Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2008.

Huomioita tämän kauden Italian Serie A:sta..  1

On kaksi asiaa mitkä ovat pistäneet silmääni 11 ensimmäisen sarjakierroksen jälkeen. Toinen niistä on ennakkoon heikompien pienempien seurojen hyvä kotimenestys eli tällä kaudella vierasjoukkueet eivät ole päässeet kovinkaan helpolla ainakaan tähän mennessä. Tosin muutamat joukkueet ovat sitten hävinneet kotonaan jo 3-4 kertaa eli Bologna jo 4 kertaa, Chievo & Lecce. Mutta sitten taas muutaman muun pienen seuran saldo kotona on varsin huikea vai mitä sanotte että Genoalla on 6 kotipeliä takana ja 6 voittoa ! Sienalla 3 voittoa, 2 tasuria, ei kotitappioita myöskään. Leccellä saldo kotona 2-4-0. Catanialla 5-0-1. Atalantalla 3-1-1 joka ei mielestäni ollutkaan niin yllättävää. Monien keskitason joukkueidenkin kotisaldo näyttää vielä tappiottomalta. Myös Cagliari on heikommista joukkueista päässyt hyvään kotipelivauhtiin hävittyään kauden 2 ensimmäistä kotipeliään mutta sitten voittanut 2 & pelannut kerran tasan. Yhtäläistä näille kotonaan hyvin menestyneille pikkuseuroille on ollut pääsääntöisesti se että vieraissa kaikilla näillä on voittosaldona vielä pyöreä nolla !

Toinen selkeä huomiota herättänyt juttu on ollut tasapelien vähäinen määrä normaalin verrattuna. Ehkä tämä vielä ehtii tasoittua.. Itse olenkin laskenut aika paljon tällä kierroksella sen varaan et nyt niitä sitten tulee ! 4-5 hyvää tasuria tältä päivältä löysinkin. Mitä useampi niistä osuu sitä parempaa menestystä siis luvassa. Ja yhteen kovaan vierasylläriinkin tuli vähän satsattua.. Hyvin keskeinen sarja tämä Italia nyt siis tämän v-lopun kannalta. Pelasin sekä Vakion jossa oli useita Italian kohteita että Pitkävedossa paljon tuplia ja muutamia järjestelmiä joissa nämä Italian kohteet usein kummittelevat.. Nyt todellakin odotan että tulee tasainen kierros, siltä se ennakkoon näyttäisi. Jännää, jännää ! Eiliseltä muutamat tuplat odottavat jo maaliin pääsemistä Italian tasureilla..


Juon tässä kaljaa..  1

..ja pitäis varmaan kohta mennä jo nukkumaankin.. mut tehdääs ensin paluu parin päivän blogitauolta ja yleensäkin City-tauolta. Muutama aihekin ois taas päässä oottamassa. Tällä kertaa niitä aika normaaleja eli vedonlyönnistä ja televisio-ohjelmista. Huomenna tai siis tänään sunnuntaina on taas huippujännittävä päivä vedonlyönnin kannalta mutta siitä ehkä sitten blogi kunhan tästä taas herään..


Tänään löin vetoa lätkästä harvinaisen paljon..  3

..ja näköjään kannattikin. Kyl mä tästäkin lajista paljon tiedän, lähinnä tilastoseurannan takia. Tein pitkästä aikaa Lätkävakionkin. SM-Vakioveikkauksesta on saanut taas uutta energiaa ja kiinnostusta Vakion säännöllisempään tekoon, hyvä homma ! Mietin ja tutkin ensin kohteita reilun tunnin ja tulin melko vakuuttuneeksi mahdollisista yllättäjistä ja "varmoista". Hyödynsin kohteita samalla sitten myös Pitkävedossa.

Lätkävakiossa oli ihan kivasti 10 oikein jolla pääsee jo käsiksi voitonjakoon. Kaksi kohdetta oli siis väärin. Ruotsin kaikki kohteet menivät oikein sekä Sveitsin että Mestiksen ainoat pelit. Eli ainoa liiga missä tuli virhemerkintöjä oli SM-Liiga. Tein 4+0 järjestelmän eli 4 osittainvaihdeltua & loput sitten varmoja. Ässät-Pelicans otteluun tyrkkäsin 2:sen, muttei niin harmita sillä jos olisin tehnyt vähän isomman järjestelmän, olisin varmistanut kohteen Ässien voitolla. Eli ainoa mikä jäi kaivelemaan oli Saipan yllätysvoitto HPK:sta. Olin jäljillä mutten uskonut tarpeeksi eli tyrkkäsin varman ykkösen. Kakkosella oisin varmistanut kyllä vähän laajemmassa pelissä sillä aivan viime vuosina Saipa on aina silloin tällöin yllättänyt juuri HPK:n.

Pitkävedossa pelasin kahta SM-liigan peliä sinkkuna. HIFK osui hienosti, mutta Jyp-Ilves x ei joka oli varmistuksena myös Vakiossa. Sitten Ruotsin komein osuma, Timrån vierasvoitto Frölundasta jonka kautta tuli tehtyä 5 tuplaa jotka kaikki ratkeavat huomenna. Timrån oli aika voittaa jo vieraissa taas vaihteeksi ja kirkastaa surkeaa vierassaldoaan & jo kolmatta vuotta putkeen alisuorittava Frölunda oli sopiva vastustaja siihen. Viime vuosina ollutkin vaikeuksissa Timrån kanssa.

NHL:stä pelasin yhtä peliä. Boston-Montreal 2:sta eli vierasvoittoa. Bostonille Montreal on erittäin paha vastustaja perinteisesti ja Montrealilla on myöskin kovempi materiaali. Boston taas hiukan ehkä ylisuorittanut, nyt tulee taas ehkä palautus maan kamaralle.. ? Toivottavasti sillä tein 5 tuplaa myös sen kautta. Juu, on tätä lätkääkin ihan kiva seurata ja pelailla vedonlyöntimielessä.. =)


Iloinen päivä ! =)  2

Sain tänään muutamat taakat harteiltani pudotettua pois, helpottaa kummasti ! =) Ei niistä kuitenkaan sen tarkemmin kun sattuvat olemaan lähinnä yksityisasioita. Kuitenkin tämä päivä meni hyvin pitkään ihmisten seurassa hymyillen ja naureskellen, hyvä positiivinen fiilis ollut siis. Toivottavasti sain myös tartutettua mahdollisen moneen hyväntuulisuuteni.. =) Kun ei joka päivä itsekään jaksa näin iloinen olla..



Vakioveikkauksen SM-kisan jälkipuinti.  1

Joo kisa päättyi nyt lauantaina & voittaja keräsi 56 pistettä. 10 parasta lähtevät Fulham-Liverpool Valioliigamatsiin ja sinne joukkoon pääsi vielä 54 oikein veikatun ottelun myötä. Kisassa oli siis varsin korkea taso joka osaselittyy parin eka kierroksen helppoudella. Oma tulokseni oli 47. Ihan ok, melko tasaista työtä oli ainakin. Kompastuskivinä oli muutama yllättävä ohipeli ja varma tasapelihaku. Myöskin aika kiireessä huiskien tuli pari riviä lopulta tehtyä jolloin osa varmoista ja osittainvaihdelluista eivät olleet lainkaan etukäteen suunniteltuja vaan muodostuivat riviä viime hetkessä tehdessä.

10-11-8-9-9 olivat rivieni tulokset kun sitä huonointa riviä ei laskettu. Siinä oli 7 oikein. Aika normaalitasoani kuitenkin silloin kun Vakiota veikkaan et ei sinänsä valittamista. Jäipähän edes n. 18 000 kilpailijaa taakseni. Seuraavaan kisaan olen jo valmiimpi kun sain kisan aikana täydennettyä Englannin sarjojen tilastojani. Minä uskon että niistä saa paljon ammennettua tietoa nykyiseen pelaajatilanteeseen(loukkaantumiset/pelikiellot) ja kuntopuntariin yhdistettynä.


Olipa kerran Isänpäivä...  1

...joka meni ihan hyvin kun tuli käytyä sekä isäpuolen että vaaripuolen luona. Ainoa miinus oli etten saanut oikeaan isääni yhteyttä kun yritin soittaa. Soitin kyl sen verran myöhään että saattoi olla jo kyl unten mailla. Aion yrittää huomenna uusiksi, ehdottomasti ! Kyllä se on vaan niin että minun se on tehtävä aloitteet tässä jutussa. Hän ei ehkä kehtaa tai uskalla luulisin sillä olihan meillä reilun 15 vuoden tauko ettei nähty tai soiteltu sitten aina kesään 2007 saakka. Sen näkemisen jälkeen on parit kerrat sentään soitettu muttei nähty. Olihan sitä jo vähän mielessä et ois nyt tänä kesänä viimeistään lähtenyt jo taas käymään, mut se jäi vaan kun oli aika huono kesäkin. Ja tuntuuhan pelkkä ajatuskin edelleen hieman oudolta vaikka olenkin sinne tervetullut. Aion sit olla samantien siel kyl pari päivääkin kun siellä lähden käymään. No soitetaan nyt ensin. Saattaa varsin piankin koittaa se päivä et isä ja poika taas kohtaavat toivon ja rohkeuden mukaan !?


Tuuria..  2

Olin tänään lähdössä illalla ulos ja kaivelin taskua ottaakseni purukumia. Eihän siellä mitään ollut. Mutta muistan vielä elävästi että juuri nämä farkut mulla oli eilen kun kävin kaupassa ja ostin sitä purukumia. Sujautin sen sitten heti taskuun maksettuani ostokset. Muistin myös heti samantien että oikeassa taskussa on pieni reikä ja eilen ison avainrenksuni yhden avaimen painuessa reiästä ulospäin, se repesi lisää hivuttaessani avaimia sieltä pois. Mutten tajunnut että se purukumikin voisi siitä jo mahtua..

Noh olin tänään täysin vakuuttunut sitten siitä että purukumi makoileepi jossain kadulla käyttämättömänä.. Täytyypä paikata tuo aukko ja pitää nyt toisessa taskussa avaimiakin ja mahdollista purkkaa kunnes jaksan sen korjata. No nyt ei ollut sitten purkkaa. Pitää näköjään siis ostaa uutta, mietin lähtiessäni ulospäin. Aivan pieni toivonkipinä oli et se vois löytyä vaikka pihasta, mutten oikein jaksanut siihen uskoa. Mutta mutta mitä ihmettä avasin oven ja purkka makasi muutaman sentin päässä kotiovestani.. oho jopas kävi mäihä ajattelin ! =D Eikä ollu kukaan ees korjannut talteen. Vielä kun uutuusmakukin menthol airwavesiä oli paketti.. =P

Joo pienen farkkunöyhdän kans se siin oli.. siinä oli varmaan käynyt siis niin et tullessani kaupasta kävellen se oli jossain vaiheessa mennyt kolosta lahkeeseen ja onneksi pysynyt siinä lahkeessa juuri sinne kotiovelle asti. Ja ehkä pudonnut sitten lahkeesta kun olin kaivellut avaimia ja ehkä muovipussilla tökkässyt myös lahkeeseen tiedä häntä, mut tuuria siis oli ja sain nauttiakin jo uudesta mausta nopeammin kuin luulinkaan.. =)


Toimii, ei toimi, toimii..  1

Olisin voinut tehdä tänään blogin siitä mitä luin kirjaston lukusalissa tänään, mutta ei nyt jaksa. Olen iloinen että kotikonekin toimii ainakin juuri nyt täysin normaalisti. Pari päivää tää on hitaillut jostain syystä ihan pirusti ja tekstin kirjoittaminenkin ollut äärimmäisen hidasta kirjain kerrallaan välillä. Siksipä kävin kirjaston koneella tänään vähän rentoutumassa katsomassa pitkästä aikaa tunnin verran Cityn Kuvagallerian uusimpia kuvia. No mutta onneksi tää kotikonekin on nyt normaali jee !

Noh pistetäänhän nyt tähän blogiin vähän vedonlyöntiäkin. Tän päivän järjestelmä oli tän näköinen. Suht pienikertoimisia hakuja mutta kovia kotijoukkueita kuitenkin ihan ok-kertoimilla hain. Eli tällänen rivi :

Kanada-Slovakia 1(jääkiekkoa Deutschland Cup, Kanadan aika piristyä)

Jukurit-Leki 1(Mikkeli on perinteisesti kova kotijoukkue&hyvässä vireessä)

Strasbourg-Tours 1(Strasbourg ei häviä 2-tasolla kyl juuri koskaan kotonaan. On tottunut pelaamaan ylimmällä tasolla ja varmaan nousee sinne taas tämän kauden päätteeksi. Pientä "hissi" liikettä havaittavissa)

Chateauroux-Sedan x(mielestäni tässä tasapeliherkässä Ranskan toiseksi ylimmässä sarjassa kierroksen paras tasurihaku)

Nämä järjestelmänä ulkomaille ja sit Veikkaukselle Kanada-Jukurit-tupla pienellä panostuksellakin jopa & Kanadan kautta myös 2 tuplaa Ranskan sarjan mahdollisten tasureiden kanssa. Ja ehkä vielä Jukureiden kauttakin pari tuplaa Ranskan kohteiden kanssa !?


Pikku pakkanen tuntuu äkistään..  1

Joo tuossa äsken kun kävin kääntymässä kaupassa, ilman viileys hiukka yllätti. Vaikka oli pitkät alushousut ja farkut niin kummasti ensi metreillä vaan paleli jaloistakin. Ei ollut tottunut että kylmäkin voi olla.. -4 tuo näytti olevan kun katsoin sitten myöhemmin mittarista. Pientä lumen näköistä valkoistakin oli vaippana hiukan maassa ja autot myös pienessä vaaleassa huurteessa. Sai jo hönkiäkin vähän viileää ilmaa. Tullessani kaupasta keho oli jo tottunut tähän pikku pakkaseen eikä enää juurikaan paleltanut tai tärisyttänyt kuten kylmiltään ensin raakaan ilmaan mennessä. Satanuthun täällä ei ole vielä kunnolla lunta laisinkaan, mut nyt se hetki alkaa olla jo tosi lähellä. Kohta voi olla yllätyksenä ulos mennessä siis jo pieni lumipeite.. talvea tässä nyt siis odotellessa. Tervetuloa !