Kesäkuussa tapahtuu..

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on likuntaurheiluvedonlyönti.

Kyllä, putkeen 2. hyvä vedonlyöntiviikonloppu.  1

Vaikka sunnuntai ei niin kauhea menestys enää ollutkaan niin kuitenkin se tärkein kohde eli Karlsruhe-Wolfsburg 1 3.00 piti & sen myötä hyödyin lisää vielä lauantain huippukohteesta Tampereesta sekä sinkkuna että tasoituksella. Wolfsburg oli aloittanut kauden hyvin häviämättä vielä peliäkään 5. pelikierroksen jälkeen. Kuitenkaan se ei ole ihan niin hyvä joukkue kuin kauden alku on näyttänyt. Tosin eihän voittojakaan ole kuin 3 ja loput tasureita. Kohdannut melko heppoisia vastustajiakin tähän mennessä. Lisäksi Wolfsburg on perinteisesti melkoisen surkea vierasjoukkue vaikka viime kausi menikin niissä tavallista paremmin. Kuitenkin nyt oli aika jo hävitä. Kuitenkin kotietu on Saksassakin merkittävä ja muistan niin monta vastaavanlaista tapausta vuosien varrelta kuin että alkukauden perusteella kotijoukkueen kerroin on noussut turhan korkealle kuten nytkin. Karlsruhe palasi viime kaudeksi pitkästä aikaa takaisin 1. Bundesliigaan joten kotiottelut etenkin ovat merkittävässä roolissa kun tänä kautena tapellaan sarjapaikasta. Saldona tähän mennessä 1 voitto, 3 tappiota + 1 peruttu peli. Joten nyt olisi ryhtiikkeen paikka. Keskinäisissä otteluissa Karlsruhella on henkinen yliote Wolfsburgin saadessa 4 viime kohtaamisessa turpiinsa ja kaikki nämä edellä mainitut asiat puolsivat sitä että Karlsruhe on nyt juuri varsin hyvä kohde ja siihen kannattikin tarttua !


Suomen Pelkokerroin & eilisestä vedonlyönnistä..  1

Elikkä eilistä asiaa tänään tässä ja nyt ! Satuimpa katsomaan sitten eilen ekaa kertaa Suomen Pelkokerrointa neloselta. Noh olihan se ainakin lähes yhtä hurjaa menoa kuin muuallakin. Se ison hämähäkin syönti oli kyllä suhteellisen inhottava temppu vieläpä naiselle joten rohkee likka oli kyllä vaikkei jatkoon enää päässytkään =D

Eilen tuli taas joitain tosi komeita osumia, helmenä itsellä oli >
Tampere U-Inter 1 josta 4.5 oli ihan liikaa ja ehdottomasti oli pelattava ! Ennen kautta Tampereen piti olla vahvempi joukkue, mutta Interhän on ollut kaudein komein yllättäjä hienolla valmiilla pelillään. Tampere menetti pari tärkeää pelaajaa viime kauden jälkeen ja se on näkynyt. Silti sillä on potentiaalia yhä iskeä vaikka kausi onkin jo piloilla Veikkausliigan suhteen. Ajattelin että nyt he haluavat kyl näyttää ja kun muistaa taian että Interille Tampere on aivan älyttömän vaikea vastustaja niin tuolla kertoimella uskalsin jo vähän satsatakin. Tilastot viime vuosilta ovat Tampereelle kotipelit 9 voittoa-1 tasuri-0 voittoa Interille. Vieraissakin Tampere on dominoinut melkein miten tahtoo 8 voittoa-2 tasuria-2 tappiota vain Turun viheriöltäkin. Ja kun Inter oli hävinnyt vasta 1 pelin kaudella niin nyt jos joskus se häviää kyllä "taas"..

Hertha Berlin-Cottbus 2 yli 6 kerroin oli tarjous johon tarrasin kiinni ! Cottbusilla oli ryhtiliikkeen paikka arvatun huonosti alkaneen alkukauden jälkeen. 2 vanhaa itä-saksalaista seuraa kun kohtasi oli vähän kuin paikallispelin makua & kun Cottbus oli ennenkin tuolla stadionilla pärjännyt, tuolla kertoimella kannatti kokeilla !

Viikingit-AC Oulu 2 yli 4 kerroin houkutti kokeilemaan. Viikingeillä oli vielä varaa hävitä tämä peli sillä todennäköisesti se menee vähintäänkin veikkausliigakarsintaan jollei sitten nouse suoraan. JJK ja juuri vastustaja AC Oulu taistelevat lähinnä siinä kakkostilasta. Oululle tämä peli oli erityisen tärkeä että mahdollisuudet vielä säilyvät. Nyt joku putki olikin katkolla sillä Oulu ei ole hävinnyt yhtään vieraspeliä vielä tällä kaudella & Viikingit taas ei ole kotona vielä horjunut. Nyt se tilastotappio sitten viimein tuli ja kärkijoukkuiden ottelussa iso kerron houkutti tottakai juuri Oulua pelaamaan !

Tromsö-Lilleström 2 4.5 kerroin riitti jo mulle. Lilleström alisuorittanut & Tromsö ylisuorittanut tällä kaudella. Arvasin että Lilleström kaunistelee tässä pelissä heikkoa kauden vierassaraketaulukkoaan vaikkakin Tromsö taisteleekin peräti mestaruudesta jopa vielä tällä kaudella. En kyllä usko että siihen on saumoja ja tämän pelin jälkeen vielä vähemmän. Lilleström taas ei ole vielä täysin turvassa putoamiskurimuksesta, joten motivaatiota oli kovasti ja tartuin siihen !

Vielä pitää mainita että olipas hurja Hullin kerroin veikkauksella Arsenal vierasvoitosta peräti huikea 20.00 joka toteutuikin. En edes ajatellut sitä, mutta jälkikäteen miettien että Mestareiden Liigaa tahkotaan taas viikolla joten siellä mellastavat joukkueet ovat aina etenkin ennen sitä h-hetkeä sarjapelissään hieman unten mailla tai saattavat säästellä joitain avainpelaajiaan. Siksi näitä yllätyksiä näihin aikoihin aina tavallista useammin nähdäänkin. Arsenalilla on myös todella nuori joukkue tällä kaudella joten pientä heilahtelua voi tullakin..

Pelasin tällä kertaa lähinnä sinkkuina näitä muita kohteita ja Veikkauksellekin jotain kuten Tampereen suoraa voittoa sekä vielä tasoituksella parin muun kohteen kanssa jotka ratkeavat tänään. Italian Serie A:sta ei tänään puolestaan ollut veikkausmielessä ollenkaan hyötyä koska tasureita ei tullut. Saksan Bundesliiga & Veikkausliiga jännittävät tänään erityisesti ja sitten näkee miten se v-loppu kokonaisuudessaan sujui oikein veikkausmielessä !?


Positiivinen v-loppu vedonlyönnissä.. =)  1

Perjantaina iskin taas Ranskan 2.liigaan jossa on valitettavasti tullut tänä kautena harvinaisen vähän tasureita. Nyt tuli kuitenkin edes muutama ja sen verran sopiviakin että voitolle päästiin jo perjantainakin vaikkei kyllä mitään pussissa tuntuvaa tullutkaan, plussatulos on silti aina hyvä.

La-Su päivinä pelasin yhä pienillä panoksilla & Veikkaukselle näinä päivinä vain yhteensä alle 30:llä eurolla joten siihen nähden ihan hyvät voitot tuli Pitkävedosta. Ei ollut niin varaa pelata kovin isoilla ja monesti onkin hyvä niin sillä ei ne aina niin hyvin osu. Nyt tällä kertaa osui vallan mainiosti, et pikkasen kun ois enemmän panostanut ja kun ois satsannut siihen järjestelmään etenkin, voi hiukka jälkijossitella.. mut ei sitä etukäteen aina tiedäkään että millon se osuu just eikä melkein. Se panoksen asettaminen onkin aina se riskivaihe & joskus silmät sumenee kun luulee et täähän tulee sujumaan kuin rasvattu ja panokset kovenee.. Noh mutta hyvältä tuntui kuitenkin kun sai pikkurahalla vähän enemmän pikkurahaa.. =) Ainoa tahra oli taas Ranskan 2.liigan kierroksen vika peli joka pelattiin sunnuntaina. Puoliaika vielä hyvin 0-0 mut päättyi 0-1 ja kun tasuria pelasin jouduin tyytymään nyt sitten Veikkaukselle pelaamista riveistäni reilun 150 euroa pienempään pottiin kun se oli ainoa noista pääpeleistä mitä pyörittelin muiden kanssa joka ei osunut.

Lauantain ekat vedot tein ulkomaille, alku oli jo hieno kun sain jo aiemmin blogissani mainitseman Werder Bremenin kiinni n. 5.5 kertoimella & sitten vielä TPV:n peräti n.8.00 kertoimella. Niitä pelasin kuitenkin vain sinkkuina. Sitten aloin suunnittelemaan jo vetoja veikkaukselle myöhäisillan kohteisiin yhdistettynä su parhaisiin kohteisiin jotka huolella poimin eri maiden jalkapallosarjoista. Nyt näistä hyvistä kohteista pienet jälkianalyysit >

Nice-Le Mans x - On jo hyvä syy pelata Niceä jos se ei ole 5 peliin pelannut vielä yhtään tasuria ! =D Meinaan se on vuodesta toiseen mahdottoman hyvä tasapelikone. Vaikea voitettava kotona kuten usein Ranskan sarjoissa joukkueet ovat. Mutta tasapelejä kotonakin tulee ja paljon.. Mitäpä sanotte viime vuosien tasapelien määrästä 38:sta kauden sarjapelistä vuonna 2007 16 tasuria, 2006 myös 16, pieni notkahdus 2005 "vain" 10 tasuria mutta sitten vuosina 2002-2004 16, 17 & 16 tasapeliä taas ! =D Le Mans on myös varsin tasapeliherkkä seura ja kun keskinäiset ottelut näin päin ovat useimmiten päättyneet juuri viime vuosina tasan ja kun Le Mansiltakin puuttui tältä kaudelta vielä se avaustilastotasuri, pidin tätä kohdetta todella mainiona ! Tulos 2-2.

Chelsea-Manu x - Manun tasoinen joukkue ei yleensä 2 kovaakaan peliä lähiaikoina tai perättäin pelattuna häviä. Manun kausi on lähtenyt vähän yskähdellen käyntiin ja viikko sitten se hävisi yhdelle päävastustajalleen Liverpoolille. Joten Chelseaa vastaan Manulla ei ollut oikein varaakaan hävitä ettei tärkeitä pisteitä menisi jo sarjan alussa päävastustajille liikaa. Chelsea on taatusti tämän hetken maailman paras kotijoukkue ! Viimeksi kotitappio on tullut kautena 2003-2004 joten neljänä viime kaudella ei kotitappiota ole tullut yhden yhtäkään liigassa. Joten kovin mielekästä ei Chelseaa vastaan pelaaminenkaan ollut, varmistin kuitenkin ulkomaille kohteen pelaamalla vaihtoehtoisesti sinkkuna Manun voittoa enkä tasuria. Manun voitto ei ollutkaan kovin kaukana, edelliskaudesta ollut Manun henkinen yliote meinasi saada kunnon jatkoa siis kun viime kautena Chelsea kaatui Mestareiden Liigan finaalissa ja Valioliigan mestaruuskin karkasi Manulle. Mutta niinhän se Chelsea tuli kuin pitikin vielä lopussa tasoihin ja se todennäköisin lopputulos toteutui niinkuin pitikin.. =) Eli tulos 1-1

Lecce-Siena x - Sama kuin Nice-kohteessa. Nyt tasaista Italian sarjaa jossa Sienan tasapeliherkkyys on myös varsin järkyttävää tasoa.. 2 peliä ilman tasuria on jo hyvä syy pelata melkein Sienaa.. ja kauden 3.peli joukkuetta vastaan jonka kanssa 8:sta viime kohtaamisesta peräti 5 kertaa on päädytty pistejakoon. Siena ei helpolla pelejä voita, mutta tasureita napsii sitäkin enemmän. 2 tasaista hieman keskitasoa huonompaa joukkuetta kun kohtaavat ja kun Lecceltäkin puuttui vielä se tasuri, pidin kohdetta myös todella hyvänä kohteena ! Tulos 1-1.

Numancia-Villarreal 2 - Villarreal on kova joukkue, paljon kovempi kuin Numancia. Viikolla se pelasi hienosti tasan Manua vastaan Mestareiden Liigassa & kausi oli alkanut kotivoitolla ja vierastasurilla, joten ajattelin et nyt on aika vierasvoittoon sarjanousijaa vastaan ja kun ennenkin on Villarreal menestynyt Numancian vieraana niin tää on hyvä ihan hyvä kohde.. Tulos 1-2.

Sitten se kierroksen helmi Suomesta eli FC Hämeenlinna-VIFK 2 peräti 5.45 kertoimella ! Ennen kautta joukkueet olivat luokiteltu varsin tasavertaisiksi. Hämeenlinna on ylisuorittanut viime kierroksilla voittamalla paljon pelejä. Eli hätää sillä ei enää ole putoamisen suhteen, mutta ei kyllä enää ihan nousumahdollisuuksia, ainakaan kovin realistisia. VIFK taas on alisuorittanut, tappioita on aika totutun paljon kahden edellisen Ykkösessä vietetyn kauden tapaan, mutta mutta.. voittoja huomattavasti vähemmän ja mahdoton määrä tasureita. Huonoa tuuriakin on ollut siis kääntää pelejä voitoksi. Mutta jos joukkue pystyy melkein ketä tahansa vastaan tasaisiin peleihin, on sillä potentiaalia. Ja nyt myös motivaatiota sarjan ollessa jo loppuvaiheessa taistelussa putoamista vastaan. Kerroin oli voittojen uupuessa noussut jo pilviin VIFKillä ja samantasoista joukkuetta vastaan se oli todennäköisyyteen verrattuna aivan loistava kohde ! Veikkauksella etenkin, muualla oli paljon maltillisempia kertoimia. Tulos 0-2.

Troyes-Lens x - sit se harmittava kohde. Perinteisesti tasaista Ranskan 2.liigaa joukkeiden kesken jotka usein pelaavat pääsarjassakin. Lens putosikin juuri viime kautena. Lens on kovin tasapeliherkkä ja 6.peliä ilman tasuria on paljon.. myös Troysilla ei ollut vielä tasureita. Ja keskinäiset väännöt usein tasaisia. Tällä kertaa ei kuitenkaan osunut, tulos 0-1.

Tämä siis Veikkaukselle, paljon asiantuntemusta ja hyvää mieltä ja vähän rahaakin.. =)

Ulkomaille vielä pelasin osuvasti sinkkuina esim. Islannin liigasta FH:ta ja Fylkiria komealla 5.00 vieraskertoimella hyvää kotijoukkuetta vastaan Breidablikia, mut ne keskinäiset ratkaisi pelivalinnan.. Myös toki näitä samoja kohteita mitä Veikkauksellekin pelasin, pelasin osaksi myös sinkkuina ulkomaille. Espanjasta vielä Betis-Sevilla x oli hyvä osuma. Tästä on hyvä taas jatkaa kohti uusia haasteita, vaivaa on kyllä nähty pallon pyörimisen suhteen..

Pikkurahalla vähän enemmän pikkurahaa.. =) Lens-Troyes kohde järjestelmässä tahrana.
Pikkurahalla vähän enemmän pikkurahaa.. =) Lens-Troyes kohde järjestelmässä tahrana.

Bayern Munchen-Werder Bremen 2-5(0-2)  1

Olipahan taas uskomaton Bundesliigapeli ! =D Ja mikä parasta taas pelasin kuten viime v-loppunakin tätä TV-peliä & jälleen osui oikeaan.. =) Komea oli kerroin vierasvoitolle 5.45 veikkauksella & centrebetilläkin oli noussut alkuperäisestä suht vaatimattomasta 4.20 kertoimesta 5 ja puolen paikkeille myös lopulta. Aivan sama juttu kuin viikko sitten eli mulla oli vahvat taustatiedot eli muistissa viime kausien tuoreet kohtaamiset että tilastot. Sekä tietysti myös tärkeää silmätietoa nähdessään ennenkin näiden joukkueiden pelejä sekä keskinäisiäkin pelejään ainakin jokunen. Bayern Munchen & Werder Bremen ovat olleet juuri ihan viime vuosien tasaisen varmat kestomenestyjät. Munchen on perinteisesti kivikova kotijoukkue eikä viime kautena hävinnyt kotona kertaakaan. Mutta aavistin että jos se nyt jollekin häviää niin sitten juuri Werder Bremenille sillä viime vuosina Bremen on menestynyt suht tasapäisesti Munchenin kanssa ja juuri vieraista myös hyviä viime vuosien muistoja.

Tässäpä keskinäiset viime vuosien kohtaamiset niin että Bayern Munchen on ollut kotijoukkueena >

