Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Brownlee.

Ministeri Gerry Brownlee - jatkoa  1

Monenlaista lisätietoa tuntuvat nyt erilaiset uutiskanavat aiheen tiimoilta pukkaavan. Upeaa huomata, että nuoremman sukupolven edustajat iskevät nyt ulostuloillaan iskevät tervehdyttävää valoa Suomen pimeyden ytimiin. Pyytäen rohkeasti jopa apua uusi-seelantilaisilta. Mikä ymmärsin tämän globaalin Twitter-yhteisön viestin tekstejä oikein?

Dear #NZ. Please help Santa Claus of #Finland Part 1
https://twitter.com/Vaaliliitto/status/184861883608731648

Dear #NZ. Please help Santa Claus of #Finland Part 2
https://twitter.com/Vaaliliitto/status/184858948644519936

Näiden linkkien takaa avautuvien videoiden katsomisen jälkeen, uskoni joulupukkiin on palannut. Vaikken paljoa vieraista kielistä paljoa ymmärräkkään. Niin mielenkiintoista on jossain vaiheessa kuulla, miten tuollainen joulupukkihuumori ulkomailla uppoaa...

Tulee ihan mielen Rare Exportsin parhaat palat.

Jotenkin tuntuu siltä, että tämä ministeri Brownleen synnyttämä kohu saattaa olla parasta mitä Suomelle ja suomalaisille on tapahtunut vuosikymmeniin.

Varsinkin, jos tavalliset uusi-seelantilaiset ja suomalaiset alkavat sekä pääsevät vertailemaan perustietoja maittensa välillä. Suoraan ilman päättäjiä ja kielimuureja.

Tässä on nyt käsittääkseni tiedotusvälineillä molemmissa maissa tuhannen lampaan taikka joulupukin paikka. Ihan perustiedonvälitykseen.


Ministeri Gerry Brownlee  2

Suomesta katsottuna Uusi-Seelanti tuntuu ja on kaukainen maa. Kuitenkin siellä asti sanotusta tuntuu nousseen kohu täällä kaukaisessa Suomessa.

Iltalehti Sunnuntai 25.3.2012 klo 10.13
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012032515368984_ul.shtml

"Kouluttamattomia, murhaajia ja työttömiä" - Uusiseelantilainen ministeri haukkui rajusti suomalaiset

Kuitenkaan hänen lausumiaan tarkemmin syynnäänenä en voi minäkään välttyä siltä lopputulemalta, että ministeri Brownlee on osunut suomalaisiin pimeyden ytimiin. Äärimmäisen tarkasti, jos kyseessä on vain ollut tavoitteena synkeä satiiri tahikka letkeä läppä.

Minun mielestäni ministeri Brownleen kannattaisi nyt iskeytyä tekemisiin joulupukin kanssa. Sen aidon eikä sen pilalle stubbaroidun version kanssa.

Näistä linkeistä maistijaisia sen todellisen joulupukin ajatusmaailman kanssa. Pukkihan on aina heikommassa asemassa olevien puolella.

Finnish Brand | Suomikuvan ABC - YouTube
https://twitter.com/Vaaliliitto/status/184297404323987457

Also Santa 364 days per year with out work | Pukki etsii duunia - YouTube
https://twitter.com/Vaaliliitto/status/184292047660912640

Ja pidän erinomaisen tärkeänä, että tiedotusvälineet alkavat tekemään säännöllistä vertailua muista maista suhteessa Suomeen. Kuten minkähintaista on ruoka ja asuminen Saksassa? Entä viina, tupakka? Entä Saksan palkka- ja verotaso verrattuna Suomeen.

Joulupukkikin haluaa tietää viilaako meitä joku koko ajan luomeen?