Vihreille näytönpaikka

  • WilleWau

Yhden arvion mukaan Suomessa on jo 600 000 henkilöä tulojensa suhteen köyhyysrajan alapuolella.

Siksi hallitusneuvottelut sujuivat rasvatusti kuin etukäteisen käsikirjoituksen mukaan. Ihmeen sisäsiististi ja salamavalojen tuikkeessa.

* * * *

Uuden hallituksen paikoista oikeusministerin ja työministerin salkut sopivat vihreille oikein hyvin.

Tosin ministeriöiden sisällä oleva aines saattaa olla varsin muutosvastarintaista. Liekkö ne sitten miten demarivoittoisia?

* * * *

Päivän Kalevassa poru työministeriön kohtalosta on jo alkanut:

"SAK on pahoitellut uuden hallituksen aietta purkaa työministeriö ja siirtää sen asiat kauppa- ja teollisuusministeriölle.

Alustavassa kannanotossaan SAK toivoo, ettei uuden hallituksen tunnusmerkiksi muodostu se, että ihmiset ja työelämä alistetaan kaupalle ja teollisuudelle.

SAK pitää myönteisenä sitä, että kolmikantayhteistyötä halutaan jatkaa, mutta toteaa, että työelämään liittyvät tavoitteet jäävät hallitusohjelmassa liian yleiselle tasolle."

* * * *

Toivottavasti vihreät muistavat tehdä tiivistä yhteistyötä sosiaali-ja terveysministeriöön päin. Eli keskustan sosiaali-ja terveysministerin sekä kokoomuksen peruspalveluministerin salkun haltijan kanssa.

Sekä ottaa kaikilta vanhoilta ko.salkkujen haltijoilta näkemykset käyttöönsä. Eli entiset oikeusministerit Johannes Koskinen ja Leena Luhtanen haastatteluun. Samoin kuin entiset työministerit Tarja Filatov ja Ilkka Kanerva haastatteluun.

Ja etenkin entiset sosiaali-ja terveysministerit Sinikka Mönkäre, Maija Perho ja Tuula Haatainen todella tarkkaan tenttaukseen.

Salattu vakuutuslääkäri- ja suljettu erityistuomioistuinjärjestelmä lakisääteisiä vakuutuksia koskevana on aika isosti sosiaali-ja terveysministeriön luomus. Toki varmasti kolmikannan + vakuutusalan valtavalla tuuppauksella ja lobbaamisella on vankka sijansa nykyongelmiin. Siis kansalaisten näkökulmasta katsottuna.

* * * *

Ilman näitä edellä kerrottuja tekemisiä vuosien loka räjäytetään vihreiden silmille, vaikka syyttömiä nykymenoon ovatkin.

Vaan taitavasti lukitsivat keskusta ja kokoomus vihreät hallitukseen. Joten vihreillä on todellinen näytönpaikka, josta uskon heidän selviävän enemmän kuin hyvin.

Vaan töitä se teetättää ja paljon.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:28

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus