Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2007.

Jäi yksi yö nukkumisesta väliin..  1

Joo niin pääsi käymään että pe-la yö jäi kokonaan & kummasti alkokin lauantai-iltana jo väsyttämään, seurasin kuitenkin vakioveikkauksen loppuun asti(kylläpäs menikin päin seiniä, onneksi edes pitkäveto toi vähän onnistumisen elämyksiä) ennenkuin ajattelin nukkumaanmenoa. No lopulta vasta 20:00 aikoihin nukahdin ja heräsin ennen 8.00 et melkein kellon ympäri meiningillä tuli kuitattua yksi väliin jäänyt yö. Noh ehkä tänäänkin väsyttää hieman normaalia enemmän vielä.. ?


Tulevaisuuden näkymiä ?  1

Näin tällä viikolla yhden itsestäni vähän vanhemman kaverin joka avitti äitiänsä kuskaamalla tätä rullatuolissa paikasta toiseen. Mietin heti että noinkohan minäkin vielä joskus äitiäni kuskaan ? Ihmiset vanhenevat, vanhempien kohdalla sen huomaaminen lopulta yleensä muuttuu sitten todeksi. Onneksi oma äitini on vielä melkoisen hyvässä kunnossa & yrittää myös pitää kunnostaankin huolen. Äidin & biologisen isän puolelta ei vanhuksia enää löydy, mutta isäpuolen kautta on molemmat vielä hengissä. Tässä voi jo pikkuhiljaa odotella niin pahalta kuin se kuulostaakin että miten kauan he vielä jaksavat !?

Jossain vaiheessa 10-20 vuotta tästä eteenpäin jos ei mitään ikävää ole ehtinyt käydä, alkaa vanhuus vaivata varmaan jo äitiänikin. Pitää vaan toivoa että liike pysyy ettei tarvitsisi siihen mitään apuvälineitä. Olen kyllä valmis avittamaan tulevaisuudessa omia vanhempia paljonkin, ovathan he olleet niin monessa asiassa avuksi yrittäen pitää poikansakin jollain tiellä vaikka niin kovin itsepäinen olenkin ja teen kuitenkin itse kaikki ratkaisuni ja valintani itse tässä elämässä. Mielestäni äitini on ansainnut hienon vanhuuden joten mihinkään vanhainkotiin en häntä halua paitsi sitten aivan pakon sanelemana jos kunto on niin heikko.

Tälläinen hieman vakavempi ja syvällisempi blogi tällä kertaa. Mutta hauskaa viikonloppua Cityläisille siitä huolimatta ! =)



Heroes alkoi.. & jalkapalloasiaa..  1

Ihan mielenkiintoisen oloinen sarja vaikkei ehkä niin mulle tarkoitettu. Muistan kyllä nuoruudesta yhden hyvän kaverin joka keräsi Marvelin lehtiä kuten Hämähäkkimiestä, Ryhmä X:ää tms. Itse pysyttelin enemmän Aku Ankassa, Tex Willerissä, Busterissa jne. Toki noitakin lehtiä jokunen tuli luettua, mutta se ei ollut niin mun juttu.

Oho olipas "kauhea" yllätys kun Suomi pelasi Espanjan kanssa 0-0 ! =D Toivottavasti Suomi ei saa nyt näiden jatkuvien maalittomien pelien myötä tylsän joukkueen mainetta ? Tulee ihan mieleen muutaman vuoden takainen shokkiyllätys EM-voittaja Kreikka joka pelasi myös todella kurinalaista puolustusvoittoista peliä saksalaisen valmentajan johdolla. Mutta kaikki keinot on otettava käyttöön kun pelataan tuloksesta ja menestyksestä ! Ainakin Suomi osaa puolustaa ja hyvin.. ja kun tiedämme että muutama kohtalainen maalintekijäkin löytyy niin vielä kun tuo pelityyli jalostuu hieman enemmän niin ehkä saamme nauttia myös niistä maaleista..


Vanhat valokuvat & tilkka taas sitä ominta aihetta  1

Tässä kun oon tehnyt joutessani viime päivinä suursiivousta tavaroihin joihin en ole tehnyt vuosiinkaan mitään tuttavuutta niin löysin sieltä myös paljon valokuvia. Valokuvat ovat hienoa asia ! Niitä katsellessa muistuu mieleen sen hetkisiä unelmia ja fiiliksiä. Parhaimmillaan kuvat muistuttavat joistain vanhoista unelmista joita alkaakin taas sen innoittamana uudelleen työstämään. 70-luvulla syntyneenä ihan vanhimmat kuvat saavat jo ihmeellisen reaktion aikaan et hei mähän oon elänyt jo noinkin outoina aikoina =D Joo kunhan kerään noita kuvia vähän kasaan ja käyn tutun luona scannailemassa niin sitten pääsette te muutkin näkemään näitä..

Törmäsin vähän ajan sisällä uudestaan ja vieläpä samassa paikassa vaan eri aikaan eli melkoista sattumaa siis yhteen tyyppiin joka nuorempana asui pitkään Ruotsissa. Kun tuli vedonlyönnistä puhe niin hän muisti ruotsalaisia ainakin lähes ammattipelaajia. En tiennyt että suomalaisten ja ruotsalaisten pelaamisessa on paljoakaan eroa, mutta nyt opin ainakin mitä se on voinut olla. Noh hänen mukaan ruotsalaiset sijoittavat isomman summan kerrallaan varmempaan pienikertoimiseen kohteeseen kun taas suomalaiset hakevat suurempia kertoimia pienemmällä panoksella ja sitten toivotaan ja toivotaan.. No en menis ihan allekirjottamaan tota, paljon on erilaisia pelaajia jo maidenkin sisällä, mutta tuon mukaan suomalaiset olisivat kieltämättä aika hyvin jäljillä siinä että miten kannattaa pelata eli etsimällä niitä ylikertoimia ja ammattimaisemmat sitten suorastaan iskevät niihin mehukkaimpiin ! Ja loppuun vielä hauska juttu : hänellä oli ruotsissa myös yksi melkoinen peluri-ystävä joka luotti siihen että uuteen listaan oli parasta tutustua aina ammeessa löhöillen reporankana hyvissä fiiliksissä =D Kun puhutaan että urheilijat ovat monesti taikauskoisia niin ilmeisesti urheilun seuraajat ja vetoa lyövät voivat olla toinen yhtä omituinen ryhmä.. =P


Askel kohti ammattimaisempaa toimintaa !  1

Niin nyt kun olen saanut valtavan määrän jalkapalloinfoa tutkiskelun myötä sekä jo melko täydellisin tilastoin, on aika hyödyntää tätä osaamista entistäkin paremmin ! Aion nimittäin laajentaa nyt paikkoja minne pelaan. Tähän mennessä hyvin pitkälti mulle on riittänyt Centrebet & Veikkaus. Toisinaan myös Paf ja ensi askeleet aikoinaan otin SSP:lle pelatessani kun Suomessa vedonlyönti ei ollut vielä laillista paitsi lähinnä vakioveikkausmuodossa.

Jotta hyödynnän jatkossa paremmin haistamani ylikertoimet ja saan pelata oudompiakin sarjoja, aion tehdä nyt muutaman uuden tilin eri vedonlyöntiyhtiöille. Ainakin Nordicbet on aivan ykkösenä listalla, siellä voi pelata mm. Suomen jalkapallon kolmostakin. Expekt myös kiinnostaa, sielläkin olin hetken aikaa muutama vuosi sitten, katotaas mitä se paikka nykyään tarjoaa !? Ladbrokes & Betsson myös kiinnostavat. Nyt aionkin sitten pelata aina sinne missä peli-ideallani on suurin kerroin ! Tämä on tärkeä askel jos todella voittaminen kiinnostaa !


Yöradio.  3

Koska kuuntelin Suomen pelin radiosta enkä jaksanut sen jälkeen enää minnekään lähteä vaikka räsypokkaakin olisi ollut pubissa tarjolla.. =D No joku toinen kerta sitten totakin, ehdottomasti ! Mutta tosiaan jäi sitten radio päälle. Ensin kuuntelin vähän musiikkia sieltä ja meinasin jo laittaa kiinnikin sen ja siirtyä tv:seen, mutta sieltä alkoikin tulla mielenkiintoista kuunneltavaa enkä hennonut laittaa sitä kiinni ja onneksi näin tavoistani poiketen, tuli vähän erilainen lauantai-ilta ja yö joka toivottavasti ehkä laajensi tottumuksiani !?

Ensimmäinen ohjelman mielenkiintoinen aihe oli "Slow life" jossa kapinoidaan etenkin kiirellistä ja tehokkuuteen perustuvaa työelämää. Vastavoima siis tälle suorituspainotteiselle nykymeinigille. Siinä painotettiin myös etenkin elämästä nauttimista. Joo aihe oli kiinnostavaa kuunneltavaa, joku tulevaisuuden tutkija siin oli vieraana..

Sitten 14.10 oli aika monella tunnetulla henkilöllä synttäritkin. Ei niin älyttömän pidetyllä henkilöllä tällä hetkellä ainakaan Jyrki Kataisella oli esim. merkkipäivät. Kirsi Pihallakin muistaakseni sekä Roger Moorella & tämä charmikas henkilö täytti peräti jo 80 vuotta. Kaikkihan tietävät James Bondin osan mutta kuinkas moni muistaa tai jälkikäteen tietää hänet Simon Templarina alias Pyhimyksenä ? Minä ainakin luin noita sarjiksia joskus..

Sitten nauratti kovasti toi Alivaltiosihteerin hupi-idea että säästettäisiin sähköä käyttämällä uutta keksintöä joka sammuttaa valot aina siksi ajaksi kun silmät on kiinni eli myös räpyttäessä silmiä ! =D Ai että siinä vasta keksintö olisikin.. =P

Sitten takahuoneessa oli vieraana Samuli Edelmann keskustellen tästä uutukaisestaan eli lauletuista virsistä. Erikoista kieltämättä ja kuulinkin pari kolme biisiä sitten haastattelun välissä niitä virsiä. Ei paha, onhan noita joskus koulussakin laulettu ja opeteltu joten on niillä jotain lapsuus-nuoruus muistoarvoakin ja ehkä ehtoopuolella elämää noita sanoituksiakin voisi alkaa jo kuuntelemaan. Eipähän virsien sanoma yleensä kovin huono voi ollakaan paitsi ehkä juuri kapinallisille nuorille.. mutta sitähän nuoret tarvitsevatkin eli jotain mitä vastaan kapinoida ! Mun luokalla oli ala-asteella yhessä vaiheessa aina viikon virsi opeteltavana(ei rinnakkaisluokilla moista) & kumma kun melkein aina sitä oltiin opettelemassa sitten jälki-istunnossa.. xD

Toivottavasti alan nyt joskus muulloinkin kuuntelemaan radiota kuin vain metallin erikoisohjelmien aikana, se on kuitenkin hieman erilaista kuin tv:n katselu. Ja kun löytää sopivat ajat ja ohjelmat, niin se ei ole pelkkää hömppää vaan ihan ajankohtaista asiaakin. Toki hömppäkin on joskus ihan paikallaan..


Pizzaa syöden Suomi voittoon !  2

Dodiin alkaa pikkuhiljaa jännittämään kun se Belgian peli lähestyy.. Mulla oli lahjakortti paikalliseen pizzeriaan & ajattelin että nyt on kyllä hyvä aika käydä hakemassa kunnon evästä tähän sietämättömään jännitykseen ! Kinkku, katkarapu, herkkusieni & juusto kelpasivat tällä kertaa mausteiksi. Yes Serbia alkaa olla out tästä jännästä EM-kisa taistelusta kun Armenian vieraana saalisti vain yhden pisteen. Alkaa olla kolmen kauppa.. Puola, Portugali & Suomi. Portugali hoiti jo vieraissa Azerbaidzhanin. Pahoin pelkään että Portugali voi osoittautua liian kovaksi palaksi Suomelle pitääkseen takana pisteissä. Uskon että Portugali tulee voittamaan kaikki pelit ennen viimeistä Suomi-peliään. Alkaa olla tasurikiintiökin jo täynnä ja turhan helppoja noi vastukset, Portugali jyrää ! Suomi-peli voikin sitten olla yksi jännimmistä ikinä !!! Puolalla alkoi juuri kotipeli Kazakstania vastaan, toivotaan pientä ihmettä ja pistemenetyksiä sillä uskon että siinä on Suomen sauma että Puola vielä kompuroi..

Ja vähän tv-ohjelmista. Kattelin tossa sellasta suomalaista sketsisarjaa kuin "Kätevä Emäntä" ja pidin sitä ihan katsottavana.. urkkaruudussa hämmästelin sitten 8-vuotiasta suomalaispoikaa joka on 3 vuotta pelannut tennistä ja on jo nyt superlahjakkuus & sen vuoksi harjoitteleekin tuohon ikään nähden uskomattoman paljon. Toivottavasti maltillisuus ja innokkuus riittää vielä pitkälle ! Mielestäni moraalisesti ihan oikein harjoitella jo nyttenkin kunnolla sillä jos jostain todella nauttii ja tähtää korkealle niin sitä saakin tehdä paljon, jo tuossakin iässä. Eiköhän se tuo elämään paljon sisältöä oikealla tavalla kun huolehditaan vielä siitä että välillä saa ottaa vähän rennommin.

Melkein oli jo kolmen päivän tauko totaalisesti Citystä, hyvä Toni ! =)


Kylmenee.. ja univaikeuksia =/  1

..ilmat kylmenee, tänään laitoin ekan kerran jo pitkähihasenkin näin syksyllä, tätä menoa kohta voisi harkita jo korvaläppiäkin.. Mulla on ollut univaikeuksia taas kerran ja liikunnan harrastaminen meinaa vaan pistää yhä enemmän valvottamaan. Unirytmi ei ole aivan all right. Toivottavasti en pilaa taas kerran elämääni nukkumalla väärään aikaan !? Tänään yritän unilääkkeeksi saunaa & paria lonkeroa, toivottavasti sais sitten untakin ettei tarvis valvoa taas tunteja kuten nyt viime aikoina on käynyt.