Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on musiikki.
Seuraava

Testament : The formation of damnation  1

Vanha ilahtui ja innostui eilen aivan mahdottomasti kun luin että Testamentilta tulee tai on tullut tässä kuussa uusi levy 9 vuoden tauon jälkeen !!! =) Se on se ehkä tärkein bändi minulle all-the-time. Elin iloisen & synkän vaihtelevat kasvuvuoteni kuuntelemalla paljon Testamenttia. Se on aggressiivista ja välillä melko synkkääkin kamaa, kunnon trashiä melodioita, kitarasooloja & hienoja balladeita unohtamatta. Näin minä heavyä kuuntelemalla kasvoin pikkuhiljaa aikuiseksi. Ne ekat levyt on taatusti lähes kulutettu puhki ! =D Itse asiassa kasetilla ollessa Testamenttia niin kyllä kävikin ! =D Mutta hommasin sitten myöhemmin cd-levyinä ne mitkä olin nauhoittanut kaseteille.

Niin tämä bändi perustettiin San Franciscossa vuonna 1983 ja eka levy ilmestyi 1987 ja sen jälkeen tulikin tiuhaan tahtiin legendaarisia levytyksiä. Ongelmitta ei tämäkään bändi ole säilynyt & miehistönvaihdoksiltakaan ei ole vältytty. Nyt kuitenkin kokoonpano on melkein kuin alkuperäinen jolla 5 ensimmäistä levyä on tykitetty lukuunottamatta rumpalia.

Eli Testament are :
Chuck Billy-laulu, örinä
Alex Skolnick-kitara
Eric Peterson-kitara
Greg Christian-basso &
Paul Bostaph-rummut

Niin pääsyy pitkälle hiljaiselolle oli että Chuck Billy oli sairastunut syöpään & paraneminen kesti muutaman vuoden. Sitten Eric putosi portaissa ja rikkoi luita jalastaan. Pääbiisinkirjoittaja Eric kun sitten joutui levolle kaikki taas pysähtyi. Rumpalikin hajoitti jalkansa jalkapallossa mutta jo vuonna 2003 mutta sinä aikoina osa soittovaistosta tuntui häviävän Bostaphilta. Nyt vasta tuntuu että se on täysin palautunut takaisin, Paul sanoo.

Kuulemma Testament palaa tyylillisesti lähemmäs 80-luvun levyjään tällä uutukaisellaan. Riffejä piiskataan kuin "The New Orderilla" vuodelta 1988, soolot kirkuvat ja Chuck Billy luottaa taas enemmän puhtaampaan lauluunsa. Kunnes nimibiisillä mörähtää : deathmetallisempaa lauluakin on mukana. Jokainen biisi tuntuu alkavan tappofiffillä. Testament on tullut ryminällä takaisin ! Yksi Testamentin paluun tärkeimmistä rakennuspalikoista on se, ettei se oikeastaan koskaan hävinnyt mihinkään. Edellisestä levystä on aika, mutta kiertueita on tehty koko ajan. Myös minä olen ollut paikalla, jippii ! =) Aivan mahtava homma että uutta levyä pukkaa, hieno bändi kertakaikkiaan !

Testament itse tottakai eturivissä !  Provinssi 2004
Testament itse tottakai eturivissä ! Provinssi 2004

Seuraava