Finanssivalvonta Ahvenanmaalle

  • WilleWau

Ihmisten liikkuminen maiden ja maanosien on jollakin tavalla isossa mittakaavassa hallussa. Passia ja kontrollia on monenlaista.

Rahan ja siitä kertyvien pääomaklönttien taas ei.

Siksi Ahvenanmaa puolivälissä Suomea ja Ruotsia sopisi hyvin, taas kerran, holtittomasti toimineen finanssialan valvontaan. Mahdolliset luottotappiot eivät ole vielä konkretisoituneet, koska ainakaan minulla ei ole tietoa, mitä ajallisia mahdollisuuksia pankki-ja vakuutusalan toimijoilla on piilottaa kokemiaan luottotappioita tai omaisuuden arvojen alennuksia. Vrt. 1990-luvun pankkikriisin tapahtumat Suomessa.

Toisaalta. Vaihtoehtona voitaisiin tehdä diili siitä, että Suomen asettama finanssivalvonta valvookin Viron finanssialaa ja heidän taas Suomea!

Rahankieli ei tunne esteitä. Ainakaan silloin, kun sitä viljellään.

- - - - -

Toisaalta Ahvenanmaa sopisi symbolisestikin hyvin finanssialan valvontaan, koska kaiken Suomesta lähtevän ja Suomeen tulevan finanssiliikenteen voidaan laitta kulkemaan Ahvenanmaan valvontakoneiston kautta.

Ruotsinlaivoille päin näkyvät tiehallinnosta tuttujen nopeudennäyttöjen kautta saataisiin avointa tietoa siitä, minne päin pääomat Suomesta kullakin hetkellä virtaavat. Sen perusteella on sitten helpompi päin päättää, minne suuntaan matkaa kannattaa jatkaa.

Finanssivalvontaan liittyvät kielirajoitteetkin poistuisivat muutamassa vuodessa.

Vuonna 2015 Ahvenanmaalla asuvien suomen kielentaito on parastunut HS-ennusteiden vastaisesti; aivan huimasti.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:50

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus