Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on televisio-ohjelmat.
Edellinen

Vaalitenttejä & Supernatural !

Joo tässä kipeenä tai siitä palautuessa(olin jo ulkona tänään) on myös televisiota ehtinyt katsella. Eilen katsoin MTV3:n "pääministeritentin" ja tänään ykköseltä "suuren vaalikeskustelun". En yleensä ole ollut kovin kiinnostunut politiikasta, mutta pikkuhiljaa iän karttuessa ja tuon puhtaan tietämättömänkin anarkian väistyessä on toki kiinnostavaa tietää ketkä ja miten tätä maata johtaisivat ? Puolue jonka ehdokasta aion äänestää, alkaa olla pikkuhiljaa jo selvillä. Itse henkilö on vielä vähän hakusessa & ilman puolue-ajattelua se saattaisi hyvinkin olla jostain toisesta puolueesta. En tässä nyt kantojani lähde kuitenkaan julkistamaan.

Supernatural alkoi taas ! Pitkästä aikaa vihdoinkin jo uusillakin jaksoilla ! Mielestäni se on aikas viihdyttävä, nopeatempoinen action-sarja huumorilla ja epäluonnollisilla tapahtumilla höystettynä. Vähän samaa sarjaa kun nyt nuo muodissa olevat vampyyri-sarjat, mutta kuitenkin hyvää vaihtelua niistä. Joskus saisi tosin tulla sellainen epäluonnollinen sarja joka perustuu enemmänkin tositapahtumiin ja menetelmiin. Tosin se voisi olla aika tylsä verrattuna nykyisiin kun tuo henkien maailma on oikeasti aika hiljaista täällä maan kamaralla.. :D


Eilen oli tasokas putki jännitystä ! =)

Eli televisiosta on kyse tällä kertaa ! Vaikka oli penkkiurheilunkin kannalta vilkas sunnuntai eilen niin päätin tällä kertaa etenkin illalla keskittyä enemmän toiminnan puoleen ! =) Vaihtelu virkistää ! Enkä myöskään treenaillut sunnuntaina joten illalla linnottauduin vain sänkyyn peiton alle & 4 tyynyä pään alle & eikun tuijottelemaan :)

No ensimmäinen ohjelmakin putkesta oli tavallaan jännitystä kun sai nähdä kuka putosi seuraavaksi Idolsista. Aika yllätys tuo kyllä oli tämän kerran esityksen perusteellakin et toi Stina putosi. Mielestäni Alin biisivalinta ja esitys oli tällä kertaa suht vaisu eikä Henna-Riikkakaan niin vakuuttanut vaikka suht hyvin lauloikin. Ilpon ääni oli tällä kertaa mainio & hyvä veto muutenkin. Ehkä sittenkin voittaja-ainesta ? Martille toki peukkuja yhä pidän !

Sitten alkoi se varsinainen jännitysputki kun MTV3:n tasokas ja mielenkiintoinen kotimainen sarja "helppo elämä" pärähti käyntiin ! Sen & Wallanderin välissä nousin laiskanlinnasta välillä venyttelemään edellisestä treenistä jäykkiä lihaksiani. Sitten katsomaan Wallander-leffaa joka oli ihan katsottava, tyypillinen Wallander-elokuva.

Sen jälkeen kääntö neloselle ja lähes ihan alusta asti ehti katsomaan odotettua kotimaista "Virta"-sarjaa ! Ei ainakaan häirinnyt mitenkään juoneen pääsyä että tippa alusta ehti jo mennä.. odotus palkittiin ja nyt ei sitten millään meinaa malttaa odottaa että seuraava jakso tulisi jo ! =D Erittäin mielenkiintoinen ja poikkeuksellisen jännittävä kotimainen rikossarja !

Meinasin jo painua nukkumaan, mutta sattumalta huomasin että jaahas "FlashForward" alkoi uusintana.. aloitin viimeksikin sitä katsomaan mutta katsoin vain 2 ensimmäistä jaksoa silloin. Silloinkin se kiinnosti mutta unohdin jatkossa joidenkin menojen tai dementian takia sitä katsoa, joten kovasti kyllä kiinnostaa katsoa se tällä kertaa loppuun saakka ! =P =)

Eli mielenkiintoisia televisio-iltoja jatkossakin on sunnuntai-iltaisin odotettavissa sillä aika samalla kokoonpanolla se taitaakin nyt sitten ainakin jonkin aikaa jatkua !? :) Jos meinaa treenata lähiviikkoina sunnuntaisin, se pitääkin tehdä sitten hyvissä ajoin & urheiluvedonlyönnit hoitaa vieläkin aiemmin ! =)
Tosipaikka : Heavy Metallin Historia !

Katsoin juuri Subilta varsin mielenkiintoisen dokumentin "Heavy Metallin Historiasta" ! Siinä antropologi ja hevimusiikkiin hurahtanut Sam Dunn lähtee maailmalle selvittämään hevimusiikin historiaa. Hän pyrkii selvittämään, millainen hevibändin ja hevarin tulisi olla ollakseen uskottava, mistä musiikin juuret tulevat ja kuka keksi hevin ensin. Dokumentissa haastatellaan muun muassa Bruce Dickinsonia, Alice Cooperia, Ronnie James Dioa, Dee Snideria sekä Vince Neiliä. Ohjaajat: Sam Dunn, Scot McFadyen ja Jessica Jay Wise, Kanada 2005.

Itsellenihän aihe on hyvin läheinen kun tuota musiikkia on tullut kuunneltua jo lähemmäksi 30 vuotta. Ohjelmasta tuli selväksi Yhdysvaltojen suurien uskonnollisten alueiden vaikutus siihen. Tätä tekopyhää rahastusta ja muuta uskonnollista manipulaatiota vastaan selvästi monet bändit siellä kapinoivat ! Huvitti suuresti Slayerin johtohahmon kommentti että halusi laittaa yhden levyn nimeksi biisin "God Hate Us All" ihan vain sen tähden että se ärsyttäisi mahdollisimman monia ! Heh, oikea asenne ! x)

Sama juttu tuli ilmi kun Slipknotia haastateltiin. Aito kapinahenki ja oma itsenäinen ajattelu olivat sielläkin avainsanoina uskonnollista manipulaatiota vastaan. Mikäpäs sen parempaa kapinamusiikkia siis nuorillle ? Täällä vähemmän manipuloidussa Pohjolassakin se tarjoaa nuorille ja vanhoillekin paljon muutakin kuin kapinahenkeä. Toki sanoituksissa ja musiikissa vaikuttavasta väkivallasta voi olla montaa mieltä ja mielestäni pitääkin olla ! Amerikassa on vähän levottomampi meininki yleensäkin, joten vaikuttaako väkivaltamusiikki meihin niin että meistäkin tulee yhtä hullu kansa ?

Uskoisin että suurin osa osaa kyllä ottaa musiikin taiteena joka toimii kanavana mielikuvitusmaailmaan jossa päästään hetkeksi irti puuduttavasta arjesta. Juuri tuo arjesta irtiottaminen musiikin kautta toimii minullekin hyvin & pääsen kesäisin etenkin nauttimaan konserteista festareiden muodossa ja täten yhteisöllisyydestä. Niin ihmiset tykkäävät 'heimoutua' vielä tänäkin päivänä ! Mielestäni Heavy Metallissa on paljon hyvää siis ! Itse kuulun myös niihin ikuisesti kapinoiviin ihmisiin joten tämä musiikki on siinäkin mielessä juuri minua varten x)

Kun ohjelmassa mentiin Norjaan & 90-luvun alun kirkonpolttoon, niin mentiin mielestäni vasta oikeasta väärän puolelle. Siellä joidenkin bändien ajattelumalli oli kovin vieras minulle enkä hyväksy millään muotoa noin typeriä tekoja kuin kirkonpolttoja ! Kuitenkin kuuntelen Norjalaista Black Metalliakin silloin tällöin, mutta silloin juttu onkin jo aivan toinen, nimittäin kuuntelen sitä sen taiteen vuoksi ja siksi että se kuulostaa toisinaan hyvältä. Musiikilla yleensäkin on tarkoituksena tunteisiin vaikuttaminen ja näin vahvalla musiikilla kuten yleensäkin Heavy Metallilla päästään kyllä ihan hauskoille toki monesti hiukan tummasävyisille tunteiden seikkailuretkille ilman huumeitakin.

Yhteenvetona voisin sanoa että Heavy Metal on erittäin hyvä ihmisiä yhdistävä asia ! Nykyään se onkin jo todella ISO ilmiö & siihen liittyvät ikävät ilmiöt ovat hyvin hyvin pieni prosentti kokonaisuudesta. Miksi esimerkiksi Tuska on aina niin hyvin käyttäytyvien ihmisten riemujuhla ? Voisiko vaikka olla niin että se mahdollinen aggressio kanavoituu jo hulluna heilumiseen musiikin tahtiin !? =D

Sonisphere 2010 : Patapaidassa luki Cooper eli Alice Cooper Suomi-lippuineen ! =D
Sonisphere 2010 : Patapaidassa luki Cooper eli Alice Cooper Suomi-lippuineen ! =D

Subin 'ongelmaputki' !

Tuli sunnuntaina katsottua pari ohjelmaa Subilta peräkkäin jossa ihmisillä oli ongelmia ! Ensimmäinen juttu kertoi maailman lihavimmasta teinistä jonka äiti oli selvästikin läheisriippuvainen ja suuri osasyyllinen poikansa lihomiseen ! Naisella olikin melkoinen trauma kun hänen toinen poikansa oli kuollut ennen aikojaan.

Toisessa ohjelmassa mentiin päihdeklinikalle jonne ilmoittautui USA:n julkkiksia. Erittäin mielenkiintoinen tosi tv-sarja jossa sekä huumeiden, lääkkeiden että alkoholin ongelmakäyttäjät pistettiin katkolle. Toisaalta vähän surullistakin katsoa miten pohjalle aineet voivat kuuluisia näyttelijöitä tms. viedä..

Oli hieman raskasta katsottavaa kyllä katsoa ongelmaisia ihmisiä pari tuntia putkeen.. noiden jälkeen kaipasikin jo kunnon komediaa ! =D Mut hyvä et ihmiset saavat apua & pääsemme tälläistäkin sitten tirkistelemään. Yllättävän monen riippuvaisen taustalla onkin melkein aina joku trauma, hylkäämistä, hyväksikäyttöä tms. että tulipahan vaan mieleen että turha noille juopoillekin on aina vaan nauraa.. vaikkei itse painisikaan samanlaisessa suossa.


X Factor !

Jaahas kai se on jo vuoden ekan blogin aika.. ei, ei niin tylsää ei ole kuiteskaan ollut ettei yhtään mitään maininnan arvoista olisi tapahtunut tällä välillä, tekee vaan taukoilu hyvää ettei oo aina konemaisesti kirjaamassa ylös illalla heti että mitä on tapahtunut päivällä.. no nyt luulisi ainakin että aiheita olisi päässä valmiina runsaastikin.. hmm no on niitä tosiaankin ainakin muutama kun pari sekuntia jäin miettimään.. mut nyt siihen päivän aiheeseen >

Katsoin tuo kauan mainostetun ja kohutun Suomi X Factorin avausjakson eilen & pakko myöntää että pidin myös tuosta viihdeohjelmasta. Onhan siinä koko pitkä draaman kaari kun toiset jotka luulivat osaavansa laulaa lähtevät itkien.. ja toiset taas iloitsevat päästessään jatkoon & sitten on vielä näiden 'ilkeiden' tuomareiden reaktiot vielä yksi seurattava mielenkiintoinen asia.. No nämähän olivatkin jo tuttuja asioita entisestäänkin.. Esiintyvät ihmisethän tuon ohjelman tekevät ja ainakin eka jakso oli myös jollain lailla melko huvittava ja näin myös viihdyttävä. Myös tuo poikkeus Idolsiin nähden sekä tuomareiden jatko-ohjelman että ikärajoitusten poiston myötä on hyvä lisä.

Jäi mieleen eka jaksosta tuo Elton Johnia laulava nuori poika paitsi melkoisen hyvästä lauluäänestä etenkin hänen perheestä jossa kaikki näyttivät kutakuinkin samasta muotista veistetyltä ! xD Olivat meinaan sen verran samannäköisiä.. =P "Homo-Elvis" ja meiän kylän mummo olivat aika koomisia kans.. ja katsoin itsekin heti et ihme jossei tuo poikaryhmä pääse jatkoon.. joka pisti tuomarit eka kerta taputtamaan & menihän se kans. Mielenkiinnolla odottaen siis jatko-osia, pakko myöntää siis että aion jatkossakin tuota ohjelmaa seurata..


Kaapelikanavat sotkivat hieman unirytmiä taasen..

Viime torstaista se alkoi ja eilen keskiviikkona päättyi että kaapelitalouksissa ainakin täälläpäin näkyi kaikki kanavat aina Big Brother 24/7:sta lähtien. Viime kerralla uupuivat TV 1000 sekä Canal + plussan useat kanavat, mutta tällä kertaa nekin peräti näkyivät =) Joten kylläpä sitä näin paikan tullen oli viikon ajan kieltämättä hieman tv:n orja. Nukkumaan ei millään malttanut mennä ajoissa kun aina alkoi jotain leffaa tai urheilua katsomaan !

Toisinaan tuli seurattua myös eläinohjelmia. Animal planet olikin siihen tarkoitukseen varsin oiva kanava. Leffoista etenkin kauhuleffoja tuli ahmittua muutamia yön pikkutunteina, myös pohjoismaalaista jännitystä. Espn classic urheilukanavalta tuli klassisia pätkiä esim. eri valioliigakausien maalikoosteita, Englannin maajoukkueen klassikkomatseja & muidenkin, eri MM-turnauksia sekä seurajoukkueiden tosi vanhojakin klassisia otteluita. Nyrkkeilyn hienoimpia hetkiä myös esim. Muhamed Alin & Mike Tysonin myötä. Ihastuin Eurosportilta tällä hetkellä tuleviin Beach Soccer MM-kisoihin jossa pelattiin futista paljain jaloin hiekalla. Oikeaa taitofutista pienellä kentällä jossa sattuu ja tapahtuu nopeaan tahtiin ! Ois kiva itsekin kokeilla =)

Espn America taas näytti NHL:ää ja muutakin Amerikan mantereen urheilua. Toki vähän pornoakin tuli katsottua.. joku yö katsoin et samaanaikaan tuli 6-7 kanavalta pornoa ! =D Siinä olikin sit jo valinnanvaraa valita et millasesta eniten pitää.. :P No empä ainakaan vielä aio hankkia lisäkanavia, sotkee vaan elämää ja unirytmiä liikaa.. parempi aina välillä pieninä annoksina ja pätkinä että valinnanvaraa on vaihteeksi melkein liikaakin =)


Viattomuuden lopullinen menetys :/  1

Katsoin eilen kaverilla filmiä jossa oli kassa&pippaleikkejä sekä oksentelua toisen päälle ja suuhun myös =O Hieman etoenhan ja sormien välistähän sitä joutui katselemaan.. mutta loppujen lopuksi ei se nyt niin kauhean pahalta tuntunut kun ei hajutelkkariakaan ole vielä keksitty :P Kaikki on suhteellista, eihän tuo vielä niin paha asia ollut, eihän siinä edes ketään vahingoitettu mutta aika perverssiä touhua se oli kyllä & saksalaista sakkiahan se tietty oli ! =D

Ps. Pissaleikit ovat ainakin ihan jees ! :P


OliV-loppuna vara valita mitä katsoa telkkarista..

Viikonloppuna näkyi kaapelitalouksissa kuten minunkin kotonani kymmeniä kanavia.. =) Tajusin sen tosin vasta sunnuntaina, mutta sitten tulikin töllöä seurattua aikas ahkeraan ! Ilmeisesti yrittävät houkutella näin taas ihmisiä hankkimaan lisää kanavia.. Tosin canal + sekä tv 1000 kanavat eivät nyt näkyneet !

Tottakai pääasiassa sitten tuli seurattua urheilukanavia ! Pari futismatsia katsoin sekä EM-koripallofinaalin. Sitten mm. sellaista ikivanhaa sarjaakin katsoin Mtv:n joltain erikoiskanavalta kuin "Pyhimys" jossa pääosissa oli Roger Moore, ex-bondi siis. Itsekin olen kuitenkin sen verran "nuori" etten moista sarjaa muista kun olin niin pieni tai en syntynytkään kun sitä jo tuli. Toki yömyöhään tuli sitten vähän pornoakin katseltua ;P Kahdelta kanavalta sitä näkyi, mutta oli vähän outoa kun ne olivat sellaisia kanavia joissa ei aktissa näytetty lainkaan elimiä.. =P Kuvakulmat olivat aina sellaisia ettei niitä näkynyt eli paljon oli ratsastusta ja takaapäin juttuja.. läiske kyllä kuului ja tissien heilunta mutta muuten sensuuri iski aina ! =D

Edellinen