälineet epäkunnossa?  1

Jotenkin ei voi välttyä siltä ajatukselta, että tiedotusvälineet ovat olleet vaalirahavirtojen selvittelyssä melkoisia suodatusvälineitä.

Onhan niillä varmasti omat intressinsä pelissä, mutta eikö ole niiden itsensä pitkäaikainen etu, että ne vetävät reilua hajurakoa päättäjiin päin? Tosin vihamiehiäkään ei tarvitse olla, muttei kaikkea poliitikkojen suusta laskettua pidä uskoman.

Tai olisiko sitten helpompi, että tiedon suodatusvälineet tunnustavat reilusti kenen puolueen/puolueiden agendaa tosiasiallisesti rakentavat. Uskon meidän kansalaisten jo kestävän tuon tiedon.

Omat vaikutusmahdollisuudet vaikuttamiselle ovat pienet, joten lopetin HS:ien tilauksen. Ja tyydyn ilmaisten suodatusvälineiden tarjontaan.

Ainakin toistaiseksi.

Edellinen