Suomeen puolueeton EU:n ihmisoikeuskomissio?

  • WilleWau

Maikkarin tekstitv:ssä olleen tänään olleen uutisen mukaan tulevan hallituksen hallitusohjelman pääteemoja tulevat olemaan energia- ja ilmastopolitiikan uudistus, osaamisen ja yrittäjyyden vahvistaminen, palveluiden turvaaminen sekä perusturvan uudistus.

Eikä taaskaan sanakaan oikeusturvaongelmiin liittyvistä teemoista....

Toivottavasti edes vihreät uskaltavat avata uuden aikakauden myös olemassa olevista ongelmista puhumisesta.

Siis ennen kuin hallitusohjelma lyödään lukkoon.

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg on tehnyt kansanedustajana ollessaan hyviä kirjallisia kysymyksiä hallitukselle mm. homeesta sairastuneiden tilanteista.

* * * * *

Näin kirjoitti ELISABETH TIGERSTEDT-TÄHTELÄ, Ihmisoikeusliitto ry:n edustaja, kansainvälisten ihmisoikeusasiain neuvottelukunnassa Hesarissa 28.3.2007:

"Ihmisoikeusliitto ry laati keväällä 2006 ulkoministeriön toimeksiannosta selvityksen, jossa todettiin muun muassa, että viranomaisten ja järjestöjen keskuudessa tunnetaan verraten heikosti kansainväliset ihmisoikeussopimukset ja niiden Suomellekin asettamat velvoitteet.

Vaikka hyvinvointipalvelut olivat vahvasti esillä viime eduskuntavaaleissa, eivät jokaiselle yksilölle kuuluvat ihmis- ja perusoikeudet saaneet tarpeeksi huomiota.

* * * * * *

Lakisääteisiin vakuutuksiin liittyvän esimerkin edellä mainitusta ongelma-alueesta toi esille tämän päivän Hesarissa kirjoittanut lääkäri Eero Vuorinen:

"Eräs potilas oli 53-vuotias kuusi vuotta sitten, kun onnettomuus tapahtui. Siirtotrukki tipahti kuoppaan ja kaatui. Selkä tärähti, ja trukin kaatuessa jalka jäi nostolaitteen ja kuopan reunan väliin. Jalka meni poikki kahdesta kohtaa. Selkä oli kuin tulessa, ja pakarasta isoon varpaaseen tuikki sähköiskumaisesti.

Jalkaa hän ei kyennyt liikuttamaan. Onnettomuuden jälkeen jalka leikattiin useampaan kertaan, ja toipuminen viivästyi. Jalkaan jäi vaikea kipu ja jalkaterään osittainen halvaus.

Säteilevän kivun takia tehtiin myöhemmin lannerangan kuvaus, jossa todettiin välilevypullistuma. Se leikattiin, mutta leikkauksella ei ollut vaikutusta kipuun eikä jalan toimintaan.

Potilas sai fysioterapiaa ja kävi useampaan kertaan laitoskuntoutuksessa. Kuntoutuminen edistyi, mutta työhön hän ei pystynyt palaamaan.

Vakuutusyhtiö ilmoitti, ettei korvaa välilevypullistuman aiheuttamaa sairautta koska "se ei johtunut onnettomuudesta". Potilas ei ymmärtänyt sitä, koska hänen mielestään juuri onnettomuushan sen oli aiheuttanut.

Vakuutusyhtiö katsoi potilaan parantuneeksi.

Kipu ei yhtiön mielestä ollut sairaus, eikä aiheuttanut työkyvyttömyyttä.

Kela katsoi potilaan vain osittain kyvyttömäksi työntekoon.

Potilas valitti päätöksistä useampaan kertaan, mutta ne eivät muuttuneet, koska "annetuissa selvityksissä ei ilmennyt mitään uutta".

* * * * * *

Lisää tietoa edellä kerrotusta pirullisesta kahden lääkärin loukusta osoitteessa:
http://www.blogilista.fi/info.php?id=8541
+ klikkaat vain Oikeusturvan ajankuva - otsikkoa, niin avot.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:29

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus