Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on kipeetäeikunkipeenä.
Edellinen

Vaalitenttejä & Supernatural !

Joo tässä kipeenä tai siitä palautuessa(olin jo ulkona tänään) on myös televisiota ehtinyt katsella. Eilen katsoin MTV3:n "pääministeritentin" ja tänään ykköseltä "suuren vaalikeskustelun". En yleensä ole ollut kovin kiinnostunut politiikasta, mutta pikkuhiljaa iän karttuessa ja tuon puhtaan tietämättömänkin anarkian väistyessä on toki kiinnostavaa tietää ketkä ja miten tätä maata johtaisivat ? Puolue jonka ehdokasta aion äänestää, alkaa olla pikkuhiljaa jo selvillä. Itse henkilö on vielä vähän hakusessa & ilman puolue-ajattelua se saattaisi hyvinkin olla jostain toisesta puolueesta. En tässä nyt kantojani lähde kuitenkaan julkistamaan.

Supernatural alkoi taas ! Pitkästä aikaa vihdoinkin jo uusillakin jaksoilla ! Mielestäni se on aikas viihdyttävä, nopeatempoinen action-sarja huumorilla ja epäluonnollisilla tapahtumilla höystettynä. Vähän samaa sarjaa kun nyt nuo muodissa olevat vampyyri-sarjat, mutta kuitenkin hyvää vaihtelua niistä. Joskus saisi tosin tulla sellainen epäluonnollinen sarja joka perustuu enemmänkin tositapahtumiin ja menetelmiin. Tosin se voisi olla aika tylsä verrattuna nykyisiin kun tuo henkien maailma on oikeasti aika hiljaista täällä maan kamaralla.. :D


Voiko ihanammin päivän enää alkaa.. ?

Joo mahassa kiersi pahasti ja heräilin siihen muutamaan kertaan kunnes nukahdin taas.. sitten lopulta heräsin kunnolla, käännyin ja oksensin lattialle ! :D Jaahas eipäs mennäkään tänään akupunktioon, eipäs mennäkään saunaan, eipäs mennäkään kioskille hakemaan uutta pelilistaa.. eikä kyllä nostellakaan :/

Se oli ensimmäinen mielikuva oksentamisen jälkeen. Tiistaina oli jo joitain pieniä vilustumisoireita mutten tajunnut vielä silloin olevani kipeä. En ole enää oksentanut ja syönytkin jo olen, mutta maha on vielä outo ja vilustuttaa välillä. Otimpa just vihreetä teetä joka helpotti vähän oloa :) Noh muuta ei nyt voi kuin lepäillä ja sairastella & vähän juuri alkaneiden jalkapallosarjojen urheiluvedonlyöntitilastoja tehdä ja ajan tasalle laittaa... mitä nyt jaksaa. Parempi kyllä juuri nyt olla kipeä kuin vasta 3 viikon päästä jolloin pitäisi olla taas matkoille menossa !


Jesh, vihdoinkin lähes terve päivä !

Olin edellisen kerran täydessä terässä lauantaina 26.2 kunnes aloin sairastelemaan. Eilen oli vielä erityisen noivea päivä yhtäkkiä taas, aloin voimaan pahoin, vatsassa kiersi & siihen oli useampikin syyllinen. Yksi oli ehkä vanha purkka suussa.. väsyin totaalisesti kaupungilla & ajattelin vain että jos sänkyyn äkkiä pääsisi..

Noh lähdin kävelemään ja käymään sitten Äidin luona tottakai ! :D Sieltähän sitä lohdutusta löytyikin. Äiti teki löysää puuroa kiisselillä & antoi jonkun vatsavaivoihin auttavan pillerin ja sitten vielä söin ekaa kertaa valion(jee olin siel muuten kesällä töissäkin) uutta ruuansulatusjugurttia ! Kyllä kannatti käydä, piristyin jo illasta ja sain hommattua ton television ja digiboksin mitkä olivat suunnitteilla sille päivälle !

Ja tämä päivä on ollut pitkästä aikaa harvinaisen vireä päivä eli alkaa tuntumaan jo lähes täysin terveeltä ! Ainoastaan pieni röhä on vielä kurkussa, mutta kipeä se ei enää ole eikä tarvi enää pahemmin niistellä. Taisi eilen kannattaa siis käydä äipän luona :) Tämän päivän vielä lepäilen, mutta huomenna voisi kokeilla jo liikuntaakin, vaikka puntin veivailua !? =)


Calm before the storm !

Voi hittolainen kun sitä paranisi jo äkkiä.. ei malttaisi piru vie odottaa ! Tahtois taas treenaamaan & jatkamaan kesäkuntoon-projektia ! Mut ei auta, on järkevämpää vaan odottaa että tää flunssa menee ohi. Tää puolivihanneksena olo ei oikein liikunnasta tykkäävälle oikein maita kun kaipais jo kunnon actionia !!! Noh toki edes hyötyliikuntaa pystyy kävelyn muodossa harrastamaan kuten tuossa kaupassakin tänään käydessä. Juoksin vieläpä kun unohdin hyllyyn yhden tuotteen ja olin jo kassalla. Kauppa lähes tyhjä ihmisistä joten tuli jopa spurtattua vähän ja kävin pikaisesti hakemassa kaupan toisesta reunasta vielä lihapullat.

Vaikken olekaan viime vuosina nimeksikään juuri juoskennellut niin huomasi kyllä että vielähän sitä vanhakin jaksaa pistää vauhdiksi.. ehkä kun tästä paranen käyn jonkun kerran vaihteluksi kävelylenkille juoksemassakin vaikkei se olekaan niin tehokasta rasvanpoltolle. Kivaa vaihteluakin se olisi ja pientä testausta se olisi samalla kuinka ne jalat vielä nykyään oikein toimivat siinä liikkumismuodossa !?

Niin näistä sairauksista vielä että olen melko harvakseltaan kipeänä verrattuna moniin muihin, mutta olen huomannut että ilmojen radikaalisti muuttuessa on mulle ne vaarallisemmat hetket sairastua. Silloin pitäisi ymmärtää olla varovaisempi ja malttaa pysyä poissa vapaaehtoisesti kipeiden luota. Nyt tiesin että kummipoika oli kipeänä mutta en malttanut pysyä poissa ja olla leikkimättä.. joten sieltähän se tauti todennäköisesti tuli. Omapahan oli syy, mutta hyvä syy ! =)

No tämä sairastelun aika on itselleni nykyisin hyvin pitkälti urheiluvedonlyöntitilastojen ajan tasalle laittamista tässä niin kovin paljon tarkkaavaisuutta vaativassa bisneksessä. Että jotain hyötyä tästäkin. Maha varmaan myös pieneni hieman tässä syömättömänä aikana myös & siivoiluakin tulee monesti enemmän kipeänä tehtyä. Mutta näin akkujen pakkolatuksessa on se "vaara" että kohta räjähtää tai alkaa vähintäänkin kahta kauheampi rääkki kun levoton mieli ja keho pääsevät taas valloilleen ! :D Toivottavasti tosi tosi pian..


Vatsaflunssaa !?

Joo yhä tässä kipeänä ollaan. Nyt maha on ehkä enemmän sen takia sekaisin kun olen alkanut taas syömään kunnolla, yhtäkkisen pakollisen kipeyden tuoman syömättömyyden jälkeen. Hyvä extrapikalaihdutuskuuri siis ! =D Nyt on sairaus siirtynyt enemmän ensin niistämisen puolelle ja sitten kurkkukipuun ja sen karheuteen. Edelleen olo ei ole täysin terve, mutta menettelee ja jaksaa olla ylhäällä, mutta juhlia ei jaksaisi tms.

Vauhdittaakseni tervehtymistä ostin tänään sitten lisää nettiaikaa kotikoneeseen niin ei tartte ravata kirjastossa kattomassa netistä aina päivän pakollisia. Se on muutes aina vatsataudin jäljiltä mukava siivota paskahuussi kuten tänään tein ! :p


Talvikuntoon-innostus ! =)

Nyt kun liki pariin viikkoon taitaa olla ensimmäinen lähes täysin terve päivä ilman kesäflunssaa ja köhimistä, alkaa liikkuvan mielen olla vaikeaa(Mars Oinaassa näin astrologisesti) pysyä yhä paikoillaan. Olen malttanut sen pari viikkoa viettää lähinnä vain koneella(enimmäkseen Englannin jalkapallotilastoja tehden) välillä syöden ja nukkuen kun ei oikeen muutakaan ole jaksanut tehdä.. Nyt fyysisen liikkumisen innostus alkaakin olla jo maksimissaan. Olipa siis hyvä aika päättää ja aloittaa talvikuntoon pääseminen, tässä, tänään ja äsken ! :P

Huomenna voisikin tehdä vihdoin ja viimein blogin myös reilut 2 viikkoa sitten olleesta Sonisphere Festivaalista ! Kipeydyin melkein heti sen jälkeen & päälle oli vielä reissuväsymystä koko kesän osaltakin jo joten en silloin ajallaan jaksanut sitä blogia tehdä. Mutta yritetään huomenna muodostaa sekin kokemus sanoiksi mitä tuntemuksia siitä jäi vielä mieleen.. !?

Tilasin ensimmäistä kertaa Oulusta Suomen suurimmasta lisäravinneliikkeestä laihduttajan paketin laihduttamisen tueksi ! Aloitan kuitenkin perushommista eli pikkuhiljaa karsitaan liian rasvaisia ja sokerisia tuotteita ruokavaliosta & alan myöskin kävelemään taas säännöllisesti ennen aamupalaa parin vuoden tauon jälkeen. Ja vasta kun olen näissä päässyt vauhtiin, otan käyttöön vielä nuo tilaamani laihdutuskapselit !

Tänään oli viimeinen päivä kun eräs tarjous meni umpeen, joten siksikin tein tilauksen juuri tänään ja samalla vilkaisin koko tarjonnan läpi ja tilasin muutaman muunkin mielenkiintoisen tuotteen. Saas nähdä pystyykö tämä proteiinivanukas kilpailemaan maun puolesta normaali vanukkaita vastaan ? Mutta ainakin se on terveellisempää ja kevyempää & mikä parasta sisältää paljon proteiinia jota onkin hyvä laihduttaessa nauttia runsaasti jotta lihakset jää ja rasva on se mikä palaa.. Tässä tämän jännän kokeilutuotteen tuoteselostus :

Protein Pudding on noussut nopeasti Manninen Nutraceuticals -tuoteperheen myydyimmäksi tuotteeksi. Tämän kunniaksi tarjoamme tuotetta rajoitetun ajan 2+1 -supertarjouksena: osta kaksi ja saat kolmannen täysin ilmaiseksi!

Oletko unelmoinut herkullisesta vanukkaasta, joka sisältäisi runsaasti laadukasta proteiinia ja ei lainkaan sokeria? Voit lopettaa unelmoinnin tähän paikkaan! Suomen johtava erityisruokavaliovalmisteiden kehittäjä, Manninen Nutraceuticals Oy, on lanseerannut runsasproteiinisen vanukasjauhevalmisteen, nimeltään Protein Pudding.

Tuote sisältää hulppeat 72 % proteiinia. Ja ei mitä tahansa proteiinia, vaan kolmea tämän planeetan parasta proteiinin lähdettä: munanvalkuaista, denaturoimatonta heraproteiinia ja denaturoimatonta misellaarista kaseiinia. Kaikki nämä proteiinin lähteet sisältävät runsaasti välttämättömiä aminohappoja, mutta niiden yhdistelmä tarjoaa täydellisen aminohappoprofiilin. Lisäksi ne eroavat toisistaan imeytymisnopeuden suhteen, joten elimistön käyttöön vapautuu tasaisesti aminohappoja. Runsas proteiinin saanti vaikuttaa edullisesti luustolihaksiin ja luustoon sekä pitää kylläisenä.

Kaikki tämä ”proteiini-ihanuus” olisi epärelevanttia, jos tuote olisi tavanomaisten vanukkaiden tapaan ladattu täyteen sokeria. Mutta ei hätää, sillä Protein Pudding ei sisällä LAINKAAN lisättyä sokeria tai muita puhdistettuja hiilihydraatteja.

Protein Pudding ei myöskään sisällä keinotekoisia aromeja tai väriaineita, aspartaamia, gluteiinia, transrasvoja, kollageenia tai geenimanipuloituja raaka-aineita.

Protein Pudding -valmisteen täyteläinen suklaan maku tyydyttää vaativammankin kuluttajan makunystyrät. Herkullinen maku saadaan aikaiseksi korkealuokkaisella kaakaojauheella ja luontaisella suklaa-aromilla. Kaakao (Theobroma cacao) vaikuttaa tutkimusten mukaan edullisesti mm. verenpaineeseen, insuliiniaineenvaihduntaan ja verihiutaleiden toimintaan (Corti ym. 2009). Kaakaoiden suvun nimi "theobroma" tarkoittaakin "jumalten ruokaa". Huomaa, että kaupan tavanomainen kaakaojauhe sisältää pääasiassa sokeria.

Olemme kehittäneet Protein Pudding -valmisteen erityisesti urheilijoille, kuntoilijoille ja laihduttajille, mutta se soveltuu runsasproteiiniseksi välipalaksi kelle hyvänsä. Myös lapset voivat nauttia Protein Pudding -valmistetta.

Protein Pudding sisältää vain n. 1 %:n laktoosia eli annosta kohden vain n. 0,25 g. Niinpä Protein Pudding -valmistetta voivat käyttää melkein kaikki laktoosi-intolerantikot. Luonnollisesti laktoosi-intolerantikoiden pitää sekoittaa tuote laktoosittomaan maitojuomaan tai HYLA-maitoon tavallisen maidon sijaan.

Protein Pudding -valmiste on makeutettu sukraloosilla, joka on sakkaroosista eli pöytäsokerista valmistettu makeutusaine. Sukraloosia on tutkittu lukuisissa eläin- ja ihmiskokeissa. Sukraloosilla ei ole havaittu olevan mitään kielteisiä terveysvaikutuksia, ja mm. Euroopan komission tieteellinen komitea on todennut aineen turvalliseksi.

Pakkauskoko 1 kg. Pakattu muovipurkkiin. Pakkauksen ulko- ja sisäsinetti takaavat maksimaalisen tuoreuden. Pakkaus sisältää mittalusikan. Valmistettu EU:ssa EU:ssa tuotetuista raaka-aineista. Protein Pudding säilytetään huoneenlämmössä poissa lasten ulottuvilta. Viimeinen käyttöpäivä on merkitty pakkaukseen.

Keskimääräinen ravintosisältö per 100 g jauhetta:
Energiaa 348 kcal / 1479 kJ
Proteiinia 72 g
Hiilihydraatteja 4 g
Rasvaa 4,5 g
Kuitua 3,8 g

Käyttöohje: Sekoita kukkurallinen mittalusikka (n. 25 g) jauhetta n. 1 desilitraan kevyt- tai täysmaitoa ja anna jähmettyä jääkaapissa n. 2 tuntia. Tuote pitää nauttia 48 tunnin sisällä maidon lisäämisestä.

Ainesosat: munanvalkuainen, kaseiini, heraproteiinikonsentraatti, vähärasvainen kaakaojauhe, sakeuttamisaine (karrageeni), luontainen suklaa-aromi, suola (0,38 %), makeutusaine (sukraloosi).


Ah, kylmää juotavaa tarjolla taas vähäksi aikaa!=)

Kaveri kävi Virossa & ilokseni muisti minuakin ja toi 24 tölkkiä lonkeroa ! :) Maksoin toki siitä, mutta halvaksi se edelleen tuli.. =) Harvemmin kuitenkin tissuttelen, mutta silloin tällöin futismatsin kera tai stressin painaessa voin 1-2 ottaa. Nyt on sen verran tullut pyörittyä ympäri Suomea juhlimassa ettei kuitenkaan juuri nyt vielä vähän kipeänäkin tee mieli todellakaan vetää kunnon kännejä. Sillä en todellakaan edes normaalisti paljoa tai ainakaan usein juo, joten toi 24 tölkkiä on mulle nyt sopiva määrä & luulisi sen määrän riittävänkin jo jonkin aikaa.. =)

Nyt on taas kylmää juotavaa.. =)
Nyt on taas kylmää juotavaa.. =)

Alaselkä vähän reistaili..  1

4 yötä meni aina välillä herätessä pyörimiseen kun oli oikeanpuoleinen alaselkä kipeytynyt. Treenin jälkeen vajaa viikko sitten sen huomasi venyttelyssä että nyt on jumi alaselässä ja kipeytyy taatusti.. sängystä ylösnousut olivat melkosen vaikeita ja kävelykin vähän omituista taaperrusta.. ihan vähäpätöisestä nostosta se kipeytyi, mutta osasyyllinen taitaa olla myös "vanhan" lihaksetkin jotka reagoivat kelien muutoksiin toisinaan sekä vanha vaiva iskias. En oo ihan varma oliko se osittain iskiasta !? Se ei ole kuitenkaan vaivannut enää juurikaan kuten muutama vuosi sitten jolloin olin aktiivisempi ja monipuolisempi vielä liikunnassa kun lätkin muunmuassa sulkapalloa ja pelailin vielä jalkapalloakin. Niiden yhteisvaikutuksesta esimerkiksi se aina välillä rasittui.. Luulen että suurin syy on nyt kuitenkin tuo ilmojen kylmeneminen.

5.yönä en juurikaan enää heräillyt, mutta oli vielä kipeänä sitten päivällä. Oli pakko pitää treenitauko tuona vajaan viikon aikana ja se olikin vain viisas ratkaisu. Viimeksi jalkatreenissä kyykkäsin harvinaisen monta sarjaa tuossa & siitä kanssa se vähän jäykistyi, mutta meni silloin onneksi treenikivun myötä ohi.. Nyt yhtäkkiä eilen perjantaina tuo muutamana yönä vaivannut selkävaiva oli asettunut täysin ja kaikki paikat olivat oikein tuoreena treenitauon myötä. Niimpä treenasin sitten eilen rinnan, tänään tai viimeistään huomenna sitten taas lisää ! Ei olisi ollut toivoakaan tuolla selällä treenata noina päivinä jalkoja, mutta josko alaselkä kestäisi taas kunnon kyykytystäkin kohta taas !? =)


Superdieetti & normidieetti !!

Juu oli tossa 3 päivän 'superdieetti' jonka aikana lähti 6 kiloa peräti poijes ! Niin tosiaan sairaanaolon takia =p Kyllä muutama kilo takaisin tulee kun alkaa taas syömään normaalisti. Lauantaista maanantaihin tuo syöminen oli niin niukkaa että saihan siinä kilot väkisinkin kyytiä.. Mutta JIPPII tänään on taas eka normipäivä sitten perjantain elimistön kannalta, tulee normaalisti nälkä eikä olo ole enää kipeä YES ! =)

No itse asiassa mulla olikin meneillään tuo painonpudotus kesäkuntoon pääsemiseksi, mut ihan noin nopsaan tahtiin se ei olisi kyllä järkevää =D Heikkenisi kyllä todella merkittävästi moisesta tahdista.. =p Muutamia muutoksia ruokavalioon ehdin tehdä jo jonkin aikaa sitten > Ensin vähensin makaroonin tai riisin määrää per ateria kun niitä aika usein treenin jälkimainingeissa tulee syötyä niin 75 grammasta 50 grammaan. Ja sitten aamupuuro 50 grammasta 40:een.

Sitten syön aivan liian vähän vihreää ja kasviksia joten tuossa yksi päivä ostin kerralla vakiobanaaneiden lisäksi myös omenia ja jäävuorisalaattia. Juu tollasta popsittavaksi enemmän ja makeammasta & kovemmasta pois. Sitten ehdin vielä hommata rasvanpolttotabletteja josta maha ei tainnut tykätä oikein kun tulin kipeeksi.. luonnollisesti kipeenä en niitä syönytkään. Huomenna ehkä voisi jatkaa taas.

Unohtui jo eilesessä blogissa kertoa TV-ohjelmista enemmänkin kun ei ole muuhunkaan kyennyt.. mut unohdin enkä ehtinytkään enkä muuten ehdi nytkään joten huomenna sitten ellei joku muu aihe ohita jo niitä !? =D


Pissa kakka ja oksennusleikkejä..

..on ollut viime päivinä kun lauantai-aamuna muhun iski joku pöpö. Tuplapenetraatiokin tapahtui kun tuli kahdesta päästä yhtäaikaa.. =P oksennuksesta onneksi pääsi jo aiemmin eroon, mutta vatsassa on pahasti kierrellyt ja perjantai-illan jälkeen en pahemmin olekaan syönyt. Mitä nyt jotain pientä kun pystynyt ja tietenkin juomaan ! No onneksi on ollut lätkän MM-kisat kun ei paljoa ole muutakaan jaksanut tehdä kuin katsoa TV:tä. Olen myös SM-vedossa mukana sen tiimoilta. Taas kerran lähti hyvin että kaikissa 8:ssa eka pelissä toisen tekemät maalit aina oikein muttei kertaakaan täysin oikein =/ 2-3:ssa oli maalin päässä täydet 10 pistettä. Jos entiseen on luottamista tästä alkaa alamäki.. kuitenkin ihan hyvä alku. Sori ei ehdi nyt enempää kirjoittaa moi juu ja koitan parantua kiitos myötätunnosta.. ;P

Edellinen