Aapis-spesiaali oli heavyn historian lyhyt katsaus

  • Toni

Niin eilen Metalliliitossa Yle X:ssä oli spesiaaliohjelma jossa soitettiin ulkomaisia bändejä a:sta ö:hön asti tai tässä tapauksessa w:hen asti sillä systeemillä että yksi bändi per eri aakkosella alkava & sil viissiin et jollain tavalla piti olla kovakin bändi tai vaikuttanut sen hetkiseen genreen. Aivan itsestäänselvyyksiä ei tällä kertaa kuitenkaan listattu ja soitettu kuten Metallicaa tai Iron Maidenia.

Poimin tässä ohjelmasta nyt muutaman sillä kertaus on opintojen äiti ! Carcass sai lääketieteellisen musiikkinsa huippuunsa "Heartwork"-albumilla jota voi pitää aikamoisena merkkiteoksena omassa genressään. Pidän itsekin tuosta levystä todella paljon ! Muistan elävästi vielä sen ilmestyttyä vuonna -93 lukeneeni sen arvostelun teksti tv:stä. Silloin levyn arvoa ei tietenkään heti tajuttu. Entombedin "Wolverine Blues" joka on koristanut pitkään jo omaakin levyhyllyä on merkkiteos missä yhdistyy rock & deathmetalli komeasti.

Fear Factory taas toi koneet äärimmäiseen metalliin mukaan. Gatheringin myötä naisartistikin sai heavyssä tukevamman jalansijan. In Flames käy taas hyvästä esimerkistä vähän uudemman suunnan death-metallista tai miksi tuota nyt kutsuisi ? Led Zeppelin taas on yksi niistä 4:stä suuresta ensimmäisistä heavybändeistä (ne muuthan ovat tietysti Black Sabbath, Uriah Heep & Deep Purple).

Morbid Angel Floridasta toi oman tyylisen raskaan ja nopean etenkin rummuista & kitarasta tunnetun pakanallisen death-metallin. Napalm Death taas on grindgoren isä, jota monet bändit ovat sittemmin matkineet. Obituary on parhaimmillaan kuten ohjelman juontajakin sanoi death-metallin ruumiillistuma =D Sillä se on todellakin vokaaleitsi niin karmivan kuuloista.. =D Ja musiikkikin on ah niin ihanan kuolonkaipaavaista.

Paradise Lost toi taas raskauden, tietynlaisen hitauden ja surumielisen kitaroinnin kunniaan. Nykyäänhän tuo on kovasti muuttunut.. Slayerillä taas oli aivan oma raaka tyylinsä ! Venom taas tuo black-metallin esi-isä ansaitsee tässä loppuun vielä oman mainintansa.

Eli joo kyllähän tuossa ohjelmassa melkoinen setti bändejä tuli, aivan kaikkia en edes tässä maininnut. Makuasioista aina voi kiistellä, mutta kylläpä tuo lista on heavyn historian kannalta jo melkoisen kattava. Kirjain T:n kohdalle olisin itse tietenkin soittanut Testamenttia jolla onneksi onkin oikeutetusti suuri arvo metallipiireissä, onhan ne etenkin alkupuolen levyt kuitenkin yhä niin kovaa kamaa !

Tein tänään muutes uuden heräteostoksen ! Kyse oli tällä kertaa alkoholista =D Huomasin lidln lehdessä että tarjouksessa on olut-limonaadia, mitä ihmettä !? =D No ei siin oo kuin 2,5 % alkomahoolia, mut täs just sitä maistelen ja aika ovela maku eli ei pahaa olleskaan.

Napalm Death La 20.1.07 Lutakko, Jyväskylä.
Napalm Death La 20.1.07 Lutakko, Jyväskylä.

2 kommenttia

devirish

20.7.2007 20:20

Pitääpä kuunnella tuo ohjelma Ylen Areenasta, kun oli noin hieno ja kattava lista bändeistä. Tiedätkö, löytyykö tuota koko listaa mistään päin nettiä?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:20

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus