Kunnon sutinaa politiikkaan

  • WilleWau

Vaalirahoituksen avoimuuden tiimoilta ei ole tulemassa mitään konkreettisia parannuksia.

Jokainen voi halutessaan tutustua oikeusministeriön sivuilla siihen, että kuinka avoimesti Suomesta europarlamenttiin valitut edustajat vuonna 2004 ja presidentinvaalien ehdokkaat vuonna 2006 erittelivät vaalirahoituksensa?

Vaalirahoituksen keräämisessä ei ole varmastikaan lainvastaisuuksia, mutta onhan äänestäjän oikeus tietää se, että kenen rahoittama ehdokas kulloinkin on. Vastikkeettomia lounaita tai säännöllisiä päiväkahveja ei ole vieläkään olemassa.

Entisen poliisin ja kansanedustaja Sulo Aittoniemen kommentti uusimmassa Alibi-lehdessä kertonee asian tilanteesta jotakin:

”Sulo Aittoniemi tietää miten vaikeasti eduskunnassa voidaan muuttaa lakeja, jotka koskevat puolueita ja politiikkoja.

Ei eduskunta ole omaa oksaansa sahaamassa, joten todellista vaalirahoituksen uudistamista ei tule tapahtumaan.”

- - - - - - - -

Voitaisiinko ajatella aihetta sillä tavalla liberaalisti, että seuraavan Suomessa noudatettavan rikoslain tekisivät tällä hetkellä linnassa istuvista vangeista koostuva konklaavi?

Konnien konklaavilla ja Koiviston konklaavilla (Suomen pankkikriisi) ei sittenkään taida olla paljoa eroa toisiinsa nähden.

Tosin suurimmat roistot taitavat olla aina Suomessa vapaalla jalalla.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus