Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2011.

PerjantainaYökirjasto&lauantaina litran tuopit..=P

Joo perjantaina täällä vietettiin kirjastossa taas "yöpippaloita". Taisi olla nyt 3.kerta peräkkäin ja näköjään perinteeksi pikkuhiljaa muotoutumassa. Viime vuoden missasin, mutta toissa vuonna olin vieläkin paremmin menossa mukana kuin nytten. Yökirjasto muodostuu aina jonkun teeman ympärille. Pari vuotta sitten oli halloween-teema. Nyt oli teemana avaruus ja ohjelma sen mukaista. Mielestäni tämä on kuitenkin iltakirjasto paremminkin kun kello 22.00 meni kirjasto kuitenkin jo kiinni. No näin luontaisesti yöeläjällehän kuten minulle tuo nimi on hyvinkin harhaanjohtava ! =D No olihan siinä kuitenkin 3 tuntia lisää aukioloaikaa normaalin verrattuna =)

Niin siihen ohjelmaan vielä. Musiikkia oli tietenkin ja tietysti jostain eri galaksilta ! =D Joku musiikkiopiston ryhmä taisi olla kyseessä. Paljon soittajia ja pääosin lapsia ja nuoria. Luento avaruudesta olisi varmaan ollut mielenkiintoinen, mutta olin välillä siellä koneellakin kun kävin kuitenkin katsomassa tunnin pituisen ohjelman avaruudesta ja kaukoputkien kehityksestä joka olikin varsin mielenkiintoinen joskin aika paljon aivonystyröitä rasittava aihe ! :P Ei kaikkein helpoin aihe ajateltavaksi, mutta kiinnostavaa asiaa kylläkin. Olihan se kiva näin perjantaina että varhaisnuorilla ja nuorillakin oli joku turvallinen mukava paikka jossa kokoontua ja viettää yhdessä aikaa lämpimästi kun ulkona oli niin kylmäkin.

Noh sitten siihen lauantaihin. Minua pyydettiin lähtemään viihteelle jota en olekaan pahemmin viime aikoina harrastanutkaan joten mikä ettei. En oikein ensin tiennyt mitä erikoista ohjelmaa siellä nyt olisi oikein tarjolla. Treenasin illalla ensin vaihteeksi jalkojani päästäkseni mukavaan hyvin vertakiertävään tunnelmaan ;) Kyykkyä pitkästä aikaa joten jalat ehtivät jo lähes samantien olla kipeät. Ja nyt on vaikea nousta sängystä ja istumasta kun reidet ja pohkeet ovat niin kipeät pah. Pohkeita myös väänsin lauantai-iltana varsin innokkaasti.. =)

Sopivasti pohjia ja sitten eikun menoksi. Niin siellähän oli varsin mukavasti viihdykettä yhdessä ravintolassa sitten. Siellä oli 3 "players"-ryhmän tyttöä taustatanssimassa luomaan tunnelmaa. He jakoivat myös suolaisia. Ruis rips cheese pikku pussukankin sain. Sellaisia pitkiä ja paksuja ison havaiji-sikarin näköisiä suolaisiakin oli tarjolla. Axen pienen suihkugeelinkin he lätkäisivät kouraani :) Oli kiva että pääsin jututtamaankin näitä kauniita neitosia. 2 tummaa & 1 vaalea heitä oli matkassa ja paljastui että olipahan heissä varsin urheilullistakin sakkia josta tietty innostuin ! =)

Niin suolaiset saivat taas janon hyvin päälle.. ja kun teemailtana oli tarjolla isoja tuoppeja edullisesti niin siitähän sitten vaan olutta juomaan ;) Yksi sellainen ISO tuoppi maksoi vain 7 euroa ja siinä oli peräti 1 litra olutta nam nam :) Yksi bändikin kävi soittamassa. Ei jäänyt nyt nimi kylläkään mieleeni. Ei mikään tunnettu ja soitti enemmänkin tai lähes vain covereita ja vieläpä pääasiassa enemmän ryyppylauluja. Bändin laulaja/kitaristi sanoikin että heitä on juuri siksi "haukuttu" joskus juomalaulubändiksi. Homma kuitenkin toimi, laulu ja soitto raikui, Playersin tytöt & ihmiset tanssivat ja joimme olutta.

Tapasin myös yhden vanhan tikkakaverin & useamman uuden kasvon siltä saralta. Kovasti toivoivat että alkaisin käymään taas viikkokisoissa. Ei ihmekään että on uusiakin kasvoja siinä lajissa kun itse 1990-luvun lopussa lopettelin kokonaan heittohommat. No paluuta sitten miettiessä ja odottaessa.. hienoa että täällä pyörii taas noi viikkokisat. Dartsillahan oli mahtava buumi 90-luvun alussa. Heittäjiä riitti, niin harrastajia, aloittelijoita kuin tosissaankin sen ottavia. Kilpailuissa kävi aina paljon heittäjiä. Darts oli myös seurapelinä todella suosittu ja olihan jossain viihdeohjemassakin kilpailu että kun kilpailupari heittää tarpeeksi hyvän yhteistuloksen niin voittavat auton.. niin kaiken kaikkiaan oli oikein kiva ilta siis =)


Yksi projektini eteni valmiiksi ! =)

Luovuin ensin mielessäni kuntolaitteesta. Toki treenasin vielä hyvät jäähyväistreenitkin sillä ! =) Kävin ennen edellisessä blogissani kerrottua reissua tosiaan hommaamassa sängyn & vuodesohvan Jyväskylästä. Toisen olisin saanut vaikka heti mutta toista jouduin vielä odottelemaan noin 1-2 viikkoa. Tein kuitenkin jo kaupat ja lähdin sinne reissuun sitten "karkuun" ! =D Kotkassa ollessani sain tekstiviestin Sotkalta ja yhteystiedot että voisin sopia jakelusta. Mutta vielä olisi se "romu" eli kuntolaite kotona joka pitää poistaa että uudet huonekalut mahtuisivat kämppään !

Kun tulin reissulta, parin päivän lepäämisen ja palautumisen jälkeen aloin tosissani miettimään mitä tuolle kuntolaitteelle oikein tekisi. Soitin jo romuttamoonkin. Aiemmin olin ottanut yhteyttä myös huutokauppaan, mutta hakupalkat ja kaikki, eipä taida kannattaa.. muutenkin on niin iso laite kyseessä että sitähän ei tuosta noin vaan minnekään siirretäkään ilman suunnittelua, apuvoimia jne. Mutta sitten päätin vielä kokeilla Facebookia ja yllätyin kun hetkessä ilmaantui peräti 3 kaveriani jotka olivat siitä kiinnostuneita. Oikeastaan 2 heistä aivan tosissaan, kun kolmannelta puuttui tila sille. Noh pieni hintakilpailukin saatiin sitten lopulta edes aikaan ! =D Joka tosin ratkesi aika nopeasti. Niin hyvä Facebook, hyvä kun olet olemassa ! =)

Ja kun ostaja ehdotti samantien myös päivää milloin voisi tulla sen hakemaan, niin sehän oli aivan mahtava juttu ! Noh nyt muutama päivä sitten sunnuntaina oli sitten käsillä sen h-hetki eli hakuaika. Sitä ennen vielä tietty yksi jäähyväistreeni hyvin palvelleelle laitteelleni ! :) Ja hyvä siivous jo senkin takia että olisi helpompi siirtää se laite pois ! Purettiin laite 2 osaan & painopakka otettiin myös erikseen irti jotta oli helpompi siirrellä laitetta vaikeissa kohdissa kuten ovella. Ovi irti myös niin mahtui paremmin. Homma sujui varsin mainiosti reilussa 1-1,5 tunnissa suunnitteluineen. Mahtava homma että käytettynä ostamani laite sai yhä jatkaa hyödyllistä elämäänsä, nyt uudessa kodissaan ! =) Olisi ollut sääli antaa viedä se romuttamoon..

Sovin sitten seuraavana päivänä sängyistä ja olivat kuulemma liikkumassa keskiviikkona Äänekoskella päin joten sitten saisin ne huonekalut viimeinkin jo kotiini. Nyt täällä kotona tuoksuvatkin jo uudet huonekalut jotka sain äsken koottuakin :) Ensi yön nukunkin uudessa sängyssäni ! Vanha sänky notkuu vielä kämpässä pystyasennossa, mutta pian senkin kohtalo selvinnee. Kuntolaitteestani en olisi muuten luopunukaan jos olisi ollut ylimääräistä tilaa, mutta joskus on uudistuttava ja on se nyt kivempaa että koti näyttää taas enemmän kodilta kuin kuntosalilta. Ja nyt on sängyn paikkakin taas siellä missä tässä kämpässä sen tarkoitus onkin olla. Ennen siellä oli se kuntolaite. Jäihän mulle sentään penkki, levytanko, käsipainot & levypainoja. Ja kun haluaa vähän monipuolisemminkin treenata, voi aina mennä myös kuntosalille ja treenata sosiaalisemmin ! =) Tulevaisuuden haaveena on tietty isompi kämppä jonne tietty aion hankkia sitten vähän pienemmän mutta paremman kuntolaitteen sitten joskus !? =D

.. ja takaa.. ojentajapunnerrustanko penkillä. Tietty laitteesta löytyy myös ylätalja.
.. ja takaa.. ojentajapunnerrustanko penkillä. Tietty laitteesta löytyy myös ylätalja.
Edestä..
Edestä..
Reilut 10 vuotta palvellut kuntolaitteeni sai uuden kodin ! =)
Reilut 10 vuotta palvellut kuntolaitteeni sai uuden kodin ! =)

Syysreissu 18-30.9.2011 Kotkassa & Tampereella !=)

Joo olipa oikein antoisa ja mukava reissu ! =) Blogeja oisin sieltäkin voinut päivittäin tehdä kun tapahtumia kyllä riitti, mutta olipa koko ajan niin hyvin tekemistä että katsoin parhaammaksi jättää blogeilun pois juuri ajankäytön takia. Kotkassa olin vähän tekemässä hyvääkin kun kuntoutin yhden sukulaisen leikkauksen jälkeistä jalkaa, käymällä lenkillä joka päivä hänen kanssaan. Olisi ollut vissiin hyvä ottaa sauvakävely käyttöön kun lenkkikaverillakin oli kerran eräänlaiset sauvat ! =D

Sitten oli kiva yllätys kun yksi tuttu tyttö joka asuu myös Kotkassa, käy yhdellä kuntosalilla niin hän järkkäsi mulle sitten viikoksi ilmaiset salikäynnit yes ! =) Kävinkin 4 päivänä : torstai, perjantai, maanantai & tiistai. Välissä v-loppuna käytiin mökkeilemässä ja se osuikin sinänsä hyvään paikkaan kun viikonloppuna se sali olikin kiinni paitsi kortin omistajilta. Tein joka kerran jonkun tietyn lihasryhmän. Siellä oli paljon koneita joita en ollut kokeillut tai edes nähnytkään. Joten niissä sitten viihdyinkin ja jätin vapaat painot vähemmälle huomiolle. Ihastuin etenkin yhteen olkapäälaitteeseen jossa tehtiin pystypunnusta. Ai juma miten hyvän tuntuman sillä saikin ja kyllä veri kiersi.. =)

Tosiaan Kotkan reissu oli melkoista kuntoilua sopivasti kun paino on taas meinannut vähän kohota.. kävin monena päivänä 2 lenkkiä; toisen omalla kovalla vauhdilla aamulla ennen aamupalaa & toisen tosiaan jalkavaivaisen kanssa vähän rennommin. Kuntosali ei ollut myöskään ihan lähellä joten sinne tuli aina pyöräiltyä ja pari kertaa käveltyäkin. Oli aika tuulista kun menimme merelle, mutta tullessa oli jo tyynempää. Sää oli mukavan raikas. En ollutkaan muistaakseni ennen käynyt Kotkassa syksyllä enkä myöskään siellä silloin mökilläkään tosiaan. Tarkeni siellä vielä, mutta uimaan en enää kyl uskaltautunut tällä kertaa.. kävimme yhtenä päivänä myös Merimuseossa ja toisena kirjastossa niin sain minäkin uutta merkittävää tuonne cityn keskustelujen puolellekin.. :p

Sitten Tampereelle, jossa oli vähintäänkin yhtä mukavaa ! =) Kotkan kuviot ovatkin mulle niin monta kertaa tutummat, että tämä reissuosuus vasta olikin mielenkiintoinen ! =) Tampereella asuu nykyisin todella paljon sukulaisia ! Heitä on siellä ihan alkuperäisiäkin sekä aika lähivuosina sinne muuttaneita. Joten majapaikkoja oli jopa mistä valita ! :) Näin siellä paljon rakkautta. Sellaista mitä en omassa arjessani lähellekään niin paljoa näe. Olin pari yötä serkkutyttöni luona ja hänellä on 3 lasta jotka olivat aivan mahtavia :) Pääsin vähän leikkimään myös kotiakin joka on minulle melko vieras asia. Näin äidin ja lasten välisen rakkauden joka oli minun hieman kyyniselle sydämelleni todella tärkeä ja merkittävä näkymä ! Muutenkin lähennyin muutamaan sukulaiseeni uudestaan. Kun mummo aikoinaan kuoli, alkoi myös etääntyminen monista sukulaisista. Oli monta upeaa kohtaamista kyllä :) Esimerkiksi yksi serkkutyttöni joka on ammatiltaan hienoja, hieroi minua 3 varttia kun varasin hänelle ajan hänen äitinsä ideasta ! :D Luulin ensin että saan vähän alennusta, mutta vähänkö yllätyin kun mun ei tarvinnut maksaa lopulta edes sentin senttiäkään ! =D

Sitten tapasin Tampereella myös yhden entisen cityläisen. Kohtaaminen oli varsin mielenkiintoinen. Vähän sellainen kuin arvelinkin eli keskusteleva ja varsin syvällinen kohtaaminen. Olin taas yhden kokemuksen rikkaampi ! :) Tykkäsin Tampereen kaupungista muutenkin todella paljon ! Näistä isoista kaupungeista se onkin ehdoton suosikkini. Ihmiset ovat rentoja ja ulospäinsuuntautuneita noin niinkuin yleisesti. Hommat siellä toimivat ja työllisyys & opiskeluasiat ovat siellä hyvät. Materiaalia tarttui sieltä ja koko reissulta paljon mukaani kuten monia opuksia kirjoja sekä musiikkia. Ai niin ja yhden serkkutytön kans kun kierreltiin kaupunkia ja pysähdyttiin yhden tietyömaan kohdalle, vilkaisin taaksepäin & 20 cm päässä oli hui kauhistus säikähdin Syrjän Martti ! =D Ei voinut erehtyä.. vähän räjähtänyt näky ja sen verran äreän ja synkän näköinen silloin etten viitsinyt enempää lähestyä.. :p Eli ei siis ehkä hänen paras päivänsä, mutta mukava sattuma anyway ! =)

Tästä reissusta voi vielä irrota jälkikäteen yksityiskohtaisempiakin blogeja kunhan joudan ja tuntuu siltä että joistain aihekokonaisuudesta olisi hyvä kirjoitella. Kiitos ja kumarrus kuitenkin jos jaksoit lukea syysreissuni referaatin loppuun saakka !? =)