Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2008.
Edellinen

Siirryin taas takaisin enemmän urheilukanavalle..

Joo vaikka toki seuraankin sieltä säännöllisesti huippujalkapalloilua niin sen kanavan katsominen onkin sitten melkein siinä nykyisin + toisinaan hyvin vähän päälle. Muistan kun tuo kanava alkoi näkymään niin sehän kanava se yleensä päällä sitten aina oli. Piti oikein netistä käydä kattoon et millos se alkoikaan oikein näkymään ? Jaahas näköjään 27.elokuuta 2001 ! Vihjeosuudet & otteluennakot tuli seurattua aina säännöllisen tarkasti. Jostain syystä jossain vaiheessa se perinne vain jäi pois. En enää muista miksi, jäiköhän se pelistudio jossain vaiheessa välillä sieltä pois vai kuis ?

Mutta joo, onhan tuon kanavan tarjonta ehtinyt vaan parantua alkuajoista. Yhä laajempi ohjelmien ja lajien kirjo tarjolla ja mikä parasta jalkapalloa myös yhä useammasta maasta ja säännöllisesti. Urheilukanava+ kanava laajentaa vielä entisestään tarjontaa. Nyt tällä viikolla käänsin yhtenä päivänä sinne jo päivällä ja jäin katsomaan ja koukkuun. Sieltä tuli futista parikin ottelua pikauusintana mitä en ollut ehtinyt katsoakaan aiemmin ja toinen peli taisi näkyäkin suorana vain plussan puolelta. Sit sieltä tuli fitness-urheilua, peräti autourheiluakin katsoin ja tietenkin pelistudion. Jaahas siellä oli tollanenkin hyvä uutuus kuin IS-uutiset jossa varsin hyvin seurattiin esim. suomalaispelaajien edellisyön NHL-menestystä. Myöskin jalkapallosarjojen tilanteita käydään nykyisin varsin hyvin urheilukanavalla läpi tietenkin ajankohtaisen kuvamateriaalin kera.

Eli urheilukanava on varsin hyödyllinen ja viihdyttävä kanava. Jos olen vain kotona, niin käytännössä melkein aina telkkari on päällä ainakin taustahälinänä. Maikkari on ollut nyt se peruskanava joka useimmiten on aina päällä. Urheilukanava on kuitenkin tällä viikolla alkanut taistelemaan taas siitä paikasta. Katsoin eilen jotain varsin harvinaista ja osaksi siksi se olikin varsin hauskaa. Eli tota naisten sarjalentopalloilua Suomesta. Taisin lyödä vetoakin siitä vasta ekaa kertaa. Katsottuani ennakon pelistä, tein johtopäätelmäni ja löin ottelun voittajasta sitten heti vetoa. Ja tietenkin se meni oikein =D Järjestelmään varmaksi yhdessä varman Darts-kohteen kanssa sen laitoin kun paraikaa käydään myös Dartsin arvoturnausta. Loput 2 kohdetta oli sitten lätkää kun oli kerran torstai, tuo jääkiekkoilun kuuluisan vilkas pelipäivä. Ja pientä lunastustakin tuli kun varmat pitivät.

Joo ja urheilukanavan seuraaminen jatkuu, rakkaudesta urheiluun.. =)


Ihan vähän edes yllättäviä juttuja..

Tää blogi oli tarkoitus kirjoittaa jo eilen illalla, mutta kävikin niin että olin saunan jälkeen niin poikki et ajattelin levätä ihan hetken silmät kiinni ennen blogin kirjoittamista mut niinhän siinä sitten kävi kuten jo arvaattekin.. heräsin sit tietysti vasta aamuyöstä kaikki valot päällä ja telkkari & tietokone auki myös tietenkin ! =D Joten se jäi sitten kirjoittamatta siltä erää. Tosin eipä tää mikään ihmeellinen kirjoitus tule olemaankaan, mut pitää se silti tuolta aivon sopukoista tähän nyt raapustaa..

Juu eli tiistaina tein "tosi" yllättävän jutun ja varasin tunnin ajan kirjaston koneelle. Jee pitkästä aikaa kunnolla kirjastonkin koneella.. =p Ei, oma kone ei ollut rikki vaan on ollut koko ajan kunnossa nyt jo ihan hyvän aikaa. Satuin vaan olemaan kaupunkikierroksella ja vielä päivän vedotkin oli tekemättä. Luin ensin lehtisalissa et löytyykö aamulehdestä miten päteviä mielipiteitä tuoreelle vetolistalle. Ja kun kellokin oli jo noin paljon niin ei täs enää olisi kotiin kannattanut lähteä ennen kuin pari riviä olisin käynyt viemässä kiskalle, joten ajattelin sit jäädä kirjastoon kun en ollut ehtinyt vielä tarkastelemaan muutaman otteluparin edellisiä kohtaamisia ja muuta vastaavaa vedonlyöntiin liittyvää. Sori vaan ei kerenny nyt sillä kertaa edes Cityilemään i am very sorry.. =D

Ja toinen tietokoneisiin liittyvä juttu mitä en pahemmin ole tehnyt viime aikoina tai itse asiassa juuri koskaan on suosikkisivujen järjestely. Sinänsä kummaa koska olen kuitenkin melkoisen järjestelmällinen. Noh nyt ne kaikki suosikit ovat sitten hyvässä järjestyksessä. Kun tää kone tossa kesällä kaatui niin sen myötä meni paljon sivujakin kadoksiin. Noh kylhän ne parhaimmat nopeesti takasin löytää ja osan muistaakin jo niin hyvin ulkoakin ettei periaatteessa tarvitse niitä edes listata. Paitti et nopeemmin niille kyl pääsee kun ovat listattuina niin ei tartte alkaa noita osoitteita alkaa aina näpyttelemään. On noita suosikkisivuja taaskin jo aikas paljon kertynyt joten tärkeimmät piti jättää ylös tietenkin näkyviin ja vähemmän käytössä olevat kuten pornosivut tms. sit alemmas.. =p Urheiluvedonlyöntisivut eli sekä pelinvälittäjien että vedonlyöntiin auttavat sivut tietysti ryhmissä jätin ylimmäs, tärkeimmät musiikkisivut ja nää kuvagalleria(City, Irc-Galleria jne.)tyyppiset ratkaisut myös omaan ryhmään perättäin mahdollisimman ylös näkyviin. Tulipahan samalla lisättyä muutamia sivuja vanhasta muististakin tässä samassa yhteydessä sekä etsittyä uusiakin hyödyllisiä samalla myös.

Niin tällänen vähäpätöinen juttu tiistailta ja eiliseltä oli nyt ihan pakko siis kirjoittaa tänne ! Vedonlyönnissäkin ois taas uutisia.. mut siitä ehkä huomenna tai sitten vasta koko vetoviikon jälkeen yhteenvedon muodossa !? Loppuun pieni kyssärituokio jos satut lukeen tämän blogin : Onkos sulla paljon kertynyt sivuja suosikkeihin ? Kuinka monta suurinpiirtein ? Oletko laittanut ne järjestykseen ? Kerro joku esimerkki suosikkisivuistasi ! Minkä tyylisiä sivuja sieltä löytyy eniten ?


Olipa makea pelilauantai !

Pitkävedon kannalta käänsin katseeni heti vasta kohti iltaa sillä siellä ne parhaimmat kohteet luurasivat. Poimin kuitenkin yhden hyvän kohteen jo Bundesliigastakin. Se oli Bayern Munchenin kotipeli. Ei niin hääppöinen 1.50 kerroin mut muistin miten surkeasti Wolfsburg on perinteisesti pärjännyt sitä vastaan, niin oli aivan ehdottomasti pelattava sitä. Oli aikakin Munchenin vähän ryhdistäytyä ettei kärki ehdi karata liikaa. Epävarmasti alkoi taas, olivat jo 0-2 tappiolla ja ajattelin et näinkö jo eka peli menee pieleen, mut kun Bayernilaiset kavensivat juuri ennen 1.puoliajan loppua, olin melko varma ja vakuuttunut siitä et nousevat tuon innostamana ja myötä tasoihin ja vielä ohi. Ja niinhän siinä kävikin, Saksassa tehdään juuri tällä hetkellä harvinaisen paljon maaleja, peli päättyi 4-2 jee.

Sitten niihin iltakohteisiin. Olin jo ennen v-loppua ympyröinyt sieltä nämä hyvät kohteet ennakkoon, joten eikun sit vaan pelaamaan. Tällä kertaa nämä eivät olleet mitään niin ihmeellisiä ylikertoimia vaan enemmän tilastoihin pohjautuvia todennäköisyyksiä. Yhden jääkiekkopelinkin löysin. Sen mitä olen monesti ennenkin pelannut ja sillä voittanut. Ruotsissa HV-71 & Modo ovat vuodesta toiseen tasainen taistelupari ja jostain syystä Modo menestyy hyvin yleensä vieraissa HV-71:stä vastaan joka kuitenkin on kaudesta toiseen melko kova kotijoukkue. Siksi Modon kertoimista onkin monesti saanut varsin hyviä kertoimia; etenkin jos Modon alkukausi on ollut heikohko & HV-71:sen hyvä. Tällä kertaakin ihan kiva kerroin Modon vieravoitosta kuitenkin 3.30 kiitos. Sitä pystyi myös pelaamaan sinkkuna.

Sitten suosikkisarjoihini tasapelien kannalta futiksessa. Ne ovat ehdottomasti Italia & Ranska. Sekä näiden maiden pääsarja että kakkossarja ovat hyviä sarjoja tasapelien kalastamiseen. Italian kohde Siena-Catania oli jo ennakkoon aika herkku; 6:sta edellisestä kohtaamisestaan peräti 5 kertaa oli pelattu tasan & tuo Siena on muutenkin melkoinen tasapelikone. Catania ei viime kaudella voittanut yhtään vieraspeliä, mutta erikoistui vierastasureihin sillä niitä oli melko monta, 7. Joten he pelaavat hyvin puolustusvoittoisesti vieraissa ja mainiosti alkaneelle kaudelle(kotona pelkkiä voittoja) oli lupa odottaa jatkoa juuri näin tasurin muodossa. Tulos 1-1.

Sitten Ranskaan. Siellä pelattiinkin tasapelirikas sarjakierros & juuri ne 2 kohdetta mitä ajattelinkin toteutuivat muiden mukana kun sekä Nice-Bordeaux että Toulouse-Monaco jakoivat pisteet. Tyypillinen tilanne mulle pelivalinnan tekemiseen kun Bordeauxilta puuttui vielä vierastasuri ja se pelaa tasaisia pelejä usein & Nice taas on tasapelikone sekä kotona että vieraissa; pelaa yleensä sellaiset 16 tasuria yhteensä per kausi ja se on paljon.. Täsmätyötä oikein ! =D Niin ja keskenään näin päin pelattuna tasapeli ei ole ollut ennenkään kovin vieras asia. Tulos 2-2.

Sitten se toinen tasuri Ranskasta. Tämän otteluparin maagisuuden muistinkin heti kun näin ne listalla vastakkain. Tässä tilastofaktaa :
Head 2 head
Nyt pelattu peli..
Oct 25, 2008 Ligue 1 Toulouse FC 0 - 0 AS Monaco FC
Ja aiemmin..
Nov 24, 2007 Ligue 1 Toulouse FC 0 - 0 AS Monaco FC
Mar 10, 2007 Ligue 1 Toulouse FC 1 - 1 AS Monaco FC
May 6, 2006 Ligue 1 Toulouse FC 3 - 3 AS Monaco FC
Nov 27, 2004 Ligue 1 Toulouse FC 0 - 0 AS Monaco FC
Feb 28, 2004 Ligue 1 Toulouse FC 1 - 1 AS Monaco FC
Jan 27, 2001 Ligue 1 Toulouse FC 2 - 1 AS Monaco FC
Aug 22, 1998 Ligue 1 Toulouse FC 0 - 0 AS Monaco FC
Nov 15, 1997 Ligue 1 Toulouse FC 1 - 3 AS Monaco FC

Aika tasaista ollut siis !

Joten 0-0 sopi mulle oikein hyvin. Kaiken kaikkiaan siis vain 5 kohdetta lauantailta oli enemmän tai vähemmän mielessä ja 5 niistä osui joten se oli 100 % hakua se jee ! Ja koska ei ollut erityisen hyvä lista kokonaisuudessaan jätin su sekä ma pelaamatta myös rahojen säästämismielessäkin ja käytinkin sitä myös vähän muuhun. Sunnuntailta vaan yksi isompi harmituskohde meni ohi eli tuo Sevillan kauden eka tappio sarjanousija Malagalle kertoimen ollessa huikea 8.20 ! Klassinen juttu, Malaga ollut perinteisesti Sevillalle paha vastustaja ja Sevillan oli aika yskähtää ekan kerran.. mut en ois välttämättä kyl löytänyt kaveria sille pelille kovin helposti. Jälkikäteen ajateltuna olisin kokeillut sekä Atalantan että Palermon tasureita ja molemmat olisivat menneet ohi. Veikkausliigan päätöskierroksellakaan ei kummempia lopputuloksia tullut. Olisin saattanut tuota Maarienhaminaa kyl kokeilla yli 5.00 kertoimella, mut tuskin Malagan kanssa. Harmi sinänsä et unohdin et sunnuntaina ois tosiaan ollut toi Malagan peli mut se ois vaatinut tuplaa ja kovin erikoisia tai muuten selviä kohteita ei ollut nyt oikein tarjolla.

Joo ja hyvä myös että maanantai jäi väliin pelaamisen kanalta. Sundvallin olisin sieltä kyllä poiminut, mut hiljaiselta päivältä ei pahemmin muuta pelattavaa olisi löytynytkään. Säästöä vaan ettei turhaan tee väkisin rivejä huonosta matskusta. Nyt on katse käännettynä jo keskiviikkoon jolloin tällä kertaa on luvassa ihan arkenakin kokonaisia sarjakierroksia futiksessa. Juuri suosikkejani Italiaa & Ranskaa vedonlyönnin kannalta on luvassa sekä myös mielenkiintoista että kaikkein tunnelmallisinta Englannin Valioliigaa ! Myös Saksassa ja Hollannissa pelataan ja osa peleistä oli jo tänään.


Vaalikone..

Juu tuli testattua tuotakin eilen kun halusin vielä tarkastella huolellisemmin et meneekö se ääni nyt ihan varmasti oikealle henkilölle.. yllätys oli melkoinen kun eniten samaa mieltä kunnan asioista oli vieläpä peräti sukulainen ! =D Juu ei niitä sukulaisia enempääkään ehdokkaina ollut. Tosin tein sen testin kyl aika pikaisesti enkä välttämättä ihan joka kysymystä ymmärtänyt aivan täysin tai en jaksanut niin miettiä. Ja numero kakkonenkin vaalikoneen mukaan oli välillisesti varsin tuttu henkilö. No ainakin toinen noista pääsikin läpi.. Ja sitten yksi varsin tuttu naama myös kun joskus ollut jonkin aikaa samassa työpaikassakin. Jaahas Äänekosken valtuustoon pääsi näköjään luullakseni aika sopiva kombinaatio uutta verta vanhojen partojen sekaan. Toivottovasti tuli nyt sitten hyvin asioita hoitava porukka !?


Jalkapalloilun tuhkimotarinoita..  3

Aloitetaan Englannista. Siellä nousi täksi kaudeksi ensimmäisen kerran seuran historiassa pääsarjaan Hull-niminen joukkue. Vaikka he muutaman vahvistuksen saivatkin ennen kauden alkua, ennakkoarvio oli että todennäköisesti sanovat heipat Valioliigalle heti tämän ekan kauden jälkeen. Enemmänkin oli puhetta että kokeeko vai eikö Derbyn kohtaloa joka teki viime kautena kaikkien aikojen pohjat pistesaalistuksessa pääsarjassa, vain 11 pistettä 38:ssa pelissä. Hullilla on nyt 8 pelatun kierroksen jälkeen jo peräti 20 pistettä joka käytännössä riittää jo säilymiseen !

Hull on ollut aivan uskomattoman hyvä. Avasi kotivoitolla, se nyt ei ollut vielä niin ihmeellistä kun vastassa oli Fulham. Sitten vierastasuri keskinkertaisen hyvästä Blackburnista. Ei siis mitään kovin ihmeellistä vielä. Mutta sitten se meni häviämään peräti 0-5 Wiganille. Tässä vaiheessa kaikki odottivat että se jää tonne sarjan jumbosijoille keikkumaan lopullisesti. Mutta mitäpä vielä.. Monet epäilevät tuomaat varmasti vielä ajattelivat että ei tuo nyt vielä mitään että pystyy kauden kriisijoukkueet Newcastlen & Tottenhamin vieraissa voittamaan. Mielestäni se oli jo aika kova suoritus, mutta että voitti välissä vieraissa vielä Arsenalinkin, no huh huh.. Ja sama tahti on jatkunut saldona 6 voittoa, 2 tasuria & vain se 1 rökäletappio.. viimestään tänä lauantaina useat odottivat että kauden eka vierastappio tulee, tosin ei niin kauheen kovalle porukalle, W.B.A. :lle, mutta aikansa kutakin ihmettä.. mutta mitäpä vielä, kävi voittamassa jälleen kerran vieraissa ja vieläpä peräti 3-0 lukemin. Saas nähdä miten kauan tämä tähdenlento oikein mahtaa kestääkään ? Aivan huikean yllättävää menoa..

Sitten Saksaan. Siellä Hoffenheim-niminen joukkue nousi 1. Bundesliigaan täksi kaudeksi kun toissa kautena pelasi vielä 3:neksi ylimmässä sarjassa. Nousu oli suht koht iso ylläri, ainakin odottamaton vaikka joukkueessa olikin tietyn aikavälin suunnitelma nousta 1.Bundesliigaan ja pysyä siellä sitten myös. Se ei taidakaan olla ongelmana sillä rahaa ei tältä seuralta puutu joten pelaajamateriaali taatusti paranee jos hätä tulee. Juuri tuon takia ennakossakin veikkailtiin että sarjapaikka kyllä säilyy. Itse en kuitenkaan aivan noin vahvaa alkukautta osannut povata että 9 kierroksen jälkeen on jo 6 voittoa, 1 tasuri, 2 tappiota eikä kotitappioita vielä laisinkaan. Pidän keskinkertaisen materiaalin omaavan sarjanousijan suoritusta jo melko kovana, mutta maalimäärät kruunaavat hienon menon sillä sen viimeiset 5 peliä ja tehdyt maalit niissä ovat : 3,5,2,4&4 peräti ! Ei siis yhtään tylsää futista ja omissa ei ole läheskään soinut yhtä paljon vaikka 2:ssa pelissä omissakin on soinut melko rumasti. Hyvä on tahti sarjanousijalla ollut siis Saksassakin..

Sitten Suomeen ! Täksi kaudeksi povattiin Turkuun menestystä, vaan ei Interille vaan TPS:lle. Inter ei ole aivan kärkisijoja ennen juuri hätistellyt, edes mitalisijaa ei ollut ennen tätä päivää jolloin se ratkaisi mestaruuden itselleen voittamalla Jaron kotonaan 2-0. Koko kautena vain 2 tappiota Veikkausliigassa eli se todellakin ansaitsi mestaruutensa. Avaustappiota monet odottivat ja odottivat.. kunnes se tuli vasta 18. sarjakierroksella HJK:lle, sekin vasta aivan viime minuuteilla. Todella vakuuttavaa, he saivat tehdä hyvän työnsä ilman paineita kun näin kovaa menestystä ei yleisesti varmaan juuri missään muualla odotettu kuin itse Interin leirissä.

Vielä yksi huomio Englannin Valioliigasta. Tämän hetken maailman paras kotijoukkue futiksessa eli Chelsea hävisi tänään kotonaan ! Kyllä uskomatonta mutta totta ! Ei tosin millekään turhalle joukkueelle kun Sami Hyypiän edustama Liverpool teki sen ! Kotitaika siis särkyi vihdoin ja viimein. Edellisen kerran Chelsea oli hävinnyt Valioliigassa kaudella 2003-2004 21.helmikuuta 2004 Arsenalille 1-2. Eli oli laskujeni mukaan pelannut peräti 86 monta kovaakin Valioliigakotipeliään ilman tappion tappiota putkeen no huh huh.. Liverpool saattaisi siis vihdoinkin olla valmis mestariksi myös Englannin kentillä !? Onhan niillä tuore Euroopan mestarikin timantinkova Torres riveissään eikä vielä yhtään tappiota.. Tällä kaudella on pystytty ainakin tähän mennessä välttämään aika hyvin turhat pistemenetykset tasapelien muodossa joita etenkin viime kautena tuli aivan liikaa.


Ajatusleikkiä ammateista..  3

Tänään on aivotoiminta ollut harvinaisen vilkasta, on tullut näköjään aika pohtia taas ammatillisia asioita. Niitä ainakin olen ajatellut. Leikitäämpäs nyt että ei ajatella niin realistisesti vaan juuri sillei mitä OIKEASTI voisi haluta tehdä jos se olisi helposti ilman esteitä suinkin mahdollista. Ehkä tuo vilkas ajattelu lähti siitä kun yhdelle city-tuttavalleni aloin tekemään astrologista kuvausta. Jouduin hiukan herkistymään jotta ymmärtäisin paremmin kokonaisuuksia, jäi jotenkin päälle tämä syvällisten asioiden käsittely ja nyt ne ajatukset jäivät juoksemaan ammateissa..

Niin tuossa kaupasta tullessani päässä pyöri pari ajatusta mitä olisi hienoa ja antoisaa tehdä. Mulla on aika hyvä mielikuvitus mutten ole sitä arjessani päässyt kovinkaan hyvin toteuttamaan näin aikuisena. Näyttelijänä olo laajentaisi hyvin tunneskaalaa ja pääsisi näin purkamaan hyvin vähemmän käytettyjä puolia itsestään. Siinä työssä pääsisi kyllä mahtavasti toteuttamaan itseään. Se olisi myös hemmetin kiinnostavaa työtä. Vaan todellisuudessa se vaatii aika paljon että ensinnäkin pääsee kouluihin jota kautta yltäisi ammattilaiseksi. Ja olenhan jo aika vanhakin oppimaan näin uutta.. ei kai sitä kovin helposti oteta enää "vanhuksia" moista alaa opiskelemaan !? =D

Toinen ammatti mikä pyöri mielessä on nuorisotyö. Olisi kiinnostavaa käydä kouluissa luennoimassa tai valistamassa jostain asiasta. Tai yleensäkin olemaan nuorten kanssa tekemisissä. Olisi kiva opastaa niitä heidän omien vahvojen taitojensa pariin paremmin, opettaa yhteisöllisyyttä & näin kokea itsekin suurempaa yhteisöllisyyttä joka nykypäivänä kehittyvän teknologian myötä on yhä enemmän katoavaa kansanperinnettä.

Astrologiasta tuli mieleen että vaikka se olisikin aika erikoinen ja toisia ihmisiä varmasti kiinnostava ala josta varmasti kyselisivät, on totuus se että tokkopa täällä Suomessa edes parhaatkaan astrologit kovin hyvin pystyvät itseään sillä elättämään. Joten itse vuosia sitä harrastamana harrastuksesta ei olisi edes niinkään paljon toivoa ammatiksi puutteellisine tietoineen kuin näyttelijäntyöstä.

Urheiluvedonlyönti-se on tavallaan ollut "ammattini" jo koko 2000-luvun. Tosin olen pahimmillaan joutunut myös vaikeuksiin sen takia. Tästä kuitenkin olen nauttinut sillä siihen on aidosta aidompi intohimo. Parhaimmillaan tämä on tuottava ammatti vaikka siinä on se kääntöpuolensakin. Riski hävitä paljon suurten voittojen jälkeen on iso ! Sen läksyn olen oppinut. Sitä alkaa kuvittelemaan itsestään joskus hieman liikoja voittojen myötä. Se on vaarallista ! Riskienhallinnan taidot ratkaisevat sen kuka on voittaja ja kuka häviäjä tässä ammatissa. Totuus on kuitenkin se että suurin osa pelaajista pelaa hävitäkseen(vaikkei niin tietenkään haluakaan) Vain pieni osa pelaajista osaa hallita pelaamisensa niin(huolimatta asiantuntemuksen tasostaan) että tulee voittoa. Aika vaativaan hommaan olen siis lähtenyt mukaan ja se VAIVA mitä on nähnyt että on alkanut tulemaan voittoa säännöllisesti on todella hurja. Se on vaatinut paljon aikaa pois muusta, paljon kyniä ja hurjan paljon täytettyjä papereita tilastoineen. En jätä käyttämättä pienintäkään yksityiskohtaa jos siitä on suinkin vaan apua. Yhä opettelen ja osa tilastoista ovat kesken ja puutteelliset. Tämä on kai se mun juttu sitten !? Ehkä opin muutaman vuoden eteenpäin mennessä kannattiko se. Ehkä lopetan jos huomaan ettei se tuota tarpeeksi ? Saas nähdä. Saatan pystyä lopettamaan jos tilalle tulee elämään jotain hyvin merkittävää kuten perhe tai säännöllinen leipätyö.

Tässä samalla kun minusta on muodostunut peluri, olen tietenkin yrittänyt monia suuntia ihan realistisestikin ammateissa. Sosiaaliala yllätti, että mustahan vois ollakin tähän. Tosin en ole aivan varma onko musta noin vastuulliseen ja vaativaan ammattiin kuten lähihoitaja kuitenkin on josta ei kuitenkaan makseta kovinkaan paljoa. Tulevaisuudentyötä se kuitenkin olisi, sitä kyllä riittäisi.. jaahas voin toki tienata elantoni myös jossain yksitoikkoisessa toistotyössäkin mutta voi olla että lähtisin moisesta pakoon ajatellen että tää on ajanhukkaa vaikka siitä palkkaakin sais jos tuntee ettei tee mitään hyödyllistä. Sellaista ajatuksenjuoksua ammateista tänään.Tehokas Suorittaja, ei niin kovinkaan yllättävää..

Matkin muita eli onneksi satuin vilkaseen blogeihin päin ja tein myös samaisen testin mitä monet muutkin ! =) Nyt varmaan pitää tulla utsimaan Teidän tuloksianne !? =D

Seuraavat tulokset on laskettu RHETI-pikatestin vastaustesi pohjalta. Suurin mahdollinen pistemäärä per tyyppi on 8.
Vastasit kaikkiin kysymyksiin.
Tyyppi 1 3
Tyyppi 2 3
Tyyppi 3 8
Tyyppi 4 4
Tyyppi 5 5
Tyyppi 6 5
Tyyppi 7 4
Tyyppi 8 1
Tyyppi 9 3

Kolmonen:
Tehokas Suorittaja. Tehokas Suorittaja on sopeutuva ja menestykseen suuntautunut persoonallisuustyyppi. Kolmoset ovat itsevarmoja, hurmaavia ja viehätysvoimaisia. He ovat kunnianhimoisia, päteviä ja energisiä, mutta saattavat myös olla statushakuisia ja jatkuvasti edistystä tavoittelevia. Kolmoset ovat diplomaattisia ja luontevia, mutta saattavat olla joskus liiankin huolissaan omasta imagostaan ja siitä, mitä muut heistä ajattelevat. Heillä voi olla ongelmia liiallisen työnteon ja kilpailuhenkisyyden kanssa. Parhaimmillaan Kolmonen on itsensä hyväksyvä, aito ja inspiroiva roolimalli muille.

Ykkönen:
Idealistinen Uudistaja Idealistinen Uudistaja on periaatteellinen ja idealistinen persoonallisuustyyppi. Ykköset ovat tunnollisia ja eettisiä ihmisiä, joilla on selkeä käsitys oikeasta ja väärästä. He ovat opettajia, aktivisteja ja muutoksen puolestapuhujia. He pyrkivät aina parantamaan asioita, mutta pelkäävät virheiden tekemistä. He ovat järjestelmällisiä, tarkkoja ja pedantteja ihmisiä, jotka pyrkivät ylläpitämään korkeat standardit, mutta saattavat joskus olla myös kriittisiä ja perfektionistisia. Ykkösillä on tyypillisesti ongelmia kärsimättömyyden ja kiukkuisuuden tunteiden kanssa.
Parhaimmillaan Ykköset ovat viisaita, aidosti välittäviä, realistisia ja jaloja tai jopa moraalisesti sankarillisia.

Kakkonen:
Avulias Huoltaja. Avulias Huoltaja on välittävä, huolehtiva ja ihmiskeskeinen persoonallisuustyyppi. Kakkoset ovat empaattisia, vilpittömiä ja lämminsydämisiä. He ovat ystävällisiä, anteliaita ja uhrautuvaisia, mutta myös tunneherkkiä, imartelevia ja joskus muita mielisteleviä. He ovat hyvää tarkoittavia ja pyrkivät lähelle toisia ihmisiä, mutta saattavat myös tehdä palveluksia muille tehdäkseen itsensä tarpeelliseksi. Kakkosilla on monasti ongelmia omistushaluisuuden ja omien tarpeiden tunnistamisen kanssa. Parhaimmillaan Kakkoset ovat epäitsekkäitä ja heillä on todellista pyyteetöntä rakkautta toisia ihmisiä kohtaan.

Nelonen:
Luova Individualisti. Luova Individualisti on sisäänpäin kääntynyt ja romanttinen persoonallisuustyyppi. Neloset ovat itsensä tiedostavia, sensitiivisiä ja varautuneita. He ovat emotionaalisesti rehellisiä, luovia ja henkilökohtaisia, mutta saattavat myös olla ailahtelevaisia ja itsetietoisia. He saattavat olla pidättyväisiä muita kohtaan tuntiessaan itsensä haavoittuvaisiksi ja puutteellisiksi. Neloset saattavat kokea tavallisen arkisen elämän itselleen vieraaksi ja jopa halveksia sitä. Heillä on tyypillisesti ongelmia surumielisyyden, itsekeskeisyyden ja itsesäälin tunteiden kanssa. Parhaimmillaan Nelonen on inspiroitunut, erittäin luova ja itseään sekä kokemuksiaan uudistava ihminen.

Viitonen:
Tutkiva Asiantuntija. Tutkiva Asiantuntija on tarkkanäköinen ja ajattelukeskeinen persoonallisuustyyppi. Viitoset ovat valppaita, oivaltavia ja uteliaita. He pystyvät keskittymään ja paneutumaan monimutkaisten ideoiden ja taitojen kehittämiseen syvällisesti. He ovat itsenäisiä, innovatiivisia ja kekseliäitä, mutta saattavat olla liiankin uppoutuneita omiin ajatuksiinsa ja ideoihinsa. Viitoset ovat joskus etäisiä, mutta myös hermostuneen intensiivisiä. Heillä saattaa olla ongelmia omalaatuisuuden, nihilistisyyden ja eristäytymisen kanssa. Parhaimmillaan Viitoset ovat visionäärisiä pioneereja, jotka ovat usein edellä aikaansa ja näkevät maailman aivan uusilla ennennäkemättömillä tavoilla.

Kuutonen:
Uskollinen Kyseenalaistaja. Uskollinen Kyseenalaistaja on sitoutunut ja turvallisuushakuinen persoonallisuustyyppi. Kuutoset ovat luotettavia, ahkeria ja vastuuntuntoisia. He ovat hyviä ongelmien kartoittajia ja osaavat luoda aitoa yhdessä tekemisen henkeä, mutta saattavat olla myös puolustelevia, vältteleviä ja hermostuneita. Kuutoset saattavat haalia itselleen liikaa töitä ja stressiä ja valittaa siitä samanaikaisesti. He saattavat olla varovaisia ja päättämättömiä, mutta myös reaktiivisia, kapinoivia ja uhmakkaita. Kuutosilla on tyypillisesti ongelmia epävarmuuden ja epäluuloisuuden kanssa. Parhaimmillaan Kuutonen on sisäisesti vakaa ja itsevarma ihminen, joka rohkeasti kannustaa itseään ja muita onnistumaan.

Seiska:
Innostuva Suunnittelija. Innostuva Suunnittelija on vilkas ja aikaan saava persoonallisuustyyppi. Seiskat ovat ulospäin suuntautuneita, optimistisia, monipuolisia ja spontaaneja. He ovat leikkisiä, reippaita ja käytännöllisiä, mutta saattavat myös laiminlyödä lahjojaan tekemällä liikaa asioita yhtä aikaa ja tulemalla hajanaisiksi ja kurittomiksi. Seiskat etsivät jatkuvasti uusia ja mielenkiintoisia kokemuksia, mutta saattavat tulla myös keskittymiskyvyttömiksi ja uupuneiksi jatkuvasta vauhdissa pysyttelystä. Heillä on tyypillisesti ongelmia kärsimättömyyden ja impulsiivisuuden kanssa. Parhaimmillaan Seiska keskittää lahjakkuutensa jonkin tärkeän tavoitteen saavuttamiseen ja on kiitollinen, onnellinen ja tyytyväinen elämästään ja kokemuksistaan.

Kasi:
Vahva Vaikuttaja. Vahva Vaikuttaja on voimakas ja jopa aggressiivinen persoonallisuustyyppi. Kasit ovat itsevarmoja, vahvoja ja vakuuttavia. He ovat suojelevia, kekseliäitä, suorapuheisia ja päättäväisiä, mutta saattavat myös olla itsekeskeisiä ja dominoivia. Kasit tuntevat tarvetta kontrolloida ympäristöään ja toisia ihmisiä, mikä tekee heistä joskus haastavia ja jopa pelottavia. Kaseilla on tyypillisesti ongelmia oman temperamenttinsa kanssa. Heidän on myös vaikea antaa itselleen lupa olla haavoittuvainen. Parhaimmillaan Kasi on vahva esikuva, joka käyttää voimaansa toisten elämän parantamiseksi tullen sankarillisiksi, suurisydämisiksi ja inspiroiviksi.

Ysi:
Sopeutuva Rauhanrakentaja. Sopeutuva Rauhanrakentaja on rento ja vaatimaton persoonallisuustyyppi. Ysit ovat hyväksyviä, luottavaisia ja vakaita. He ovat usein luovia, optimistisia ja kannustavia, mutta voivat myös mennä muiden mukana säilyttääkseen rauhan ja harmonian. He haluavat, että asiat sujuvat helposti ja ilman ristiriitoja, mutta saattavat olla myös omahyväisiä, ongelmia yksinkertaistavia ja ongelmia vähätteleviä. Yseillä on usein haasteita saamattomuuden ja itsepäisyyden kanssa. Parhaimmillaan Ysi on hyväksyvä ja lannistumaton rauhanrakentaja, joka osaa tuoda ihmiset yhteen ja ratkaista konfliktit.


Hassunhauska episodi..

..oli tuossa päivemmällä kun kävin tekemässä päivän pitkävedot. Ensin kiireen vilkkaan Italian Serie A:n ottelut alta pois ja sitten ehtisi aivan rauhassa vielä iltapelitkin veikkaamaan. Noh hyvin ehti vedot laittaa sisään toki pieneessä kiireessä ja pienessä kiiressähän aina sattuu ja tapahtuu.. niin nytkin ! Kädet oli sitten asioinnin jälkeen täynnä täytettyjä kuponkeja, pelitositteita, kolikoita joita tuli eilispäivän voittoriveistä ja vielä lompakko kiikuttaessani niitä kioskin veikkauspöydälle selvittääkseni ne kaikki. Rahat sain sujautettua rahapussiin mutta kappas mitä tapahtui siinä samalla..

Niin kolikkopuolen vetoketju irtosi siinä samalla ja vieläpä heti samantien sen jälkeen kun sain vetoketjun kiinni ! =D Siinäpä oli sitten nauramista, että ovatpahan nyt sitten hyvässä tallessa ! No mutkun vielä ne iltapelit pitäis tehdä ja kolikoista ois mukava päästä eroon.. Tein iltavedot sitten kaikessa rauhassa ilman kiirettä ja ennenkuin laitoin nämä vedot sisään pyysin kioskintädiltä jotain terävää kuten vaikkapa saksia tämännäköiseen hommeliin ! xD Ja sellaset sitten sainkin ja eikun murtautumaan sitten omaan rahapussiin, heh ! =D

Joo nyt se on sitten entinen rahapussi. Viimeistään nyt on aika vaihtaa sitä sillä se oli jo vähän kärsinyt muutenkin. Eli uuden ostoon siis ! Tai eipäs sittenkään, multa löytyy kyl kotoa edelleenkin ihan hyviä lompakoita ilman mitään logojakin kuten tuossa oli mitä viimeksi käyttelin. Parikin ihan hyvää lompakkoa taitaa jossain tallessa muistaakseni olla. Ja muistaakseni aika hyväkuntoisiakin vielä sillä toista oli käytetty tosi vähän ja toinen käytetympikin taisi olla vielä varsin hyvässä kunnossa. Se vain vaihtui käytöstä pois jossain vaiheessa kun löysin tuon uusimman Kotkan Meripäiviltä. Että sellanen tarina tältä päivältä.. =p


Jalkapallon riemujuhlaa & vähän lätkänkin..

Joo tottakai pitää aloittaa siitä suuresta uutisesta että vihdoin ja viimein täällä Keski-Suomessakin nähdään ensi vuonna Veikkausliigaa ! Jyväskylän JJK teki sen ja varmisti suoran nousunsa ilman karsintoja voittamalla Ykkösen viime kierroksella kotonaan Ps Kemin. Eikä ole kauaa siitä kun JJK pelasi Kakkosessa Huiman kanssa melko tasaväkisestikin silloin kun muutama kausi sitten Äänekoskella oli harvinaisen kilpailukykyinen joukkue. Tälle Jyväskylän saavutukselle voisi vaikka jo kohottaa maljaa, Jyväskylään tullaan kyllä taatusti ensi kesänä katsomaan Suomen huippufutista, jippii !

Sitten päivän TV(Ei transvestiitti) =D Bundesliiga-matsista. Kyllä toi Saksan futis on parhaillaan aivan mahtavaa. Etenkin Werder Bremenin peleissä maaleja tulee usein kuin liukuhihnalla.. on se vaan viihdyttävää. Taitavaa nopeaa tehokasta futista ja paljon draamaakin, sitä on sitten mukava katsoa, aijai ! Taidan olla hiukan tykästynyt tuohon Saksan pääsarjafutikseen.. =) Englannin pelien tunnelmaan se ei taida ihan vielä aina riittää, mutta haastaa kyllä sen. Taitavat muut sarjat kuitenkin jäädä jo melkein taakse. 0-0 pelit voivat usein olla vedonlyönnissä mieluisia ja tuottavia, mutta pitemmän päälle sellaisten matsien katseleminen ei ole kuitenkaan kovin mieluisaa. Kuitenkin tähän samaan syssyyn on hyvä sanoa että onneksi näitä helpommin ennalta-arvattaviakin vähämaalisia sarjoja on olemassa kuten usein esim. Ranskassa ja Italiassa. Helpottaa kummasti pelurin elämää ! =D

Nyt tää viimenen viikko on ollut täynnä hienoja osumia melkein päivittäin. Meinasin jo viime viikonlopun osumia aiemmin listata blogiini, mutta ei nyt enää jaksa kun koko ajan on tullut upeita osumia lisää ! =D Aivan viimeinen silaus on kuitenkin puuttunut eli pientä epäonnea on ollut ettei olisi OIKEIN mojovaa tiliä tullut. Yksittäisillä osumilla ja tuplilla on kuitenkin jo voittoa ihan kivasti juoksevasti tullut. Se viimeinen silaus on puuttunut lähinnä sitten järjestelmistä. Se onkin tosi haastavaa hommaa saada kaikki parhaat ja osuvat esim. 4 kohdetta juuri siihen samaan riviin. Kun ei niitäkään kannasta kovin montaa tehdä ettei riski hävitä kasva liikaa.. On ollut nyt kolmea neljästä paljon. Eilen osui kivasti Ranskan kakkosliigan tasurit + Sedan 2 yli 4 kertoimella. Tänään on futiksesta tullut 2 jo merkittävämpää enemmän satsattua osumaa, Tampere U 2 aivan huikealla yli 6 kertoimella oli paras ! Edelliskausien hallitseva joukkue Suomessa on yhä aina vaarallinen vaikka ei panosta nyt tällä kaudella juuri enää olekaan paitsi ettäs ompas sittenkin itseasiassa oikein suurikin panos jonka osasin aavistaa eli tämän kauden parhaiden joukkueiden kiusaaminen ratkaisuvaiheissa ja oman huippuosaamisensa näyttäminen.. Toinen oikein maistuva osuma tuli Briteistä pelillä Bolton-Blackburn x. Peli suorastaan tuoksui tasurilta..

Sitten harmi kun en laittanut jo ennen illan lätkäkierrosta ajatuksiani ja intuitiotani Suomen tämän kauden jääkiekosta tänne blogiin. Eilen tilastoja katsellessani ihmettelin miten vähän tasureita on tällä kaudella pelattu. Todellakin poikkeuksellisen vähän ! En ollut pahemmin lätkää vielä veikannutkaan. Muutamia hassuja kohteita vaan tähän mennessä. Ajattelin tarkastaa sitten tän päivän ottelupareja ja aavistelin että tänään voisi hyvinkin niitä tasureita sitten kyllä tosiaankin tulla ! Ja pelasinkin sinkkuna sitten peräti 4 tasuria ja kappas kummaa 4 tasuriahan tältä kierrokselta tulikin ! =D Tosin veikkasin sillei että 3 niistä osui. Pelicans-Ilves x oli huti & Kalpa-HPK ristiä en pelannut. Mutta silti.. aika hyvin aavistettu, tyytyväinen voi kyllä olla tästäkin.. =)

Edellinen