Tulossa - Oikeusministerin malliero?

  • WilleWau

On jännittävää huomata, että pääkaupunkiseudun huoltoasemat nousevat kovaa vauhtia elämään liittyvien ”harmaiden alueiden” tapahtumapaikoiksi.

Vuoden 2001 Lahden doping-skandaalia valottaneen lääkintälaukun löytöpaikka oli Ala-Tikkurilan Shell. Nyt mahdollisesti pimeästi, ilman kuittia ja veroja, mutta kuitenkin avoimesti pöydän alla maksetun vaalikampanjalaskun tapahtumapaikaksi on vahvistunut Pakilan Teboil.

Koska lähestytään pikku hiljaa Helsingin keskustaa, niin Tullinpuomin Shell ja Eläintarhan Neste pitää laittaa hyvissä ajoin poliisin erikoisvalvontaan. Tiedä vaikka jotain vilunkipeliä olisi jo niiden lipeillä menossakin?

* * * * * * * *

Kaikissa puolueissa vallitsee erilaisia suuntauksia. Niin kuin niissä on erilaisia ihmisiäkin.

Viikonlopulla tiedotusvälineiden otsikoihin nousivat demaripuolueen oikeusministeri Leena Luhtasen kunnallisvaalikampanjaan vuonna 2004 liittyvät mahdolliset epäselvyydet.

Hitaasti etenevät näköjään tutkivan laatujournalismin työt, mutta toivotaan, että juttu on teosta kuluneeseen aikaan nähden pitävällä pohjalla.

Silloinhan ainoa johtopäätös voi olla oikeusministeri Leena Luhtasen ero.

Tai muuten puolueenkin maine ryvettyy. Ainakin pienempituloisten kansalaisten silmissä.

* * * * * * * *

Mielenkiintoiseksi asian tekee mielestäni se, että itse oikeusministeri Luhtanen, hänen puolisonsa Juhani Luhtanen sekä SDP:n macho Eero Heinäluoma ovat todenneet viikonlopun Iltalehdessä kyseessä olevan vain ”pikkusumman.”

Kiistelyn kohteeksi noussut summa on 980 euroa, joka ainakin oman lähipiirini mielestä on näin ruohonjuuritason tulotasoon nähden isosumma. Varsinkin puhtaana käteen saatuna.

Edustavatko kyseiset demaripuolueen hyvinvoivat ja ansioillaan sekä suhteillaan menestyneet henkilöt puolueessaan uuden ajan dollaridemareita? Meneekö aidon dollaridemarin vuosittainen tuloraja 50 000 eurossa? Voivatko he enää olla aidosti pienituloisen työläisen asialla (vuosiansio 10 000 – 20 000 euroa)?

* * * * * * * *

Alkuviikossa varsinkin Uutispäivä Demarissa 8.3.07 oli näyttävästi esillä kokoomuksen Petri Salon edesottamukset somaleihin kohdistuvista lausahduksista.

Samaan juttunippuun oli kerätty kokoomuksen avainhenkilöille sattuneita kömmähdyksiä viime vuosilta ja osuus oli otsikoitu: ”Kokoomus - you have a problem.” Ja lopetuskin oli aikamoista hersyttelyä: ”Suomi kuuntelee nyt kokoomusta, Suomen Toivoa korvat höröllään. Koeteltu kansalaiskunto on kuitenkin koetuksella.”

Voisiko siis Luhtasen tapauksessa kyseessä olla jonkin sortin kuittaus kokoomuksen lähipiiristä?

* * * * * * * *

Mielenkiinnolla siis seuratkaamme, mitä kaikkea alkanut viikko tuo tullessaan?

Demarileirissähän toimivia ehdokas – vaalipäällikkösuhteita vaalivat aviopareina myös Tuula Haatainen ja Janne Metsämäki sekä Ilkka Taipale ja Vappu Taipale.

Varsinkin Janne Metsämäki tuntuu hakukoneiden perusteella hyvin ehtivältä aviomieheltä erilaisten ”SAK-luottamustoimien?” suhteen. Vaan jääviyshän on Suomessa ollut pitkään kuin etelän keväthangille piirretty kysymysmerkki.

2 kommenttia

zarahustra

11.3.2007 20:16

Wow! Vai mitä pitäisi sanoa?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus