Liian kallis luottokunta?

  • WilleWau

Toimittaja Riitta Vainio kirjoitti lehdessään HS:ssa 11.9.2010 "Demokratia" tulee liian kalliiksi - Yhden tai sadan paikallispoliitikon putoaminen kunnanvaltuustosta ei tehosta kuntien toimintaa, jos järjestelmä säilyy entisellään.

Kirjoitus on kirvoittanut ihan värikästä keskustelua aiheesta. Itse olen sitä mieltä, että kun monella suomalaisilla omin kunta on nykyään Luottokunta, niin kulmakuntaisuus ei liene, niin merkittävässä asemassa kuin aiemmin?

Kansanvaltahan ei toimi jos kansa ei tiedä. Siksi on erinomaista, että tätäkin kulmaa tuodaan esiin avoimeen julkiseen keskusteluun. Työnjakoa pitää jatkuvasti seurata ja tarkailla sekä tehdä tarvittavia korjauksia koko ajan.

Sitä olen ihmetellyt, että mistä johtuu se, että lakisääteisen vakuutusturvan eli vakuutusyhtiölle selkeästi kuuluvia kustannuksia saadaan vuosikymmenten ajan maksattaa kunnilla?

Lisätietoa aiheesta internetin hakukoneilta hakusanoilla - hitaan syöksykierteen malli

Se tieto olisi mielestäni tärkeää saada reilusti esiin erilaisista päättävistä elimistä, että minkälaiselta elämän sektorilta päättäjä on lähtöisin:

a) julkisin varoin tai jäsenmaksuin tai RAY-varoista kustannettavalta
b) osittain kilpaillulta yksityiseltä
c) aidosti globaalisti kilpailulta alalta?

Eduskunnasta tämäkin urakka olisi hyvä aloittaa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:40

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus