Uusi eläkepommi viritetty

  • WilleWau

Suomessa on tällä hetkellä 1,3 miljoonaa eläkkeensaajaa.

Mitään eläkepommiahan ei ole virallisten tahojen mukaan olemassakaan.

* * * * *

Kaksi kolmannesta työeläkeyhtiöiden maksamista eläkkeistä tulee nyt työssä olevien palkoista ja yksi kolmannes sijoitustoiminnasta.

HS 10.3.07 TALOUS

* * * * *

Eli Osku Pajamäki väitteineen on ollut tähän asti oikeassa tässä eläkeasiassa täysin oikeassa. Jonnekin on hukattu eläkemaksuihin varattuja varoja....

Toisaalta hallitusohjelmassa painotetaan huoltosuhteen ja eläkkeenmaksujen takaamiseksi yhä suurempaa työssä käyvien määrää.

Seuraava lainaus Katja Boxbergin erinomaisesti toimittamasta kirjasta Paavo Lipponen kertoo, mitä uuden hallituksen myötä mahdollisesti tuleman pitää:

"Hallituksessa ja työmarkkinajärjestöissä nähtävästi uskottiin, että laman jälkeen talouskasvu poistaa työttömyyden itsestään. Hallituksen toiveet työttömyyden hoitumisesta osoittautuivat kuitenkin vanhakantaisiksi, sillä kasvua syntyi pääasiassa pääomavaltaisessa televiestintäteollisuudessa.

Kokoomuksen entinen valtiovarainministeri Iiro Viinanen on tuskastunut koko turhanpäiväisenä pitämäänsä työttömyyskeskusteluun.

- Yhtä hurskastelua koko työttömyyden hoito. Puoluekannasta riippumatta kaikki tietävät, että niin kauan kun meillä on nykyisen kaltainen työttömyyskorvausjärjestelmä, ei ole mitään syytä odottaa parannusta. Kuka menee töihin, kun saman palkan saa käteen tekemättä mitään?, Viinanen kysyy.

Viinanen toimi valtiovarainministerinä myös Esko Ahon porvarihallituksessa 1990-luvun alussa, kun ammattiyhdistysliike ja hallitus ajautuivat ilmiriitaan. Jos hallitus yritti aja uudistuksia, vastasi ammattiyhdistysliike yleislakkouhkauksilla.

- Eduskunnan ja hallituksen on joskus näytettävä, missä kaappi seisoo. Se sattuu tietysti, mutta mitä pikemmin toimeen tartutaan, sitä pienemmällä tuskalla selvitään, Viinanen sanoo.

Samoilla linjoilla on Suomen Yrittäjien nokkamies, kauppaneuvos Eero Lehti, joka kevään 2003 eduskuntavaalien alla toivoi maahan porvarihallitusta. Hän arveli Aamulehden haastattelussa, että vain porvarihallitus onnistuisi käynnistämään työelämän tärkeät joustot, joita muun muassa Suomen Pankin Vanhala oli perännyt.

Eero Lehti moitti Paavo Lipposta SAK:n kaksi numeroa liian pienessä pakkopaidassa kulkemisesta.

Lipposen toisen hallituksen nelivuotiskauden päätteeksi maan talouden näkymät olivat synkistyneet. Yritykset suunnittelivat toimintansa siirtämistä pois Suomesta ja työttömyys oli jälleen kasvussa.

Surullisinta tässä on, ettei Suomi elä mitään lamakautta eivätkä suuret ikäluokat ole vielä eläke iässä ja silti valtiontalous on kääntynyt alijäämäiseksi”, Osmo Soininvaaraa kirjoittaa.

Hänen mielestään jatko näyttää huonolta. Tulevaisuudessa kansainvälinen verokilpailu pakottaa Suomen alentamaan veroja, samalla valtion menot kasvavat.

Työikäisten taakasta tulee raskas. "

* * * * *

Uuteen eduskuntaan valittu Eero Lehti on jo jäsenenä eduskunnan sosiaali-ja terveysvaliokunnassa, joten jännä on nähdä mitä tuleman pitää. Muun muassa kansalaisten eläkkeille ja työkyvyttömäksi todetuille sekä työttömille.

Hänenhän ajatus jokin aika sitten oli sellainen, että jos yhtiö joutuu irtisanomaan tuotannollisten ja taloudellisten syiden takia henkiökuntaa irti, niin luottamies lähtee ensimmäisenä.

Toivottavasti työntekijöiden ammattiliitot ovat tässä jo asiassa hereillä.

* * * * *

Yksi keino millä on saatu varattua rahaa työeläkkeiden maksuun on ollut se, että on tiukennettu huikeasti työkyvyttömäksi tutkimuksissa todettujen eläkkeelle pääsyä.

Kansanedustajan Halmeen kohdalla lakia noudatettiin eli vuoden sairaana olon jälkeen, jos henkilön katsotaan olevan edelleen sairas ja kuntoutusmahdollisuudet työhön paluuseen heikot, niin hänelle tulee myöntää työkyvyttömyyseläke.

Toivottavasti tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat Halmeen tavoin 200 000 työkyvyttömäksi tutkimuksissa todetuille, jotka ovat nyt juuttuneet kahden lääkärin loukkuun. Eivätkä pääsen millään lakien mukaan heille kuuluvalle eläkkeelle.

Nyt yhä useampi tippuu alaspäin ravintoketjussa ja entistä useampi joutuu turvautumaan kirkon ruoka-apuun.

* * * * *

UUTISLEHTI 100 KESKIVIIKKO 18.10.2006

”Lääketieteen Nobel-palkinto kuuluisi vakuutusyhtiön lääkäreille, jotka potilasta näkemättä julistavat hänet terveeksi. Jeppis”

UUTISLEHTI 100 KESKIVIIKKO 18.4.2007 -TEKSTIVIESTIT

"Sailakselle: Säästämällä ikääntymistä varten aiheutatte työkyvyttömyyseläkepommin ahdistavalla työmarkkinatuella. Sairas työtön 1950"

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus