Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2012.

Keski-Suomi rules !? ;)

Eilen ratkesi Jyväskylän 2. Suomen mestaruus lätkässä ! Viime vuosina runkosarjan perusteella on voinut odottaa jopa useammin noita mestaruuksia, mutta näemmä vähän hankalammalla lähdöllä kauteen tulee paremmat lopputulokset !? =) Olen äänekoskelainen, mutta kyllä tämä nyt pikkaisen lämmittää meikäläistäkin kun "isoveli" voittaa mestaruuden. Ehkei nyt tunnu ihan niin ihmeelliseltä kuin viime kerralla jota mestaruutta kävin itsekin vähän juhlistamassa erikseen järjestetyillä juhlilla viimeksi Jyväskylässä. Lätkäihmisiäkään en oikein ole, mutta urheilumiehenä arvostan saavutusta kyllä. Paras aina voittaa ja kunnia kuuluukin koko hienolle joukkueelle ! =)

Tänään olisi sitten tarjolla vieläkin koskettavampia kultamitaleita.. kun koripallon Huiman naiset kohtaavat finaalisarjan varmasti viimeisessä osassa Lappeenrannan Catzin vieraissa. Yksi suomenmestaruus se heilläkin vain on.. ainakin ennen tätä iltaa ! Viime kullasta onkin jo vierähtänyt muutamia vuosia(2003 se eka) vaikka Huima on jatkuvasti jo vuosien ajan ollut aivan sarjan terävintä kärkeä. Eikä varmaan yllätyskään siis että koripallo on se Äänekosken nro. 1 urheilulaji !? =D Itse olen enemmän kuitenkin jalkapallomiehiä ja kaiholla muistelen pikkupoikana vuonna 1985 katsomossa ollessani Huiman taistelua 1.divisioonan kärkipaikoilla jolloin se melkein nousi peräti silloiseen SM-liigaan. Nyt Huima on jalkapallossa enää kolmosessa ja pari viime kautta mennyt niin junioripitoisella joukkueella että hyvä että siellä on edes säilynyt, mutta nyt onneksi on ainakin vähän lupaavammat ajat edessä kun ulkomaalaisvahvistuksiakin on aika monta uutta. Tätä lajia jos jotain minä käyn kuitenkin lähinnä edelleenkin katsomassa vaikka taso ei olekaan enää niin korkea kuin joskus :)


Missä sielu sijaitsee ?  7

Viime yönä ei meinannut malttaa mennä nukkumaan kun oli sen verran mielenkiintoinen psykologian kirja luettavana. Kirjan nimi on muuten juuri tuo mitä otsikossanikin on ! Maanantain toimenpiteen takia syöminen on ollut aika niukkaa sekä punttikiellossakin olen nyt sen takia. Olisi kyllä tehnyt mieli treenata nyt tiistaina, mutta keskityin sitten muihin mukaviin asioihin !

Oli hieno Mestareiden liiga peli tuossa pari tuntia sitten kun Bayern Muncen kaatoi Real Madridin niukasti 2-1. Toiseen osaotteluun jäi siis kaikki vielä täysin auki. Kiva oli katsoa kun Saksan maajoukkueen luottopakki Lahm ratkaisi taituruudellaan ja hienolla syötöllään pelin josta maalitykki Gomez rankaisi ! Pelissä oli vielä se jännittävä lisä että pelasin tuota Bayern Munchenin voittoa ulkomaille sinkkuna hyvällä 2.65 kertoimella. =) Saksan maalla tilastot olivatkin ylivoimaiset keskinäisissä peleissä 8-1-0 voitot, tasapelit ja tappiot Bayernin hyväksi.

Nyt kohta alan katsomaan Pelkokerrointa Jimiltä & sitten kun tv:stä ei tule enää mitään kiinnostavaa, jatkan tuon mielenkiintoisen psykologian kirjan lukemista ! =) Töissä en ole nyt vielä, mutta piakkoin kylläkin joten nautitaan tästä valvomisesta nyt vielä kun ehtii ja muutetaan unirytmiä pikkasen ennen kuin työt alkavat. Noh kyl kai tässä jo piakkoin uskaltaa palata taas myös treenien pariin vaikka poski onkin aika turvoksissa hampikirurgin jäljiltä ! =D


Kirurgisen toimenpiteen jälkeen !

Juu tänään ei ollut ehkä se miellyttävin aamu kun takahampaani revittiin kirurgisesti irti.. =o No mutta kestin sen puolituntisen kuin mies vaikka ihan helpolla se ei eikä kerralla irronnutkaan. Tämä päivä on mennyt sitten pelkkiä litkuja syödessä ja juodessa kun ei muutakaan saa ottaa, mutta onneksi jääkaapissa on rahkoja sekä jäätelöä ! :)

Nyt olen sitten antibioottikuurilla kipulääkkeiden kera. Koska käytän yhtä lääkettä säännöllisesti, on vatsahaavan riski nyt vähän koholla lääkkeiden yhteisvaikutuksesta johtuen, mutta kipulääkkeitä esim. käytän vaan tarpeen mukaan. Huomisesta lähtien pitää huolehtia suuhygieniasta keittosuolaliuoksen kera joka ruokailun yhteydessä.

Nyt joudun olemaan myös pakkolevolla fyysisestä rasituksesta, saunomisesta sekä kuumista ruuista että juomista ainakin tämän päivän ja ehkä varmuuden vuoksi huominenkin. Pientähän tämä vielä on jos vertaa vaikka että olisi koko purukalusto revitty irti ja laitettu tekarit tilalle ! =D


Olen ottanut almanakan käyttöön !

Vaikka olenkin oppinut muuttamaan sekä käsityksiäni tarpeen tullen että tekemään joitakin tarpeellisia muutoksiakin elämääni, jotkut pinttyneet tavat meinaavat toisinaan häiritä vähän tätä elämää edelleenkin. Yhdestä olen pääsemässä kuitenkin juuri näinä päivinä eroon ! Koska välillä on aina tärkeitä tapaamisia ja menoja niin on hyvä muistaa mennä niihin.. olen kirjoitellut sinne tänne eri lapuille näitä ennen ja kun joku lappu on hukkunut niin sittempä onkin jäänyt tilaisuuteen menemättä jollei aika ole tallentunut aivoihin.

No nyt vihdoin ja viimein päätin siirtyä sitten siihen almanakan käyttöön joka roikkuu tuolla tikkataulussa. En tiedä miten se olikin näin vaikeaa. Ajattelin kai etten muista sinnekään aina vilkaista. Mutta nyt olen ottanut tavakseni että katson aina sieltä mitä eri päivinä on mahdollisesti luvassa. Sitä mukaan merkitsen tapahtumat heti kun ne tulevat tietooni.

Nyt tiistaina oli kirjaston cd-levyjen uusiminen vuorossa(hyvä ei tule turhia rahamenoja). Keskiviikkona oli työhaastattelu johon hommaan nyt pääsenkin jippii ! =) Ja ensi maanantaina olisi hammaslääkäri kun takahammas, kait viisaudenhammas otetaan pois. Jatkan samalla tiellä ja opin parempaa vastuullisuutta.


Päivän syvälliset tekstini suoraan Facebookista !  3

Tälläiset 2 tekstiä kirjoitin tänään Facebookissa ajatusteni juostessa :

Paitsi että lasten suusta tulee totuus, niin mielestäni meillä aikuisilla on velvollisuus opettaa heille myös suvaitsevaisuutta. Sen opin myötä helpotamme paljon myös lasten elämää. Kuviteltu esimerkki vaikka koulumaailmasta : Lapsi kysyy toiselta miten teillä vietetään pääsiäistä ? -Lapsi vastaa : Ei mitenkään ! Siihen toinen lapsi : Sitten en kyllä varmasti leiki sun kanssas ! Eli ennaltaehkäisemme jo tulevia mahdollisia ongelmia opettamalla lapsia ymmärtämään erilaisuutta.

Näin pääsiäisenä olisi hyvä laittaa tähän jotain syvällistä. Yritän : En toivo itselleni niinkään mitään äkkirikastumista vaan toivon että ymmärrykseni ja kohteluni kanssaihmisiä kohtaan kehittyy ja jalostuu yhä paremmaksi ja paremmaksi. Raha vain helpottaa vähän elämää, mutta onnea sillä ei sinänsä kyllä saa. Meidän pahempia puolia on turha korostaa sillä ne valitettavasti nousevat esiin kyllä helpommin muutenkin joten on hyvä keskittyä siihen miten voisimme olla parempia ihmisiä.

Niin ja Hyvää Pääsiäista kaikille(niille jotka eivät sitä vietä niin hyvää päivää vaan) ! =)


Darts-kisoista terveisiä !  1

Olipa eräät Keski-Suomen kutsukisat ja muistelut entisille ja nykyisillekin Darts-heittäjille tuossa eilen lauantaina. Heitettiin siinä kilpaakin, mutta ennen kaikkea se oli sosiaalinen tapahtuma eikä mikään hampaat irvessä kilpailu. Olin edellisen kisan tainnut heittää vuonna 1998. Heitin parhaimmillaan säännöllisesti useamman tunninkin päivässä ja lopetin kun aloin vaatia itseltäni liikoja eikä hermot sitä enää kestäneet. Vaihdoin silloin elämäni mielenkiintoja vähän toisiin asioihin.

Oli siis kiva palata vanhojen muisteloihin. Koska heitin jo junnuna pubissa, ei alkoholi ole ollut ongelmana kun sitä ei edes silloin saanutkaan. Myöhemminkin tarkoituksena on ollut enemmän kivan lajin ja kilpailuhenkisyyteni toteuttaminen kuin alkoholin kanssa läträäminen. Joo Dartsiin liittyy kylläkin alkoholi melko käsi kädessä, mutta onneksi sitäkään ei ole pakko juoda kuten mitään muutakaan elämässä ei ole pakko tehdä jos vaan tahdonvoima ja halu olla oma itsensä siihen vaan riittävät.

Koska en ole Dartsia heittänyt koko 2000-luvulla kuin muutamia kertoja, en mitään osannut odottaakaan. Ensimmäinen heitto : tähtäsin 20, osui 19 x) Mutta jo muutama kierros siitä eteenpäin niin lihasmuisti alkoi jo palautua. Löysin myös sopivavauhtisen tyylin automaattisesti itselleni ja yllätin täysin itseni että pystyin haastamaan ihan tosissani nämä eivät aivan SM-tason heittäjät. Tulosta tuli ihan ok:sti ja tuplille pääsin paljon, mutta siinä tuli esiin harjoittelemattomuus vaikkakin ensimmäisen kerran peleissä päästyäni tuplille, heitin heti eka yrittämällä poikkaisun tupla 18.

2 ekaa peliä lämmitti itseni parhaaseen suoritukseen kolmanteen peliin jota johdin jo 2-1 & pääsin ratkaisevassa 5:ssä pelissäkin koittamaan tupla 2 useamman kerran. Hermopeliä ja langan väärälle puolelle tikka tällä kertaa jäi. Noh mutta huomasin että mähän osaan vielä heittää ja pystyn haastamaan hyvinkin ei niin huiput heittäjät. Toki matkaa on parhaisiin kun finaalissa sitten nähtiin 14 tikan pelikin. Nämä nakuttavat niin säännöllisesti jo sinne minne pitääkin, että voi olla että tuolle tasolle minusta ei koskaan ehkä olekaan eikä kyllä tarvikaan kun en niin tosissani tätä enää ota ?

Oli hienoa tavata uusia ihmisiä Dartsin parista sekä moikata joitakin vanhoja tuttujakin pitkästä pitkästä aikaa. Alkoholi ei sovi minulle edelleenkään viisastuin jälleen kerran kun vähän tuli eilen otettua. Saatan viikkokisoja alkaa silloin tällöin harrastamaan, mutta tosissani en tätä lajia aio enää ottaa. Rennommalla otteella todennäköisesti pystyn tulemaankin hieman entistä paremmaksi. Iän ja elämänkokemuksen myötä olen oppinut myös hallitsemaan hermojani paremmin joten tässä hermolajissa on haastetta kerrakseen, mutta enää se ei ole mikään ylivoimainen haaste se hermojen hallinta. Loppuun kiitokset kaikille kilpailun osanottajille. Se oli hyvä ja tarpeellinen kisailu ja vuoden päästä taas tämä tapahtuma uusiksi ! =)