Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Suomi 100 juhlavuosi.

Vaalilupauksen lunastaminen  1

Perussuomalaiset lunastamassa vaalilupauksensa? Kohteena kirjallisesti ja suljetusti toimiva vakuutuslääkärijärjestelmä. Vakuutuslääkärit - aiheena koskettaa tällä hetkellä noin 200 - 400 000 suomalaista.

Tämä aihe kiinnostaa ainakin 200 000 äänioikeutettua.
Tämä aihe kiinnostaa ainakin 200 000 äänioikeutettua.

Tiesitkö jo tämän? Todellinen valta lakisääteisten vakuutusten ja sosiaaliturvan sekä vapaaehtoisten vakuutusten asioissa ei ole, ainakaan vielä, hallituksella ja eduskunnalla. Siitä ja isosta kuvasta seuraavaksi.

Avainkysymys on se, että kenellä on todellinen valta, kun puhutaan lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan asioista. Vastakkain ovat kaksi todellisuutta. Virallinen todellisuus, jonka mukaan asiat ovat kunnossa. Yksi tämän näkökannan edustajista on jo vuosien ajan ollut Outi Antila, sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusasioiden ylin virkamies Suomessa.

Ja sitten se todellinen todellisuus, josta kansanedustaja Jari Ronkaisen/ps. ulostulo blogissaan 12.8.2016 on hyvä esimerkki!

"Eduskunnassa vakuutuslääkärien toiminnasta on tehty toistakymmentä kirjallista kysymystä sekä toimenpidealoitteita koko puoluekentän laajuudelta. Miksi tätä asiaa, joka on enemmistön oikeustajua vastaan, ei saada muutettua?

Tällainen vedätys ei voi jatkua. Se ei saa jatkua! Tarvitseeko vakuutusjärjestelmä erityisiä vakuutuslääkäreitä vai voisiko etuuskäsittelijä tai -virkailija tehdä päätöksen korvaushakijaa hoitaneen erikoislääkärin lausunnon pohjalta?

Vakuutuslääkärijärjestelmä on avattava tarkasteluun kansalaisten oikeusturvan varmistamiseksi ja alan valmistella lakialoitetta asian muuttamiseksi."

Kansanedustajan lupaus lakialoitteesta on erittäin kannatettava juttu. Vaikkei se heti lähtisikään etenemään, niin se tulee olemaan hyvä työkalu julkisen keskustelun käymiseen. Yli puolue- ja aaterajojen.

Kysehän ei ole enää yksittäistapauksista.

Yksi iso kymmenien tuhansien korvaustapausten ryhmä, joka on myös ollut pahasti kafkamaisessa kyykytyksessä ovat työssään sisäilmamyrkyistä (home, kemikaalit, asbesti) sairastuneet. Sekä ulkoilmassa erilaisista pölyistä ja melusta pysyvästi sairastuneet. Työssään tapaturmassa pysyvästi vammautuneita unohtamatta. Samaan kafkamaiseen kyykytyskoneistoon joutuvat maan tavan mukaisesti myös vakavan ja pysyvän vammautumisen aiheuttaneen liikenne-, potilas- ja/tai lääkevahingon kohteeksi joutuneet.

Toivottavasti toimittajatkin saavat taikka uskaltavat kirjoittaa mädän ja mafiamaisesti toimivan järjestelmän auki. Eri kanteilta tarkasteltuna:

- Yksittäistapaus -
"Tässä Suomi 2017 artikkelissa ensin kolme kohdetta päättäjien ja tiedotusvälineiden läpiskannaukseen. Ja sitten kolme kohdetta myös kaikille aiheesta enemmän kiinnostuneille, tutustumista ja tietojen edelleen jakoa varten.

SISÄLLYSLUETTELO
Vakuutuslääketieteellinen arvio kaikille tutuksi
Kaikkien vakuutusyhtiöiden lääkärit päivänvaloon
Myös vakuutuslakimiesten nimitiedot yhtiöittäin ovat julkisia
Saara Auvisen verkosto
Saattaen vaihdettava – toimintamallista 13.6.2008 alkaen
Suullisen perimätiedon siirtoa nuoremmille sukupolville"

Lue lisää Suomi 2017 blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2016/08/22/yksittaistapaus/

Perussuomalaiset eivät pysty yksin tekemään mitään todellisia korjauksia. Joten monenlaisia tunteita herättävät perussuomalaiset tarvitsevat nyt apua yli puolue-, etujärjestö-, yhdistys- ja aaterajojen.

Kansanedustajat palaavat virallisesti töihin tiistaina 6.9.16. Joten kannattaa olla yhteydessä omaan alueen sekä puolueen kansanedustajiin jo nyt. Ministerit ja virkamiehet ovat jo valtaosin sorvin ääressä.

Entä oletko ammattiliiton tai edunvalvontajärjestön jäsen? Näissä asioissa kannattaa olla säännöllisessä yhteydessä etenkin oman ammattijärjestön taikka yrittäjänä oman etujärjestön johtajiin.

Korkeasti koulutettujen keskusjärjestö; Akava on keskusjärjestönä yksi vaikutusvaltaisimmista keskusjärjestöistä. Ja tällä hetkellä sen jäsenistöä on kohdannut erilaiset sisäilmamyrkyistä sairastumiset.

Ongelmat ovat ennätyksillisen isoja. Monien akavalaistan työpaikoilla, kuten sairaalat, koulut, päiväkodit, poliisi- ja oikeustalot kärsitään erilaisten sisäilmaongelmien aiheuttamista sairastumisista.

Joten työsarkaa riittää kaikille ammattijärjestöille ja eduskuntapuolueille. Vaan upeaa, jos perussuomalaiset saavat todellisia korjauksia käyntiin.


Kansanäänestys 2017 keskusteluista  1

Toukokuun lopulla tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Juha Sipilä avasivat kaikkien aikojen kansanäänestyksien ketsuppipulloilmiön.

Kansanäänestys 2017. Yhdessä. Tillsammans. Together.
Kansanäänestys 2017. Yhdessä. Tillsammans. Together.

Sitten; kuin sattumalta, Iso-Britannian "EU-ero vai ei?"- kansanäänestyksen jälkeen putkahti julkisuuteen perussuomalaiset nuorten Suomen EU-jäsenyyttä mittava kansalaisaloite julkisuuteen.

Keskustelut kansanäänestyksien suhteen käyvät nyt erittäin kuumana. Niin Suomessa kuin Euroopassa.

Mielenkiintoista seurata, miten ensi viikolla Porissa "Suomi-Areena"-tapahtumassa asiasta keskustellaan. Onhan siellä myös kyseisen viikonlopun Porin Jazzien ajan valtakunnan ykköspäättäjien ketju yleisölle avoimissa kuin suljetuissa VIP-tapahtumissa paikalla.

* *

Olipa käynnissä pelit tulevia kunta- tai eduskuntavaaleja varten, niin hyvä vain, jos saadaan Suomen oma EU- ja eurolähihistoriamme julki. Virallinen ja todellinen versio.

Tässä yksi näkökulma koko kuvaan:

Kansanäänestys 2017 – Kolme aihetta – Rohkeasti yhdessä
Julkaistu heinäkuu 5, 2016

"Pääministeri Juha Sipilän, valtiovarainministeri Petteri Orpon ja ulkoministeri Timo Soinin vetoaminen siihen, ettei mitään kansanäänestystä voida järjestää, koska sitä ei ole hallitusohjelmassa; on aika lailla typerä. Kansalaisaloitehan luotiin juuri sitä varten, että kansalaiset voivat saada tärkeinä pitämiään aiheita eduskunnan ja hallituksen käsiteltäväksi. Myös aiheita, joihin hallitus- kuin oppositiopuolueet eivät halua kepilläkään tarttua.

Toisekseen on aina hyvä muistaa, että lopullinen hallitusohjelma tehdään puolueiden vaalirahoittajien, sidosryhmien, etujärjestöjen ja puolueiden mandaateilla istuvien virkamiesten toimesta sekä näkökulmasta. Esimerkkeinä tähän kohtaan Suomi 2017 – blogin artikkelit vuoden 2011 ja 2015 hallitusneuvotteluista. Joten suomalainen äänestäjä äänestää aina sokkona tulevan hallitusohjelman suhteen. Liekkö tässä yksi syys nukkuvien puolueen kasvuun?

SISÄLLYSLUETTELO
Suomen EU- ja eurolähihistoria kaikille tutuiksi
Avoin Suomi ja EU 2006
Perustuslain ”uudistus” 2007-2011
Salamyhkäistä valtaeliittiä Vanhasen listalla
Kolme aihetta kansanäänestykselle 2017
Äärilaidat mukaan valmisteluun
Suomen tärkein rakenneuudistus käyntiin

Tämän artikkelin tavoitteena on laittaa avoimeen mietintään se, että vedettiinkö meillä Suomessa äänestäjiä brittien tapaan EU-asioissa niin sanotusti höplästä? Jopa kahteen kertaan. Ensin 1900 – luvulla ja sitten toisen kerran 2000 – luvulla. Näistä molemmista lisää tässä artikkelissa."

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2016/07/05/kansanaanestys-2017-kolme-aihetta-rohkeasti-yhdessa/


Kansanäänestys 2017  1

Väyrysen Paavon luoma kansalaisaloite 1372; kansanäänestyksen järjestämiseksi eurojäsenyydestä on saanut 35 120 allekirjoitusta tähän mennessä.

Road-show aiheen ympärillä valuu parhaillaan pohjoisesta etelään. Etelästä itään. Lännestä itään.

Kenen rahoilla maan kattavaa kiertuetta hoidetaan? On varmasti yksi kysymys, jota parhaillaan euron kovien kannattajien imperiumissa nyt mietitään. Vaan eiköhän Paavolla vastaukset ole jo valmiina, kun joku toimittaja niitä tulee vain kysyneeksi.

Tästä tarkempi "Eurooppalainen Suomi 2020" - kiertueohjelma.

Väyrysen Paavo ajaa siis; vain eurosta kansanäänestystä ja on kalibroinut aikatähtäimensä vuoteen 2020. Euroopan unionista eroa hän ei uutistietojen mukaan kannata. Myöskin kanta Natoon on arvailujen varassa.

Joten miksei kansanäänestys voisi koskea yhdellä kertaa esimerkiksi euroa, Euroopan unionia ja Natoa? Kustannustehokkaasti ja yhdellä kertaa.

OIKEASTI EUROOPPALAINEN SUOMI 2020
Hyvänä perustana keskusteluille; esimerkiksi kokoomuksen isänmaallisen edustajan, Jorma Jaakkolan sivusto, joka käsittelee omaa euro, EMU ja EU-lähihistoriaamme.

Tuossa kaikessa pitää mielestäni nähdä mahdollisuus; saada kansanäänestys, kolmesta aiheesta, vuoden 2017 aikana aikaiseksi. Edes kerran rehellisesti ja avoimesti. Ja ensimmäisenä Euroopassa! Suomen 100-vuotisen taipaleen juhlavana kohokohtana.

Esimerkiksi oheisen mallin mukaisesti. Heti vuoden 2017 alussa vai syksyllä? Kuitenkin ennen juhlavaa itsenäisyyspäivää 6.12.2017.

Kansanäänestys 2017. Yhdessä. Tillsammans. Together.
Kansanäänestys 2017. Yhdessä. Tillsammans. Together.

Kansanäänestyksen kautta, myös Väyrysen Paavolla on mahdollisuus saada Pohjoismaisen oikeusvaltion perustan rakentaminen pitävälle pohjalle. Ensimmäistä kertaa myös Suomeen ja meidän kaikkien suomalaisten turvaksi.

Yhdessä toimien. Yli puolue-, media- ja aaterajojen.

