Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on piilokorruptio.

Pääministerin johdolla kohti korruptiovapaata Suomea

Voiko jatkossakin olla niin, että vaaleilla valitut päättäjämme voivat itse päättää, kuinka monessa päättäjän roolissa he Euroopan unionissa, Suomessa valtakunnan, maakuntien ja asuinpaikkansa tasoilla toimivat?

Uutisvirtojen tietojen mukaan nuoret kuin vanhemmatkin päättäjät itse arvioivat tämän multirooleissa toimimisen olevan vain itsensä arvioitavissa oleva jaksamiskysymys.

Nuoremmatkin sukupolvet vanhoissa saappaissa.
Nuoremmatkin sukupolvet vanhoissa saappaissa.

Liiketoiminnan alalla kyse lienee vertauskuvainnollisesti siitä, että julkisen hallinnon budjettivaroja käytettäessä myyjät ja ostajat ovat todellisuudessa samaan ekosysteemiin kuuluvia.

Verotusneuvos Markku Hirvonen on kiteyttänyt poliittisten päättäjien, lobbareiden, pääomasijoittajien ja virkamiesten hyvin läheiset suhteet oivasti:

”– …torjuvia hankkeita ja aloitteita voidaan virkamieskoneistossa estää. Kyse on siitä, mitä tahoja virkamiehet herkimmin kuuntelevat.
Ministeriöiden virkamiehet tuntevat varsin hyvin erilaisten etujärjestöjen väkeä. He ovat entisiä työtovereita ja käyvät samoissa tilaisuuksissa ja seminaareissa.
Ei siinä tarvitse olla mitään suoraa lahjomista. Siinä vain ymmärretään”, Hirvonen kuvailee.” Lähde: Voima 5/2014 s. 20-22 – Verolaput, olkaa hyvä.

Tästä bloggauksesta lisävaloa varjoihin:

"Päättäjien kaksois-, kolmois- ja nelosrooleista"
- Julkaistu: 11 kesäkuun, 2021 | Kirjoittanut: Suomi 2017 verkosto

- -

"Entistä useampi meistä tainnut tulla siihen uskoon, ettei äänestämällä voi moneenkaan asiaan Suomessa vaikuttaa. Tässä bloggauksessa pilottikohde 2020-luvun vaalien äänestysaktiivisuuden nostamiselle.

Joten, jos tämä aihe kiinnostaa Sinua, niin on tärkeää, että tämän bloggauksen tarjoama lukukokemus yhdistetään Valtioneuvoston 27.5.2021 tekemään periaatepäätökseen (OM/2021/68). Tuo yllättävän pienelle huomiolle jäänyt periaatepäätös on tehty Suomen ensimmäiseksi kansalliseksi korruptionvastaiseksi strategiaksi ja toimenpideohjelmaksi 2021 – 2023. Jonka sisällöstä päästään heti asiaan. Jos niin vain halutaan."

Eikä tuossa kaikki.

Tämä multirooleissa toiminen koskee tasapuolisesti kaikkia eduskuntapuolueiden ministereitä, valtiosihteereitä, kansanedustajia, erityisavustajia ja meppejä.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Yllättävää, ettei edes yhden kansanedustajan eduskuntapuolueet (Liike Nyt ja Valta kuuluu kansalle) aja tätä asiaa paremmin julkisuudessa esille! Heillä olisi vähiten menetettävää.


Kenestä Kelan uusi pääjohtaja?  2

Vakuutusalaa koskevaa iso kuva muodostuu mielenkiintoiseksi, jos sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antila valitaankin Kelan uudeksi pääjohtajaksi. Myös se, ettei häntä valita; avaa upean mahdollisuuden tehdä kaikista lakisääteisen vakuutusten ja sosiaaliturvan alueista avoimempia ja läpinäkyvämpiä. Potilaiden/vakuutettujen/asiakkaiden kannalta katsottuna.

* * * *

Mitä ihmettä tapahtuu vallan kullisseissa?
Mitä ihmettä tapahtuu vallan kullisseissa?

"Kelan pääjohtajavalinnan omituisuudet jatkuvat – arvalla valittu nimitys jumahti ministerin pöydälle"
Kotimaa 8.11.2016 16:55 - Marko Junkkari - Helsingin Sanomat

"Kelan valtuusto valitsi Elli Aaltosen pääjohtajaksi lokakuun alussa, nimitys ei ole vieläkään edennyt presidentin esittelyyn.

Elli Aaltosen valinta Kelan valtuustossa oli erittäin täpärä, sillä valtuutettujen äänet menivät tasan 6–6. Tasatuloksen jälkeen Aaltonen tuli valituksi arvalla.

Äänestyksessä Aaltosta kannattivat keskustan, Sdp:n ja vihreiden edustajat Kelan valtuustossa. Hävinneen Outi Antilan takana olivat kokoomus ja perussuomalaiset. Antila on sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja.

- -

Todennäköisesti Kelan pääjohtajan nimitys tulee tämän perjantain presidentin esittelyyn. Näin ainakin uskoo kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa, joka on myös Kelan valtuuston puheenjohtaja.

Perussuomalaisissa asia ei ole yhtä selkeä. ”Katsotaan nyt”, eräs perussuomalainen hallituslähde kommentoi asiaa tiistaina päivällä.

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps) ei vastannut tiistaina HS:n soittopyyntöön."

Lue koko HS uutinen osoitteessa:
> Uutinen saattaa olla maksumuurin takana
http://www.hs.fi/kotimaa/a1478583051852?jako=cfcebafe79ab1cf4bb7eb837b3c9fd96&ref=og-url

* * * *

Mielenkiintoista seurata; tuleeko Kelan uuden pääjohtajan nimitys viimeinkin; huomiseen (11.11.2016) tasavallan presidentin esittelyyn?

- Tasavallan presidentin esittelyn aineistot -
http://valtioneuvosto.fi/paatokset/tasavallan-presidentin-esittely

"Istunnon jälkeen julkaistaan presidentin esittelyn päätökset liitteineen ja koostetiedote istunnon päätöksistä sekä ministeriöiden tiedotteita. Päätökset ja liitteet eivät ole virallisia asiakirjoja."

* * * *

Erittäin mielenkiintoiseksi vakuutusalan tilanne muuttuu, jos ylijohtaja Antilaa ei valita. Muun muassa siitä lisätietoa tässä Suomi 2017 - artikkelissa:

- Kelan uusi pääjohtaja 2017 -
Julkaistu lokakuu 5, 2016

"Lähiaikoina saamme tietää, kuka Kelan uusi pääjohtaja on? Samalla on tärkeää kuulla, minkälainen vastuualue ja vuosipalkka uudella pääjohtajalla on. Aivan kuten uuden Veikkauksen pääjohtaja kohdalla kuultiin ja kohistiin. Toivottavasti valinnan tekevät Kelan valtuutetut nostavat Kelan avoimuuden uudelle tasolle.

Mielenkiintoista on myös nähdä; minkälaiset sidonnaisuudet valinnan loppusuoralle edenneillä pääjohtaja ehdokkailla; katsotaan hyödyksi? Mitkä sidonnaisuudet taas haitoiksi? Entä mitä tietoja uuden pääjohtajan sidonnaisuuksista ilmoitetaan? Esimerkiksi suorien tai välikäsien kautta tehtyjen osake- ja yritysomistusten suhteen.

Harmittavaa on ollut huomata, ettei Kelan väistyvä ja virkeässä kunnossa oleva pääjohtaja Liisa Hyssälä/kesk. ollut valmis avaamaan Kelan osuutta vakuutuslääkärijärjestelmän läpivalaisussa.

SISÄLLYSLUETTELO
Sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja 2009
Ifin korkea-arvoinen lakimies puolisona
Yhteenvetoa ja vertailua sidonnaisuuksista
Vakuutusosaston ylijohtajan puoliso kouluttamassa vakuutuslääkäreitä
Vakuutusosaston ex-ylijohtaja Tarmo Pukkilan ulostulo 2011
Piilossa oleva korruptio halutaan paljastaa"

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2016/10/05/kelan-uusi-paajohtaja-2017/

Eikä tässä vielä kaikki.

Hiljaa hyvää tulee. Jos on tullakseen. Ensimmäiset askeleet parempaan suuntaan on helppoa ottaa, kun Kelan uusi pääjohtaja on nimitetty virkaansa.

Mikäli nykyinen ehdotusasetelma pätee loppuu asti, niin myös kakkossijalle tulevalla ylijohtaja Antilalla on näissä seuraavissa asioissa erittäin tärkeä rooli.

Tämä kaikki seuraava liittyy vuonna 2014 tammikuussa julkistettuun sosiaali-ja terveysministeri Paula Risikon/kok. vakuutuslääkärijärjestemän avoimuutta ja läpinäkyvyyttä pohtineen työryhmän työn tuloksiin. Parantavat vaikutukset potilaan/vakuutetun tosielämään ovat jääneet minimaalisiksi. Vaikka toisin päättäjien toimesta väitettiin.

Samoin KHO:2014:83 päätös vakuutuslääkäritietojen julkisuudesta on jäänyt Kelalla ns. vaiheeseen. Asia on yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä. Myös sote-uudistuksen ja sidonnaisuuksien avaamisen suhteen. Toteutuuko valinnanvapaus olla menemättä myös vakuutuslääkärinä toimivan vastaanotolle? Siinä Kela voi ottaa moraalisen arvojohtajan paikan ja näyttää esimerkkiä koko vakuutusalalle:

- Kelan vakuutuslääkärit 2017 -
Julkaistu lokakuu 8, 2016

"Toivotaan, että Kelan uuden pääjohtajan myötä myös tämä asiakokonaisuus saadaan viimein kokonaan julki. Sekä halki, poikki ja pinoon. Tuoreimman vinkin asiakokonaisuuden, erittäin merkittävästä yhteiskunnallisesta merkityksestä teki Ilmarisen pitkäaikainen ylilääkäri ja nykyinen euromiljonääri Seppo Kettunen.

Kuvakoosteen nuolella merkityt osumat Kelaa kohtaan ovat yllättäviä ja Kelan vakuutuslääkäritietojen avoimuuden osalta ristiriitaisia. Siitä tuonnempana lisää. Ylilääkäri Kettusen mainitsemaa päätösperustelujen parantumista ei ole vielä havaittu tosielämässä.

SISÄLLYSLUETTELO
Ilmarisen ylilääkäri Seppo Kettunen Työeläke-lehdessä
Kelan vastaus eduskunnalle vakuutuslääkäreistään
Kelan tietämättömyys vakuutuslääkäreistään ihmetyttää"

Lue lisää Suomi 2017 - blogista:
https://suomi2017.wordpress.com/2016/10/08/kelan-vakuutuslaakarit-2017/

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja nämä vakuutusalan koneistojen osat meille valaiskoot!