Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2008.

Bayern Munchen-Werder Bremen 2-5(0-2)  1

Olipahan taas uskomaton Bundesliigapeli ! =D Ja mikä parasta taas pelasin kuten viime v-loppunakin tätä TV-peliä & jälleen osui oikeaan.. =) Komea oli kerroin vierasvoitolle 5.45 veikkauksella & centrebetilläkin oli noussut alkuperäisestä suht vaatimattomasta 4.20 kertoimesta 5 ja puolen paikkeille myös lopulta. Aivan sama juttu kuin viikko sitten eli mulla oli vahvat taustatiedot eli muistissa viime kausien tuoreet kohtaamiset että tilastot. Sekä tietysti myös tärkeää silmätietoa nähdessään ennenkin näiden joukkueiden pelejä sekä keskinäisiäkin pelejään ainakin jokunen. Bayern Munchen & Werder Bremen ovat olleet juuri ihan viime vuosien tasaisen varmat kestomenestyjät. Munchen on perinteisesti kivikova kotijoukkue eikä viime kautena hävinnyt kotona kertaakaan. Mutta aavistin että jos se nyt jollekin häviää niin sitten juuri Werder Bremenille sillä viime vuosina Bremen on menestynyt suht tasapäisesti Munchenin kanssa ja juuri vieraista myös hyviä viime vuosien muistoja.

Tässäpä keskinäiset viime vuosien kohtaamiset niin että Bayern Munchen on ollut kotijoukkueena >

Feb 10, 2008 Bundesliga FC Bayern München 1 - 1 SV Werder Bremen
Mar 11, 2007 Bundesliga FC Bayern München 1 - 1 SV Werder Bremen
Nov 5, 2005 Bundesliga FC Bayern München 3 - 1 SV Werder Bremen
Mar 5, 2005 Bundesliga FC Bayern München 1 - 0 SV Werder Bremen
May 8, 2004 Bundesliga FC Bayern München 1 - 3 SV Werder Bremen
Apr 12, 2003 Bundesliga FC Bayern München 0 - 1 SV Werder Bremen
Apr 6, 2002 Bundesliga FC Bayern München 2 - 2 SV Werder Bremen
Mar 31, 2001 Bundesliga FC Bayern München 2 - 3 SV Werder Bremen
May 20, 2000 Bundesliga FC Bayern München 3 - 1 SV Werder Bremen
Mar 20, 1999 Bundesliga FC Bayern München 1 - 0 SV Werder Bremen
Oct 25, 1997 Bundesliga FC Bayern München 2 - 0 SV Werder Bremen
Mar 29, 1997 Bundesliga FC Bayern München 1 - 0 SV Werder Bremen
Nov 18, 1995 Bundesliga FC Bayern München 2 - 0 SV Werder Bremen
Jun 17, 1995 Bundesliga FC Bayern München 3 - 1 SV Werder Bremen
Mar 5, 1994 Bundesliga FC Bayern München 2 - 0 SV Werder Bremen
Oct 24, 1992 Bundesliga FC Bayern München 1 - 3 SV Werder Bremen
Nov 30, 1991 Bundesliga FC Bayern München 3 - 4 SV Werder Bremen
Apr 13, 1991 Bundesliga FC Bayern München 1 - 1 SV Werder Bremen

Vaikkei niin hurjalta näytäkään niin sen tietäen että Bayern Munchen on hävinnyt 16 viime kautena yhteensä vain 20 kotipeliä ja vienyt 8 mestaruutta, on Bremen pystynyt viime vuosina pystynyt kuitenkin siihen nähden napsimaan aika hyvin vieraissa Muncheniltä pisteitä.



Syyssavotta.  1

Joo olin tänään infotilaisuudessa ja kun en ole töissä nyt missään niin ajattelin katsastaa et oisko tuosta jotain apua ja hyötyä ? Ainakin se aktivoittaa kun on ryhmätyöskentelyä ja omaan uraan liittyviä asioita & tavoitteita. Hyvässä lykyssä voi tulla uusia kavereitakin. Lokakuussa se alkais, joten sinne sitten siis. Ihan hyvä vaan, ei ole niin syvässä pelkässä vedonlyönnin maailmassa, joka ei välttämättä aina edes tuotakaan niin. Hyvää tuuria siinä tarvitaan taidonkin lisäksi että todella tienais ! Kyl se toi hoitoala kiinnostaa edelleenkin tulevaisuudessa. Moni muukin voisi kiinnostaa, mut helpolla et töitä ainakaan täälpäin saa monessakaan mikä voisi kiinnostaa kuten liikunnanohjaus tms. Onkos kukaan cityläinen ollut koskaan syyssavotassa tai edes kuullut siitä ?


Sekalaista höpinää..  1

Jaahas vanha "tyttöystävä" laittoi tekstaria et pistäs sun meseosoitteesi mulle.. arvasin heti mistä oli kyse eli et se on hommannut koneen ! Se ties pari vuotta sitten mun taipumuksesta laittaa arveluttavia kuvia tänne Cityyn kun paljastin ja kerroin että missä tulee Toni-Ponina lymyiltyä aika ajoin.. joo siskonsa luona oli sitten käynyt katsomassa =D Jotenkin niin mun tyylistä kuulemma.. joo meillä on ollut vapaa suhde ja välillä oltiin melkosen läheisiä ystäviä kuten myös leimahtikin välillä aikas kivasti sekä hyvässä että pahassa mielessä. Nyt ei oo oltu aikoihin juurikaan tekemisissä, mutta nyt pitää kyl "vasta-alkajaa" ehdottomasti opastaa vähän mesen kautta internetin ihmeelliseen maailmaan.. Toivon kylläkin ettei se muista enää tätä sivustoa, en halua sitä tänne myöskin sekoilemaan, pliis älä tule tänne ! =D

Joo mullon ollu jo yli vuoden mesetauko, se kävi jotenkin vaan tarpeettomaksi ensi-ihastuksen jälkeen. Muutenkin on ollut kivaa rajoittaa jotenkin sitä jatkuvaa toisten tavoittamista näillä nykykeinoin jatkuvasti. En minä jaksa skitsofreniaa harrastaa jatkuvalla syötöllä niin, vaan olla välillä myös täysin rauhassa ! Mutta nyt on kaksinkertainen tarve ainakin vähäksi aikaa palata vähän mesen maailmaan kun tuo edellä selostetun jutun lisäksi se ihminen jonka kanssa ekan kerran koskaan mesetin on yhä täällä Cityssä ja haluisin pienen tauon jälkeen taas jutskailla kaikkea kivaa hänen kanssaan =) Joten perinne velvoittaa siis, se ei ole joutavaa, vaan siinä olen ihan sydämelläkin mukana. Jatkuvaa ylimääräistä yhteydenpitoa liian monen kanssa yhtäikaa, sitä en enää meinaa oikein jaksaa.

Kesällä kävin hakemassa R-kioskilta jo yhden ilmaisen jalkapallon keräilymerkkien voimalla. Säästelin sitten muita jo täyteen kerättyjä kortteja aina tähän päivään saakka kunnes kävin tänään sitten hakemassa 4 palloa lisää ! =D Tai oikeastaan 7 palloa kun otin tennispallosetin myös.. ja sitten otin myös koripallon että 2 lentopalloa kun annoin toisen lenttiksen äsken 9kk. vanhalle kummipojalleni ! =)

Tein äsken uuden aluevaltauksen kaupassakin kun ostin lidlestä Milbonan 1-luokkaista sulatejuustoa 400g. Aiemmin olin harrastanut eri makuja 200g paketeissa. Saas nähdä millaista tää on, toivottavasti tässäkin on sentään jotain makua.. ? Ei yhtään tiiä, mutta ainakin siinon kannessa hieno lehmän kuva ! x)


Kyllä, hienot osumat jatkuivat sunnuntainakin..  1

.. ja tänäänkin maanantaina jo 1 erityisen hyvä kohde osui lisää, parin kohteen lopputulosta vielä odotellen joista Lens-Metz peli on erityisen tärkeä lopputuloksen kannalta menestyksen suhteen. Sitten niiden sunnuntain osumien pariin vielä hetkeksi :

Qviding-Jönköpings 1-3(0-2) 2 4.20 oli Ruotsin Superettania. Veikkauksen lista oli jo täyttynyt niin ylemmistä jalkapallosarjoista ja SM-liigan jääkiekosta ettei valitettavasti mahtunut listalle tämä kohde. Mutta Centrebetille tuota pelasin sekä sinkkuna että järjestelmiin. Qviding on ylisuorittanut etenkin kauden kotipeleissään. Hävisi edellisessä kotipelissään vasta kauden ensimmäisen pelinsä 11:ssa ottelusta. Nyt oli jo laskeva käyrä muutenkin, 3 perättäistappiota eikä suurempaa hätää sarjapaikkansa uusimisen suhteen. Jönköpingille ottelu oli erityisen tärkeä sillä he taistelevat tiukasti sarjapaikasta kun heillä oli ennen tätä peliä vain 18 sarjapistettä, 2:lla sarjan jumbolla ollessa vain piste vähemmän eli 17. Kaudelta on kyllä paljon tasureita, mutta vain 4 kunnolla pistesaldoa kasvattavaa voittoa. Sen lisäksi Jönköpings on kahtena edellisenä Superettanissa pelaamassa kaudessa napsinut enemmän pisteitä ja voittoja aina vieraspeleistään. Ja vielä kun muistaa sen että 3 kertaa aiemmin joukkueiden kohdatessa on Jönköpings ollut aina parempi, voittaen siis joka kerta. Joten kovalla motivaatiolla varustettu suht hyvin vieraissa viihtyvään joukkueeseen löytyi multa vahvasti luottoa ja se myös kannatti..

Sochaux-Lille 1-1(0-0) x 2.85 oli Ranskan pääsarjaa. Siellä pelataan paljon tasapelejä. Kotietu on Ranskassa vahva ja monesti vierasjoukkueiden taktiikka onkin välttää etenkin tappiota. Lille on varsin tunnettu tasurikone, etenkin juuri niissä vieraspeleissään. Viime kauden saldo vallan uskomaton 11 vierastasuria 19:sta pelatusta sarjaottelusta. Lille oli äärimmäisen vaikea voitettava, vain 3 kertaa poistui viime kaudella kentältä hävinneenä vieraskentällä. Ja kun Sochax pelasi viime kaudella puolestaan kotona usein tasan, peräti 9 peliä, tämä kohde tuoksahti niin tasurilta että.. Myös historia puolsi pelivalintaa sillä 10:ssä edellisessä keskinäisessä kohtaamisessaan Sochaux oli voittanut Lillen kotonaan 3 kertaa, 6 kertaa oli pelattu tasan ja 1 kerran oli Lille pystynyt vierasvoittoon. Nämä faktat laskelmoiden luotto oli vahva ja eikun pelaamaan kohdetta sinkkuna että parhaisiin järjestelmiin muiden parhaiden v-lopun kohteiden kanssa..

Reggina-Torino 1-1(1-1) x 2.85 oli Italian Serie A:ta jossa tasapelit ovat todella arkipäivää myös. Huh tämä olikin hyvä poiminta sillä muita tasapelejä ei Italian pääsarjan kierrokselta sitten tullutkaan.. harvinaista kyllä ! Regginalla oli viime kaudellakin kuten usein ennenkin vaikeuksia voittaa pelejä, mutta tasureita se kyllä osaa pelata ! Viime kauden avausvoitto tuli vasta 12. sarjakierroksella, mutta kova loppukiri voittaen 6:sta viimeisestä pelistään peräti 4 riitti sarjapaikan uusimiseen. Povaan joukkueelle taas käynnistymisvaikeuksia sekä sarjapaikasta taistelua viimeiseen asti. Joukkue pelaa vieläkin enemmän kotona näitä tasureita ainakin historian perusteella ja kun vastustajajoukkue Torino puolestaan oli viime kaudella yksi Italian sarjan tasurikoneista 16 tasapelillään ja peräti 9 vierastasurilla, oli helppoa raapustaa x tähän kohteeseen. Käytin kohdetta 1:ssä tärkeässä järjestelmässä sekä pelasin myös singlenä !

Tämän päivän ekan hyvän osuman takaa löytyy vakuuttavat tilastot eli
Vålerenga-Lyn oli kohde. Pelasin sekä suoraa Lynin voittoa sekä etenkin ulkomaille järjestelmiin Double Chance-pelimahdollisuutta eli pelasin niin että Lyn joko voittaa tai pelaa vähintään tasan kertoimen ollessa tässä pelimuodossa 1.48. Tässä tilastofaktaa Oslon paikallispeliin :

Head 2 head

Jun 1, 2008 Tippeligaen FC Lyn Oslo 2 - 0 Valerenga IF Oslo

Oct 21, 2007 Tippeligaen FC Lyn Oslo 3 - 1 Valerenga IF Oslo

Jun 20, 2007 Tippeligaen Valerenga IF Oslo 0 - 0 FC Lyn Oslo

Jul 22, 2006 Tippeligaen Valerenga IF Oslo 1 - 2 FC Lyn Oslo

Apr 17, 2006 Tippeligaen FC Lyn Oslo 2 - 1 Valerenga IF Oslo

Oct 2, 2005 Tippeligaen Valerenga IF Oslo 0 - 1 FC Lyn Oslo

Jun 12, 2005 Tippeligaen FC Lyn Oslo 1 - 1 Valerenga IF Oslo

Jul 26, 2004 Tippeligaen Valerenga IF Oslo 1 - 2 FC Lyn Oslo

Apr 19, 2004 Tippeligaen FC Lyn Oslo 1 - 1 Valerenga IF Oslo

Oct 26, 2003 Tippeligaen Valerenga IF Oslo 0 - 1 FC Lyn Oslo

Jun 30, 2003 Tippeligaen FC Lyn Oslo 1 - 1 Valerenga IF Oslo

Aug 24, 2002 Tippeligaen FC Lyn Oslo 1 - 0 Valerenga IF Oslo

May 11, 2002 Tippeligaen Valerenga IF Oslo 1 - 2 FC Lyn Oslo

Eli 13 viimeistä kohtaamista niin Lyn on ollut ihan murskaavan ylivoimainen vaikka yleensä sarjataulukossa Vålerengan alapuolella.. mutta keskinäisissä otteluissa on henkinen yliote vahva !
Saldo siis : Lyn 9 voittoa, 4 kertaa tasan, Vålenrenga 0 voittoa..

Jokohan uskaltais katsoa miten järjelmien vika huippukohde Lens-Metz on päättynyt.. ?!?


TV:ssä tapahtuu..  1

Jaahas alkoi BB:ssäkin vähän tapahtumaan.. no jos nyt sain oman suosikinkin taloon ? =) Tuuli meinaan vaikuttaa potentiaaliselta sellaiselta, ensivaikutelma oli ainakin että ompas mukavan oloinen ja nätti neitonen, sellanen mun tyylinen tyttönen mistä yleensä tykkään. Katsellaan katsellaan..

Älä Katsoakin tuli onneksi katsottuna uusintana kun siellähän näkyi tuttujakin kun oman kylän mies, kuuluisa "tainnuttaja" oli "pelaamassa hermopistepelejään".. =p Vakuuttavaa on tuon herran osaaminen kyllä omassa jutussaan.

Ja taas siellon futista urheilukanavalla, ei nyt jaksa katsoa kuin sivusilmällä vähän tota Espanjan liigan Almeria-Valencia peliä. Vedonlyöntimielessäkään en tuohon peliin koskenut. Jännitystäkin on kuitenkin vielä luvassa kun en ole vielä tarkistanut kaikkia päivän pelejä, aika lupaavaltakin jo näytti.. noh jos oli enemmänkin kuin lupaavaa niin siitä saattaa kuulla jo huomisessa blogissani !? =D


Dortmund-Schalke 3-3 (0-2)  1

Ruhrin alueen 132. derby eli paikallisottelu päättyi juuri äsken uskomattomien käänteiden jälkeen. Eli jalkapallosta on siis kyse. Katsoin pelin urheilukanavalta. Tämä matsi oli ennakkoon yksi niistä johon pelaan yleensä tasuria sillä tasalukemiin nämä joukkueet ovat viime vuosina päätyneet todella usein, ihan ihan muutamana viime kautena ei enää ihan niin, mutta silti heti kun huomasin tämän kohteen olevan nyt v-loppuna, oli risti jo mielessä ! Pelasin sekä Veikkaukselle että Centrebetille sinkkuna 3.20 kertoimella, yes ! =)

Näytti jo että Schalkehan tuon taatusti vie kun tilanne oli jo 0-3 & lähellä oli jo Schalken 4. maalikin, mutta sitten tapahtui jotain yllättävää kun 2. puoliajalla ensin Schalken pelaaja otti toisen keltaisen kortin ja joutui pihalle. Sveitsin tähtipelaaja Alexander Frei tuli kentälle 2. puoliajalla Dortmundille ja sitten alkoikin tapahtua. Komea korkea kulmapotku suoraan Suboticin päähän ja hieno puski yli maalivahdin ja tilanne 67 peliminuutin jälkeen 1-3. Sitten Frein tarkka vasuri puhui 16 rajan takaa yläkulmaan, 71. minuuttia pelattu ja 2-3. Sitten Schalke alkoi hermoilemaan ja toinen punainen kortti pelissä Schalkelle oli tosiasia törkeän kampin takia 76. minuutilla. Sitten pelin loppu olikin jo arvattavissa, että Dortmund painaa ja Schalke puolustaa.

Dortmund tarvitsi vielä hieman tuomarin apua tasoitukseen kun hieman epäselvästi käsitilanteesta puhallettiin rankkari, tuuletin ! =D Sitten jännitin, kun Frei astui ampumaan sitä ja vuorenvarma osumahan siitä tuli maalitykin lapikkaasta & tuuletin jälleen !! 89. minuuttia oli pelattu ja sitten toivoin että nyt lopettavat sitten jo sen maalinteon ja loppukirin. Erotuomari tuli jälleen hätiin ja vihelsi pelin poikki varsin käsittämättömästi vain puolen minuutin yliajan jälkeen vaikka olihan vaihtoja tehty paljon sekä myös tuomittu rangaistuspotku että punaisten korttien myötä pelaajien passittaminen kentän sivulle olisi pitänyt tuoda lisäminuutteja yliajalle ! Mutta en valita, hyvä että loppui jo eikä nitroja enää tarvittu ja voitin ! =D




Futistietokilpailukymysys !  1

Näin tilastonikkarina mulla ois vaikka millaisia kysymyksiä Teille esitettävänä, mutta nyt sopivasti kun huomenna MM-jalkapallokarsinnat jatkuvat ja Italiakin pelaa kotipelissään niin ajattelin kysyä tälläistä.. Italia on hävinnyt vain 3 kertaa koskaan pelaamissaan MM tai EM-karsintojen kotipeleissään ! Mille kolmelle joukkueelle Italia on hävinnyt kotonaan ?

Niin ja sitten toinen erittäin mielenkiintoinen fakta ! Kroatia aloitti omana maanaan ensimmäiset jalkapallon arvokisojen karsinnat syyskuussa 1994 & on ehtinyt pelata 7 eri arvokisakarsinnat. Se on ollut näissä aivan uskomaton kotijoukkue, 33 kotiottelua & pyöreät nolla kotitappioiden saldo !!! Tuohon faktaan perustuen prosentit vakiossa Kroatia-Englanti pelissä ovat aika pyllyllään 31 34 35 %. Eilen taisi olla Kroatian voittoa pelattu vain 28 prosenttia jos oikein muistan. Viime karsinnoissa Kroatia voitti Englannin kaksi kertaa ja romutti silloin vika pelissä Englannin arvokisahaaveet.

Toki Englannilla on revanssin paikka ja vahva joukkue itsekin. Ei pidä unohtaa kuinka Englanti maksoi potut pottuina Saksalle vuoden 2002 MM-karsinnoissa häviten ensin kotonaan 0-1, mutta voitti sitten vieraissa Saksan peräti 5-1 ! Silloin Saksalla oli ehkä pieni lamakausi vielä menossa futiksessa, mutta nythän Saksa on taas melkoinen kone.. En siis pidä täysin mahdottomana Englannin voittoa mut vakion prosenttien perusteella ohipeli Englannista on perusteltua. Tasapeli voisi olla hyvä pitkävetovalinta tuohon kohteeseen !?