Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2008.
Edellinen

Deezer.com

Vajaan viikon kuuntelin ensin tiiviisti joka päivä musiikkia tuolta kun sen Negritan keskustelun kautta löysin. Eilen sitten kirjauduin jo sisään palveluun sekä innostuin tekemään soittolistoja ! Hyvin tulee koko levyjäkin kasaan kun katsoo esim. täältä www.allmusic.com oikeat biisijärjestykset.. =) Toki myös sekalaisia soittolistoja parhaista biiseistä on kiva tehdä, mutta niitä sitten vaikka joku toinen päivä tai sitten kun on tullut koluttua deezerin tarjonta jo vähän paremminkin jo läpi..

www.deezer.comEnnätyspehkon harventamista..

Joo alkoi olla jo melkoinen musta rehupelto tuolla leuan alla kaulassa. Ennätyspehko ehdottomasti, eipä ennen oo ollu noin paljoa karvoja tuossa. Kesällä vaan jossain vaiheessa tuli idea että kasvatetaas oikein kunnolla et miltä se näyttää sitten, kunnon äijäkarvalookki.. Se rehotti jo joka suuntaan laajasti, suihkun jälkeen piti jo melkein kammata ja alkoi näyttää sen verran kummalliselta että ajattelin muun parranajon yhteydessä tänään harventaa sen taas inhimillisen näköiseksi. Toki pienen mustan pehkon jätin, muttei enää mitään räjähtävän näköistä laajempaa viidakkoa ! =D Että sellasta blogeilua tänään.. =p Jaahans niin joo näköjään tosiaan toi Big Brotherkin alkoi ja katohan siellon jo paljaat TISSIT !! =D


Hävishän se Suomen Interikin viimeinkin..

..joo tulee vähän myöhässä tämä teksti sillä tämän blogin kirjoitin tänne jo eilen, mutta AINOASTAAN MIELESSÄNI ! =D Joo näin kävi, luulin että sen tänne kirjotin mut empäs sit näköjään kuitenkaan, voihan hajamielinen professori sentään ! No tehdään se sitten nyt ettei jää kaivelemaan. No eipä mulla siitä kyl paljoo sanomista nyt enää ole =D Veikkasin HJK:ta & olipahan vaan harvinaisen hyvä peli noin kärkikamppailuksi, jännitys säilyi viimeiseen asti, yllättävä Interin kiri tuli vielä lopussa ja peli ratkesi vasta jännittävästi yliajalla. Ja vielä kun peräti 5 maaliakin nähtiin ja etenkin yksi komea Hagimainen vapari niin jalkapalloilta oli varsin viihdyttävä ja onnistunut penkkiurheilijankin silmiin =)


Loppuhan ne Olympialaiset jo !  1

Vaikka olikin paljon hienoja kilpailuja, niin hyvä että loppui jo niin eipä tuu enää turhaan valvottua niin paljoa ja muutenkin on paljon vapaampi tekemään vaikka mitä. Joo kyllähän näihin nyt kerran 4 vuodessa vähän kummiskin pitää uhrata aikaa.. =D Eka kerran seurasin vedonlyönnin kannalta kilpailu kilpaikulta, laji lajilta myös kisoja. Myös niitä mistä en juuri mitään ymmärrä. Ihan jokaista lajia taas en kyllä ehtinyt nähdä laisinkaan, esim. jousiammunta livahti kokonaan ohi. Otin näin oppia vähän myös tulevaisuuden varalta vaikka jalkapallo onkin ylivoimaisesti se laji jota eniten seuraan ja myös pelaan ! Talvisin jääkiekko pystyy edes jollain jakojäännöksellä haastamaan kuningaslajin vetojen määrän kannalta.


Laatuaikaa.

Satuin juuri katsomaan laatuaikaa-tietokilpailuvisaa & mietin mielessäni että olisipas olleet mulle tosi helpot finaalivaihtoehdot. Sillä vaihtoehdot olivat laittaa järjestykseen kesäolympialaisia tai horoskooppeja. Yllätyin miten hyvin kilpailijatytöt myös nuo tiesivät laittaa. Yksi korjauskerta tarvittiin 4 korjaukseen ja katsoin et sehän laittoi ne oikeeseen järjestykseen. Itse olen lukenut Olympialaisten historiasta sen verran joskus että yhä ne melkein kaikki ulkoa osaisin luetella että missä ja minä vuonna. Ja etenkin järjestykseen laittaminen kävisi tietenkin vielä vähän vaivattomammin. Öö muistelempas nyt mitä kaupunkeja tossa nyt äsken oli tarjolla : Helsinki, Tokio, Munchen, Montrel, Moskova & Soul. Nuo ne taisivat olla ja tuossa järjestyksessä.

Olen myös harrastanut astrologiaa niin monet vuodet että muistan vaikka unissani merkkien järjestyken ja niitä vastaavat numerot huoneineen ja planeettoineen. Sekin vaihtoehto olisi olla mielenkiintoista nähdä, varmaan olisivat joutuneet laittamaan eläinratajärjestyksessä nuo horoskooppimerkit järjestykseen !?


Lapsen hoitoa !

Juu tänään sai ja oli kivaa leikkiä kummipojan kanssa joka on reilun 9 kuukauden ikäinen. Kyllä mä lapsista aina oon tykännyt, nyt on ollut vaan taukoa että olisi suvussa ihan lähiseudulla ollut vähään aikaan pieniä tenavia. Melkonen "kuola-pete" se kyl on ! =D Mut niin kovin hauska otus jolle kaikki on vielä niin kovin uutta ja outoa & tunteetkin se ilmaisee aina niin aidosti. Nopeesti se kyl kasvaa, joten velvollisuuteni on kyllä käydä vielä vähän ahkerammin katsomassa sitä kuten tähän asti. Tärkeää myös että oppii tuntemaan näin heti paremmin ettei opi vierastamaan ja ujostamaan. Vähän tänään eka vierasti & itkikin jossain vaiheessa, mutta sitten vähän ajan kuluttua jo leikittiin =)


Huima-FKJ 2-3(0-0) 1x2 > 1.18 6.00 9.50

Kävin toisen puoliajan katsomassa ja hyvä niin sillä silloin alkoikin vasta tapahtua ! 45 minuuttia pelattu & juuri 2.puoliaika aloitettu & Huima iski ensimmäisen kerran. Ei hirveän kauaa sen jälkeen niin hyvän syöttökuvion päätteeksi Huima pääsi läpi ja tarkka veto oikeaan alakulmaan. Peli alkoi näyttää jo selvältä.. etenkin kun muistaa vastustajien tasonkin, 4 pistettä tähän mennessä koko kaudelta & Huimalla hieno jakso ollut ja kohonnut itseluottamus kun maaleja ja voittojakin alkanut tulemaan jo ihan kivasti viime aikoina. Mutta tämä on jalkapalloa..

2-0 tilanteessa Huimalla oli vielä pari läpiajoa ja pari muutakin paikkaa, mutta tuhlaamista oli nyt paikoissa. Juoksemalla Huima pääsi helposti kyllä FJK:n pakkien ohi kun juoksupalloja tuli, niistä tulikin ne pahimmat paikat. Huimalla ilmeisesti oli jo liikaa hyvänolon tunnetta joka kostautui pahasti. Kavennus 1-2:teen tuli aika lepsun puolustamisen jälkeen. Ja 15-20 minuuttia ennen loppuvihellystä pallo kieri halvasti lopulta Huiman maaliin hieman onnekkaasti. Ohhoh, Huiman loppukiriä odottelin ja uskoin siihen vielä ja kyllä siellä vielä yritystäkin oli, mutta FJK sai itseluottamusta lisää ja yllättävästi sai myös pienen painostusjakson lopussa. Sitten ihan loppu pelattiin taas FJK:n maalilla kunnes n. pari minuuttia yliajalla tuli FJK:n vastahyökkäys ja todella yllättävästi yllätti yläkulmalaukaus viime pelissä parhaaksi palkitun, tänään hieman epävarman pelin pelannut Huiman maalivahdin. Yleisössä katsottiin epäuskoisesti toisiimme et näinkö tässä kävi..

