Kesäkuussa tapahtuu..

Halloween-biletystä !  1

Juu eilen tuli vietettyä Pyhäinpäivää oikein lystissä merkeissä :) Tuli naurettua suorastaan harvinaisenkin paljon ! =D Sen verran hauskoja kuviakin tuli sekä otettua että otatettua.. ehkä jätän niiden hauskojen ryhmäkuvien laittamisen tänne väliin kuitenkin :P No ensin oli illanviettoa pienessä seurueessa, tuli saunottua, syötyä ja juotua tietty hyvin.. kuvien ottamisen lisäksi tuli kuunneltua kaikkien toivomia biisejä & ohhoh yllätin itsenikin ja osallistuin ensi kertaa koskaan Singstarin peluuseen.. =) Vedin heti aika vaikean Kotiteollisuuden "Minä olen"-biisin yllättäen muistaakseni "uusi kyky"-arvostelulla heh heh ! Joo empä kyllä ole todellakaan mikään ihmeellinen laulaja.. no muutamaa muutakin biisiä tuli kokeiltua, jonkun kanssa yhdessäkin. Ja eipä ollut yllätys ettei enää mennytkään ihan niin hyvin.. tavutus oli ajoittain melko vaikeaselkoista lukea ja vähän vieraampi biisi niin vaikeuksiahan siinä tuli. Mutta hyvä että rohkenin tollaseenkin ja pääasia että kaikilla oli mukavaa :)

Sitten myöhemmin hypättiin tutun taksimiehen kyytiin osoitteena Halloween-musabileet ! Porukkaa olikin tupa täynnä ja pariin uuteenkin ihmiseen tuli tutustuttua ja tietty tuttuihinkin tuli törmättyä ! Homman nimi oli kuten Äänekoskella yleensäkin että raskasta musiikkiahan sitä oli tarjolla ! Täällä on paljon etenkin noita aloittelevia nuorisobändejä jotka soittavat metallia. Tänään oli lämppäreinä 2 paikallisbändiä : Gian & Kaksonen. Gianin pojat ovat jo keikkailleet muutaman vuoden ja silti ovat edelleen melko nuoria. Rankimmillaan tyyli menee vähän jo gdindin puolelle. Kaksosen musisoijat taas eivät ole enää mitään kovin teinejä, mutta melko nuoria kuitenkin hekin. Illan pääesiintyjä tuli Jyväskylästä & oli nimeltään Ghost Brigade. Aika hyvin sain sattumalta tuossa 1-2 viikkoa sitten juuri heidän uusimman kolmannen levynsä lainaksi. Ja ihan että tykkäsinkin siitä vielä ! Persoonallinen lauluääni + välillä vähän örinää & kitarat soivat melodisen kauniisti. Käytiimpä keikan jälkeen vielä jututtamassakin bändin keulakuvaa joka osoittautuikin erittäin mukavaksi hepuksi !

Tämmösissä siis tuli nyt oltua :

http://www.aknepop.com/

Paikallisbändi Kaksonen heilumassa !
Paikallisbändi Kaksonen heilumassa !
Ghost Brigade kuulosti livenä yhtä hyvältä kuin levyltäkin !
Ghost Brigade kuulosti livenä yhtä hyvältä kuin levyltäkin !
Pyhäinpäivän vietossa ! :P
Pyhäinpäivän vietossa ! :P

PerjantainaYökirjasto&lauantaina litran tuopit..=P  1

Joo perjantaina täällä vietettiin kirjastossa taas "yöpippaloita". Taisi olla nyt 3.kerta peräkkäin ja näköjään perinteeksi pikkuhiljaa muotoutumassa. Viime vuoden missasin, mutta toissa vuonna olin vieläkin paremmin menossa mukana kuin nytten. Yökirjasto muodostuu aina jonkun teeman ympärille. Pari vuotta sitten oli halloween-teema. Nyt oli teemana avaruus ja ohjelma sen mukaista. Mielestäni tämä on kuitenkin iltakirjasto paremminkin kun kello 22.00 meni kirjasto kuitenkin jo kiinni. No näin luontaisesti yöeläjällehän kuten minulle tuo nimi on hyvinkin harhaanjohtava ! =D No olihan siinä kuitenkin 3 tuntia lisää aukioloaikaa normaalin verrattuna =)

Niin siihen ohjelmaan vielä. Musiikkia oli tietenkin ja tietysti jostain eri galaksilta ! =D Joku musiikkiopiston ryhmä taisi olla kyseessä. Paljon soittajia ja pääosin lapsia ja nuoria. Luento avaruudesta olisi varmaan ollut mielenkiintoinen, mutta olin välillä siellä koneellakin kun kävin kuitenkin katsomassa tunnin pituisen ohjelman avaruudesta ja kaukoputkien kehityksestä joka olikin varsin mielenkiintoinen joskin aika paljon aivonystyröitä rasittava aihe ! :P Ei kaikkein helpoin aihe ajateltavaksi, mutta kiinnostavaa asiaa kylläkin. Olihan se kiva näin perjantaina että varhaisnuorilla ja nuorillakin oli joku turvallinen mukava paikka jossa kokoontua ja viettää yhdessä aikaa lämpimästi kun ulkona oli niin kylmäkin.

Noh sitten siihen lauantaihin. Minua pyydettiin lähtemään viihteelle jota en olekaan pahemmin viime aikoina harrastanutkaan joten mikä ettei. En oikein ensin tiennyt mitä erikoista ohjelmaa siellä nyt olisi oikein tarjolla. Treenasin illalla ensin vaihteeksi jalkojani päästäkseni mukavaan hyvin vertakiertävään tunnelmaan ;) Kyykkyä pitkästä aikaa joten jalat ehtivät jo lähes samantien olla kipeät. Ja nyt on vaikea nousta sängystä ja istumasta kun reidet ja pohkeet ovat niin kipeät pah. Pohkeita myös väänsin lauantai-iltana varsin innokkaasti.. =)

Sopivasti pohjia ja sitten eikun menoksi. Niin siellähän oli varsin mukavasti viihdykettä yhdessä ravintolassa sitten. Siellä oli 3 "players"-ryhmän tyttöä taustatanssimassa luomaan tunnelmaa. He jakoivat myös suolaisia. Ruis rips cheese pikku pussukankin sain. Sellaisia pitkiä ja paksuja ison havaiji-sikarin näköisiä suolaisiakin oli tarjolla. Axen pienen suihkugeelinkin he lätkäisivät kouraani :) Oli kiva että pääsin jututtamaankin näitä kauniita neitosia. 2 tummaa & 1 vaalea heitä oli matkassa ja paljastui että olipahan heissä varsin urheilullistakin sakkia josta tietty innostuin ! =)

Niin suolaiset saivat taas janon hyvin päälle.. ja kun teemailtana oli tarjolla isoja tuoppeja edullisesti niin siitähän sitten vaan olutta juomaan ;) Yksi sellainen ISO tuoppi maksoi vain 7 euroa ja siinä oli peräti 1 litra olutta nam nam :) Yksi bändikin kävi soittamassa. Ei jäänyt nyt nimi kylläkään mieleeni. Ei mikään tunnettu ja soitti enemmänkin tai lähes vain covereita ja vieläpä pääasiassa enemmän ryyppylauluja. Bändin laulaja/kitaristi sanoikin että heitä on juuri siksi "haukuttu" joskus juomalaulubändiksi. Homma kuitenkin toimi, laulu ja soitto raikui, Playersin tytöt & ihmiset tanssivat ja joimme olutta.

Tapasin myös yhden vanhan tikkakaverin & useamman uuden kasvon siltä saralta. Kovasti toivoivat että alkaisin käymään taas viikkokisoissa. Ei ihmekään että on uusiakin kasvoja siinä lajissa kun itse 1990-luvun lopussa lopettelin kokonaan heittohommat. No paluuta sitten miettiessä ja odottaessa.. hienoa että täällä pyörii taas noi viikkokisat. Dartsillahan oli mahtava buumi 90-luvun alussa. Heittäjiä riitti, niin harrastajia, aloittelijoita kuin tosissaankin sen ottavia. Kilpailuissa kävi aina paljon heittäjiä. Darts oli myös seurapelinä todella suosittu ja olihan jossain viihdeohjemassakin kilpailu että kun kilpailupari heittää tarpeeksi hyvän yhteistuloksen niin voittavat auton.. niin kaiken kaikkiaan oli oikein kiva ilta siis =)


Yksi projektini eteni valmiiksi ! =)  1

Luovuin ensin mielessäni kuntolaitteesta. Toki treenasin vielä hyvät jäähyväistreenitkin sillä ! =) Kävin ennen edellisessä blogissani kerrottua reissua tosiaan hommaamassa sängyn & vuodesohvan Jyväskylästä. Toisen olisin saanut vaikka heti mutta toista jouduin vielä odottelemaan noin 1-2 viikkoa. Tein kuitenkin jo kaupat ja lähdin sinne reissuun sitten "karkuun" ! =D Kotkassa ollessani sain tekstiviestin Sotkalta ja yhteystiedot että voisin sopia jakelusta. Mutta vielä olisi se "romu" eli kuntolaite kotona joka pitää poistaa että uudet huonekalut mahtuisivat kämppään !

Kun tulin reissulta, parin päivän lepäämisen ja palautumisen jälkeen aloin tosissani miettimään mitä tuolle kuntolaitteelle oikein tekisi. Soitin jo romuttamoonkin. Aiemmin olin ottanut yhteyttä myös huutokauppaan, mutta hakupalkat ja kaikki, eipä taida kannattaa.. muutenkin on niin iso laite kyseessä että sitähän ei tuosta noin vaan minnekään siirretäkään ilman suunnittelua, apuvoimia jne. Mutta sitten päätin vielä kokeilla Facebookia ja yllätyin kun hetkessä ilmaantui peräti 3 kaveriani jotka olivat siitä kiinnostuneita. Oikeastaan 2 heistä aivan tosissaan, kun kolmannelta puuttui tila sille. Noh pieni hintakilpailukin saatiin sitten lopulta edes aikaan ! =D Joka tosin ratkesi aika nopeasti. Niin hyvä Facebook, hyvä kun olet olemassa ! =)

Ja kun ostaja ehdotti samantien myös päivää milloin voisi tulla sen hakemaan, niin sehän oli aivan mahtava juttu ! Noh nyt muutama päivä sitten sunnuntaina oli sitten käsillä sen h-hetki eli hakuaika. Sitä ennen vielä tietty yksi jäähyväistreeni hyvin palvelleelle laitteelleni ! :) Ja hyvä siivous jo senkin takia että olisi helpompi siirtää se laite pois ! Purettiin laite 2 osaan & painopakka otettiin myös erikseen irti jotta oli helpompi siirrellä laitetta vaikeissa kohdissa kuten ovella. Ovi irti myös niin mahtui paremmin. Homma sujui varsin mainiosti reilussa 1-1,5 tunnissa suunnitteluineen. Mahtava homma että käytettynä ostamani laite sai yhä jatkaa hyödyllistä elämäänsä, nyt uudessa kodissaan ! =) Olisi ollut sääli antaa viedä se romuttamoon..

Sovin sitten seuraavana päivänä sängyistä ja olivat kuulemma liikkumassa keskiviikkona Äänekoskella päin joten sitten saisin ne huonekalut viimeinkin jo kotiini. Nyt täällä kotona tuoksuvatkin jo uudet huonekalut jotka sain äsken koottuakin :) Ensi yön nukunkin uudessa sängyssäni ! Vanha sänky notkuu vielä kämpässä pystyasennossa, mutta pian senkin kohtalo selvinnee. Kuntolaitteestani en olisi muuten luopunukaan jos olisi ollut ylimääräistä tilaa, mutta joskus on uudistuttava ja on se nyt kivempaa että koti näyttää taas enemmän kodilta kuin kuntosalilta. Ja nyt on sängyn paikkakin taas siellä missä tässä kämpässä sen tarkoitus onkin olla. Ennen siellä oli se kuntolaite. Jäihän mulle sentään penkki, levytanko, käsipainot & levypainoja. Ja kun haluaa vähän monipuolisemminkin treenata, voi aina mennä myös kuntosalille ja treenata sosiaalisemmin ! =) Tulevaisuuden haaveena on tietty isompi kämppä jonne tietty aion hankkia sitten vähän pienemmän mutta paremman kuntolaitteen sitten joskus !? =D

.. ja takaa.. ojentajapunnerrustanko penkillä. Tietty laitteesta löytyy myös ylätalja.
.. ja takaa.. ojentajapunnerrustanko penkillä. Tietty laitteesta löytyy myös ylätalja.
Edestä..
Edestä..
Reilut 10 vuotta palvellut kuntolaitteeni sai uuden kodin ! =)
Reilut 10 vuotta palvellut kuntolaitteeni sai uuden kodin ! =)

Syysreissu 18-30.9.2011 Kotkassa & Tampereella !=)  1

Joo olipa oikein antoisa ja mukava reissu ! =) Blogeja oisin sieltäkin voinut päivittäin tehdä kun tapahtumia kyllä riitti, mutta olipa koko ajan niin hyvin tekemistä että katsoin parhaammaksi jättää blogeilun pois juuri ajankäytön takia. Kotkassa olin vähän tekemässä hyvääkin kun kuntoutin yhden sukulaisen leikkauksen jälkeistä jalkaa, käymällä lenkillä joka päivä hänen kanssaan. Olisi ollut vissiin hyvä ottaa sauvakävely käyttöön kun lenkkikaverillakin oli kerran eräänlaiset sauvat ! =D

Sitten oli kiva yllätys kun yksi tuttu tyttö joka asuu myös Kotkassa, käy yhdellä kuntosalilla niin hän järkkäsi mulle sitten viikoksi ilmaiset salikäynnit yes ! =) Kävinkin 4 päivänä : torstai, perjantai, maanantai & tiistai. Välissä v-loppuna käytiin mökkeilemässä ja se osuikin sinänsä hyvään paikkaan kun viikonloppuna se sali olikin kiinni paitsi kortin omistajilta. Tein joka kerran jonkun tietyn lihasryhmän. Siellä oli paljon koneita joita en ollut kokeillut tai edes nähnytkään. Joten niissä sitten viihdyinkin ja jätin vapaat painot vähemmälle huomiolle. Ihastuin etenkin yhteen olkapäälaitteeseen jossa tehtiin pystypunnusta. Ai juma miten hyvän tuntuman sillä saikin ja kyllä veri kiersi.. =)

Tosiaan Kotkan reissu oli melkoista kuntoilua sopivasti kun paino on taas meinannut vähän kohota.. kävin monena päivänä 2 lenkkiä; toisen omalla kovalla vauhdilla aamulla ennen aamupalaa & toisen tosiaan jalkavaivaisen kanssa vähän rennommin. Kuntosali ei ollut myöskään ihan lähellä joten sinne tuli aina pyöräiltyä ja pari kertaa käveltyäkin. Oli aika tuulista kun menimme merelle, mutta tullessa oli jo tyynempää. Sää oli mukavan raikas. En ollutkaan muistaakseni ennen käynyt Kotkassa syksyllä enkä myöskään siellä silloin mökilläkään tosiaan. Tarkeni siellä vielä, mutta uimaan en enää kyl uskaltautunut tällä kertaa.. kävimme yhtenä päivänä myös Merimuseossa ja toisena kirjastossa niin sain minäkin uutta merkittävää tuonne cityn keskustelujen puolellekin.. :p

Sitten Tampereelle, jossa oli vähintäänkin yhtä mukavaa ! =) Kotkan kuviot ovatkin mulle niin monta kertaa tutummat, että tämä reissuosuus vasta olikin mielenkiintoinen ! =) Tampereella asuu nykyisin todella paljon sukulaisia ! Heitä on siellä ihan alkuperäisiäkin sekä aika lähivuosina sinne muuttaneita. Joten majapaikkoja oli jopa mistä valita ! :) Näin siellä paljon rakkautta. Sellaista mitä en omassa arjessani lähellekään niin paljoa näe. Olin pari yötä serkkutyttöni luona ja hänellä on 3 lasta jotka olivat aivan mahtavia :) Pääsin vähän leikkimään myös kotiakin joka on minulle melko vieras asia. Näin äidin ja lasten välisen rakkauden joka oli minun hieman kyyniselle sydämelleni todella tärkeä ja merkittävä näkymä ! Muutenkin lähennyin muutamaan sukulaiseeni uudestaan. Kun mummo aikoinaan kuoli, alkoi myös etääntyminen monista sukulaisista. Oli monta upeaa kohtaamista kyllä :) Esimerkiksi yksi serkkutyttöni joka on ammatiltaan hienoja, hieroi minua 3 varttia kun varasin hänelle ajan hänen äitinsä ideasta ! :D Luulin ensin että saan vähän alennusta, mutta vähänkö yllätyin kun mun ei tarvinnut maksaa lopulta edes sentin senttiäkään ! =D

Sitten tapasin Tampereella myös yhden entisen cityläisen. Kohtaaminen oli varsin mielenkiintoinen. Vähän sellainen kuin arvelinkin eli keskusteleva ja varsin syvällinen kohtaaminen. Olin taas yhden kokemuksen rikkaampi ! :) Tykkäsin Tampereen kaupungista muutenkin todella paljon ! Näistä isoista kaupungeista se onkin ehdoton suosikkini. Ihmiset ovat rentoja ja ulospäinsuuntautuneita noin niinkuin yleisesti. Hommat siellä toimivat ja työllisyys & opiskeluasiat ovat siellä hyvät. Materiaalia tarttui sieltä ja koko reissulta paljon mukaani kuten monia opuksia kirjoja sekä musiikkia. Ai niin ja yhden serkkutytön kans kun kierreltiin kaupunkia ja pysähdyttiin yhden tietyömaan kohdalle, vilkaisin taaksepäin & 20 cm päässä oli hui kauhistus säikähdin Syrjän Martti ! =D Ei voinut erehtyä.. vähän räjähtänyt näky ja sen verran äreän ja synkän näköinen silloin etten viitsinyt enempää lähestyä.. :p Eli ei siis ehkä hänen paras päivänsä, mutta mukava sattuma anyway ! =)

Tästä reissusta voi vielä irrota jälkikäteen yksityiskohtaisempiakin blogeja kunhan joudan ja tuntuu siltä että joistain aihekokonaisuudesta olisi hyvä kirjoitella. Kiitos ja kumarrus kuitenkin jos jaksoit lukea syysreissuni referaatin loppuun saakka !? =)


Aikuisten pyjamabileet !? xP  1

Toteutin tänään sitten jo vähän aikaa suunnittelemani ostokset eli ostin uuden sängyn(vähän entistä tilavamman ja laadukkaamman) sekä vuodesohvan vieraita ja päivänotkumista varten ! :P Olin jo kerran käynyt niitä Jyväskylän Palokan Sotkassa katsomassa ja nyt kävin tekemässä sitten niistä ne kaupat. Sänky oli jo valmiksi selvillä, mutta vuodesohvia oli 2 potentiaalista ja vielä lopullisessa valinnassani 3 eri värivaihtoehtoa.

Valitsin lopulta sen ei ehkä niin erikoisen näyttävän näköisen vuodesohvan kuin mitä se toinen vaihtoehto olisi ollut mutta tämä oli sitäkin parempi käytännöllisesti kun siinä oli vetolaatikkokin sekä se oli suorempi ja tukevampi vaihtoehto selälle. Sen kangas oli vähemmän hiostavan oloinenkin kesää ajatellen. Niin nyt vissiin pitäisi sitten järjestää jotkut aikuisten pyjamabileet jossa pompitaan sängyillä !? xD Joku painoraja olisi kuitenkin hyvä olla etteivät yli 100 kiloiset menisi heti mun uusien sänkyjeni lävitse pomppiessaan..


Vai ei urheilu ole muka tärkeää ihmiskunnalle !?  2

Juu ajattelin pitää pienen puolustuspuheen urheilulle ja etenkin joukkueurheilulle ! Itse en ole koskaan ollut mikään huippu-urheilija, en lähellekään, mutta liikunta on merkinnyt ja merkitsee edelleenkin itselleni erittäin paljon ! Joten jos tiettyä subjektiivisuutta näkyy niin sori. Tämä on nyt muutenkin ajankohtainen aihe kun Suomi on menestynyt viime aikoina vähintäänkin hyvin odotuksiin nähden eri joukkuelajeissa. Koripalloilijat olivat lähellä jättiyllätystä menemällä melkein 8 parhaan joukkoon ja puolivälieriin EM-kisoissa.

Lentopalloilijat näyttivät tänään kovuutensa varmistamalla jatkopaikan tiukassa tilanteessa myöskin EM-kisoissa alkulohkossaan. Myös Suomen jalkapallo on ollut nousussa sekä yksilöiden että joukkueen puolesta ruman Ruotsi-tappion jälkeen. Jääkiekosta puhumattakaan. Kaikki tietävät että puolustavat maailmanmestarit on nykyisin otettava vakavasti jokaisessa arvoturnauksessa. Ja tämän ylistävän alkupuheen jälkeen sitten varsinaiseen asiaan.

Tässä on aivan viime vuosina puhuttu kuinka yhteisöllisyys on vähentynyt tai kadonnut kokonaan. Sukulaiset eivät käy toisten luona enää kuten ennen vanhaan. Nykyisin koulussa yksittäiset oppilaat osaavat olla jo hyvinkin vaativia. On puhuttu että yksilökeskeisyys on päivän sana. Kaikki ajavat enemmän omia etujaan kuin ennen. Tai ainakin sellainen tunne varmaan monella on. Yksinäisiä on yhä enemmän vaikka internet ja matkapuhelimet ovat mahdollistaneet kontaktin luomisen ja ylläpidon helpoksi. Mutta kylmä pääte ei korvaa toisen ihmisen läsnäoloa ja kosketusta. Elämme tietoyhteiskunnassa jossa on toki paljon hyvääkin. Mutta se on johtanut jo yksilöllistymiseen joka ei välttämättä taas ole niin upea asia.

Noh on edelleenkin tiiviitä työryhmiä ja koulussa omat oppilasryhmänsä, mutta riittääkö se jos ihmiset eivät aina edes viihdy niissä kovin hyvin ? Onneksi on olemassa monenlaisia harrastusryhmiä mihin ihmiset voivat kokoontua vähän rennommassa mielessä kuten juuri esim. liikunnan harrastamisen muodossa. Olen lukenut ja kuullut joiltakin ihmisiltä kuten eräältä lehden kriitikolta että miksi sitä urheilua tulee niin paljon sieltä tv:stä kun se ei ole edes niin tärkeää !? Noh oma mielipiteeni on että tuleehan sitä mutta sitä ei ole pakko katsoa ja tulee sieltä paljon muitakin eri aihekokonaisuuksia & paljon !

Niin kilpaurheilun katsominen ei välttämättä kaikkia niin innosta. Etenkään naisia ja toki ei kaikkia miehiäkään. Ymmärrän sen toki. Ei kaikkien tarvikaan ja pidäkään olla niin kilpailuhenkisiä ja olla innoissaan toisten jännistä kilpailuista. Ymmärrän myös sen että ne eivät tunnu niin jänniltä jos urheilu ei itselle harrastuksena ole niin tärkeää. Kun ymmärtää jostain lajista paljon itsekin sitä paljon harrastaneena, se tietty muodostuu kiinnostavammaksi myös seurata. Mutta seuraava kappale on sellainen joka voi kiinnostaa niitäkin jotka eivät piittaa niin liikunnasta tai urheilusta.

Eilen leikin taas kerran kummipoikani 3v. kanssa. Hän on niin innoissaan aina pallon kanssa. Heittäen tai potkien. Jos hän olisi oma poikani tietty ohjaisin noin innokkaan ihmisenalun jotain joukkuelajia harrastamaan ja suuria energiavarastojaan kuluttamaan. Mutta eipä hätää, samat ovat suunnitelmat hänen vanhemmillaankin :) Niin urheilu ja nimenomaan joukkueurheilu tarjoaa paljon opittavaa. Ei tarvita mitään BB-taloja että ihmiset oppivat sosiaalisia taitoja kun toisilleen vieraat kohtaavat yhteen hiileen puhaltavassa joukkueessa.

Tenavat kasvavat siinä joukkueessa yhdessä ja siinä muodostuu taatusti monia pitkäaikaisia ystävyyksiä. Yksinäisyyttä ei tarvi valittaa tai huomionkipeyttä ja illallakin on monesti liikunnan jälkeen luonnollisen väsynyt niin nukkumisrytmikin muodostuu hyväksi ja vanhemmatkin pääsevät helpommalla kun suurimmat energiat on käytetty jo liikuntaan eikä vanhemmille äksyilyyn.. urheilujoukkueet tarjoavat siis ihmiselle hyvän mahdollisuuden hieman kadonneelle yhteisöllisyydelle jossa ollaan kaikki yhtä ja samalla puolella. Se tarjoaa myös paljon elämyksiä voittamisen ja häviämisenkin lisäksi. Lisäksi mielestäni on hyvä asia että lapsi oppii kohtaamaan jo varhain paljon ihmisiä ja hyväksymään myös erilaisuutta.

Yksilöiden mielenterveyskin voisi pysyä paremmalla tasolla kun on mielekästä tekemistä jossa myös paljon tavoiteltavaa ja mikä tärkeintä jatkuvasti paljon kavereita ympärillä. Suomi on alkanut pärjäämään yhä paremmin joukkueurheilussa ! Mistäköhän tämä kertoo ? Voisiko vaikka olla niin että kun tässä epävarmassa nykymaailmassa on niin vähän enää kiinnekohtia mihin sitoutua että urheilijat ovat saaneet siihen mahdollisuuden ja pitäneet siitä kiinni ja luoneet oman huipputason ryhmänsä yhdessä paljon harjoitellen !? Ja koska muussa elämässä tätä yhtenäisyyttä ei ole ollut niin paljoa tarjolla niin on ollut luonnollista että kaikki ovat olleet niin täysillä yhteisessä tavoitteessaan mukana !? Tottakai huippu-urheilijoille kuuluu tuo kovien tavoitteiden ominaisuus jo muutenkin..

Niin kyllä liikunta ja urheilu ovat mielestäni paljon parempia vaihtoehtoja kun tutustua puolestaan vähän liiankin hyvin alkoholin, tupakan & huumeiden maailmaan. Valitettavasti joskus urheilijatkin noita liikaa käyttävät mutta jos koko elämä perustuisi pelkkiin päihteisiin niin sieltä ei edes urheilunkaan avulla enää kyllä noustaisi.. muutenkin miehille kun on niin luonnollista joko kilpaileminen tai sotiminen niin eikö olekin parempi kun me miehet käytämme sen suuren energiamäärämme mielummin noissa urheiluareenoilla kuin sotatantereilla ?


Shoppailemassa..  1

Tänään avattiin Jyväskylän Palokassa Clas Ohlson-kauppa. Joten sinne siis ! Samalla tuli shoppailtua myös Hong Kongissa. En ollutkaan ennen käynyt kummankaan nimisessä liikkeessä. Hyvät oli kyllä valikoimat ! Samalla kävin myös Sotkassa josta todennäköisesti tulen ostamaan tässä kuussa sekä vuodesohvan että vuoteen. Olin nähnyt sen esitteessä itselleni sopivat joten kävin paikan päällä tsekkaamassa miltä ne oikein näyttävät.

Tältä Palokan reissulta tarttuikin varsin mukavasti nimenomaan hyödyllistä tavaraa mukaan ! =) Blogin lopuksi tylsähkö luettelo siis ostoksista. Ostin kahdet eriväriset farkut, uimahousut(shortsityyliset), kahvinkeittimen(ennakointia vieraiden varalta, itsehän en juurikaan juo), 2 cd-levyä, 50 kuulakärkikynän pakkauksen(tilastonikkarilla & "tieteilijällä" kuluu hurjasti kyniä), rannepuristimet, kahvakoukun selän kutiamista varten sekä ison valion olo-ruoansulatusjugurttipakkauksen sitten Citymarketista.


Ruokakauppojen kilpailua !  1

Sitä saamme todistaa nyt täällä 20 000 asukkaan Äänekoskella ! Ei kovinkaan montaa vuotta sitten tänne tuli Lidl. S-Market vaihtoi paikkaa kun tänne rakennettiin aivan uusi rakennus sitä varten vieläpä vanhan linja-autoaseman kohdalle joka purettiin pois. Siinä rakennuksessa sijaitsee myös Alko nyt. Tänään S-market avasi uuden palvelutorin jossa on kaikkea tuoretta aina tarjolla. Ihan hienolta se näytti ! =) Aiemmin oli K-kaupassa vain tarjolla jotain tämän kaltaista tiskiä.. no syykin on selvillä sillä tänne ollaan parhaimmillaan rakentamassa Citymarketia eli kilpailu on siis kovaa !

Kävin sitten siellä S-marketissa maistamassa keittiömestarin herkkuja sekä juomassa avajaisten kunniaksi kakkukahvit ! Itselläni Lidl on se ykköskauppa. Siellä myydään kaikkea hyvää, tarpeellista ja edullista ruokaa ja tavaraakin. Kakkoskauppa on S-market, erinomaisen hyvä valikoima ja tottakai kun Äitini oli pitkään Keskimaan työntekijä tulee sielläkin paljon käytyä. Saas nähdä mihin väliin tuo Citymarket sitten oikein asettuu ? Varmaankin Siwan, K-Kaupan(joka lopetetaan kylläkin täällä)& Valintatalon edelle !? Tokmannin kanssa taistelee varmaan 3. sijasta. On täällä Ale-Makasiinikin mutta se on vähän syrjässä ihan ydinkeskustasta ja siitä syystä siellä ei tule käytyä niin usein.


Alkuja !!!  1

Tänään alkoi koripallon EM-kisat joissa myös Suomi on pitkästä aikaa mukana ! Näin äänekoskelaisena jonka tunnetuin laji on koripallo, on pieni velvollisuus seurata sitäkin lajia vaikkei se kuuluukaan aivan top-suosikkilajeihini. Silti koripallokin on varsin hieno ja nopeassa tahdissa tapahtumia tarjoava laji. Moni kaverinikin on sitä pelannut. Hyvä Suomi ! =) Itse kävin junnuna joskus heittelemässä jossa olin ihan keskiverton tarkka vaikka tyyli olikin vähän omalaatuinen. Se olikin hyvää tarkkuuslajiharjoittelua ohessa kun heitin joskus Dartsia vähän kilpaakin =)

Big Brother alkoi myös tänään meille ns. normaaleille telkkarissa. Siis ei millään pahalla, et ole täysin sekopää minunkaan mielestäni vaikka sulla ois 24/7:kin.. :p Mutta itse yritän välttää ohjelmaa sillä se tuskin tarjoaa tämän ikäiselle enää mitään riittävän nerokasta filosofiaa ja älykästä toimintaa.. mutta onhan sekin viihdettä, tosin itseni mielestäni ei aina niin hyvää sellaista. Mielummin teen kyllä itse jotakin kun seuraan mitä muut tekevät..

Huomenna on virallisesti syksyn ensimmäinen päivä ! Kesä alkaa olla siis ohi ja sen kyllä huomaa. Ilman takkia tuolla ulkona saa itsensä kyllä pian kipeäksi jos siellä kovin kauan kerralla vähissä vaatteissa keikkuu. Välttäkää siis kulkemasta liian vähissä vaatteissa ettei pakollinen petikausi iske ! Niin ja hyvää syksynalkua vaan kaikille muillekin blogaajille ! =)


Kulutusjuhlaa !  1

Mun luonne ei paljoa muutu oli mulla sitten paljon tai vähän rahaa. Tykkään ostaa edullisesti jos vain saan. Ehkä ainoa ero on, että jos on normaalia parempi taloudellinen tilanne, satsaan joissakin asioissa vähän enemmän kyllä laatuun ja tietty saatan tehdä muutaman heräteostoksen silloin enemmän.

Tässä viime päivinä olen käynyt paljon kaupoissa. Mulla on suurempiakin investointeja tällä hetkellä suunnitteilla. Mutta niistä enemmän seuraavissa blogeissa. Nyt tyydyn tässä blogissa käsittelemään pikkuostoksia ja niiden tylsää luettelointia ! =D

Tokmannissa oli synttäriviikko ja taitaapa olla vielä tälläkin viikolla kun uusi mainoslehtinen tuli niin sama meno näyttää yhä jatkuvan.. no sunnuntaina kävin sitten vähän siellä ostoksilla ! Ajattelin että otetaanhan nyt kaikki vähänkin kiinnostavat tarjoukset vaan sieltä hyllyistä mukaan. Ja tarttuihan sieltä..

Ostin 40 rullaa wc.paperia + kaupan päälle 15 rullaa talouspaperia vain 15 euroa yhteensä, 5 prk hernekeittoa, 5 pussia makaroonia, 2 pussia tv mix-karkkipussia, 3 purkkia sian- ja naudanlihaa, 2 pakettia vaniljatäytekeksejä, maku viipalekurkkuja, 3 erilaista shower gel suihkusaippua & 2 kpl plus+ nestesaippuaa. Nyt on sitten joka paikassa saippuaa.. luulis pysyvän terveempänäkin siis jos vaan muistaa käsiä pestä ! =D Ainoa tarjoustuote mitä en saanut minkä olisin vielä halunnut, oli estrella sipsit jotka olivat jo loppuneet.

Kävin tänään kirjakaupassa tilaamassa yhden kirjan mistä kuulin Facebookin kautta. Ostin sieltä myös pari laatukuulakärkikynää. Tämä on asia jossa satsaan laatuun jos on vähänkin enemmän varaa. Että tässä ei niin säästellä.. Meinaan ostin tuossa muutama päivä sitten tiimarista muutaman halpiskynän joista ei ollutkaan oikein mihinkään. Käytän niin paljon kyniä päivittäin ja viikottain, että huonompi kynä ei menossa kestä. Sillä se haalistuu ja lopulta siitä ei meinaa tulla edes näkyvää jälkeä. Tämä johtunee erilaisesta kosketuspinnoista mihin kynillä kirjoittelen. Liikuntapäiväkirja saattaa olla vähän hikinen.. ja vedonlyöntipelilistoihinkin tarvitaan jo kohtuu hyvää kynää. Myös normaalille paperille jotta jälki näkyisi tarpeeksi selkeästi eikä haalistuisi näkymättömiin vielä vuosienkaan jälkeen.

Lidlen tämän päiväiset ruokaostokset olivat mulle sen verran arkiset etten niistä nyt juuri lähde mitään kertoilemaan. Ehkä sen verran kuitenkin että kokeilin aikaa hyvää valmistuotetta "Metsästäjänpihviä Sienikastikkeella". Ostin myös puuvillakassin joten nyt minulla on niitä 2. Pyörän molemmille puolille on nyt ainakin sellaiset kassit jotka jaksavat kantaa paljon tavaraa eivätkä mene helpolla kyllä rikki.

Sen verran isommasta ostosuunnitelmasta, että kävin huonekaluliikkeessä ja sitten vielä SPR:n kirppiksellä. Meinasin ostaakin jo, mutta pienen harkinnan jälkeen jäin vielä funtsimaan tarkemmin vaihtoehtoja ja todellista tarvetta vielä paremman huonekalun toivossa. No mutta ostin mä sieltä kirpputorilta sitten pitkästä aikaa edes cd-levyjä ! =) Ja vieläpä aika monipuolista musaa. 4 levyä tarttui mukaani. Garbage - Version 2.0, Kemopetrol - Slowed Down, 2 Unlimited - No limits ! sekä Demoni Vol.2-levyn jossa on pelkästään äänekoskelaisia raskaampaa rockia soittavia bändejä. Ihan mukavia ostoksia siis.. =)