Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on sähköhammasharja.

Hammaslääkärissä !

Olin tänään hammaslääkärissä hammaskiven poiston takia. Sitä oli ehkä enemmän kuin koskaan. En tiedä miksi, mutta olen erittäin tyytyväinen nykyajan nuoriin hammaslääkäreihin ! Heille ilmeisesti opetetaan koulutuksessa sellainen tyyli että he kertovat hyvinkin tarkasti mitä seuraavaksi aina aikovat tehdä ! Ammattitaito vakuutti minut tänäänkin erittäin positiivisesti ! =) Itse toimeenpide ei ollut niin miellyttävä kun ikeniä sorkittiin ja se laite piti korville niin karmeaa ääntäkin.. mut noh kyllä mies pienen kivun aina kestää ja tuohan nyt olikin verrattain pientä.

Hän osasi myös kertoa että olen joskus lapsuudessa saanut joltain aikuiselta bakteerikannan joka aiheuttaa jatkuvasti reikiä jos hampaita ei hoideta kunnolla. Tämä on ikuinen riesa, siitä ei pääse eroon ennen kuolemaansa kuulemma. Järkytyin kun viimeksi hampaistani otettiin röngtenkuvat, miten paljon niissä nyt todettiin olevan reikiä =/ Mutta tavallaan pienenä helpotuksena oli, että lähes kaikki reiät olivat hampaiden väleissä. Siellä mihin hammasharja ei yllä. Joten 2 kertaa päivässä pesukaan ei olisi sitä ehkä pystynyt estämään vaan hammaslanka !

Ja että miten sitä hammaslankaa käyttää, sillä on myös suuri merkitys. Hän opetti sen suurinpiirtein kädestä pitäen. Suurin virhe onkin että käydään vaan se hammasväli noin vaan läpi kun pitäisi käydä joka hampaan kumpikin laita ja vähän ikenen alle asti ! Eli peilistä on apua tässä kun alkaa opettelemaan tätä taitoa. Kun tämän hetkiset reiät saadaan korjattua, on minun homma huolehtia ettei jatkossa käy samoin eli 2 x päivässä hampaidenpesu & iltaisin päälle vielä hammaslangalla putsaaminen ! Äh tylsää, mutta on se vaan aloitettava tekemään niin ! Luulin aiemmin että sähköhammasharja on lähinnä laiskoille tarkoitettu laite, mutta tänään opin että onhan se muutakin kun sen pyörimisnopeus on niin nopea mihin ei harjaamalla lähellekään pääse. Melkoinen tieto pläjäys siin tänään ! =) Opin tänään arvostamaan hammaslääkäreitä aivan uudella tavalla ! :)


Hammaslääkäri !

Noniin alkaa pikkuhiljaa ne munkin hampaat olemaan taas reilassa. Pari reikää enää jäi jäljelle kun tänään paikattiin yksi. Ja toivottavasti tuo lisääntynyt hampaidenpesu auttaisi ehkäisemään lisäreikien synnyn helposti reikiytyville hampailleni. Jaahas tänään joutuu laittamaan sähköhammasharjan toisen kerran laturiin niin pelittäis taas vähän aikaa putkeen !