Asunnot halpenevat -30%

  • WilleWau

Varmasti tuo otsikko naurattaa ensin alkuun monia Teistä.

Vaan naurettiinpa aikanaan vaatimukselle saada kolmoskalja Är-kioskeihin. Ja siellähän sitä on. Siidereiden ja lonkeroiden kera.

Suomessa on tehty vuosikymmenten ajan pimeästi kauppaa asunnoista. Siis tietämättä tarkkaan kaupoissa toteutunutta todellista hintatasoa sekä asuntoyhtiön todellista kuntoa.

Vaan nyt jos kaavailtu hintojen ja asuntoyhtiöiden kuntoisuuden julkistaminen toteutuu, niin asuntojen hintatasot tippuvat viiden vuoden aikajaksolla vähintään -30%.

Varsinkin kun tuohon luokitukseen saadaan mukaan laskelma siitä, että kuinka paljon yhtiövastikkeen lisäksi pitää säästää kuukausittain rahaa 10 - 15 vuoden päästä taloyhtiössä tuleviin remontteihin.

* * * * *

Itse tunnen vain sellaisia asunnon ostajia, jotka ovat ostaessaan tehneet todella edukkaat kaupat ja myydessään saaneet sen minkä pyysivätkin. Pankkilainakin järjestyi todella edukkaasti, kun vähän kilpailutettiin.

* * * * *

Se mikä tekee tästä omistusasuntoasiasta mielenkiintoisen yhteiskuntapoliittisesti on se, että velkainen ihminen ei pahemmin kapinoi. Sitä mieltä oli jo aikanaan pääministerinä Mauno Koivisto.

Toisaalta kokoomuksen vaalivoittokin laitettiin jo omistusasujien piikkiin.

* * * * *

Helsingin Sanomat 27.3.2007 - MIELIPIDE

Kokoomuksen voiton taustalla asuntovelat

Asuntolainakanta on kasvanut eduskuntavaaleista 2003 tähän päivään reilusta 30 miljardista eurosta yli 55 miljardiin euroon. Lisäys on ollut melkein kuusi miljardia euroa jokaista hallitusvuotta kohden.

Asuntolainojen erittäin nopea kasvu on siirtänyt kymmeniä tuhansia suomalaisia "omistavaan luokkaan". Vuokralla asumisesta on vaihdettu asuntovelalliseksi.

Asuntovelallisen ja vuokralla asujan poliittiset intressit ovat olennaisesti erilaiset. Vuokralla asujien kannattaa suosia vasemmistolaista maankäyttö- ja veropolitiikkaa, sillä he hyötyvät näistä eniten.

Omistusasujien kannalta asumisen tuet ovat puhdas rasite. Ainoastaan asuntolainojen korkovähennysoikeus kannattaa omistusasujille.

Korkovähennyksen voimakkaimmat puolustajat ovat kokoomuslaisia. Kokoomuksen vaalivoiton taustalla ovatkin asuntovelat.

MARKUS BUNDERS
valtiotiet. maist., fil. yo
Helsinki

* * * * *

Ja nyt sitten vain jännätään yhdessä millä perusteilla tuo asuntohintojen ja taloyhtiöiden todellisen kunnon paljastavan rekisterin avautuminen alkaa viivästymään....

Sillä kaikki pankkienkin lainalaskelmat Suomessa on viritetty sille, että asuntojen hinnat vain jatkavat ihmeellistä nousuaan.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:29

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus