Kunnallisvaalit 2008 - Johtopäätöksiä

  • WilleWau

Eduskuntavaalit 2011 alkavat jo siintää seuraavana suomalaisia isommin kiinostavana vaalitapahtumana.

Vaikka europarlamenttivaalit ovat jo 2009.

Kunnallisvaalien 2008 tuloksessa on monia kohtia, joissa saattaa piillä uuden aikakauden siemen.

Kunhan perussuomalaisten liiderin Timo Soinin rinnalle löytyy muitakin puolueen virallisen kannan lausunnonantajia, jos päällikkö itse on sairaana.

- - - - - - - - - -

Kokoomus, vihreät ja perussuomalaiset saattavat muodostaa perustan Suomessa uudenlaiselle poliittiselle valtakunnalliselle symbioosille, jossa ei kaivata kepua ja SDP:tä. Muuta kuin vastaväitteiden käsittelyn preppauksissa.

Mukaan otetaan mielellään vielä kristillisdemokraatit, RKP ja vasemmistoliitto, jotta ulospäin saadaan poliittinen toiminta näyttämään myös moraalisesti sekä eettisesti uudenlaiseksi sekä sopivaa ristivetoa todellisten keskustelujen käymisille. Loppu riippuu sitten kyseisten puolueiden avainhenkilöiden keskeisestä kemiasta.

Vaan mitä tapahtuu? Todellisuudessa ja toivottavasti ensimmäistä kertaa Suomessa.

- - - - - - - - - -

Eduskunnan sivuilta poimittua:

1. Kokoomuksen 51 jäsenistä eduskuntaryhmää johtaa kansanedustaja Pekka Ravi. Varapuheenjohtajat ovat Marja Tiura, Ben Zyskowicz ja Petteri Orpo.

2. Vihreiden ryhmässä 14 kansanedustajaa. Ryhmän puheenjohtaja on Anni Sinnemäki ja varapuheenjohtajina toimivat Janina Andersson ja Ville Niinistö.

3. Perussuomalaisten ryhmään kuuluu viisi (5) kansanedustajaa.
Ryhmän puheenjohtaja on kuudennen kauden kansanedustaja Raimo Vistbacka. Eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana toimii puolueen puheenjohtaja Timo Soini.

4. Kristillisdemokraattisessa ryhmässä seitsemän (7) kansanedustajaa.
Kristillisdemokraattiseen eduskuntaryhmään kuuluu seitsemän kansanedustajaa. Ryhmän puheenjohtaja on Bjarne Kallis ja varapuheenjohtajat ovat Leena Rauhala ja Toimi Kankaanniemi.

…sitten pientä tarkastuslaskentaa…. YHTEENSÄ 77 kansanedustajaa.

Tässä vaiheessa tehdään ensimmäinen taktinen veto vasemmistoon päin.

5. Vasemmistoliiton ryhmään kuuluu 17 kansanedustajaa
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on eduskunnan neljänneksi suurin. Ryhmän puheenjohtajana toimii Annika Lapintie ja varapuheenjohtajina Esko-Juhani Tennilä ja Merja Kyllönen.

Eli näin on saatu nykyisten edustajalukujen määrissä kokoon jo 94 kansanedustajaa.

Eikä tässä kaikki.

Tässä vaiheessa tehdään toinen taktinen veto ruotsinkielisiin päin.

6. Ruotsalaisessa eduskuntaryhmässä on 10 kansanedustajaa
Ruotsalainen eduskuntaryhmä koostuu Ruotsalaisen kansanpuolueen sekä Ahvenanmaan vaalipiirin kansanedustajista. Ryhmän puheenjohtaja on Ulla-Maj Wideroos. Varapuheenjohtajina toimivat Mikaela Nylander ja Mats Nylund.

Ja nyt ollaan (yhteenlaskettuna kohdat 1-6) YHTEENSÄ 104 kansanedustajan enemmistössä.

Joten vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen voidaan puhua Suomen ensimmäisestä todella laaja-alaisesta hallituksesta. Siis jos todellisten valtapuolueiden kepun ja SDP:n sisäinen tilanne jatkuu nykyisenlaisena.

- - - - - - - - - -

Perussuomalaisten roolitus tässä symbioosissa tulee hyödyttämään erittäin paljon kokoomusta ja vihreitä.

Persujen toimesta maahanmuuttajakysymykset pompsahtivat Suomessakin kertaheitolla kunnolla framille. Arkipäivän elämässä niitä on ruodittu jo vuosikausien ajan.

Toivotaan, että kohun laannuttua maahanmuuttaja-asioista voidaan puhua niiden oikeilla nimillä. Kovaan työntekoon tottuneille on aina Suomessa tilaa. Toivottavasti palkkausasiatkin hoituvat heille kerralla meidän up - orginaalien tasolla.

Ihmetellä täytyy sitä, etteivät nykyiset valtapuolueet ole puuttuneet aktiivisesti monien maahanmuuttajanaisten tukalaan asemaan, jonka takia heidät on eristetty kotiympyröihin lastentekoon. Vailla mahdollisuuksia kieltenopiskeluun, opiskeluun ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen tasaveroisina suomalaisten naisten kanssa.

Muuten.

Paljonko on tällä hetkellä maahanmuuttajien keskuudessa niitä 18-vuotta täyttäneitä henkilöitä, jotka eivät osaa Suomessa vuosia asuttuaan edelleenkään lukea ja kirjoittaa?

Mistä tämä tilanne johtuu? Minkälaisiin aktiviteetteihin heidän toimeliaisuutensa tulee katutason elämässä suuntautumaan? Onko heillä itsellään halu tulla osaksi yhteiskuntaa?

Samoilla pelisäännöillä kuin kaikkien muiden suomalaisten kanssa toimitaan, niin uskon maahanmuuttajien rikastuttavan toimillaan suomalaista yhteiskuntaa.

Eri pelisäännöillä toiminen johtaa taas kroonistuviin konflikteihin alkuperäisväestön kanssa. Ihan niin kuin sekin johtaa, jos suomalainen lähtee vaatimaan ulkomailla erityiskohtelua esimerkiksi Ranskaan asettautumisen suhteen.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:53

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus