Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on televisio-ohjelmat.

Hiukka TV-ohjelmista & samalla itseanalysointiakin

Tänään oli kasvatusilta teemana Tv-keskustelussa. En kyllä katsonut kuin osittain, mutta silti siitä jäi jotain mieleenkin. Oma mielipiteeni on myös enemmän sillä kannalla mitä hiukka vanhempi keskustelijajoukko oli mieltä että netti liiallisessa määrin lähinnä heikentää sosiaalisia taitoja vaikka kommunikaatiota näin tapahtuukin. Mikään ei korvaa toisen ihmisen läsnäolemista. Itseäkin tämä aihe koskettaa sillä tavalla että isä katosi elämästä aika pahassa vaiheessa mikä on nykyäänkin valitettavan yleistä. Noh ehkä loppujen lopuksi parempi niin kuin että olisivat jatkaneet suotta yhdessä. Tietysti olen kärsinyt tilanteesta ja paljon sillä tämä on se minun ainoa elämäni ja ainoa tapa tietää kuinka kasvaa aikuiseksi. Onhan noita juttuja tutkittukin mitä nämä lapselle aiheuttavat, mutta luulen että olen kuitenkin ollut suht onnellisessa asemassa sillä minua ei ole hakattu tai että lapsena ollessa olisin kokenut kauheaa turvattomuutta vanhempien liiallisen alkoholin käytön seurauksena.

Mutta ihmissuhteisiin tuo isän katoaminen on varmaan jättänyt kyllä jälkensä. Ja muutenkin jo skeptinen luonteeni ei yleensä ensimmäisenä näe kovinkaan hyvää aina toisissa ihmisissä eli se luottamus ei aina meinaa onnistua ihan noin vaan. Olenkin uskonut aina enemmän omaan tekemiseen kuin muihin ihmisiin. Minä tiedän vain tämän tien, en tiedä miten tärkeää isän tuki olisi kun en ole koskaan tuntenut mitään hirveän kannustavaa juuri mistään suunnasta kuin aina ajoittain. Niimpä itsetunto on täytynyt rakentaa ihan itse. Arvostan Äitiäni todella paljon, mutta pojalle ja miehelle jossain vaiheessa ei riitä se pelkkä nalkutus tai pojasta tulee joko liian säikky elämään tai lähinnä helposti stressaantuva. Noh jossain vaiheessa Äitini pyytikin minulta anteeksi kun tajusi että on tehnyt minulle hallaakin. Hyväähän se vaan tarkotti ja kyllä se toimillaan toki paljon hyvääkin on saanut minussa aikaan. Mikä parasta, välittämistä sekin kuitenkin.

Tuossa kasvatusillassa yksi mies kiteytti hyvin koko keskustelun että ihmisen pitää kohdata ihminen. Itsellenikin se on ollut hyvin vaikeaa ajoittain jo taustastanikin johtuen ja taipumusta on ollutkin enemmän seilata addiktioissa kuin ihmissuhteissa. Netistä voi löytää ihmisiäkin mutta netissä oleminen netteilyn vuoksi oikeastaan ajaa vain ihmisiä pois toistensa luota. Samoin kuten TV:kin pahimmillaan ennen Internetin aikakautta. Ihminen turtuu niin helposti kaikkeen ja tottuu myös yksinäisyyteen, muuttuu kylmäksi eikä ymmärrä lopulta enää pahimmillaan että toisilla ihmisilläkin voisi olla jotain merkitystä. Siihen se pahimmillaan johtaa, luulisin. Ja olen jo pitkään ollut sitä mieltä että tämä ihmisten "kaiken-aikaa-helposti-kiinnisaatavuus" internetin ja kännyköiden välityksellä sekoittaa ihmisen päätä kun yksityisyys jää liian vähälle. Siksi pitäisikin välillä osata sammuttaa kaikki laitteet ja nauttia hiljaisuudesta. Liika jatkuva hälinä joka puolelta ei voi olla kovinkaan terveellistä. Ei ihminen jaksa sitä. Aika levolle, aika kommunikoinnille ja aika läsnäololle. Ei passaa yrittää ylittää kaikkea tässä kiireisessä elämänmenossa.

Sitten kevyempään ohjelmaan eli "Fiksumpi kuin koululainen"-viihdesarjaan. Eka jaksoa katsoin vähän alusta kunnes täytyi lähteä kauppaan, mutta toisen jakson katsoin sitten jo ihan kokonaan. Ihan ok sarja ja ONNEKSI kysymykset tuntuivat myös aika helpoilta ! =D Tosin ihan jokaikinen vastaus ei olisi kuitenkaan tullut kuin apteekin hyllyltä.. mut eiköhän tuota tule vielä jatkossakin seurattua !?

Piti vielä kolmannesta ohjelmastakin höpistä mutten enää muistakaan mistä kun aloin pohtimaan niin syvällisiä tuon ekan ohjelman kautta ! =D Hei muistimpas sittenkin, niin oli se Nenäpäiväkin tässä muutama päivä sitten. Itselläni ei valitettavasti vielä Nenää ole ollut Nenäpäivänä saati muulloinkaan =/ Mutta seurattuani tuota ohjelmaa nyt osittain, päätin jo mielessäni että ensi vuonna taatusti minullakin on NENÄ Nenäpäivänä ! =)


Siirryin taas takaisin enemmän urheilukanavalle..

Joo vaikka toki seuraankin sieltä säännöllisesti huippujalkapalloilua niin sen kanavan katsominen onkin sitten melkein siinä nykyisin + toisinaan hyvin vähän päälle. Muistan kun tuo kanava alkoi näkymään niin sehän kanava se yleensä päällä sitten aina oli. Piti oikein netistä käydä kattoon et millos se alkoikaan oikein näkymään ? Jaahas näköjään 27.elokuuta 2001 ! Vihjeosuudet & otteluennakot tuli seurattua aina säännöllisen tarkasti. Jostain syystä jossain vaiheessa se perinne vain jäi pois. En enää muista miksi, jäiköhän se pelistudio jossain vaiheessa välillä sieltä pois vai kuis ?

Mutta joo, onhan tuon kanavan tarjonta ehtinyt vaan parantua alkuajoista. Yhä laajempi ohjelmien ja lajien kirjo tarjolla ja mikä parasta jalkapalloa myös yhä useammasta maasta ja säännöllisesti. Urheilukanava+ kanava laajentaa vielä entisestään tarjontaa. Nyt tällä viikolla käänsin yhtenä päivänä sinne jo päivällä ja jäin katsomaan ja koukkuun. Sieltä tuli futista parikin ottelua pikauusintana mitä en ollut ehtinyt katsoakaan aiemmin ja toinen peli taisi näkyäkin suorana vain plussan puolelta. Sit sieltä tuli fitness-urheilua, peräti autourheiluakin katsoin ja tietenkin pelistudion. Jaahas siellä oli tollanenkin hyvä uutuus kuin IS-uutiset jossa varsin hyvin seurattiin esim. suomalaispelaajien edellisyön NHL-menestystä. Myöskin jalkapallosarjojen tilanteita käydään nykyisin varsin hyvin urheilukanavalla läpi tietenkin ajankohtaisen kuvamateriaalin kera.

Eli urheilukanava on varsin hyödyllinen ja viihdyttävä kanava. Jos olen vain kotona, niin käytännössä melkein aina telkkari on päällä ainakin taustahälinänä. Maikkari on ollut nyt se peruskanava joka useimmiten on aina päällä. Urheilukanava on kuitenkin tällä viikolla alkanut taistelemaan taas siitä paikasta. Katsoin eilen jotain varsin harvinaista ja osaksi siksi se olikin varsin hauskaa. Eli tota naisten sarjalentopalloilua Suomesta. Taisin lyödä vetoakin siitä vasta ekaa kertaa. Katsottuani ennakon pelistä, tein johtopäätelmäni ja löin ottelun voittajasta sitten heti vetoa. Ja tietenkin se meni oikein =D Järjestelmään varmaksi yhdessä varman Darts-kohteen kanssa sen laitoin kun paraikaa käydään myös Dartsin arvoturnausta. Loput 2 kohdetta oli sitten lätkää kun oli kerran torstai, tuo jääkiekkoilun kuuluisan vilkas pelipäivä. Ja pientä lunastustakin tuli kun varmat pitivät.

Joo ja urheilukanavan seuraaminen jatkuu, rakkaudesta urheiluun.. =)


Parista kolmesta Subin ohjelmasta juttua..

Niin nyt kun on illatkin pimenneet pikkuhiljaa, on tarjolla ollut myös kummitusohjelmia. Sinänsä hyvä idea, mutta katsojalle nuo ohjelmat eivät taida kovin paljoa valitettavasti tarjota. Ainakaan skeptikoille. "Most Haunted" on englantilainen kummitustaloissa vieraileva ohjelma ja "Piiri" vähän vastaavanlainen suomalainen sarja. Ensinnäkin miten tälläisen ohjelman tunnelmaa pystyy edes välittämään kotikatsomoihin ? Mielestäni kunnon kauhuleffat ainakin saavat niska ja selkäkarvat paremmin pystyyn. Sitä kuvittelee heti vaan et helppohan tuolla on fuskata ja koko tuotantoryhmä asiantuntijoineen huiputtavat vaan katsojia jonkun oikean ihmisen pitäessä pientä meteliä tai esim. pöydän liikettä kun se olisi muka joku henki. Mahdoton tehtävä saada tuollaisesta ohjelmasta uskottava, joten eipä käy kateeksi tehdä tuon tyylistä ohjelmaa. Vain itse kokemalla noihin asioihin voi uskoa, näin mielestäni on !

Sitten BB-talon asioihin. Ei mulla Martina Aitolehteä vastaan mitään ole, mutta kummastuttaa hieman naisen "miesmaku" kun BB-Sauli on hänen hyvä ystävänsä ja BB-Nikoakin tältä vuodelta hehkutti tänään BB-extrassa. Ei mulla homojakaan vastaan mitään ole, mutta aika jännä juttu. Tuli vaan mieleen kun se viime kaudella haukkui BB-Timoa päin näköä "Neidiksi". Mut ehkä se oli vaan valtapeliä.. mutta jollei niin tän vuoden Niko ja viime vuoden Saulihan ne vasta äijiä onkin ! xD No kai se on sitten uskottava, että naiset pitävät homppeleita hyvinä ystävinä, ei kai siinä mitään. Ei sais kuitenkaan olla rasisti ja haukkua meitä jotka yrittävät olla vaan ihan perusmiehiä ! =D On meilläkin tunteet, kai.. =p


TV:ssä tapahtuu..

Jaahas alkoi BB:ssäkin vähän tapahtumaan.. no jos nyt sain oman suosikinkin taloon ? =) Tuuli meinaan vaikuttaa potentiaaliselta sellaiselta, ensivaikutelma oli ainakin että ompas mukavan oloinen ja nätti neitonen, sellanen mun tyylinen tyttönen mistä yleensä tykkään. Katsellaan katsellaan..

Älä Katsoakin tuli onneksi katsottuna uusintana kun siellähän näkyi tuttujakin kun oman kylän mies, kuuluisa "tainnuttaja" oli "pelaamassa hermopistepelejään".. =p Vakuuttavaa on tuon herran osaaminen kyllä omassa jutussaan.

Ja taas siellon futista urheilukanavalla, ei nyt jaksa katsoa kuin sivusilmällä vähän tota Espanjan liigan Almeria-Valencia peliä. Vedonlyöntimielessäkään en tuohon peliin koskenut. Jännitystäkin on kuitenkin vielä luvassa kun en ole vielä tarkistanut kaikkia päivän pelejä, aika lupaavaltakin jo näytti.. noh jos oli enemmänkin kuin lupaavaa niin siitä saattaa kuulla jo huomisessa blogissani !? =D


Laatuaikaa.

Satuin juuri katsomaan laatuaikaa-tietokilpailuvisaa & mietin mielessäni että olisipas olleet mulle tosi helpot finaalivaihtoehdot. Sillä vaihtoehdot olivat laittaa järjestykseen kesäolympialaisia tai horoskooppeja. Yllätyin miten hyvin kilpailijatytöt myös nuo tiesivät laittaa. Yksi korjauskerta tarvittiin 4 korjaukseen ja katsoin et sehän laittoi ne oikeeseen järjestykseen. Itse olen lukenut Olympialaisten historiasta sen verran joskus että yhä ne melkein kaikki ulkoa osaisin luetella että missä ja minä vuonna. Ja etenkin järjestykseen laittaminen kävisi tietenkin vielä vähän vaivattomammin. Öö muistelempas nyt mitä kaupunkeja tossa nyt äsken oli tarjolla : Helsinki, Tokio, Munchen, Montrel, Moskova & Soul. Nuo ne taisivat olla ja tuossa järjestyksessä.

Olen myös harrastanut astrologiaa niin monet vuodet että muistan vaikka unissani merkkien järjestyken ja niitä vastaavat numerot huoneineen ja planeettoineen. Sekin vaihtoehto olisi olla mielenkiintoista nähdä, varmaan olisivat joutuneet laittamaan eläinratajärjestyksessä nuo horoskooppimerkit järjestykseen !?


Levengood & Jouko Turkka.

Eli olen katsonut vähän muutakin töllöttimestä kuin pelkkää urheilua & Olympialaisia. Ja hyvä niin, ihan mielenkiintoista oli kuulla Turkan ajatuksia. "Hieman" outo ja erikoinen äijähän se on, mutta samalla tehokas ja jotain varsin elämänmyönteisiä letkautuksiakin se heitti ! Oli mielenkiintoista nähdä vanhaa pätkää Turkan ollessa teatterikoulun opettajana. Sieltähän ne useimmat monipuoliset ja Suomen parhaat tai näkyvimmät näyttelijät ovat lähtöisin. Oli Suosaloa, Mikko Kivista, Irina Björklundia, Taneli mäkelää jne jne.. eli taitaapa olla aika pätevä päällepäsmäri toi Turkka. Ja jos ei muuta tai muuten arvosta henkilöä niin se on varmaa että mies kyllä herättää ajatuksia ja täten vaikuttaa ihmisten tunteisiin.

Olympiaseurannasta muuten sellainen jälkianalyysi, että Mira Nevansuu oli 17. rankattu ennen koko alkukilpailua & hänen voittokerroin oli 41.00 ainakin centrebetillä eli saimme nähdä ensimmäisen hienon suomalaissuorituksen finaaleineen kun hän ainakin siinä mielessä ylitti itsensä ja yllätti lievästi vedonvälittäjät. Ja seurantahan jatkuu...


JIM-päivä oli eilen !

Nukutti eilen jo illan Veikkausliiga-pelin jälkeen varsin lahjakkaasti, mutta sinnittelin kun ei saanut kuumuudessa nukuttua Jim-kanavan seurassa. Jaahas niin mitäs sieltä tulikaan.. ? Niin jotain vanhoja rikoksia ratkottiin ensin jossain ohjelmassa, sitten oli hurjia poliisivideoita. Sitten tuli jotain hmm ei juuri nyt tule mieleen mitä, mut sitten ainakin hauska "Alaston piilokamera" ja lopuksi dokumentti Led Zeppelinistä. Et kyl sieltä Jimiltä ihan katottavaa ohjelmaa tulee. Huvittava oli nähdä lomalla Wendy O Williams-konsertti(oikea kauhunaiskakara) vuodelta -85 ja asu oli mitä yleensäkin eli eipä juuri mitään päällä.. paitsi et se tais tulla sittenkin YleTeemalta, no mitä väliä jostain se tuli kuitenkin n. viikko sitten ! =D


Viime viikolla oli aika mielenkiintoinen ohjelma..

..joka kertoi vaikeista synnytyksistä ja ohjelmassa mainittiin jo etukäteen että näin ihmisen sisältä ja nimenomaan vastasyntyneiden sisältä kuvattua juttua näin tarkasti ei ole juuri ennen nähtykään. Ihmisen kehon tavoite numero yksi on aina selviytyminen ! Vauvan kehon kestää etenkin tiheää sydämentykytystä montakin päivää. Mieleen jäivät esim. yksi kasvain joka kasvoi yhtä nopeasti kuin vauva itsekin ja se piti leikata pois mahdollisimman nopeasti ettei siitä tule syöpä tai jotain muuta vastaavaa. Suurin riski oli vauvan mahdollinen verenhukka johon se saattoi kuolla. Verihiutaleet olivat tällä kertaa kuitenkin onneksi todella tehokkaita tyrehdyettäessään liian verenvuodon. Oli jännä kun näytettiin sisältä se sama tapahtuma. Myös valkosolujen tehokas toiminta vauvan sisältä jäi mieleen toisessa tapauksessa. Mut nyt on kiire, heippa pitää lopettaa, mut mielenkiintoinen ja hieno ohjelma se oli. Näin nähtynä sitä oppii arvostamaan oman kehonsakin toimintaa esimerkiksi.


Tervettä yökatselua ?

Nyt kun tässä lomailemassa ollessa on ollut mahdollisuus nähdä muitakin kanavia kuin ne mitä kotona näkyy niin olen katsellut öisin lähinnä pornoa ja väkivaltaa. Seurannut sarjaa "Most Evil" Discoveryltä jossa yks mies laittaa murhaajia ja sarjamurhaajia pahuusasteikolle. Välillä se käy tapaamassa vankilassa joitakin niistä ja pyrkii ymmärtämään rikollisten mieltä, syitä ja seurauksia. Pakko myöntää että kiehtova sarja. Kuitenkaan ei niin mukava kun ajattelee että pahimmat ovat sadistisia perverssejä kiduttajia joiden teot eivät ole lasten kuultavaa. Heti perään tuli öisin about kello 02:00 aikoihin juttua kuolinsyytutkijasta tohtori G:stä joka on nainen ja varsin pätevä sellainen. Aluksi tuntui et täällähän on hurjia ohjelmia, on ne edelleenkin kyllä mut niihin tottui jo, mut onko se ihmismielelle niin hyvä asia ? Onko terveellistä katsoa psykopaateista juttua ? Onko se haitallista vai sittenkin opettavaista ? Kuinka useat ottavat mallia tälläisestä ? Ja kuinka usea nauttii jollain tavalla tälläisistä ohjelmista ?

Noh vaikka välillä noi ohjelmat menivät pornonkin edelle kun en ennen moisia ohjelmia ollut juuri nähnyt niin kyl sitä pornoakin tuli katseltua kans ihan mukavasti. Pornon entisenä suurkuluttajana valitettavasti vastaan tuli usein tuttuja leffoja, mut uusiakin onneks sentään ja joku vanha ennennähty varsin hyväkin.. =P

Moottorisahamurhaaja ! =D Blogiaihe =P
Moottorisahamurhaaja ! =D Blogiaihe =P

San Franciscon Syke & Surface.

Joo eli olen alkanut katselemaan sekä vanhaa että uutta amerikkalaista sarjaa. Ihan hauskaa seurata 80-luvun alun sarjaa vissiimpä jostain sieltä tuo on & eilen yritin mennä jo nukkumaan mutten saanut unta heti joten katoin vähän telkkaria sit vielä.. yhtä edellistäkin jaksoa Surfaciä olin katsellut, mut sarjan nimi ei jäänyt silloin vielä mieleen. Nyt jäi, oli jännittävä ja mielenkiintoinen osa ja sarja ja täst lähdin pyrin kyllä aina katsomaan jos vain suinkin mahdollista kyllä ton !