NÄKÖKULMIA AIHEESEEN
Valtioneuvoston Suomi 100 - sivusto
Katu- ja ruohonjuuritason Suomi 2017 - sivusto


Kansalaisaloite 1372  3

Tuolla numerolla kulkeva ja Paavo Väyrysen tekemä "Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa" on synnyttänyt todella vilkkaan liikenteen sosiaalisessa mediassa sekä toreilla ja turuilla. Yle uutisoi ensimmäisen vuorokauden allekirjoittaneiden määrän olleeen yli 15 000! Joten tiedotusvälineetkään eivät meinaaa pysyä vauhdissa mukana. Kalevan näkemys vauhdista oli tämä:

Kuvatekstiksi sopisi: "I´m back - Olen takaisin tositoimissa"
Kuvatekstiksi sopisi: "I´m back - Olen takaisin tositoimissa"

Allekirjoituksia kansalaisaloitteelle on toisena päivänä eli 18.7.2015 kello 12:12 tullut jo 18 235 allekirjoittanutta.

Tiedotusvälineet ovat uutisoineet aiheesta hyvin, mutta harva tiedotusvälineistä on liittänyt uutiseensa mukaan suoraan linkkiä kansalaisaloitteeseen.

Tässä seuraavassa Uusi Suomi - uutisessa on mielestäni laitettu kaikki elementit kohdalleen. Siis, jos halutaan palvella lukija-asiakasta hyvin:

Nyt kansa saa päättää, päättääkö kansa Suomen eurojäsenyydestä - 16.7.2015

Vaikka Väyrysen Paavo herättää meissä suomalaisissa monenlaisia tunteita, niin kansalaisaloitteessa olevat perustelut ovat jo herättäneet hankkeelle laajaa tukea; yli puolue- ja aaterajojen.

Ja tässä vielä suora linkki kansalaisaloitteeseen nro 1372:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372
- tällä hetkellä jo 18 315 allekirjoittanutta.

Eikä tässä kaikki.

Uskon tällä kansalaisaloitteella olevan mahdollisuudet jopa 500 000 allekirjoittaneen rajan rikkomiseen.

Edellyttää tietysti yhteisiä toimia ja avointa tietoa, miten EU- ja euro asioiden kanssa on toimittu? Ja vastaavatko nuo toimet, kunkin meistä omia näkökantoja yhteisten asioiden hoitamisessa?

Viimeisimmän perustuslaki "uudistuksemme" tärkeimmät asiat ovat edelleen julkisuudessa keskustelematta. Vaikkakin, muun muassa vihreiden perustuslakiasiantuntija Tuija Brax aikanaan niin esitti.

Suurimman huomion julkisuudessa vei presidentin valtaoikeuksien kaventaminen.

Jos olen pysynyt kärryillä, niin nämä EU-liittovaltioon siirtymiseen (kerralla tai pienissä osissa) mahdollistavat perustuslain kohdat eivät nousseet viralliseen julkisuuteen. Sosiaalisessa mediassa asiasta kyllä kohistiin laajastikkin.

Tästä LJL 3/2011 eli HE 60/2010 koplaus

Ja jos tuo kaikki on jo tuttua, niin kokoomuksen isänmaallisen siiven edustajan Jorma Jaakkolan katsaus omaan EU- ja eurolähistoriaamme on hyvää taustatietoa kansanäänestyksen järjestämiseksi myös Euroopan unioniin kuulumisesta.

Jorma Jaakkolan blogi löytyy osoitteessa:
http://jormajaakkola.fi/

Ja sitten omat lisäperustelut kansanäänestyksistä.

SUOMEN 100 – VUOTISJUHLAVUODEN KUNNIAKSI KANSANÄÄNESTYS

Suomen 100-vuotisen taipaleen juhlavuoden 2017 asiat olisivat mielestäni ansainneet maininnan hallitusohjelmaan.

Onhan valtioneuvoston julistaman juhlavuoden teema – Yhdessä. Together. Tillsammans.

Miksei Suomessa voitaisi järjestää sitova kansanäänestys Euroopan unioniin ja euroon kuulumisesta? Iso-Britannian ja David Cameronin ajatuksia Suomeen soveltaen.

Perusteeksi Suomessa riittää mielestäni nämä kaksi pointtia:
1. alle 40 – vuotiaat eivät ole saaneet koskaan äänestää EU:iin kuulumisesta.
2. yli 40 – vuotiaat eivät ole saaneet koskaan äänestää euroon liittymisestä