Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2009.

Äänekoskellakin jo ihan hyvät lenkkikelit !  1

Joo pääteillä ei lunta eikä edes vettä pahemmin näkynyt joten lenkkareilla on oikein hyvä jo mennä ! Tosin itse jos lenkkeilen menen koko vuoden ympäri kyllä lenkkareilla. Nyt ollut tosin vähän taukoa varsinaisesta lenkkeilystä jos ei hyötyliikuntaa lasketa, mut nyt se tulee lisääntymään ! Sivuteillä oli vain pari pienehköä vesiestettä joita vähän piti väistellä tai pomppia yli. Ehdin samalla katsella myös vähän tähtiä(enkä tosiaan saanut edes turpaan vastaantulijalta):P vaikka vauhti olikin kova kuten aina. Yöelämäkin näytti aivan normaalilta ja perjantaiselta kun kävelin baarin ohi jossa raikasi karaoke ja janoiset ihmiset tilasivat juomaa baarimikoilta..



Teen, siis olen olemassa !  1

Tämä blogi käsittelee tutkija Jaana Venkulan artikkelia jonka luin tänään ! Hänen mielestään ihminen on sairastunut oikean tekemisen puutteeseen. Elämme käsittämätöntä pään ja tiedon ylivallan aikaa, jossa tekniikka hoitaa sen, mikä ennen tehtiin itse. Venkulan mielestä se on paha virhe. Vaikka elämä on näennäisesti helpottunut, niin ovatko ihmiset olleet koskaan niin uupuneita ja masentuneita kuin nyt ? Mieli väsyy, kun tekeminen puuttuu. Venkulan mielestä muutamassa vuosikymmenessä on unohdettu, että ihminen on lihaa ja verta. Ikään kuin vanhasta maatiaislajista olisi jalostunut jonkinlainen älykone, joka syntyy piuhat valmiina päässä.

Pää ei ole kuitenkaan kone eikä valmiita piuhojakaan ole, päinvastoin. Pikemminkin mieltä voi verrata umpihankeen, johon ihminen luo itse jatkuvasti uusia polkuja, omaa elämäänsä. Jokainen muutoksen paikka, kaikki sopeutuminen ja ongelmien ratkaiseminen, vaatii näiden polkujen ja yhteyksien syntymistä aivojen eri osien välillä. Jos niitä ei synny, ajattelu jäykistyy kaavoihinsa ja rapautuu.

Venkulan ohjatessa vuosia sitten yliopistossa oppilaita, hän huomasi että käsillä tekeminen selkiyttää ajatuksia. Mitä ankarammin oppilaat yrittivät puristaa oivalluksia päästä paperille tutkielmissaan, sitä vähemmän niitä syntyi. Hän onkin tullut siihen johtopäätökseen, että kädet ovat mielen moottori. Jos ajatukset menevät jumiin tai mielessä pyörii tauotta sama ahdistava juttu, on ruvettava tekemään jotain käytännön puuhaa.

-Kun teemme käsillä jotain konkreettista, liikenne aivoissa vilkastuu. Silloin ajattelukin alkaa kulkea. Kaikki sellainen askarointi, joka on esihistoriasta asti liittynyt ihmislajin selviytymiseen, on kirjoitettu syvälle soluihimme. Tarvitsemme sitä vieläkin, olipa tietokone keksitty tai ei, Venkula sanoo.

Hänen mielestään on outoa nykyaikana kun jokaista vastoinkäymistä ja kriisiä hoidetaan terapialla ja lääkkeillä. Sen sijaan että itse ahdistusta ryhdyttäisiin hoitamaan, mielelle pitäisi antaa rauha löytää oma ratkaisu. Aivoissa täytyy muuttuvassa tilanteessa syntyä konkreettisesti uusia yhteyksiä kun vanhat keinot eivät enää tepsi, eikä niitä synny nappia painamalla tai katsomalla googlesta.

Jaana Venkula ei usko että ihmissuhdesotkut ja kriisit tulisivat vatvomisella yhtään miksikään. Kriisipaikoissa olisi usein paljon järkevämpää ottaa vaikka vasara käteen ja ruveta rakentamaan jotakin. Erityisesti kun teemme sellaista, mitä emme välttämättä ihan edes osaa ja mikä vaatii sopivaa ponnistelua ja keskittymistä, aivojen mielihyväkeskus aktivoituu. Se taas antaa virtaa niihin lohkoihin, jotka ratkovat ongelmia, hän perustelee. Keskittyneessä puuhassa aivot saavat yhtäältä levätä, toisaalta uusiutua ja silloin niissä syntyy kuin itsestään yllättäviä oivalluksia. Se tuntuu siltä, kuin odottamatta umpiseinään aukeaisi ovi. Mieli löytää itse tiensä, mutta se vaatii pakotonta tilaa.

Pelkkä tieto ei auta ihmistä selviytymään eikä tee ketään viisaaksi. Pikemminkin tiedon ylivalta tyhmistää. Entiset sukupolvet olivat kouluttamattomia, mutta he osasivat tehdä valtavan paljon enemmän kuin me. Kaikki eivät osaa enää kulkea edes metsässä tai sytyttää tulta nuotioon, mutta ne ovat taitoja, jotka liittyvät olemassaolon perustaan. Jos kadotamme ne, kadotamme samalla yhteyden todellisuuteen ja itseemme sen osana. Meistä tulee elämän tarkkailijoita sen sijaan, että itse eläisimme.

Mielenrauhan löytää, kun käsittää, että elämässä on aina jotain kesken. Jos mikään ei ole kesken, on kuollut. Jokainen tuleva päivä on aina hyppy tuntemattomaan ! Venkulan mielestä juuri epävarmuus on kiehtovinta elämässä, mutta sitä ei enää haluta hyväksyä. Ihmiset on pumpattu täyteen päämääriä. Luullaan, että jos asiat eivät ole koko ajan hanskassa, on epäonnistunut. Mitä me sellaisella elämällä teemme, jossa kaiken tietää ennalta Venkula kysyy ? Tosiasiassa todella merkittävät asiat tulevat aina yllätyksinä.

Suomen kielen sanat 'käsittää' ja 'käsitellä' ovat muuten suoria johdoksia sanasta käsi ! Ja loppuun hieman oppia kuinka ihminen pystyy muuttamaan itseään ja ajatuksiaan > Ensimmäisenä on aina teko. Jos se tuntuu oikealta, toistetaan se. Kerran, toisen, monta kertaa. Vähitellen teko alkaa muuttaa mieltä. Se on moottori, joka käynnistää, antaa voimaa, vie eteenpäin ja kuljettaa johonkin ennalta arvaamattomaan paikkaan.


Paahtoleipävillitys & se vetoviikon 11 yhteenveto!  1

Juu kun tässä yksi päivä ostin niitä paahtosämpylöitä niin on ollut paahtimellakin harvinaista kyllä käyttöä. Sain sen muistaakseni about pari vuotta sitten jonkun vanhana enkä kyl pahemmin oo sitä käyttänyt. Mutta nyt esim. aamiaisella on kiva mutustella vähän rapeampaa leipää levitteen ja kasvisten kera =) Ne paahtosämpylät jo loppuivat, mutta innostuin sitten paahtamaan ruisleipääkin ! =D Ihan kivaa vaihtelua se tämäkin ruokavalioon..

Joo Betfairilla on päästy kunnolla alkuun ! =) Perjantaina se jo alkoi ja jännitettävää on riittänyt. Pelasin sitten sunnuntaina ensin Italian Serie A:ta ja olin ihan täpinöissäni kun vähän ennen puoliaikoja mulla oli 5/5:stä kohteesta oikein. Siis jättipotti sinkuilla oli sinänsä lähellä joka lopulta latistui 1 tosin upeaan osumaan sekä toiseen sivuosumaan kun varmistin yhden noista 5:stä kohteesta pelaamalla myös toista merkkiä samaan kohteeseen. Pelasin muuten seuraavia >

Chievo 2 6.80 osuma !
Catania 2 5.00
Udinese-Catania x 3.35 sivuosuma !
Palermo-Lecce x 3.70
Reggina 1 3.00
Atalanta-Torino x 3.15 tää huti harmitti eniten sillä tähän satsasin eniten.

Siitä huolimatta omat tuli pois kun Chievon kerroin oli niin komea & sivuosuma siihen päälle.

Sitten tuli ekat negatiiviset veikkaukset sunnuntai-iltana kun Espanjan ideani eivät oikein pitäneet. Puolestaan Tottenham piti mutta harmi kun tuli satsattua siihen niin vähän kun odottelin Italian ratkaisuja ja sen myötä rahojen palautumista. Kokeilin myös Fiorentinaa eikä Norjankaan pelit oikein sujuneet. Harmi satsaamani Aalesund johti vielä puoliajalla 1-0 mut hyytyi lopulta tasuriin Trömsön kanssa. Sitten unohdin vielä pelata Marseillea joka olisi voittanut. Eli sunnuntai-ilta oli tähän mennessä huonoin pelipäivä Betfairille.

Mutta maanantai palautti pelitilin takaisin siihen mitä se oli lauantain jälkeen. Meni täsmälleen samoin kuin perjantai eli 3 kohdetta pelasin ja 2 niistä osui >

Sandefjord-Brann 1 n.3.00 kerroin, tähän satsasin ylivoimaisesti eniten. Norjan sarjan avauskierrosta jolloin yllätykset ovat herkässä. Sandefjord palasi vuoden tauon jälkeen pääsarjaan ja melko hyvänä kotijoukkueena oli taatusti nälkäinen. Brann puolestaan on Norjan sarjan parhaita mutta vieraskenttä eikä tässä vaiheessa kautta kuviot voi olla vielä kovin valmiita & yllätys nähtiinkin, tulos 3-1(1-0) =)

Toinen osuma tuli Valioliigasta kun West Ham & West Bromwich tasasivat pisteet kertoimella 3.7. W.B.A. on huono vierasjoukkue mutta kaipaa pisteitä joten tasuriin sil oli hyvät mahikset kuten kävikin. West Hamilla ei ole enää kauheasti motivaatiota ja kun molemmat aika harvakseltaan pelanneet tasureita, tuntui se juuri sopivalta tulokselta.

Kolmas yritys oli Ranskan 2.liigan tasaista liigaa jossa tällä kertaa Nimes-Strasbourg eivät tasanneet pisteitä. Oli kyllä tiedossa että Strasbourg tarvitsee kohta voittojakin vieraissa jotta nousu pääsarjaan onnistuisi joten en tätä kokeillutkaan kuin minimipanoksella.

Tänään lähti vetoviikko 12 käyntiin & Italian Serie B:tä ja Englannin alasarjoja tuli tänään kokeiltua, pitääkin alkaa katsomaan että kuinka kävi ja mihin suuntaan pelitili kääntyy tämän päivän jälkeen..


'Latauspäivä' !  1

Tänään tuli ahkeruuspuuska ja tein kaikenlaista mikä monesti jää tekemättä tai tulee ainakin siirrettyä kun olisi parempaakin tekemistä ! Pesin pyykkiä, siivoilin, järjestin levyhyllyn, vein paljon roskia pihalle(tietty rosikseen) =D , leikkasin kynnet, ajoin parran, harvinaista kyllä voitelin koko kehon hyvän venyttelyn jälkeen(eilen oli kova selkätreeni) & jopa katsoin ensi v-lopun pelitarjontaa hiukka jo valmiiksi vaikka tämä on vielä hieman kesken..(kun noita sarjoja mitä pelaan on niin paljon) kun ei aina ehdi olla ihan ajan tasalla joka sarjan seuraamisessa. Ja jälkikäteen saattaa jäädä harmittamaan et miksen tota pelannut jne. kun oman laiskuuden takia mennyt sitten hyvä kohde ohi kun ei ollut ajoissa valmiina.

Juu tänäänkin pelasin Betfairille mutta huomenna ehkä sitten se koko v-lopun vedonlyönnin yhteenveto. Katsoin nyt ekan kerran tänä vuonna 'Tanssii Tähtien Kanssa'-jakson ja taatusti ovat nyt vähän kertoimet muuttuneet sen ohjelman osalta kun Wilson Kirwa oli ennen kisan kisaa ainakin jossain vedonlyöntifirmassa suosikki koko kisan voittajaksi ! Tuskimpa enää tai kehitys tai fanijoukko täytyy olla jatkossa melkoinen ! =D


Komea uran avaus Betfairilla !  1

Tein perjantaina ekat vetoni sinne, löin vetoa 3:sta Ranskan 2.liigan kohteesta joista 2 osui. Osumat >
Chateauroux-Boulogne 1 1-0(0-0)
Dijon-Reims x 1-1(0-0)
Ja ohi meni > Ajaccio-Lens x 0-1(0-0)
Tuolla kuitenkin heti jo vähän plussaa !

Sitten lauantai, oli kerrankin tuuria näin päin kun uusi pelisivu vaatii vielä vähän totuttelua miten sinne pelataan niin kohelsin jotenkin vahingossa ton FC Köln-Mönchengladbach-pelin kanssa ja löin vahingossa 2 kertaa saman vedon, mut sit tulikin kaksi kertaa parempi voitto vaan ! =D Sillä pelasin vierasvoittoa 'Mönchenille'. Keskinäisissä otteluissa nimittäin sillä on ollut vahva niskaote FC Kölnistä ja näin kävi tälläkin kertaa. Myös motivaatio oli heillä kunnossa kun putoamiskamppailussa ovat & viime aikojen piristynyt ote puolsi myös tätä pelivalintaa.

Sitten seuraavaksi tuli tosi komea osuma Englannista kun Crystal Palace voitti vieraissa kovan kotijoukkueen, yhden kauden yllättäjistä ja komeetoista Swansean. Kerroin olikin siksi kohonnut korkeammaksi kuin tasoero oikeasti on jota ei juuri edes olekaan, lähinnä kotietu. Sain Crystal Palacesta 5.40 kertoimen ja se maistui ! Koklasin myös piristynyttä motivoitunutta Charltonia peräti 7.6 kertoimella muttei tällä kertaa osunut vaik olikin hyvin pelissä mukana Wolvesia vastaan.

Tuossa tähän mennessä kaikki vetoni sinne ennen Ranskan 1.liigan iltapelejä joissa koklasin tasureita sekä huikeaa 7.6 kerrointa taas, tällä kertaa Le Havrelle joka on pärjännyt yleensä hyvin Valenciennesta vastaan. Johti jo 0-1 mut hyytyi valitettavasti lopussa. Onnea puolestaan oli kun Rennes tasoitti ottelunsa viime hetkellä. Siihen tasuriin etenkin satsasin !
Eli osumat Ranskasta >
Le Mans-Rennes x 2-2(2-0)
Nantes-Lorient x 1-1(1-0)
Ja yksi illan peli on vielä kesken..

Ja kun Betfairille minimipanos on 4 euroa per veto, osumien tullessa pelitilin summa karttuu mukavaa tahtia ! =) Tästä on hyvä jatkaa kohti sunnuntaita..


Betfair  1

No niin uusi pelitili jälleen avattu. Hyvänä motivaattorina toimi tuo kilpailu sinne Liverpoolin matsiin. Ja kun tarkastelin yhtiötä muutenkin niin heidän tarjoamat kertoimet ovat todellakin harvinaisen suuria. Melkein kohteesta kuin kohteesta löytyy aina joku ylikerroin. Varmaankin Pinnacle on ainoa kilpailukykyinen firma näille kertoimille. Kyllä se näin vaan on, että sitä mukavampaa ja innostuneempaa se pelaaminen on, mitä suurempia kertoimia on tarjolla !

Odotan jo innolla ekoja vetojani Betfairille.. ja huomenna se aika taitaakin jo koittaa !


Tämä se on suht erikoinen juttu ! =D  1

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa kilpaileva ex-pikajuoksija Wilson Kirwa ei ole koskaan tiennyt ikäänsä. – Luulen, että olen lähes 40-vuotias, Wilson kertoo Viihdeuutisille.

Maikkarin supersuositussa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa kilpaileva ex-juoksija, kirjailija ja Lahden kaupunginvaltuustoon valittu Wilson Kirwa ei tiedä tarkkaa ikäänsä. Keniasta Suomeen noin kymmenen vuotta sitten muuttanut Wilson muistuttaa, ettei ikä ole vain numeroita.

– En ole koskaan tiennyt minä vuonna ja päivänä olen syntynyt. Ei se tosin ole minua haitannut, Wilson sanoo Viihdeuutisille.

Olen ikuisesti 18-vuotias
Ihmiset ovat ihmetelleet, miksi hän ei ota asiasta selvää.

– Tutut ovat ehdottaneet jonkinlaista veritutkimusta. Ei minun tarvitse tietää ikääni. Tiedän sen, että elän vain kerran joten numeroilla ei ole väliä. Ikä on mielestäni enemmänkin mielentila kuin tietty luku, Wilson tuumaa.

Wilson arvioi iäkseen 35 vuotta.

– Minusta tuntuu, että olen lähemmäs 40-vuotias. Paikat alkaa jäykistyä. Välillä tuntuu, että olen jo vanha ukon käppänä. Haluan kuitenkin uskoa, että olen ikuisesti 18-vuotias, iloinen tanssikisaaja nauraa.

Jo loppuun pari kysymystä aiheesta. Mitäs itse ajattelisitte jos teillä ei olisi syntymäpäivää mitä joka vuonna edes vähän juhlia ? Entäs se ettei olisi ikä tiedossa ? No sitä ei voi ihan pieleen arvata jos seuraa sen verran aikaansa että huomioi kun vuodet vaihtuvat ! =D Olisiko kiva kun useat luonteenpiirteet eivät muodostuisi ainakaan lukeman mukaan astrologiasta jos niihin uskoisit ?


Ilouutinen !  1

Suorastaan ilahduin oli ensireaktioni kun kuulin tänään että Mr.Mäkihyppy Janne Ahonen aikoo palata kilpailemaan ! =) En osannut kyllä arvata että hän palaisi vielä, mutta taatusti pärjää kyllä vieläkin ! Ikä ei ole vielä este ja vuoden tauko on taatusti vaan tuonut motivaatiota lisää. Se on myös hyvä asia sekä Suomelle että koko mäkihypylle. Kukaan suomalaisista ei tällä kaudella pystynyt ottamaan Ahosen jättämää vaativaa aukkoa. Ajoittain toki Olli & Larinto hyppäsivät melko hyvin, muttei vielä aivan terävimmällä huipulla eikä tasaisesti. Kyl tämä oli vaan hieno uutinen urheilulle, hyvä Janne & hyvä Suomi !