Voitolla Huima olisi noussut sekä eilen hävinneen FC Espoon & tänään hävinneen Sinimustien ohi. Vähintäänkin olisi pelitilanteisiin nähden ollut oikeutettua tasapeli. "Varma" voitto kääntyi lopulta tappioksi, todella yllättävä peli ja se näkyi kertoimissakin. Rahat olisi saanut peräti lähes 10-kertaisesti takaisin pelaamalla vierasjoukkuetta. Huiman tämän vuoden pelien kirous onkin ollut huonoissa kotipeleissä. Tänään olisi ollut eväät helppoon voittoon, mutta jalkapallossa lasketaan maalit, eikä aina useat maalipaikatkaan riitä yhdessä pelissä hyvään tulokseen. Siihen perustuvat myös suurikertoimiset yllätystulokset joita useat vedonlyöjät aina kyttäävät todennäköisyyksiä laskeskellen..


Kannatti käydä äiskän takapihalla !

Nyt on taas muutama rasiallinen vattuja & tuoretta salaattiakin. Karviaisia ja viinimarjoja sekä mansikoita että herneitä tuli myös maistettua. Että tälläinen luontotuokio tänään.. =) Suosittelen nuorisoa tutustumaan mitä syötävää luonnolla on tarjottavana meille ilman että aina pitäisi käydä kaikki syömiset hakemassa kaupasta ! Tuoreustakuulla luonnosta löytää myös hyvää ja erityisen terveellistä suuhunpantavaa !


Tein eläintestin, tee Sinäkin !  1

Kuinkahan paljon näitäkin on ? Mut täs ois taas yksi..
http://www2.hs.fi/extrat/hsfi/omaelama/elaintesti/

Oma tulokseni :

Orava

Sciurus vulgaris
Pituus: 18 - 24 cm, häntä 14 - 19 cm
Paino: 200 - 390 g
Elinikä: 8 - 12 vuotta

Olet orava! Vaikka olet taipuvainen kiivailuun ja jossain määrin toisten hyväksikäyttämiseen, monet silti pitävät tarmokkuudestasi. Sinun voi olla vaikea päästää irti vanhoista tavaroista.

Oravan ruokalistalle kuuluu kuusen ja männyn käpyjä, sekä sieniä, kukkia ja marjoja. Orava syö tunnissa noin 24 männyn käpyä. Tupsukorvilla on tapana jemmata ravintoa joko maahan tai puiden oksille. Alkukesällä oravalla on hieman ongelmia ruokavaliossaan, sillä kävyt ovat jo pudottaneet siemenensä.

Oravan pallomainen pesä on läpimitaltaan 25 - 40 senttimetriä, ja pesän sisälämpötila pysyy 15 - 20 asteen tuntumassa talvellakin, sillä orava sulkee pesän oviaukon sisään mennessään. Rakentamisessa on usein hyödynnetty ihmisiltä pihistettyä vuorivillaa.

Vihastuessaan vilkasliikkeinen orava huiskii äkäisesti hännällään ja esittää äänekkäitä vastalauseita. Orava viihtyy parhaiten yksin, ja naaraat ajavat muut naaraat pois reviiriltään. Toisaalta kurrepariskunta voi viettää talvella yhteisiä öitä samassa pesässä. Oravien elinalue on tavallisesti muutamia hehtaareja.

Kurre kysyy : Mikäs Sinä olet ?

Edellinen