Kesäkuussa tapahtuu..

Missä sielu sijaitsee ?  7

Viime yönä ei meinannut malttaa mennä nukkumaan kun oli sen verran mielenkiintoinen psykologian kirja luettavana. Kirjan nimi on muuten juuri tuo mitä otsikossanikin on ! Maanantain toimenpiteen takia syöminen on ollut aika niukkaa sekä punttikiellossakin olen nyt sen takia. Olisi kyllä tehnyt mieli treenata nyt tiistaina, mutta keskityin sitten muihin mukaviin asioihin !

Oli hieno Mestareiden liiga peli tuossa pari tuntia sitten kun Bayern Muncen kaatoi Real Madridin niukasti 2-1. Toiseen osaotteluun jäi siis kaikki vielä täysin auki. Kiva oli katsoa kun Saksan maajoukkueen luottopakki Lahm ratkaisi taituruudellaan ja hienolla syötöllään pelin josta maalitykki Gomez rankaisi ! Pelissä oli vielä se jännittävä lisä että pelasin tuota Bayern Munchenin voittoa ulkomaille sinkkuna hyvällä 2.65 kertoimella. =) Saksan maalla tilastot olivatkin ylivoimaiset keskinäisissä peleissä 8-1-0 voitot, tasapelit ja tappiot Bayernin hyväksi.

Nyt kohta alan katsomaan Pelkokerrointa Jimiltä & sitten kun tv:stä ei tule enää mitään kiinnostavaa, jatkan tuon mielenkiintoisen psykologian kirjan lukemista ! =) Töissä en ole nyt vielä, mutta piakkoin kylläkin joten nautitaan tästä valvomisesta nyt vielä kun ehtii ja muutetaan unirytmiä pikkasen ennen kuin työt alkavat. Noh kyl kai tässä jo piakkoin uskaltaa palata taas myös treenien pariin vaikka poski onkin aika turvoksissa hampikirurgin jäljiltä ! =D


Kirurgisen toimenpiteen jälkeen !

Juu tänään ei ollut ehkä se miellyttävin aamu kun takahampaani revittiin kirurgisesti irti.. =o No mutta kestin sen puolituntisen kuin mies vaikka ihan helpolla se ei eikä kerralla irronnutkaan. Tämä päivä on mennyt sitten pelkkiä litkuja syödessä ja juodessa kun ei muutakaan saa ottaa, mutta onneksi jääkaapissa on rahkoja sekä jäätelöä ! :)

Nyt olen sitten antibioottikuurilla kipulääkkeiden kera. Koska käytän yhtä lääkettä säännöllisesti, on vatsahaavan riski nyt vähän koholla lääkkeiden yhteisvaikutuksesta johtuen, mutta kipulääkkeitä esim. käytän vaan tarpeen mukaan. Huomisesta lähtien pitää huolehtia suuhygieniasta keittosuolaliuoksen kera joka ruokailun yhteydessä.

Nyt joudun olemaan myös pakkolevolla fyysisestä rasituksesta, saunomisesta sekä kuumista ruuista että juomista ainakin tämän päivän ja ehkä varmuuden vuoksi huominenkin. Pientähän tämä vielä on jos vertaa vaikka että olisi koko purukalusto revitty irti ja laitettu tekarit tilalle ! =D


Olen ottanut almanakan käyttöön !

Vaikka olenkin oppinut muuttamaan sekä käsityksiäni tarpeen tullen että tekemään joitakin tarpeellisia muutoksiakin elämääni, jotkut pinttyneet tavat meinaavat toisinaan häiritä vähän tätä elämää edelleenkin. Yhdestä olen pääsemässä kuitenkin juuri näinä päivinä eroon ! Koska välillä on aina tärkeitä tapaamisia ja menoja niin on hyvä muistaa mennä niihin.. olen kirjoitellut sinne tänne eri lapuille näitä ennen ja kun joku lappu on hukkunut niin sittempä onkin jäänyt tilaisuuteen menemättä jollei aika ole tallentunut aivoihin.

No nyt vihdoin ja viimein päätin siirtyä sitten siihen almanakan käyttöön joka roikkuu tuolla tikkataulussa. En tiedä miten se olikin näin vaikeaa. Ajattelin kai etten muista sinnekään aina vilkaista. Mutta nyt olen ottanut tavakseni että katson aina sieltä mitä eri päivinä on mahdollisesti luvassa. Sitä mukaan merkitsen tapahtumat heti kun ne tulevat tietooni.

Nyt tiistaina oli kirjaston cd-levyjen uusiminen vuorossa(hyvä ei tule turhia rahamenoja). Keskiviikkona oli työhaastattelu johon hommaan nyt pääsenkin jippii ! =) Ja ensi maanantaina olisi hammaslääkäri kun takahammas, kait viisaudenhammas otetaan pois. Jatkan samalla tiellä ja opin parempaa vastuullisuutta.


Päivän syvälliset tekstini suoraan Facebookista !  3

Tälläiset 2 tekstiä kirjoitin tänään Facebookissa ajatusteni juostessa :

Paitsi että lasten suusta tulee totuus, niin mielestäni meillä aikuisilla on velvollisuus opettaa heille myös suvaitsevaisuutta. Sen opin myötä helpotamme paljon myös lasten elämää. Kuviteltu esimerkki vaikka koulumaailmasta : Lapsi kysyy toiselta miten teillä vietetään pääsiäistä ? -Lapsi vastaa : Ei mitenkään ! Siihen toinen lapsi : Sitten en kyllä varmasti leiki sun kanssas ! Eli ennaltaehkäisemme jo tulevia mahdollisia ongelmia opettamalla lapsia ymmärtämään erilaisuutta.

Näin pääsiäisenä olisi hyvä laittaa tähän jotain syvällistä. Yritän : En toivo itselleni niinkään mitään äkkirikastumista vaan toivon että ymmärrykseni ja kohteluni kanssaihmisiä kohtaan kehittyy ja jalostuu yhä paremmaksi ja paremmaksi. Raha vain helpottaa vähän elämää, mutta onnea sillä ei sinänsä kyllä saa. Meidän pahempia puolia on turha korostaa sillä ne valitettavasti nousevat esiin kyllä helpommin muutenkin joten on hyvä keskittyä siihen miten voisimme olla parempia ihmisiä.

Niin ja Hyvää Pääsiäista kaikille(niille jotka eivät sitä vietä niin hyvää päivää vaan) ! =)


Darts-kisoista terveisiä !  1

Olipa eräät Keski-Suomen kutsukisat ja muistelut entisille ja nykyisillekin Darts-heittäjille tuossa eilen lauantaina. Heitettiin siinä kilpaakin, mutta ennen kaikkea se oli sosiaalinen tapahtuma eikä mikään hampaat irvessä kilpailu. Olin edellisen kisan tainnut heittää vuonna 1998. Heitin parhaimmillaan säännöllisesti useamman tunninkin päivässä ja lopetin kun aloin vaatia itseltäni liikoja eikä hermot sitä enää kestäneet. Vaihdoin silloin elämäni mielenkiintoja vähän toisiin asioihin.

Oli siis kiva palata vanhojen muisteloihin. Koska heitin jo junnuna pubissa, ei alkoholi ole ollut ongelmana kun sitä ei edes silloin saanutkaan. Myöhemminkin tarkoituksena on ollut enemmän kivan lajin ja kilpailuhenkisyyteni toteuttaminen kuin alkoholin kanssa läträäminen. Joo Dartsiin liittyy kylläkin alkoholi melko käsi kädessä, mutta onneksi sitäkään ei ole pakko juoda kuten mitään muutakaan elämässä ei ole pakko tehdä jos vaan tahdonvoima ja halu olla oma itsensä siihen vaan riittävät.

Koska en ole Dartsia heittänyt koko 2000-luvulla kuin muutamia kertoja, en mitään osannut odottaakaan. Ensimmäinen heitto : tähtäsin 20, osui 19 x) Mutta jo muutama kierros siitä eteenpäin niin lihasmuisti alkoi jo palautua. Löysin myös sopivavauhtisen tyylin automaattisesti itselleni ja yllätin täysin itseni että pystyin haastamaan ihan tosissani nämä eivät aivan SM-tason heittäjät. Tulosta tuli ihan ok:sti ja tuplille pääsin paljon, mutta siinä tuli esiin harjoittelemattomuus vaikkakin ensimmäisen kerran peleissä päästyäni tuplille, heitin heti eka yrittämällä poikkaisun tupla 18.

2 ekaa peliä lämmitti itseni parhaaseen suoritukseen kolmanteen peliin jota johdin jo 2-1 & pääsin ratkaisevassa 5:ssä pelissäkin koittamaan tupla 2 useamman kerran. Hermopeliä ja langan väärälle puolelle tikka tällä kertaa jäi. Noh mutta huomasin että mähän osaan vielä heittää ja pystyn haastamaan hyvinkin ei niin huiput heittäjät. Toki matkaa on parhaisiin kun finaalissa sitten nähtiin 14 tikan pelikin. Nämä nakuttavat niin säännöllisesti jo sinne minne pitääkin, että voi olla että tuolle tasolle minusta ei koskaan ehkä olekaan eikä kyllä tarvikaan kun en niin tosissani tätä enää ota ?

Oli hienoa tavata uusia ihmisiä Dartsin parista sekä moikata joitakin vanhoja tuttujakin pitkästä pitkästä aikaa. Alkoholi ei sovi minulle edelleenkään viisastuin jälleen kerran kun vähän tuli eilen otettua. Saatan viikkokisoja alkaa silloin tällöin harrastamaan, mutta tosissani en tätä lajia aio enää ottaa. Rennommalla otteella todennäköisesti pystyn tulemaankin hieman entistä paremmaksi. Iän ja elämänkokemuksen myötä olen oppinut myös hallitsemaan hermojani paremmin joten tässä hermolajissa on haastetta kerrakseen, mutta enää se ei ole mikään ylivoimainen haaste se hermojen hallinta. Loppuun kiitokset kaikille kilpailun osanottajille. Se oli hyvä ja tarpeellinen kisailu ja vuoden päästä taas tämä tapahtuma uusiksi ! =)


Yövaippa !? :P  2

Viime yönä sain ideani tämän päivän blogiini.. Joskus kun tulee illalla juotua turhan paljon kuten eilen protskudrinkin kera vettä & maitoakin muuten vaan niin saa ravata tuolla vessassa turhan tiuhaa tahtia. Vielä siihen päälle hampaiden pesu + suuvesi niin nekin lisäävät entisestään aineenvaihduntaa. Ja vielä kun lisätään muutaman päivän paineet ilman siemensyöksyä niin ohhoh ! =D

Juuri kun alkoi saamaan unen päästä kiinni niin vessaan oli noustava taas. Sitten ei enää nukuttanutkaan niin paljoa. Mietin jo hetken että mitä mun pitäis tässä alkaa puuhailemaan kun tää on aika turhaa aika kun ei saa mitään aikaiseksi eikä nukukaan. Monta tuntia siinä menikin ja muutamat wc-käynnit kaupan päälle.. Tästä tulikin nyt mieleeni että vastaavanlaisen yön varalle täytyis varmaankin hommata kyllä vaipat ! =D Mitäs ootte asiasta mieltä ? Liian Perwoa ? :P


Ne kannustavat & masentavat sanat !

Katsoin jotain ohjelmaa tuossa reilu tunti sitten jossa oli tarinaa lastenkodin ja turvattoman kodin välillä juosseista lapsista jotka ovat nyt jo aikuisia. Sain ideani tämän päivän blogiini siitä. Jäi mieleeni sanat jotka yksi heistä oli saanut. Hän oli saanut jossain terapiakeskustelussa tms. kuulla sellaiset sanat että kukaan ei odotakaan että tulisit pärjäämään elämässä niin että eikö se olisi mukava yllättää kaikki että pärjääkin !? =) Nämä sanat olivat jääneet naisen mieleen ja kantaneet hänet hyvinkin elämään kiinni vaikeista lähtökohdistaan huolimatta ! :)

Muistatko itse elämäsi eri vaiheissa sanoja eri henkilöiltä jotka ovat joko satuttaneet vuosiksi eteenpäin tai tuoneet sinulle voimia päästä vaikeistakin haasteista yli ? Nallekarkit eivät valitettavasti tässäkään mene tasan. Kumman tyylisiä sanoja luulet itse saaneesi enemmän elämäsi aikana ? Keksitkö keinoja miten voit suojautua näiltä mahdollisesti vahingoittaviltakin sanoilta ? Niin matkan varrella törmäämme niin kovin moniin ihmisiin. Onneksi kuitenkin uskon että ennen kaikkea voimme oppia niin paljon eri ihmisiltä ! =)


Elämä & kuolema.  3

Katsoin juuri äsken yhden aavejahti-ohjelman jossa pieni ryhmä oli mennyt tutkimaan paranormaaleja ilmiöitä pahamaineiseen vankilaan jossa oli melkoista pohjasakkaa & useat kuolivat siellä myös väkivaltaisesti. Monesti nämä tälläiset ohjelmat ovat tuntuneet hyvin epäuskottavilta, mutta tämä oli nyt parhaasta päästä mitä olen nähnyt. Tuon ohjelman perusteella voisi todellakin uskoa että he kokivat siellä jotain yliluonnollista.

Niin mitä ajatuksia tämä herätti nyt minussa ? Tänä vuonna kuoli minun hyvä ystäväni ja sulkapallokaverini. Missä hän on nyt ? Tarkkaileeko hän koskaan minua, muita kavereitaan, läheisiään ja tyttökaveriaan ? Niin hän on varmaan jossain kuitenkin ns. rauhassa, mutta entä nämä pahat piruparat jotka ovat jääneet kärsimään kenties ikuista vankilatuomiotaan ? Miksi vitussa he ovat jollain tavoin vielä siellä jos näin todellakin on ?

Niin mikä on elämän tarkoitus ? Synnymmekö tänne uudestaan emmekä muista mitään edellisestä elämästämme ? Mitä ihmeitä me oikein olemme ? Kuka pakotti minut ja sinut tänne syntymään ? Ei siinä, kyllä mä olen saanut elämäni ihan siedettäväksi vaikka ei se aina niin helppoa olekaan. Uskon kuitenkin sen verran johonkin, että mitään kovin pahaa en uskalla kyllä tehdä ettei se vaan kostaudu minulle myöhemmin. Kaikki eivät ehkä edes uskalla ajatella näitä asioita niin kauheasti. En minäkään aina, mutta nyt tämä ei ahdista ennemminkin antaa suuntaa elämään ja siihen että sillä taatusti on joko merkitys. Kuoleman ajatteleminen tekee myös sen, että oppii arvostamaan elämää ja siinä eläviä ihmisiä ympärillään kun todellakin tajuaa joskus myös itsekin kuolevansa.


30 cd-levyä !

Juu tykkään olla yhä vanhanaikainen. En ole siirtynyt vielä siihen että ostaisin musiikkia tietokoneelleni eikä tällä kertaa ollut kyse edes cd-levyjen ostosta vaikka niitä silloin tällöin yhä ostelen. Onhan se mukavampi pitää kuitenkin levyä ja sen vihkosta kädessään kuin pelkästään kuulla jotain tiettyä albumia ainoastaan tietokoneen kautta.

En ollut pitkään aikaan lainannut kirjastosta levyjä joten meidän varsin hyvätasoisella musiikkiosastolla oli paljon uutuuksia ja muutakin tullut sitten 2-3 vuoden aikana.. no eilen menin ja lainasin ison läjän levyjä ! =D Koska 30 levyä on maksimilainauksen määrä kerralla, otin juuri sen verran. Eka yrittämällä taisi käsiin tulla 36 levyä joten jouduin karsimaan vähän ei-niin-mielenkiintoisia-levyjä.

Toki kuuntelen toisinaan muutakin kuin erityyppistä metallimusiikkia, mutta nyt en ehtinyt vasta kuin katsoa vain ne eli toki tärkeimmät läpi ! =) Ja kuitenkin sitä musiikkia kuuntelen taatusti yli 90 %:sti joten eipä sitä juuri muuta musaa niin kaipailekaan kotiin :) Eri genreissäkin heavyssä riittää niin monenlaista kuultavaa. Eiköhän Cityssä näy lähiaikoina "mikä nyt soi"-keskusteluosiossa näitä kirjaston levyjä sitten soitossa !? =)


Vuoden ekat pelivihjeet ostettu !

Koska olen jo useammat vuodet seurannut eritoten monia jalkapallosarjoja, en ole niin paljoa tarvinut enää ammattilaisten apua. Luokittelenhan itseni tässä urheiluvedonlyönnissä puoliammattilaiseksi. Yhä laajemmaksi on oma osaamiseni kasvanut, mutta aika ei ole toistaiseksi riittänyt vielä valloittamaan kaikkia sarjoja ja etenkään kaikkia urheilulajeja. Tänään huomasin päivittäin käymässäni ESBC:n sivustolla että tänään perjantaina he sijoittavat yhden historian suurimmista summista pitkävedon singlekohteisiin !

Ja kertoivat vielä myös onneksi että mistä sarjasta oli kyse ! Kyse oli salibandyliigan tänään alkavista pudotuspeleistä. Se on urheilulaji jota olen silloin tällöin seurannut ja katsonutkin, mutta silti se on jäänyt itseltäni hyvin pienelle huomiolle joten en siitä sarjasta tiedä kovinkaan paljoa. Niimpä katsoin aiheelliseksi tänään ostaa päivän Vetolinjan 9.9 eurolla. Harvemmin nykyisin näin teen, mutta koska tiedän että he tuntevat tämän sarjan todella hyvin, halusin vähän apua tähän hienoon vedonlyöntiharrastukseeni. Suurinta sijoituskohdetta he pelasivat peräti 2 prosentilla pelikassasta huh huh ! =D Saas nähdä miten käy ? Illalla sitten jännitetään.. =) Lisäsin toki päivän vetoihin myös omat pari kohdetta sekä jääkiekosta että jalkapallosta.