Feb 10, 2008 Bundesliga FC Bayern München 1 - 1 SV Werder Bremen
Mar 11, 2007 Bundesliga FC Bayern München 1 - 1 SV Werder Bremen
Nov 5, 2005 Bundesliga FC Bayern München 3 - 1 SV Werder Bremen
Mar 5, 2005 Bundesliga FC Bayern München 1 - 0 SV Werder Bremen
May 8, 2004 Bundesliga FC Bayern München 1 - 3 SV Werder Bremen
Apr 12, 2003 Bundesliga FC Bayern München 0 - 1 SV Werder Bremen
Apr 6, 2002 Bundesliga FC Bayern München 2 - 2 SV Werder Bremen
Mar 31, 2001 Bundesliga FC Bayern München 2 - 3 SV Werder Bremen
May 20, 2000 Bundesliga FC Bayern München 3 - 1 SV Werder Bremen
Mar 20, 1999 Bundesliga FC Bayern München 1 - 0 SV Werder Bremen
Oct 25, 1997 Bundesliga FC Bayern München 2 - 0 SV Werder Bremen
Mar 29, 1997 Bundesliga FC Bayern München 1 - 0 SV Werder Bremen
Nov 18, 1995 Bundesliga FC Bayern München 2 - 0 SV Werder Bremen
Jun 17, 1995 Bundesliga FC Bayern München 3 - 1 SV Werder Bremen
Mar 5, 1994 Bundesliga FC Bayern München 2 - 0 SV Werder Bremen
Oct 24, 1992 Bundesliga FC Bayern München 1 - 3 SV Werder Bremen
Nov 30, 1991 Bundesliga FC Bayern München 3 - 4 SV Werder Bremen
Apr 13, 1991 Bundesliga FC Bayern München 1 - 1 SV Werder Bremen

Vaikkei niin hurjalta näytäkään niin sen tietäen että Bayern Munchen on hävinnyt 16 viime kautena yhteensä vain 20 kotipeliä ja vienyt 8 mestaruutta, on Bremen pystynyt viime vuosina pystynyt kuitenkin siihen nähden napsimaan aika hyvin vieraissa Muncheniltä pisteitä.


Kyllä, hienot osumat jatkuivat sunnuntainakin..  1

.. ja tänäänkin maanantaina jo 1 erityisen hyvä kohde osui lisää, parin kohteen lopputulosta vielä odotellen joista Lens-Metz peli on erityisen tärkeä lopputuloksen kannalta menestyksen suhteen. Sitten niiden sunnuntain osumien pariin vielä hetkeksi :

Qviding-Jönköpings 1-3(0-2) 2 4.20 oli Ruotsin Superettania. Veikkauksen lista oli jo täyttynyt niin ylemmistä jalkapallosarjoista ja SM-liigan jääkiekosta ettei valitettavasti mahtunut listalle tämä kohde. Mutta Centrebetille tuota pelasin sekä sinkkuna että järjestelmiin. Qviding on ylisuorittanut etenkin kauden kotipeleissään. Hävisi edellisessä kotipelissään vasta kauden ensimmäisen pelinsä 11:ssa ottelusta. Nyt oli jo laskeva käyrä muutenkin, 3 perättäistappiota eikä suurempaa hätää sarjapaikkansa uusimisen suhteen. Jönköpingille ottelu oli erityisen tärkeä sillä he taistelevat tiukasti sarjapaikasta kun heillä oli ennen tätä peliä vain 18 sarjapistettä, 2:lla sarjan jumbolla ollessa vain piste vähemmän eli 17. Kaudelta on kyllä paljon tasureita, mutta vain 4 kunnolla pistesaldoa kasvattavaa voittoa. Sen lisäksi Jönköpings on kahtena edellisenä Superettanissa pelaamassa kaudessa napsinut enemmän pisteitä ja voittoja aina vieraspeleistään. Ja vielä kun muistaa sen että 3 kertaa aiemmin joukkueiden kohdatessa on Jönköpings ollut aina parempi, voittaen siis joka kerta. Joten kovalla motivaatiolla varustettu suht hyvin vieraissa viihtyvään joukkueeseen löytyi multa vahvasti luottoa ja se myös kannatti..

Sochaux-Lille 1-1(0-0) x 2.85 oli Ranskan pääsarjaa. Siellä pelataan paljon tasapelejä. Kotietu on Ranskassa vahva ja monesti vierasjoukkueiden taktiikka onkin välttää etenkin tappiota. Lille on varsin tunnettu tasurikone, etenkin juuri niissä vieraspeleissään. Viime kauden saldo vallan uskomaton 11 vierastasuria 19:sta pelatusta sarjaottelusta. Lille oli äärimmäisen vaikea voitettava, vain 3 kertaa poistui viime kaudella kentältä hävinneenä vieraskentällä. Ja kun Sochax pelasi viime kaudella puolestaan kotona usein tasan, peräti 9 peliä, tämä kohde tuoksahti niin tasurilta että.. Myös historia puolsi pelivalintaa sillä 10:ssä edellisessä keskinäisessä kohtaamisessaan Sochaux oli voittanut Lillen kotonaan 3 kertaa, 6 kertaa oli pelattu tasan ja 1 kerran oli Lille pystynyt vierasvoittoon. Nämä faktat laskelmoiden luotto oli vahva ja eikun pelaamaan kohdetta sinkkuna että parhaisiin järjestelmiin muiden parhaiden v-lopun kohteiden kanssa..

Reggina-Torino 1-1(1-1) x 2.85 oli Italian Serie A:ta jossa tasapelit ovat todella arkipäivää myös. Huh tämä olikin hyvä poiminta sillä muita tasapelejä ei Italian pääsarjan kierrokselta sitten tullutkaan.. harvinaista kyllä ! Regginalla oli viime kaudellakin kuten usein ennenkin vaikeuksia voittaa pelejä, mutta tasureita se kyllä osaa pelata ! Viime kauden avausvoitto tuli vasta 12. sarjakierroksella, mutta kova loppukiri voittaen 6:sta viimeisestä pelistään peräti 4 riitti sarjapaikan uusimiseen. Povaan joukkueelle taas käynnistymisvaikeuksia sekä sarjapaikasta taistelua viimeiseen asti. Joukkue pelaa vieläkin enemmän kotona näitä tasureita ainakin historian perusteella ja kun vastustajajoukkue Torino puolestaan oli viime kaudella yksi Italian sarjan tasurikoneista 16 tasapelillään ja peräti 9 vierastasurilla, oli helppoa raapustaa x tähän kohteeseen. Käytin kohdetta 1:ssä tärkeässä järjestelmässä sekä pelasin myös singlenä !

Tämän päivän ekan hyvän osuman takaa löytyy vakuuttavat tilastot eli
Vålerenga-Lyn oli kohde. Pelasin sekä suoraa Lynin voittoa sekä etenkin ulkomaille järjestelmiin Double Chance-pelimahdollisuutta eli pelasin niin että Lyn joko voittaa tai pelaa vähintään tasan kertoimen ollessa tässä pelimuodossa 1.48. Tässä tilastofaktaa Oslon paikallispeliin :

Head 2 head

Jun 1, 2008 Tippeligaen FC Lyn Oslo 2 - 0 Valerenga IF Oslo

Oct 21, 2007 Tippeligaen FC Lyn Oslo 3 - 1 Valerenga IF Oslo

Jun 20, 2007 Tippeligaen Valerenga IF Oslo 0 - 0 FC Lyn Oslo

Jul 22, 2006 Tippeligaen Valerenga IF Oslo 1 - 2 FC Lyn Oslo

Apr 17, 2006 Tippeligaen FC Lyn Oslo 2 - 1 Valerenga IF Oslo

Oct 2, 2005 Tippeligaen Valerenga IF Oslo 0 - 1 FC Lyn Oslo

Jun 12, 2005 Tippeligaen FC Lyn Oslo 1 - 1 Valerenga IF Oslo

Jul 26, 2004 Tippeligaen Valerenga IF Oslo 1 - 2 FC Lyn Oslo

Apr 19, 2004 Tippeligaen FC Lyn Oslo 1 - 1 Valerenga IF Oslo

Oct 26, 2003 Tippeligaen Valerenga IF Oslo 0 - 1 FC Lyn Oslo

Jun 30, 2003 Tippeligaen FC Lyn Oslo 1 - 1 Valerenga IF Oslo

Aug 24, 2002 Tippeligaen FC Lyn Oslo 1 - 0 Valerenga IF Oslo

May 11, 2002 Tippeligaen Valerenga IF Oslo 1 - 2 FC Lyn Oslo

Eli 13 viimeistä kohtaamista niin Lyn on ollut ihan murskaavan ylivoimainen vaikka yleensä sarjataulukossa Vålerengan alapuolella.. mutta keskinäisissä otteluissa on henkinen yliote vahva !
Saldo siis : Lyn 9 voittoa, 4 kertaa tasan, Vålenrenga 0 voittoa..

Jokohan uskaltais katsoa miten järjelmien vika huippukohde Lens-Metz on päättynyt.. ?!?


Dortmund-Schalke 3-3 (0-2)  1

Ruhrin alueen 132. derby eli paikallisottelu päättyi juuri äsken uskomattomien käänteiden jälkeen. Eli jalkapallosta on siis kyse. Katsoin pelin urheilukanavalta. Tämä matsi oli ennakkoon yksi niistä johon pelaan yleensä tasuria sillä tasalukemiin nämä joukkueet ovat viime vuosina päätyneet todella usein, ihan ihan muutamana viime kautena ei enää ihan niin, mutta silti heti kun huomasin tämän kohteen olevan nyt v-loppuna, oli risti jo mielessä ! Pelasin sekä Veikkaukselle että Centrebetille sinkkuna 3.20 kertoimella, yes ! =)

Näytti jo että Schalkehan tuon taatusti vie kun tilanne oli jo 0-3 & lähellä oli jo Schalken 4. maalikin, mutta sitten tapahtui jotain yllättävää kun 2. puoliajalla ensin Schalken pelaaja otti toisen keltaisen kortin ja joutui pihalle. Sveitsin tähtipelaaja Alexander Frei tuli kentälle 2. puoliajalla Dortmundille ja sitten alkoikin tapahtua. Komea korkea kulmapotku suoraan Suboticin päähän ja hieno puski yli maalivahdin ja tilanne 67 peliminuutin jälkeen 1-3. Sitten Frein tarkka vasuri puhui 16 rajan takaa yläkulmaan, 71. minuuttia pelattu ja 2-3. Sitten Schalke alkoi hermoilemaan ja toinen punainen kortti pelissä Schalkelle oli tosiasia törkeän kampin takia 76. minuutilla. Sitten pelin loppu olikin jo arvattavissa, että Dortmund painaa ja Schalke puolustaa.

Dortmund tarvitsi vielä hieman tuomarin apua tasoitukseen kun hieman epäselvästi käsitilanteesta puhallettiin rankkari, tuuletin ! =D Sitten jännitin, kun Frei astui ampumaan sitä ja vuorenvarma osumahan siitä tuli maalitykin lapikkaasta & tuuletin jälleen !! 89. minuuttia oli pelattu ja sitten toivoin että nyt lopettavat sitten jo sen maalinteon ja loppukirin. Erotuomari tuli jälleen hätiin ja vihelsi pelin poikki varsin käsittämättömästi vain puolen minuutin yliajan jälkeen vaikka olihan vaihtoja tehty paljon sekä myös tuomittu rangaistuspotku että punaisten korttien myötä pelaajien passittaminen kentän sivulle olisi pitänyt tuoda lisäminuutteja yliajalle ! Mutta en valita, hyvä että loppui jo eikä nitroja enää tarvittu ja voitin ! =D



Futistietokilpailukymysys !  1

Näin tilastonikkarina mulla ois vaikka millaisia kysymyksiä Teille esitettävänä, mutta nyt sopivasti kun huomenna MM-jalkapallokarsinnat jatkuvat ja Italiakin pelaa kotipelissään niin ajattelin kysyä tälläistä.. Italia on hävinnyt vain 3 kertaa koskaan pelaamissaan MM tai EM-karsintojen kotipeleissään ! Mille kolmelle joukkueelle Italia on hävinnyt kotonaan ?

Niin ja sitten toinen erittäin mielenkiintoinen fakta ! Kroatia aloitti omana maanaan ensimmäiset jalkapallon arvokisojen karsinnat syyskuussa 1994 & on ehtinyt pelata 7 eri arvokisakarsinnat. Se on ollut näissä aivan uskomaton kotijoukkue, 33 kotiottelua & pyöreät nolla kotitappioiden saldo !!! Tuohon faktaan perustuen prosentit vakiossa Kroatia-Englanti pelissä ovat aika pyllyllään 31 34 35 %. Eilen taisi olla Kroatian voittoa pelattu vain 28 prosenttia jos oikein muistan. Viime karsinnoissa Kroatia voitti Englannin kaksi kertaa ja romutti silloin vika pelissä Englannin arvokisahaaveet.

Toki Englannilla on revanssin paikka ja vahva joukkue itsekin. Ei pidä unohtaa kuinka Englanti maksoi potut pottuina Saksalle vuoden 2002 MM-karsinnoissa häviten ensin kotonaan 0-1, mutta voitti sitten vieraissa Saksan peräti 5-1 ! Silloin Saksalla oli ehkä pieni lamakausi vielä menossa futiksessa, mutta nythän Saksa on taas melkoinen kone.. En siis pidä täysin mahdottomana Englannin voittoa mut vakion prosenttien perusteella ohipeli Englannista on perusteltua. Tasapeli voisi olla hyvä pitkävetovalinta tuohon kohteeseen !?


Paraolympialaiset & vakion jälkianalysointia..  2

Niin tiesittekös et siellon taas Olympialaiset menossa.. nimittäin Para-sellaiset ! Siellähän näyttääkin olevan varsin jänniä lajeja, ihan erilaisiakin mitä ns. normaaliolympialaisissa. Kyl nuokin huiput omissa lajeissaan ovat todella kovia urheilijoita ! Kokeilkaapa perässä.. vammaisurheilijoitakin on todella iso joukko maailmassa ja niin pitääkin olla sillä kaikilla jotka siihen vain suinkin kykenevät, pitää olla mahdollisuus liikuntaan ja urheilla halutessaan myös vaikka huipputasolla !

Vakioveikkaus meni aika hyvin eilen, olihan sentään 11 pohjassa -1 haravassa, joten edes pieni hyvitys omasta osaamisesta rahankin muodossa. Väärin olivat vain Itävälta-Ranska sekä Romania-Liettua ottelut. Ranska jatkoi vaisuja esityksiään, se mielessä olikin x verran kun Itävalta toi omaa jalkapalloaan esille jo kotikisoissaan ! Pelaajat Itävallassa taatusti saivan roiman paljon lisää itseluottamusta ja kokemusta kotikisoistaan joka tosin ei mennyt aivan toivotusti. Ranska on perinteisesti karsinnoissa hyvin harvoin hävinnyt vieraspeleissäänkään joten se esti suuremman luoton Itävaltaan. Myös Liettuan yllätys ei ollut täysin ennalta-arvaamaton. On esittänyt aiemminkin komeita yllätyksiä ja Liettualla on yllättävänkin paljon vierasvoittoja aikaisemmissa karsintapeleissään joten potentiaalia on.. Romania on tosin kivikova perinteisesti karsinnoissa ja kotietu on kova, mutta tällä kertaa kävi näin. Ehkä olivat vielä pienessä alakulossa EM-kisojen jälkeen jossa pelasivat varsin tehottomasti tosin kivikovassa lohkossa. Uskon kuitenkin että tämä herättää romanialaiset jatkopeleissä ! Saas nähdä miten Ranskan käy, valmentajan palli heiluu jo pahasti..

Niin ja rivi olisi sopivasti vielä vaikeutunut ja voitto-osuudet suurentuneet jollei Italia olisi tehnyt yliajalla ratkaisumaalia Kyproksella sekä jos Viro olisi pystynyt nappaamaan pisteen Belgialta. Aika pitkään olivat pelissä vielä hyvin mukana. Nämä ristit siis löytyivät rivistä kyllä myös. Paljon niitä tasureita näistäkin huolimatta tosiaankin tuli ! Mutta nyt katseet jo ensi keskiviikkoon jolloin pelataan taas karsintafutista MM-kilpailuihin ja jälleen olisi vakiotakin tarjolla ! =)


Tänään..  1

..ei ole enää huono hiiri haitannut kun huomasin taas tauon jälkeen miten helppo on myös käyttää koneen omaa hiirtä. Napsuttelun hoidan vain lankahiirellä, ohjaus käy kätevästi tosiaan tästä koneeltakin. Koska arkeeni kuuluu paljon tilastotyötä vedonlyönnin parissa, kyniäkin kuluu vinhaan tahtiin.. muutenkin olen kova kyniä käyttämään. Itse asiassa jollen ole hassuttelemassa, harrastamassa liikuntaa, katsomassa tv:tä tai tässä koneella(monesti samallakin) on kynä melkein aina kädessäni. Kova olen siis tuottamaan sillä jälkeä. Joten tänään pitikin käydä vaihteeksi kynäostoksilla ja nyt pärjää hyvin taas jonkin aikaa. Kynänvalintakin on tärkeä, ettei tule paperin läpi tai ihan huonoja himmeästi tarttuvia musteitakaan en mielellään ostaisi, joten aina pieni testi paikallaan ennen ostoa kuten tänäänkin.

Nyt olen ehkä valmiimpi kuin koskaan arvioimaan jalkapallon MM-karsintapelien lopputuloksia. Tänään tulikin tehtyä 2 vakioveikkausta, järjestelmä sekä harava. Myös pitkävedossa tuli muutamaa kohdetta pelattua kuten Armenia-Turkki tasuria joka tällä hetkellä näyttääkin varsin hyvältä. Päivän pankkina käytin JJK:ta joka tulikin ilahduttavasti maaliin sekä vedonlyönnin kannalta että näin Keski-Suomalaisena se myös lämmittää mieltä ! Jos vihdoin nähtäisiin kohta keski-suomalaistakin futista Veikkausliigassa ? Joo nyt jatkan ottamista ja seuraan pelien etenemistä ja baariin asti en taida tänään jaksaa sillä väsyttää melkoisesti joten sammun sitten jossain vaiheessa sänkyyni.. =p Eipä mulla muuta nyt, jatkakaa cityilyä, minä en jatka nyt ! =D

Tälläsen haravan muuten tein..

1.1x
2.1x
3.1x

4. x2
5. x2
6. 2

7. 2
8.1
9. x2

10 2
111x
12 x2
131x

Tuleekohan paljoo mittää vaik vähän osuiskin.. ??