Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2010.

Bingo ! =D

Kiitos Paf & kiitos Golden Bingo-peli ! =) Se oli päivän pelinä joulukalenterissa & sitä kun pelasi vähintään kerran(minimipanos 2euroa) ja vastasi yhteen kysymykseen oikein, pääsi 9.luukun hyvien palkintojen arvontaan ! No olin vähän turhan myöhään liikenteessä, en ehtinyt ennen puoltayötä osallistua kisaan, mutta ehdin pelata sitä päivän peliä.. ja se kannattikin ! :)

Voittajan on voitokkaan pelin jälkeen aina helppo hymyillä :) 10 euroa oli kokonaisuudessaan sijoitettu kun koitti 5. pelikierrokseni. Pelaajia tässä erässä oli 38 & kuponkeja 216 pelissä. Ihan kivasti lähti.. oli eka kertaa jo realistista että jonkun suoran saisin ensimmäisenä.. pääsin "lähimpänä bingoa" listaan kun lopulta 3 numeroa puuttui. Jollain oli enää yhtä vajaa, sitten multa puuttui enää 2 numeroa & muutamilla oli enää yhtä vaille.. sitten enää yksi, 10-20 pelaajaa oli tässä samassa yhtä-vajaa-vaiheessa.. multa puuttui 73 ja tuli 74 pahus ajattelin, että nyt meni potti jollekin muulle kyllä..

Mutta ei & vielä seuraavakaan numero ei tuonut voittajaa selville, sit tuli se 73 jees ja ihme ettei muita tullut edes tasoihin jakamaan pottia vaikka niin monella oli jo yhtä vajaa.. voitinkin noiden pelaamieni kierrosten suurimman yksittäispotin eli 155.52 euroa 388.80 euron koko pelikierros-potista ! =) Ja siihen viisaasti myös lopetinkin, kyllähän extra-jouluraha aina kelpaa ! :)

Normaalistihan olen taitopelaaja enkä paljoa onnenpeleihin perusta, mutta näköjään mun kannattaisi näitäkin toisinaan kokeilla. Jupiter, tuo ylellisten juttujen tuoja tekikin syntymäkartallani hyvää kulmaa.. =) Thänks vain teillekin, rakkaat taivaankappaleet ! =D


Boniitti !

Ajattelin eilen katsoa mitä suuhuni laitan kun söin ison tonnikalapizzan & yleensäkin syön paljon tonnikalaa ! Eli kyse on boniitista..

Boniitti (Katsuwonus pelamis) on keskikokoinen tonnikalansukuinen, kautta maailman lämpimissä merissä elävä kala. Boniitti on tärkeä saaliskala, jota käytetään varsinkin japanilaisessa keittiössä. Boniitti tunnetaan Havaijissa nimellä Aku. Boniitti liikkuu suurissa, jopa 50 000 yksilön parvissa.

Koko ja ulkonäkö
Boniitti kasvaa suurimmillaan metrin pituiseksi ja noin 32 kilon painoiseksi; keskimäräinen paino on 9 kg. Kala voi elää 12 vuoden ikäiseksi. Boniitti muistuttaa paljon aitoja tonnikaloja muttei kuulu samaan sukuun, vaan luokitellaan oman sukunsa ainoaksi lajiksi. Boniitti on lähes kaikkialta hopean ja harmaan eri sävyjen värinen. Sen tunnistaa helpoiten raidoista vatsassa ja kyljissä lähempänä pyrstöä kuin päätä. Boniitin liha on raakana punaista, aivan kuten aidoilla tonnikaloilla.

Levinneisyys
Boniittia tavataan yleisenä kaikissa maailman lämpimissä merissä paitsi itäisestä Välimerestä ja Mustastamerestä. Pohjanmerestä sitä on saatu vain harvoin, sillä se pysyttelee yleensä vesissä, joiden lämpötila on yli 15 C.

Kalastus ja käyttö
Boniittia kalastetaan pitkälläsiimalla, troolilla, nuotalla ja ongella urheilukalastuksessa.

Suurin osa purkkitonnikalasta on boniittia. Sen lihan elohopeapitoisuus on pieni, vaikka se on ravintoketjun loppuosassa. Japanissa boniitista tehdään hyvin monia erilaisia ruokia, esim sushia ja sashimia.

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Yläluokka: Luukalat Osteichthyes
Luokka: Viuhkaeväiset Actinopterygii
Alaluokka: Neopterygii
Lahko: Ahvenkalat Perciformes
Alalahko: Scombroidei
Heimo: Makrillit Scombridae
Alaheimo: Scombrinae
Suku: Katsuwonus
Laji: pelamis

Kaksiosainen nimi
Katsuwonus pelamis
(Linnaeus, 1758)


Jee raaputusarpa jee ! =D

Tänään tai tarkasti sanottuna eilen Betsafen joulukalenteri tarjosi ilmaisen raaputusarvan ! Se olikin ensimmäinen arpa minkä 'raaputin' netistä käsin sillä en muutenkaan noita onnenpelejä juurikaan harrasta.. melkeimpä joululahjoina arpoja olen vain käsin raaputtanut.. noh kokeilimpa nyt ilmaiseksi tottakai onneani ja jee voitin 1 euron jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!! :D


Unibetin Supertoto !

Kannatti ryhtyä tsekkailemaan mitä vedonlyönnin joulukalentereista mahtaa löytyä.. sivutuotteena löysin tänä viikonloppuna mielenkiintoisen uuden pelin itselleni Unibetiltä ! =) Siitä on ainakin pari vuotta kun sinne olen edellisen kerran pelannut & silloin ei tuota peliä kyllä tainnut tarjolla vielä olla !? Tietääkö joku muuten milloin tuota Supertotoa on alettu pelaamaan siellä !?

Eli homma menee näin ! Peli on kuin Veikkauksen Vakioveikkaus paitsi että kohteita on 14 kolmentoista sijaan. Sen lisäksi on Supertoto extroja joissa on vaihtelevasti vähän vähemmän kohteita. Ihan tarkkaan en sen rytmitystä vielä tiedä koska pelasin sitä tänään vasta ensimmäistä kertaa, mutta esim. tänään päälapulla oli tarjolla 7 ottelua Valioliigasta, 3 Espanjan pääsarjasta, 2 Italian Serie A:sta, 1 Saksan Bundesliigasta sekä 1 Ranskan Liguesta ! Eli pelkkiä pääsarjojen kohteita joka onkin vain pelkästään hyvä asia ! Ja vielä illemmalla oli tarjolla 8 kohteen extra 7:llä Ranskan Ligue 1 pelillä sekä yhdellä Espanjan pääsarjapelillä eli jännää jännää.. Huomenna taas huippumaiden pääsarjojen matseja täynnä oleva 11 kohteen extra ! =)

Lisäksi palautusprosentti on todella hyvä & ottelut jotka peruutetaan tai siirretään eikä pelata enää saman viikonlopun aikana, kaikki arvatut tulokset niissä katsotaan oikeiksi ! Että nyt loppui se arpominenkin, jes ! =) Perusrivin hinta on myös aika edullinen kun vain 10 senttiä ja kunkin kohteen merkkivalintojen määrä kerrotaan keskenään saadakseen lopullinen rivin hinta ! Ah mikä löytö, entistä parempi "Vakioveikkaus", tää on kyl niin mun peli ! :)

Ja loppuun vielä vähän potin jakautumisesta :
Supertotossa voi voittaa veikkaamalla oikein 11, 12, 13 tai 14 tulosta. Potti jaetaan seuraavalla tavalla:

14 oikeaa tulosta: 25 %
13 oikeaa tulosta: 18 %
12 oikeaa tulosta: 17 %
11 oikeaa tulosta: 25 %
Bonus Pot #1: 10 %
Bonus Pot #2: 5 %

Voittoprosentin mukainen summa jaetaan kaikkien yhtä monta tulosta oikein arvanneiden pelaajien kesken. Muista, että jos arvasit oikein 13 tulosta, saat osasi myös 12 ja 11 tulosta oikein arvanneiden potista.

Supertota Extrassa ja Supertoto Tenniksessä 10 ja 9 oikein arvanneet voittavat. Molemmat ryhmät saavat 45%(+10 % Guarantee fund) potista.


Aikuisten Joulukalenteri !

Tsot tsot.. mitäs luulit ? ;P Nyt ei mennä Erotiikan maailmaan vaan urheiluvedonlyöntiin ! =D Joulukuun alku on aina hyvää aikaa aloittaa pelaaminen jonnekin uuteen peliyhtiöön ! Etuisuudet ovat tietty samat myös jo mukana oleville jäsenille joten vanhat peluritkin hyötyvät siinä missä uudetkin.

Joka päivä joulukuun 24.päivään saakka olisi tarjolla joku kiva peliyllätys Joulukalenterista & seuraavillta firmoilta tuli sähköpostiini tästä ilmoitus : Unibet, Nordicbet, Paf & Betsafe tarjoavat ainakin joulukalenterin ! Näillä mulla on esim. siis pelitili. Voisi Veikkauskin yrittää kilpailla tässä asiassa eikä vain tarjota maksullisia joulukalentereita.. jos jo ensi vuonna ? Näin ainakin toivotaan & veikkaus pysyisi tässäkin mielessä erittäin mieluisana ja kilpailukykyisenä paikkana pelata.

Mutta nyt tämä lähtee availemaan kyseisten firmojen ensimmäisiä luukkuja & tsekkaan myös muut tuntemani peliyhtiöt onko niissäkin joulukalentereita !? Pelailemisiin siis ! =)