Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2008.

Neljä Ruusua  1

Aihe tuli juuri nyt ajankohtaiseksi koska satun paraikaa kuuntelemaan "Flashback"-radio-ohjelmaa jossa käydään tänään läpi arkistomateriaalin voimin Neljän Ruusun uraa. Itsellenihän tämä bändi on harvinaisen tärkeä bändiksi joka ei edusta sitä aivan perinteisintä musiikkia mitä olen kuunnellut. Muistelen että nähdessäni "Tie ajatuksiin" heidän musiikkivideonsa 90-luvun alussa, tykästyin siinä vaiheessa bändiin. Se oli sopivan tunnelmallista musiikkia nuoruuteen ja jotenkin tuo heidän hieman melankolinen tyylinsä on kolahtanut siitä lähtien. Levyhyllystäkin löytyy sentään 7 levyä. "Hyvää päivää" levystä etenkin pidän, joka ilmestyikin jo hieman ennen bändin menestysvuosia. Sitä kuuntelin tosin toki vasta jälkikäteen.

Joo bändin näin eka kerran livenä joko vuonna -93 tai -94. Sen jälkeen vielä kahteen otteeseen. Ja toisella kerralla sainkin tyyppien nimmarit & Ilkan kanssa pitkät juttelut. Kertaakaan en kuitenkaan festareilla heihin törmännyt. Niin tuosta lopettamisestaan kuulin vasta tänä kesänä juteltuani jonkun uuden tuttavuuden kanssa tämän kesän Keitelejazzeissa bändistä kun Ismo Alanko oli sattumoisin tämän vuoden vieraana täällä. Jaahas se tuli mulle ihan yllätyksenä toi lopettaminen mut ovathan olleet yhdessä jo teineistä asti joten aikansa kai kutakin. Ja ehkä olikin viisaampaa lopettaa jos tuntui että tällä saralla ei synny mitään uutta merkittävää. Onhan palaaminenkin kuitenkin aina mahdollista.

Kuten Ilkka Alanko sanoi jossain TV-haastattelussaan aikoinaan että toivoisi että saisi tehtyä biisejä jotka jäisivät ihmisten mieliin. Ainakin itselleni moni hyvä biisi on jäänyt hyvin mieleen ja niitä onkin kiva levyiltä soitella kun sellainen fiilis tulee. Hyvää musiikkia esim. kun meinaa lähteä vähän juhlimaan ! Itsellekin hyvä poikkeus aggressiivisesta heavystä ennen baari-iltaa ! =D Joo ja kun itekin tässä pääsee pikkuhiljaa vanhenemaan niin eipä tuota aggressiota enää tarttekaan niin aina nostella.


Suomen tämän päivän vastustajasta, Venäjästä..  1

Kun otin selvää Venäjän + entisen Neuvostoliiton kaikki entiset MM & EM-karsintapelit, jouduin hämmästymään.. Kotietu on jalkapallossa tietenkin suuri ja aivan parhaat joukkueet näitä tärkeitä karsintapelejään kotonaan todella todella harvoin häviävät. Venäjän tilastot ovat aivan huikeat ! Melkein 100:sta kotikarsintapelistä vain ja ainoastaan yksi tappio kautta aikojen. Siihenkin tarvittiin silloista hallitsevaa maailmanmestaria Ranskaa kun Venäjä kaatui kotonaan tähän mennessä sen ensimmäisen kertansa 10.10.1998 niukasti 2-3 ! Joo tämä tilasto hakee vertaistaan eikä löydy vakuuttavampaa kotisaldoa näissä ympyröissä. Venäjän vierastilastot ovat sentään paljon inhimillisempää luettavaa; sieltä löytyy kyllä useampia tappioitakin. Joten tähän nähden olisin todella tyytyväinen jos Suomi pystyisi venymään edes tasuriin. Vierasvoitto taitaa olla hieman jo liikaa toivottu.. Ennen peliä ajattelin että jos Suomi pelaa taas kuten useamman pelinsä viime karsinnoissaan eli todella puolustusvoittoisesti, voisi olla hyvä mahdollisuus 0-0 tasuriin. Enää sitä ei voi tulla, mutta 1-1 ois ihan hyvä ! Hyvä Suomi, go for it !!!


Suuri päivä Suomen jalkapallolle ! =)  1

Aivan UPEETA MAHTAVAA, Suomen alle 21-vuotiaat pikkuhuuhkajat selvittivät tiensä ensi kesän EM-lopputurnaukseen hienon loppukirinsä myötä ! =) Vihdoinkin Suomen uroksetkin pääsevät näyttämään taitonsa lopputurnauksessa. Siitä on taatusti hyötyä myös kokemuksen kannalta sillä usea tuosta joukkueessa tulee taatusti pelaamaan myös vielä pitkään miesten maajoukkueessakin. Tämä on hieno päivä suomalaiselle jalkapalloilulle, yksi suuri askel kohti parempaa menestystä. Ensi kesänä tulen varmasti seuraamaan noita nuorten kisoja tarkasti ! =)


Ostin piimää..  1

..itselleni hyvin hyvin todennäköisesti vasta ekan kerran tänään ! =D Hieno saavutus eikö ? =p Muistan kyl joskus ostaneeni vanhemmille tai vanhuksille mutten kyllä vielä omaan huusholliini. En inhoa piimää, mutta joitain tuotteita ei vaan jostain syystä tule niin ostettua tai sitten lainkaan kuten piimän kohdalla on ollut. Kai sitä turtuu helposti aika samoihin elintarvikkeisiin ja pikkasen tekee sitten vaihtelua niitten kanssa. Nopeuttaa kaupassakäyntiäkin. Toki kaikkea uutta pitää aina välillä koklata ! Herkkujen kohdalla etenkin.. =D Mutta toi piimä. Niin vatsani on yksi ehkä heikkoimmista kohdistani kun jo pienestä pitäen on aina toisinaan ollut vähän kipeä. Sekä ruansulatusvaivoja on ollut että myös stressiperäistä kipeytymistä. Perhosia vatsassa jännittäjä-tyyppiä olen kai hiukan !?

Olen kuullut ja huomannut sen itsekin että piimä auttaa vatsavaivoihin. Tämän olen oppinut jo "kotoa" ja useamman kerran ennen juonut sitä vanhempani luona ja myöhemminkin toisinaan suunnannut sinnepäin jos muutakin asiaa on ollut sopivasti ja eikun piimää vatsavaivoihin sinne vaan juomaan ! =D Nyt kun olen puurtanut viime päivinä tosi ahkerasti kynän kanssa samoissa asennoissa hieman liikunnan kustannuksella ja maha on hiukan reagoinut tähän pakkomielteiseen hiukan stressaavaankin touhuun pahimmillaan joka tosin on mukavaa ja nautittavaakin ja itseni mielestä lähes pakollista. Joten ajattelin nyt sitten sopivaan saumaan tänään ottaa ruokavaliooni mukaan uuden tuotteen, piimän ! =)


Ah kun teki hyvää..  1

..tämä kolmen vuorokauden totaalitauko Citystä =) Ei tullut kirjoitettua sinä aikana viestin viestiä keskusteluihin, katsottua kuvagalleriaa laisinkaan saati edes kirjoitettua näitä joka päivän "pakollisia" blogeja. En myöskään käynyt kirjautumattomana sinä aikana kertaakaan kurkkaamassa että mitä ihmettä täällä oikein mahtaa tapahtua. Olipas nautittavaa olla hetki irti riippumattomana.. =) Saatan tehdä näitä tempauksia jatkossakin, eri pituisina tosin miten millonkin. Näin on kuten erään tunnetun suomalaisen älykön sanontakin kuuluu että elämä on ihmisen parasta aikaa ! xD

Kirjoittaessani soi Jotain Europpan Tähtiä tv 2:lta taustalla & nyt vaihtuu kyl musa...

Kommentoi kirjoitusta

Parista kolmesta Subin ohjelmasta juttua..  1

Niin nyt kun on illatkin pimenneet pikkuhiljaa, on tarjolla ollut myös kummitusohjelmia. Sinänsä hyvä idea, mutta katsojalle nuo ohjelmat eivät taida kovin paljoa valitettavasti tarjota. Ainakaan skeptikoille. "Most Haunted" on englantilainen kummitustaloissa vieraileva ohjelma ja "Piiri" vähän vastaavanlainen suomalainen sarja. Ensinnäkin miten tälläisen ohjelman tunnelmaa pystyy edes välittämään kotikatsomoihin ? Mielestäni kunnon kauhuleffat ainakin saavat niska ja selkäkarvat paremmin pystyyn. Sitä kuvittelee heti vaan et helppohan tuolla on fuskata ja koko tuotantoryhmä asiantuntijoineen huiputtavat vaan katsojia jonkun oikean ihmisen pitäessä pientä meteliä tai esim. pöydän liikettä kun se olisi muka joku henki. Mahdoton tehtävä saada tuollaisesta ohjelmasta uskottava, joten eipä käy kateeksi tehdä tuon tyylistä ohjelmaa. Vain itse kokemalla noihin asioihin voi uskoa, näin mielestäni on !

Sitten BB-talon asioihin. Ei mulla Martina Aitolehteä vastaan mitään ole, mutta kummastuttaa hieman naisen "miesmaku" kun BB-Sauli on hänen hyvä ystävänsä ja BB-Nikoakin tältä vuodelta hehkutti tänään BB-extrassa. Ei mulla homojakaan vastaan mitään ole, mutta aika jännä juttu. Tuli vaan mieleen kun se viime kaudella haukkui BB-Timoa päin näköä "Neidiksi". Mut ehkä se oli vaan valtapeliä.. mutta jollei niin tän vuoden Niko ja viime vuoden Saulihan ne vasta äijiä onkin ! xD No kai se on sitten uskottava, että naiset pitävät homppeleita hyvinä ystävinä, ei kai siinä mitään. Ei sais kuitenkaan olla rasisti ja haukkua meitä jotka yrittävät olla vaan ihan perusmiehiä ! =D On meilläkin tunteet, kai.. =p



V-lopun vedonlyönnin yllätyshaut eivät purreet !  1

Joo epäonneakin oli muutamassa yllärihaussa kuten Luleån vierasvoittohaussa yli 4 kertoimella. Huonosti alkanut alkukausi, mutta tolla kertoimella piti koklata ryhtiliikkeen toivossa. Ihan hyvän pelin taisivatkin pelata, 2 kertaa johdossa kunnes muistaakseni 3 minuuttia ennen loppua iskee Södertälje tasoihin ja vieläpä yksi suomalaisylpeys Hannes Hyvönen oli asialla ja näin veto meni ohi.

Sitten oli tarjolla myös lauantailta komea kerroin Veikkauksella Betisille 6.75 Villarrealin vieraana Espanjan futiksessa. Betisillä ei voiton voittoa vielä, Villarreal taas porskuttaa ilman tappioita. Mikään mahdottomuus silti ei Betisin voitto olisi ollut, sillä se on ollut Villarrealia vastaan usein paha vastustaja. Voitti viime kaudellakin sen vieraissa. Nytkin näytti hyvältä kun johti pitkään 0-1 kunnes Villarreal iski lopussa kaksi kertaa ja se hyvä kerroin tyrehtyi sitten siihen.

Sunnuntailtakin meni ohi Hakan hyvä kerroin Lahtea vastaan sekä pari tasuria. Hyvää puolestaan oli jälleen Hertha Berlin, viimeksi hävisi hyvällä kertoimella, nyt puolestaan voitti 6 kertoimella vieraissa ja aavistin sen taas. Oli aika Leverkuseninkin vähän yskiä sarjassa.. Myös HPK:n aavistin 4 kertoimella; on perinteisesti oikein paha vastustaja Jyväskylälle. Muita v-lopun parhaita osumia oli tasapeliherkkien Nicen & Sochauxin tasuri Ranskassa sekä Nantesin oli aika ottaa kauden avausvoitto vieraissa toisesta sarjanousijasta komealla yli 4 kertoimella, voitti sen sarjaporrasta alempanakin viime kautena molemmat kaksi kertaa. Grenoble oli yllättänyt ja avannut kauden tällä tasolla yllättävän hyvin, mutta en antanut sen hämätä.

Vaikka monta vetoa menikin ohi nyt viikonloppuna, niin sunnuntai-ilta oli sitten pieni positiivinen ylläri. Enää ei paljoa kohteita ollut tarjolla kun kello lähenteli jo 21:00 illalla, mut ajattelin ulkomaille vetää vielä 3 kohdetta sinkkuna ja olikin aika kiva ylläri kun ihmettelin myöhemmällä et mites sitä oli tullut plussaa yllärin hyvin pelitilillle siihen nähden miten pikkusia vetoja tein. Noh nehän osui kaikki 3 kohdetta eli Rosenborg voitti vieraissa. Uskon että haluavat taas kerran eurokentille ja huonon alkakauden jälkeen ovat aika hyvässä iskussa näin ihan loppukaudella ja uskon että voittavat loput ottelunsa ! Ja eilenhän tuli siis voitto toki taas. Sitten yllätysvetoon Cagliari-Milan x. Vaikka Milan alkaakin olla taas iskussa ja Cagliari hävinnyt joka pelinsä, on Cagliarin kotietu perinteisesti jo aika iso & keskenään näin päin peli on kovin monta kertaa aiemminkin päättynyt tasan. Ja kun Milanilta puuttui vielä se tilastotasurikin niin.. ja kävi kuten arvelinkin, puolustuksen kautta 0-0 han se peli päättyi. Harmi ois pitänyt lyödä vetoa vielä ekan maalin tekijästä ettei maalia. Taatusti ois ollu reilusti yli 10 kertoimia tarjolla. Ja sit vielä Ranskassa oli myöhäisotteluna todella tasapeliherkkä peli Nancyn & PSG:n kesken. Niiin usein keskenään tasan kuten nytkin.

Vakion SM-kisakin alkoi ja vedin myös rivin sinne. Ihan kohtuullisen hyvin alkoi, oli 10 oikein. Äänekoski-sarjassa 6. sijalla, kaikista joku 1500. paikkeilla muistaakseni. Yritetään kavuta pikkuhiljaa ylemmäs. Erothan ovat niin mitättömiä täs vaiheessa, hyvällä tasaisella vauhdilla on aika korkealla + sit jos pari aivan huipputulosta siihen päälle. Ens v-loppuna on MM-karsintaottelu Vakiokierros, joten siihen paneudutaan sitten seuraavaksi.


Eilinen kohtaaminen.  1

Niin eiliseltä jäi blogivarastoon yksi aihe, nimittäin näin ja juttelin sattumalta yhden ihmisen kanssa. Minusta vähän nuorempi mieshenkilö on kyseessä joka oli saman lukukauden koulunkäyntiavustajana kuin minäkin. Varsin fiksun oloinen kaveri(eli toista kuin minä)ja muistan kuulleeni pian tuon lukukauden jälkeen jostain että olisi sitten ryhtynyt opiskelemaan opettajaksi. Ja nyt kun jututin häntä niin sainkin kuulla että hän on yhden ala-asteen miesopettajana =) Hieno homma, löysi alansa heti.

Jos ajattelisin itseäni opettajaksi niin ei.. ei riitä älli eikä kärsivällisyys. Olisin ollut itse jo kouluaikoina avustajaa vaille mut olenhan jo niin vanha et eihä meillä mitään sellasia ollut.. tietokoneetkin alko vasta tuleen kouluun kun olin yläasteella. Joo mulla oli noita tarkkaavaisuushäiriöitä lapsena ja muutenkin olin välillä niin muissa maailmoissa että jo lähtökohdiltaan opettajana olo olisi kyllä mulle jo hiukka liikaa. Liikunnanopettajaksi musta tosin voisi olla. Olen innostava persoonaltani ja siinä pääsisin sitten aika omille alueilleni. Tai sitten musta olisi siihen avustajan hommiin. Mutta ei, tuskin enää tuolle alalle palaan. Tosin sosiaaliala muuten yhä kyllä kiinnostaa.

Mutta kuten viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, myös miehistäkin näkökulmaa tarvittaisiin paljon enemmän kouluihin tukemaan aikuisiksi kasvamista. Pelkät opettajat eivät kuitenkaan ehdi kaikkea mahdollista aina huomioida, joten henkilökuntaa saisi todellakin olla hiukka enemmän, yleisiä avustajia sekä henkilökohtaisia avustajia jos tarvetta ilmenee. Nuorisoalakin olisi muuten aika hyvää hommaa. Tuntisi taatusti tekevän jotain hyvää ihan pelkällä läsnäolollaan nuorille jos niillä ei oo muuten paljoo kavereita tai aikuisia ihmisiä elämässään.


Huima kolmoseen, JJK veikkausliigaan ?  1

Joo tämän päivän blogi koskee jalkapalloa. Toinenkin aihe olisi varastossa päivällä tapahtuneesta, mutta siitä sitten vaikka huomenna. Joo, aloittakaamme iloisista uutisista ! JJK on lähellä & koko Keski-Suomi täten vihdoin ja viimein saada joukkue pelaamaan jalkapalloa pääsarjassa, jihuu ! =) Viime vuonnahan perustin keskustelunkin tänne Cityyn JJK:n hyvän menestyksen johdosta. Silloin ei puhti riittänyt aivan loppuun asti hyvästä kaudesta huolimatta. Tänään JJK kaatoi viime kautena Veikkausliigassa pelanneen Viikingit taisteluvoitolla 1-0. Täten JJK siirtyi sarjajohtoon Viikinkien ohi 2 pisteellä. Kummallakin joukkueella 2 matsia jäljellä. Voittamalla ne molemmat JJK nousisi varmasti, sillä Ykkösen kauden paras nousee suoraan & kakkosella on mahdollisuudet karsinnan kautta. Karsinnassa tulisi kuitenkin vastaan joku vähintäänkin muutaman vuoden veikkausliigakokemusta nauttinut kova rutinoitunut joukkue. Joten toivoa sopii että nousu olisi suora, camoon JJK u can do it ! Ja jos ensi kesänä nähdään Jyväskylässä Veikkausliigaa, on varmaa että itsekin jonkun pelin aion käydä kyllä katsomassa !

Sitten ne surulliset jalkapallouutiset ! Ei jäänyt enää jännitettävää viime kierrokselle kun Huima hävisi tänään IFFK:lle. Koko kesän vaivanneet loukkaantumiset haittasivat taas loppukautena pahemmin ja se on näkynyt numeroissa. Keskivaiheilla kautta oli hyvä kirivaihe, mutta loukkaantumiset söivät kapeaa materiaalia liikaa. Viime kausina mitä Huima on pelannut Kakkosessa, on ollut aika sama kaava; yli odotusten sujuva alkukausi melkein sarjakärjen tahtiin joka hiipuu sitten puolivälin jälkeen kautta jolloin voitot ovat äärimmäisen harvassa. Nyt kun tämä kausi alkoi jo huonosti avainpelaajienkin loukkaantumisilla, saattoi jo alkukaudesta arvata et ihme on jos säilyy. Kuitenkin melkein viime kierrokselle asti säilyi silti jännitys putoamisen kannalta, mutta jälleen kerran aivan loppukausi oli totutun surkea. Ei voi mitään, ens kaudella täällä nähdään Kolmosta johon Huima taitaa olla hiukan liian hyvä. Joten jos positiivisesti ajattelee, rökälevoittoja voi olla sitten kyllä luvassa.. jos vain joukkue ei kauheata pelaajakatoa näe heikentymisen nimissä. Muuta tavoitetta ei ainakaan voi olla kuin nousta takaisin kakkoseen. Niin ja ehkä paikallisotteluakin on ens kaudella luvassa kun Huima ei ole ainoa äänekosken joukkue.