Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on STM114:2009 Tapaturma-ja ammattitautilain uudistaminen.

Sisäilma  1

Ulkoilmaa enemmän taidamme oleilla nykyisin sisäilmassa.

Joten tässä mielenkiintoinen ja ajankohtainen tilaisuus eduskunnassa aiheesta, joka koskettaa päivittäin jopa 800 000 suomalaista.

Totuus kosteus- ja homevaurioista.
Totuus kosteus- ja homevaurioista.

Home- ja kosteusvauriot sekä erilaisista sisäilmamyrkyistä käytävä keskustelu, saadaan toivottavasti mahdollisimman avoimeksi.

Tuossa tilaisuudessa kuultaneen, mikä on ollut kehitys vuosien 2006 ja 2014 aikana.

* * * *

Vuonna 2011 sisäilmamyrkyistä sairastuneiden tilanteet olivat lohduttomat.

Myös sisäilmamyrkyistä sairastuneet halutaan vaientaa

* * * *

Pienen ihmisen näkökulmasta toivon, että Suomessa ollaan jo päästy irti siitä maan tavasta, mitä tapahtui vielä noin 10 sitten.

Eristevilloja säilöttiin taivaan alla. Sateesta kastuneet villat iskettiin rakenteiden sisään...


Apu Nro 11 13.3.2014  3

Kyseinen ja tällä hetkellä uusin, Avun numero on ainakin itselleni historiallinen. Siinä julkaistu kahden aukeaman juttu jatkaa tätä "Vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistio" - juttuani. Hyvällä journalistisella tavalla. Eri osapuolten näkemyksiä esiin tuoden.

Huippukirurgi Ilkka Tulikouran ulostulo on historiallinen!
Huippukirurgi Ilkka Tulikouran ulostulo on historiallinen!

Suomen vakuutuslääkärien yhdistyksen ja Ilmarisen vakuutusylilääkäri Seppo Kettunen pitää huippukirurgi Ilkka Tulikouran arvostelua poikkeuksellisena. Itse pidän nyt tapahtunutta tervetulleena, koska Tulikoura on ikäkaareellaan siinä vaiheessa, että vakuutusala ei pysty enää hänen uraansa kampittamaan. Lisäksi hänen lääketieteellinen osaamisensa on maailman huippua!

Mikäli aihe kiinnostaa, niin suosittelen tämän Avun ostamista lämpimästi.

* *

Itse nostaisin ainakin seuraavien vakuutuslääkärien hylkyprosenttijalanjälki - ilmiön laajaan tarkasteluun:

Mikael Ole Böstman
Jorma Juhani Juntunen
Mikael Juha Ojala

Samoin kuin reportaasissa mukana olevan sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antilan uran tapaturmalautakunnan (nykyinen tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunta) ja työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnan johtotehtävissä. Kuinka monta ilman tosiasiallisia perusteluita annettua hylkäävää päätöstä hän on urallaan istunut?

Tämä kaikki edellinen huippukirurgi Ilkka Tulikouran vinkkaamana:
(koskee tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakuntaa)

"Se saa rahoituksensa vakuutusyhtiöiltä. Lautakunnan päätöksistä näkyy selvästi, ettei se todellisuudessa ole puolueeton."
Lähde: Apu 11/2014 - sivu 36


Tapaturma- ja ammattitautilain uudistaminen (TAU)  2

Otsikko ei varmasti ole kiinnostava. Vaan, jos kerron, että kyseinen lakihanke koskee kaikkia työikäisiä suomalaisia, niin joku muukin saattaa minun lisäkseni kiinnostua aiheesta. Valtioneuvoston hankerekisterissä hankkeen tiedot näyttävät tältä, joka ei itsessään paljasta sitä, että kyseessä on miljardien eurojen lakisääteisesti synnytetty liiketoiminta:

Toivottavasti päävastuullinen on vakuutusalan sidonnaisuuksista vapaa?
Toivottavasti päävastuullinen on vakuutusalan sidonnaisuuksista vapaa?

Sitten aiheesta välitettyyn avoimeen avunpyyntöön, jonka lähde on Oikeusturvan ajankuva - yhteisön Facebook:

Oikeutta vakuutetuille ry tiedottaa.

Nyt tarvitaan kaikkien apua.Työtapaturma- ja ammattitautitapauksen kokeneiden huomiot tervetulleita. Tutustukaa alla olevan linkin kautta löytyvään massiiviseen aineistoon (noin 300 sivua) ja levittäkää ystävällisesti tietoa asiasta. Mitä useampi aiheen omakohtaisesti tunteva silmäpari papereita lukee, niin sitä paremmin ongelmakohdat saadaan esiin.

Lausunnoille annettu aika on erittäin lyhyt, koska vuosien ajan käynnissä olleessa valmistelussa ei ole (taaskaan) ollut mukana yhtään vakuutettujen/potilaiden edustajaa. Vaan ei lannistuta.

Etusivu > Vireillä > Lausuntopyynnöt
Sosiaali- ja terveysministeriön lausuntopyynnöt
STM114:2009

"Lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi työtapaturma-ja ammattitautilaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi sekä esitykseen liittyvästä ammattitautiasetuksesta. Lausuntoaika päättyy 8.1.2014."

Materiaalit ladattavissa osoitteessa:
http://www.stm.fi/vireilla/lausuntopyynnot

Lausuntopyyntö (pdf, 62 kB)
Luonnos: Hallituksen esitys eduskunnalle työtapaturma- ja ammattitautilaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (pdf, 1581 kB)
Luonnos: Ammattitautiasetus (pdf, 41 kB) Luonnos: Muistio ammattitautiasetuksesta (pdf, 131 kB)

#politiikka #laki #tapaturma #tapaturmat #ammattitauti #ammattitaudit #Sote #eduskunta #etujärjestöt #Suomi

* * * *

Ja jos aihe ja taustalla olevat lähtötilanteet kiinnostavat Sinua, niin tästä Aurinkokuningatar ja Kukkosen listaan johtavasta ajankuvakatsaus linkistä lisää.

Perusjuttuhan on se, että ensin sosiaali-ja terveysminister Paula Risikon/kokoomus pitää antaa julkisuuteen tieto siitä, tuleeko perustuslakia Suomessa vieläkään noudattaa? Jonka jälkeen on helpompi suhtautua tähänkin hankkeeseen tarkemmin, kun tietää millä niin kutsutulla peruspelikirjalla tapaturma- ja ammattitautilainsäädäntöä sekä miljardien eurojen liiketoimintaa todellisuudessa hoidetaan.

* * * *

12.12.2013 kattava TAU-tietopaketti vs. perustuslaki